Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 28 maart 2010

Free Opinion Venezuela verhuist

Free Opinion Venezuela verhuist in dit weekend naar een andere URL.
Ik blijf gewoon bestaan met mijn Free Opinion Venezuela en ik hoop dat jullie met mij mee verhuizen. Voor degene die mijn URL gebookmarkt hebben of een RSS feed op mijn berichten hebben genomen, die moeten het even veranderen en dan blijft het gemak bestaan.

Het nieuwe adres van Free opinion Venezuela is http://www.freeopinionvenezuela.nl/
Mis mijn laatste artikelen niet met RSS het kan eenvoudig worden verkregen op de nieuwe site
Ik heb meerdere RSS feed op de site zitten. Maar deze wordt het best ondersteund.
http://feeds.feedburner.com/freeopinionvenezuela/wNMb

De opzet en de layout is even anders en er zijn menu´s (geheel linksboven). Ook komt er een Forum op de site. Deze is nog niet geheel klaar, maar ik verwacht dat dit in de loop van volgende week klaar is. Er zullen ook nog hele kleine veranderingen in de nieuwe site komen, niet echt spectaculair en waarschijnlijk zal het niet eens opvallen.

Waarom een nieuwe site?
Constante problemen met de betaalde sectie van Echo, voorheen Halo Scan, het gedeelte waar men reacties kan geven. De problemen zijn er te veel om op te noemen. Ik was het gemodder meer dan zat, er zat geen verbetering in.
Ook liep ik de laatste tijd ook op tegen beperkingen bij blogger en de ruimte is beperkt op één pagina. Het werd hierdoor een beetje rommelig op de site. En er is zoveel te melden!!

Ook had ik een forum geopend, bij xsbb en ik kreeg van verschillende bezoekers een bericht dat hun virus scanner op tilt sloeg. Nu zijn de scripts die meegestuurd worden vanuit xsbb vrij onschuldig. Firefox bijvoorbeeld laat niets door, mits deze steeds wordt ge-update, dit geld ook voor alle andere software, op tijd updaten bespaart verdriet. Maar kan me voorstellen dat het afschrikt. Het forum wordt pas gesloten als het forum op de nieuwe site opengaat!

Wanneer we alles bij elkaar optellen, dan was het beter om alles te verhuizen en alles onder één provider en één site te zetten. Doordat ik het domein moest kopen zijn er ook andere beperkingen verdwenen.

Ik ben ook blij dat Tess meeverhuisd naar het nieuwe forum, in de zeer korte periode dat zij het Spaanstalige gedeelte onder haar hoeden had genomen, toont ze enorm veel klasse te hebben, met een ongelooflijke kennis. (hetgeen bij mij al bekend was en ook bij verschillende forum leden)

Ik zie jullie op mijn nieuwe site.

Groet
Alpha

Ps.
De problemen met de comments welke ik niet kon importeren op de nieuwe site. Bedankt Echo!!
Kunnen altijd nog op deze blogger gelezen kunnen worden. Het blijft gewoon staan op internet.
Alleen zal het niet meer mogelijk zijn om reacties te plaatsen.

vrijdag 26 maart 2010

Zuloaga voorlopig vrij in een land zonder rechtspraak

De bedoeling was om een update te geven over Guillermo Zuloaga. De update zou dan groter zijn dat wat ik al geschreven heb, vandaar toch maar een nieuwe blogpost.
Er is namelijk veel te vertellen plus een terugblik en achtergrond van de beschuldigingen. De info die ik heb is enorm, maar ik zal het beknopt weergeven en uitleggen. Ik kan wel verklappen dat in een normale wereld geen mens zou zijn opgepakt, maar wel iemand anders.


Zoals we weten is Zuloaga weer vrijgelaten. Er was enorm veel druk zowel nationaal als internationaal.

Enige reacties van Chavez op de berichtgeving dat Zuloaga vrij moest komen zijn niet anders dan onbeschoft te noemen. Chavez noemde de OAS een onverbrand lijk en H. Clinton een kapitalistische oude dame en niet meer van deze tijd en Colombia heeft geen respect voor zijn buurlanden. Overigens had Chavez nog meer te zeggen in Quito Ecuador tijdens zijn visite met Correa. Hij vond het maar de wereld op zijn kop en vind zijn rechtspraak gewoon goed werken.

Zuloaga werd vrijgelaten, maar mag niet het land uit. Hij moet beschikbaar blijven tot het volledige onderzoek is afgerond. De tijd die er voor uitgetrokken is, zodat alles rond kan zijn is gesteld op 6 maanden. Dan zou het proces moeten beginnen.

Zuloaga zelf liet weten dat onwetend was van het feit dat de procedure tegen hem (gisteren) zou beginnen. Hij was dankbaar voor de steun van de nationale en internationale pers.
En hij zei ook dat de aanklacht zijn voor zijn uitspraken die hij in de media heeft gedaan gewoon kloppen. Hij vind het alleen onbegrijpelijk dat er een aanklacht tegen hem is voor de uitspraken wat al repeterend vaak herhaald is in de media.

De aanklachten tegen Zuloaga zijn. Het geven van valse berichten en het in gevaar brengen van de staat en gemeenschap van Venezuela.
Zuloaga heeft wat regime wetten overtreden en als dit regime de beschuldigingen waar kan maken en Zuloaga niet kan bewijzen dat hij onschuldig is dan gaat hij voor een aantal jaren de lik in.
Artikel 147 zegt. Degene die beledigend spreekt, schrijft of ander-wijs over de president, kan een gevangenis straf krijgen van 6 tot 30 maanden. De straf wordt met een derde verhoogd als de belediging publiekelijk is gemaakt.

Artikel 296 zegt. Als een persoon valse informatie verspreid met een print, radio, TV, Telefoon, E-mail, pamfletten, welke paniek veroorzaakt of stress, zal worden gestraft met een straf van 2 tot 5 jaar.

Nu ben ik niet geheel op de hoogte van de straffen van Venezuela en of deze bij elkaar opgeteld worden. Zoals in Amerika dat iemand 500 jaar gevangenis straf krijgt. Er zijn genoeg straffen uitgedeeld in Venezuela, maar ik heb er nooit op gelet.

Maar wat is er door Zuloaga nu eigenlijk gezegd, wat volgens hem repeterend in de media is gezegd of op een andere manier publiekelijk is gemaakt.
Voor de Spaanstalige een video clip met Zuloaga


Vooraf zien we dat VTV de opmerking maakt dat Zuloaga VTV beschuldigd.
Zuloaga zegt in de clip, ik zal het kort houden. Dat de staatstelevisie behoort tot de inwoners van Venezuela en wordt onderhouden door het geld van de Venezolaan en zou gefocust moeten zijn op onderwerpen die zijn van nationale interesse en niet als verdediging gebruikt moeten worden of voor een propaganda van ideeën.

Daarna zegt Zuloga dat het waar is dat H. Chavez de verkiezingen won in 1998 en legitiem is gekozen tot president. Maar inplaats dat hij president is van alle Venezolanen, heeft hij zich toegelegd op één groep van Venezolanen en heeft hij het land verdeeld met zijn 21ste Eeuwse socialistische revolutie. Hij zegt dat hij Marxist is, maar hij is nooit gekozen als president voor deze dingen.

Nog wat punten die hij zegt in de clip.

Dan wordt er gezegd dat Dr. Granier (RCTV) en ik achter een coup zaten tegen Chavez.
In Venezuela was een sterke verwerping van de 49 wetten die Chavez wilde doorvoeren. (we weten allemaal nog de Si en de No waar men op kon stemmen en de No won, ik heb daar over geschreven en staat op het blog)

En toen Chavez de PDVSA de afgrond indrukte met het ontslag van 24.000 man.

Er was er een enorme demonstratie waarvan wordt geschat dat 1 miljoen mensen aanwezig waren. Chavez heeft toen order gegeven om op de demonstranten te schieten.
note: dit heeft een uitleg nodig namelijk ¨plan Avila¨. Deze geef ik na de punten met wat Zuloaga heeft gezegd in de clip.

Chavez heeft altijd gezegd dat hij zou aftreden als de bevolking dat zou willen.

Dat hij terugkwam als president is historie. Maar nog Dr. Granier als ik hebben een decreet ondertekend. Maar we waren ook tegen dat wat werd gedaan in die periode (onduidelijk wat Zuloaga nu hiermee bedoelt, maar waarschijnlijk heeft het te maken met de nieuwe president welke 48 uur president was, Deze nam nogal wat domme beslissingen en de rest is inderdaad geschiedenis) Zuloaga vervolgd met, ¨als het goed was gedaan, misschien hadden we dan nu een ander Venezuela.¨

Het is duidelijk dat Chavez niet zijn vriendje is, maar wat is hier nu zo verkeerd aan dat iemand nu het land niet uit mag en waarschijnlijk voor jaren de gevangenis in gaat. Het is allemaal oude kost en helaas waar voor Chavez en gewoon de waarheid.

We komen even terug op ¨Plan Avila¨. Wat is dat voor een plan?
Het plan was ontwikkeld door Carlos Andrez Perez, president van Venezuela en ingezet in 1989. de beruchte Caracazo. Op deze link lezen we dat H. Chavez op 11 april 2002 order gaf om het plan Avila te activeren en wat het plan inhoud. Het was niets meer en niets minder om een aanval uit te voeren om het presidentiële Mirafloris te beschermen. Op deze link, even gratis lid worden staat nog veel meer.
Nu kan iedereen wel iets beweren en schrijven in een wikipedia, maar we hebben een YouTube tape, alleen geluid. Waarin Chavez tegen een militair zegt dat plan Avila geactiveerd moet worden. De telefoons kraken een beetje, maar belangrijke opmerkingen kunnen goed verstaan worden. Ook gebruikt chavez met de militair codes zoals Tiburon 1 en Tiburon 4 (Tiburon = haai) ook wordt er gesproken van een eenheid hier en dat er een snelweg moet worden afgesloten en dat de militia ook aanwezig is.


We komen nu even terug op aanklachten tegen Zuloaga, gemaakt door het dictatoriale regime.
Er is volgens mij met een normale rechtsspraak geen bewijs tegen Zuloaga, zelfs niet met de veranderde wetten van het regime.
In feite zou Chavez voor het gerecht moeten komen vanwege een aanval op zijn Venezolanen. Hij gaf gewoon een order om te schieten op zijn volk.
Ook de andere wetten die ik eerder genoemd heb, met de straffen daar komt Chavez voor in aanmerking, leugens verspreiden als president en de bevolking in paniek en in stress brengen.

Het is gewoon ongehoord dat men niet eens meer mag herhalen wat er al gezegd is en dat je moet liegen om maar niet de waarheid te vertellen.

Groet
Alpha

Ps.
Voor degene die nog iets meer willen weten over plan Avila en hoe deze geactiveerd werd.

In het Spaans en voor de niet Spaanstalige kopieer het even en gebruik een vertaler. Met deze achtergrond kan het zelfs met een vertaler worden gelezen.

25 de abril de 2002

CARACAS.- Los medios locales divulgaron ayer la grabación de una conversación por radio que sostuvo el presidente Hugo Chávez con altos oficiales, en la que ordena el envío de tanques y tropas a las calles para enfrentar a manifestantes opositores en la capital.

La divulgación de la cinta coincidió con algunas declaraciones ofrecidas la semana pasada por altos oficiales militares, quienes expresaron que se habían negado a acatar órdenes del gobierno de usar la fuerza para detener las marchas de la oposición que exigían su renuncia el 11 de abril.

En la grabación, difundida por las televisoras y diarios, se muestra una conversación radial entre Chávez y altos oficiales en la que el mandatario ordena la aplicación de un plan militar conocido como “Ávila” para contener a los manifestantes.

“Te ordeno la aplicación del Plan Ávila. El primer movimiento que vamos a hacer es la columna del Batallón Ayala”, dijo el mandatario en una parte del diálogo que sostuvo con un alto oficial que no ha sido identificado aún.

El congresista oficialista Pedro Carreño rechazó que el “Plan Ávila” haya sido autorizado para reprimir de forma violenta a los manifestantes, y sostuvo que sólo fue activado como medio de disuasión

Las protestas del pasado 11 de abril contra el mandatario culminaron en sangrientos disturbios callejeros en los alrededores del palacio presidencial que dejaron como saldo 17 muertos y unos 350 heridos de los cuales más de la mitad recibieron impactos de bala.

Los desórdenes callejeros desencadenaron en un fallido golpe de Estado que sacó del poder a Chávez por espacio de dos días.

El analista Fausto Masó dijo a la AP que la difusión de la conversación “afecta mucho” la imagen del mandatario en medio de la severa crisis política que enfrenta su gobierno luego de la intentona golpista.

“Esa grabación demuestra que había un plan para impedir la llegada de la manifestación (al palacio presidencial)... y que al final se dispara contra la manifestación como último recurso. Y hay una responsabilidad, no sé el grado de esa responsabilidad en el presidente de la República”, agregó.

En een ander fragment en conversatie + een forum comment

Fragmento de conversación durante su cautiverio

Hugo Chávez Frías

Entre el 12 y el 14 de abril de 2002

Documentos sobre los sucesos de abril de 2002 en Venezuela

Chávez: Los muchachos me han atendido de maravilla desde que llegué, son unos tremendos soldados, seres humanos que me han dado incluso su conversación. Acabo de trotar un rato y estaba...

Coronel: Sí, bueno, me contenta mucho...

Chávez: Yo le estaba diciendo al capitán que salió, Sousa, yo hasta ahora no he preguntado ningún abogado. Me encomendé a Dios y dije: «Ojalá que un rayo de buen juicio les llegue a los que están tomando decisiones». Me voy. Dejé mi fusil y mi pistola. No he preguntado. No he hablado ni con mi mamá, ni con mi esposa, estoy incomunicado. Pedí un abogado. Me dijeron que no. Solo aquí me vieron toda la noche. Bueno, lo cierto es que yo... Llegó un momento que yo necesito que me digan a dónde voy a ir. Si no, yo no salgo de aquí.

Coronel: Sí, mire... Yo estoy comisionado primero para brindarle la custodia, en todo lo posible, la seguridad y las intenciones son llevarlo a La Orchila para su posible posterior traslado al exterior del país, precisamente ...esas son las órdenes que me dieron...

Chávez: Ahora, coronel, fíjate una cosa: yo estoy incomunicado. Y tengo un temor. Yo si me voy a Cuba, o a donde yo decida, no puede ser obligado. Cuba sería una posibilidad que yo he estado evaluando antenoche, pero no hubo capacidad de oír a nadie. El ansia de poder se adueñó de todo y creyeron que ya llegamos y Chávez está listo, pero aquí mucha gente no sabe todavía, no entendió nunca que yo no soy uno... esa Constitución 82% y eso lo patearon. Y yo incluso, para que tú sepas, propuse esa noche, lo decidí, el general Raúl Baduel me dijo: «No te rindas». Y todo el alto mando me traicionó. ¡Cobardes y desleales! Yo ordené en la mañana aplicar el Plan Ávila, yo tengo potestad para hacerlo, cuando me enteré por órganos inteligencia de las mismas Fuerzas Armadas y la Disip, de la Fuerza Armada, de que el plan insurreccional estaba en marcha y que el general Medina Gómez, el agregado de Venezuela en Washington estaba aquí y trajo armas. De toda esa vaina me enteré yo. Y ordené, ante tantas evidencias: «¡Plan Ávila, general Rosendo!» Pero el general Rosendo no quiso. Se me desapareció. «¡Lucas, Plan Ávila!». «Presidente, no sé qué. Vamos a pensarlo». «¿Qué vamos a estar pensando? ¡Plan Ávila!». «Bueno, voy al Fuerte Tiuna». «Bueno, está bien, vete al Fuerte Tiuna, pues». Entonces allá: «No, que no es conveniente». Entonces agarré un radio que yo tenía y empiezo a buscar la red y agarro a García Carneiro, comandante de la brigada. Le digo: «García Carneiro: ¿Qué está pasando?». «Coño, mi comandante, no sé, a mí me están buscando para meterme preso». ¿Quién, chico?». «Los generales». ¿Cómo que preso, qué pasa?». «Bueno que hay una insurrección militar». Entonces le digo: «Bueno, mira, entonces yo estoy al mando, mándame los tanques para acá, vamos a hacer Plan Ávila». Trancaron la autopista, Los Próceres, trataron de evitar... Sin embargo los tanques salieron.

Si ellos hubieran cumplido... Mire, la historia señalará responsables. Si el Alto Mando Militar hubiera cumplido con la orden que yo di de aplicar el Plan Ávila en la mañana de ese día, que ya yo tenía todo y ellos también, de que veía ese plan insurreccional. Lo que pasa es que algunos de ellos estaban comprometidos con el general Vásquez Velasco. ¡Traidor! Ese se escondió. Lo mandé a llamar a Miraflores y se escondió. Lo mandé a llamar con el capitán, el ayudante, y me dijo: «Mi comandante el general no sé, se metió en la habitación y no responde». ¡Es un cobarde! Y ese es el que tienen ustedes de jefe.

Capitán: Mire... yo como soldado... Primeramente déjeme cumplir la misión de darle la protección que como ciudadano venezolano merece, para eso estoy acompañado de un grupo de oficiales que usted conoce para trasladarlo hasta La Orchila...

Chávez: Te entiendo, te entiendo, chico. Perdóname mis comentarios. Porque fíjate, a estas alturas yo pudiera negarme a irme. ¿Por qué? Porque constitucionalmente yo soy el Presidente de este país. Entonces sencillamente déjame aquí sentado. Yo almuerzo, yo voy a meditar un poco después que almuerce para tomar una decisión. Pero si estoy preso, bueno está bien, yo sigo preso aquí, no estoy obligado a irme. La noche de antenoche sí. Yo para evitar eso que yo sabía que iba a ocurrir. Un comandante de un batallón de tanques me llamó de Maracaibo: «Mi comandante ordéneme y me voy con los tanques a Maracaibo». Y le dije: «¡No, quédese ahí!». «Tenemos ocho batallones que no vamos a cumplir con esa orden del comandante del ejército». Y le dije: «¡No, espérese!». Pero yo quería hablar con ellos. Yo le dije a esa gente: «Permítanme hablarle al país porque yo soy un presidente». Todo eso se desconoció y se me trajo incomunicado.
[url]
http://www.analitica.com/bitblio/hchavez/cautiverio.asp[/url]

donderdag 25 maart 2010

Globovision president en eigenaar Guillermo Zuloaga gearresteerd (reactie Insulza OAS secretaris) + kleine update foto´s vrijlating Zuloaga

Beter laat dan nooit als Chavez liefhebber Insulza een soort gewetens probleem onderkent.

Lees hier de arrestatie van Guillermo Zuloaga eigenaar van Globovision op dit blog met clip van de arrestatie op het vliegveld in Punto Fijo.

OAS secretaris Jose Miguel Inzulsa roept de Venezolaanse autoriteiten op om Zuloaga vrij te laten.
Insulza zegt bezorgt te zijn om de nationale en internationale politieke complicaties met de nieuwe situatie. Hiermee bedoelt Insulza de arrestatie van Zuloaga. Natuurlijk gaat dit herrie geven, daar kan het regime van Venezuela op rekenen.

Denk aan demonstraties in de straten van Caracas. Denk aan het IACHR rapport waar Venezuela al beschuldigd werd van het erkennen van de mensen rechten en de vrij mening. Nu is de eigenaar van Globovision opgepakt. De enigste TV zender die het nieuws ongezouten brengt over wat er gebeurd in Venezuela. De kranten in de gehele wereld zullen vallen over Chavez en Venezuela. Neem de ETA en de FARC problemen met de voorbereidingen van de aanslagen op Uribe en Pastrana in Spanje.
Gisteren het nieuws dat oud gouverneur Paz van Zulia werd gearresteerd.
En nu dus Zuloaga als nieuwe politieke gevangene.
Ik neem aan dat de spanning onder de bevolking groeit. Nog geen contact gehad met Venezuela, is onmogelijk met opnieuw een stroomstoring in Valencia

De haast van Chavez en de vaart die hij achter de arrestatie´s zet is gewoon angstig.
Zou het misschien zo zijn dat Ramiro Valdes welke nog steeds in Venezuela zit, met Cubaanse methodes zijn repressie handboek klaar heeft voor Chavez! Het is stil rond deze moordenaar uit Cuba. Maar hij zal niet voor niets in Venezuela zitten!!

Ik vraag me ook af hoe de oppositie nu thuis zit. En hoe de eigenaar van RCTV zich voelt.
We mogen toch aannemen dat ook bij hun een soort angstkriebel op komt zetten.

We blijven het nieuws volgen en ik zal hier de volgende updates op schrijven, zodra er belangrijk nieuws komt.

Update.

Zuloaga is weer vrij gelaten en ziet twee aanklachten tegen hem en hij mag het land niet verlaten.
Deze website foto´s van zijn vrijlating. Later meer...........

Groet
Alpha

Wilmer Azuaje gearresteerd

Het is ongelooflijk, de één na de ander wordt gearresteerd op dit moment in Venezuela.
Het is opvallend dat het allemaal tegenstanders zijn van Chavez.
Wilmer Azuaje werd gearresteerd omdat hij iets te onbeleefd was tegenover een politie agent!

Nu is dat niet moeilijk, je moet jezelf ook stevig in het gareel houden om deze personen te weerstaan. Veel meer is er nu niet bekend. Misschien loopt het met een sisser af voor hem, maar met het regime weet je nooit of er wat bij verzonnen wordt.


Ik moet wel zeggen dat het een aparte man is die W. Azuaje, maar wanneer je in Barinas woont en je overleeft meerdere aanslagen en pogingen tot ontvoering dan denk ik dat hij de staat moet aanklagen.
Dan is een onbeleefd gedrag tegen een chavista agent ergens wel te verwachten.


groet
Alpha

Globovision president en eigenaar Guillermo Zuloaga gearresteerd + Update

Er zijn van die dagen dat er te veel nieuws is. Vandaag is nu zo´n dag en het ene nieuws overtreft het andere.
Nu net bekend geworden dat de president van Globovision en eigenaar Guillermo Zuloaga is gearresteerd door het dictatoriale regime van Venezuela.
Zuloaga werd op het vliegveld van Josefa Camejo, Punta Fijo gearresteerd en direct overgevlogen naar Caracas. Zuloaga zou de Pasen doorbrengen op Bonaire.
Zuloaga kon nog melden dat er geen notities waren van problemen, buiten die in het nieuws vermeld zijn. Hij neemt aan dat het zijn statements zijn en de onderzoeken omtrent zijn uitlatingen waardoor hij nu werd opgepakt.

zuloaga
Cargado por noticias24. - Las últimas noticias en video.

De aanklager Luisa Ortega Diaz heeft de arrestatie bevestigd, omdat er verondersteld werd dat Zuloaga het land wilde uitvluchten!
In de Gazette is er een artikel gepubliceerd dat de statements van Zuloaga verzonnen zijn en dus vals.

Nu had ik echt gedacht dat Falcon de politieke gevangenen nummer 33 zou worden, maar het is dus Zuloaga geworden.
Stel voor dat hij nu echt zou vluchten dan lijkt het me geen probleem om voor een man die zo bemiddeld is om ongezien weg te komen. Ook in eerdere verklaringen heeft Zuloaga verklaard om nooit te vluchten voor het regime. We kunnen het toch wel zien als een poging om de oppositie opnieuw de mond te snoeren. Chavez weet dat hij er slecht voorstaat om de verkiezingen te winnen en pakt nu het handboek van Fidel te voorschijn om alles te doen om in september te winnen.
De tiran van Venezuela maakt haast om alles naar zijn hand te zetten.
We zullen wel weer een verklaring krijgen van Tarek dat het niet Chavez is die het bevolen heeft, maar wie wil dit nu nog wil geloven. Chavez heeft een bloedhekel aan Globovision en aan Zuloaga.
Het is gewoon een persoonlijke vendetta van Chavez tegen Zuloaga.

Update video clip met opnames op het vliegveld in Punto Fijo waar Zuloaga werd gearresteerd





Groet
Alpha

Venezuela en welkom bij de economie van H. Chavez

Er zijn nog steeds voelbare gevolgen voor de winkels die met de devaluatie hun spullen hadden verhoogd. Ook na de decreet van Chavez waren er winkels die hun spullen in de verkoop gooiden met ¨nieuwe¨prijzen.
Op de tropische eilanden Nueva Esparta waaronder het moorddadige paradijs Isla zijn er 409 zaken gesloten. Dit zal wederom een klap veroorzaken in de toch al wankelende economie. In ieder geval de mensen die moeten leven van hun kleine onderneming.
Ook op Isla zijn er rantsoenen in het water en de elektriciteit. En nu net voor de paasvakantie zullen ze er niet blij mee zijn. Het aantal toeristen is al drastisch verminderd en dan kan je in een hoog seizoen niet eens open.
Ook de rantsoenen op het vaste land veroorzaakt veel slachtoffers onder bedrijven.
Het regime heeft bepaald dat er 20% bezuinigd moet worden in de elektriciteit. Eerst wordt er een waarschuwing gegeven en de volgende actie van het regime komt te staan op een afsluiting van elektriciteit voor 24 uur en een boete in de vorm van een verhoging van de prijs boven het meer verbruikte. Afgelopen maandag werden 42 zaken voor 24 uur afgesloten van de elektriciteit, maar het totaal wat een straf moet ondergaan ligt op 96 zaken.


Maar het kan nog erger!
We weten allemaal de problemen van Sidor de metaalfabriek. Eerst in april 2008 genationaliseerd. En na de nationalisering loopt het voor geen meter meer in die fabriek. Er waren al veel stakingen voordat er genationaliseerd werd. maar na de nationalisering lag Sidor vaker plat dan dat er gewerkt werd. Hierna een wereldwijde crisis (behalve in Venezuela volgens Chavez) en de metaal en staalmarkt stortte in. Schulden werden opgebouwd en de beloofde verbeteringen werden niet uitgevoerd en het onderhoud werd vaker niet toegepast.
Op het moment dat de markt voor staal weer een beetje aan het terugkrabbelen is kwam de energie voorziening van Venezuela in de problemen.
Een onderdeel van Sidor is CVG Venalum , een aluminium fabriek. Het artikel is door de ND overgenomen uit Tal Cual. Deze was vroeger net zo belangrijk als de PDVSA en bracht honderden miljoenen dollars op met de productie van aluminium. Mismanagement van het regime en dat begint dus al bij de nationalisering en ook de Guri Dam met de waterkracht centrale zijn debet aan de vermoedelijke bankroet van CVG.
Door het rantsoen van de elektriciteit werd er al bijna niets meer geproduceerd. De schulden lopen torenhoog op. En de werknemers zijn nu in staking en het bedrijf is zo goed als stilgelegd.
De werknemers zijn boos, ze worden niet betaald, de meer dan schandalige werkwijze en de waardeloze productie en ze krijgen niet hun aandeel betaald in het bedrijf. Door het rantsoen en de verplichte bezuiniging werd er al een verlies geleden van 1.420.000 dollar per dag, het bedrijf produceerde al 47% minder per dag.
Ik dacht dat er in totaal 18.000 man werken bij CVG Venalum in geheel Venezuela.
Het zijn de indirecte gevolgen van het mismanagement van het regime en volledig op het conto te schrijven van H. Chavez.

En als toetje nog maar een economisch veroorzaakt probleem door de regering.
Een klein artikel in dezelfde ND overgenomen uit de Notitarde, een echte kwaliteitskrant, over aardappelen en landonteigening.
Deze onteigening werd ineens de 24ste een feit in de staat Carabobo, Chirgua. Vijf aardappel bedrijfjes op een stuk grond van in totaal 78 hectare groot werden ineens onteigend.
de velden waren productief en er leefden 500 mensen van de opbrengt van de aardappelen.
in 2009 zei de toenmalige minister en nu vice president Elias Jaua dat de boeren niet bang hoefden te zijn vooronteigening omdat de grond productief is. Het is een net zo groot drama als al de voorgaande in dit artikel en op het blog. Je zal zo´n bedrijfje hebben, de gehele dag ploeteren in de grond, maar je bent tevreden met wat je doet en je doet er alles aan om het zo goed mogelijk te doen. en zo heb je een bezit wat van jezelf is en de volgende morgen is het staatseigendom. Je recht wordt geweld aangedaan zelfs onder de nieuwe criminele wetten van Chavez en je kan er niets aan doen. Bijkomende factor is dat er ineens 500 mensen zonder baan en inkomen staan.
Welkom bij de economie van Chavez.

Het zijn maar een paar voorbeelden wat vandaag en gisteren wat in de krant stonden, het is niet eens alles. ik kan nog 7 van zulke gevallen opschrijven tot en met stakingen aan toe en demonstraties. Soms denk ik wel eens wat heeft het voor zin dat ik dit meld op mijn blog. Dan denk ik aan de Venezolaan, de familie, kennissen die momenteel in een land leven waar het met de minuut slechter wordt. En dat dit alles maar aan één man te wijten is, de huidige dictator H. Chavez. De man die geheel Venezuela terug brengt naar het jaar 100 met zijn vernieuwde socialistische staat.


groet
Alpha

Aznar beschuldigd Chavez van hulp (bescherming en support) aan de ETA

Voormalig premier van Spanje José María Aznar windt er geen doekjes om. Hij beschuldigd H. Chavez er gewoon van dat hij de terroristische groeperingen zoals de ETA en de FARC beschermd en supportert. Nu zegt Aznar dit niet zomaar, maar hij zegt dat er bewijs is dat het regime Chavez deze terroristen beschermd. Ik denk dan, was deze man nu nog maar premier van Spanje dan die halve zool van een Zapatero. Het Spanje van nu met Zapatero is waarschijnlijk het slechtste regime die Spanje ooit heeft gehad. Wel te verstaan onder een democratische regering.

Aznar had zelfs nog veel meer te vertellen. Ook Cuba kreeg er even van langs met de dood van Orlando Zapata. Deze Zapata was in een hongerstaking en het Cubaanse regime keek niet eens om naar de man. En nu wordt Zapata door hetzelfde regime bestempeld als een misdadiger. Aznar beschuldigde het regime van Cuba van een brute gewelddadige overtreding van Human Rights, gedaan door een communistische tirannie. Nou dat is dus flink duidelijk.

Dit in tegenstelling van de nu zittende regering die alles maar geweldig vind van Chavez.
De minister van van buitenlandse zaken Miguel Angel Moratinos liet zich op zijn manier heel duidelijk uit over de kwestie van de ETA en de FARC. Hij zei; ¨Venezuela is niet de vijand, maar de ETA.
Tekstueel heeft Moratinos gelijk, maar wat nu als Venezuela de ETA herbergt en steunt?
Persoonlijk wil ik hem die vraag wel eens stellen en dan eens kijken wat deze bewonderaar van Chavez gaat antwoorden.

Groet
Alpha

De vlucht van Venezolanen naar europa

Het is geen wonder dat veel Venezolanen het land uitvluchten vanwege allerlei omstandigheden.

Nu woon ik in Spanje op de Canarische eilanden en het viel me al direct op hoeveel Venezolanen hier wonen.
De een is gevlucht uit Venezuela voor de criminaliteit de ander vanwege politieke redenen, verlies van werkgever en niet meer an de bak komende vanwege de Tascon lijst. Alle Venezolanen die je hier spreekt hebben wel een duidelijke reden. Wel wordt ook iedere keer als er over meerdere redenen wordt gesproken de ongelooflijke criminaliteit aangehaald. Het is de nummer één reden voor de Venezolaan om het ergens anders te proberen. Ze zeggen bijvoorbeeld ik wil graag een toekomst opbouwen met een familie, maar wel in een plaats waarvan je weet dat je niet morgen vermoord wordt. Ook vluchten er volgens de krant vele die in aanraking zijn gekomen met geweld, zoals ontvoeringen of overvallen met vuurwapens

Vandaag staat het voor zover ik het goed heb, voor de eerste keer in de krant. De exodus van Europese-Venezolanen (Venezolanen met een dubbel paspoort is nu pas echt goed begonnen.

De Spaanse Consulaat in Caracas krijgt zo´n 1.500 bezoeken van Venezolanen per dag!!
Dit staat niet in de krant, maar vele zijn gewoon geboren in Venezuela. Een wet maakt het mogelijk om tot je overgrootvader/moeder terug te gaan om een Spaans paspoort aan te vragen.
Er wordt gesproken in de krant van zo´n 130.000 a 140.000 Spanjaarden die in Venezuela wonen. Wanneer je de ruimere regels toepast van oud familieleden die uit Spanje komen dan ligt het aantal vele malen hoger. Ook de ¨buitenlandse¨ Venezolanen uit Italië en Portugal zoeken hun heil in hun tweede vaderland.
Dit betreft alleen de grote aantallen in Europa. Wereldwijd zal het aantal echt enorm groot zijn. Jammer dat ze in de krant niet aangeven hoeveel dat is.

Het geeft ook aan dat inwoners van Venezuela, opgegroeid en gewend geraakt met de criminaliteit dat er toch een plafond is in de criminaliteit om deze te kunnen weerstaan.
Vaak zijn de ¨buitenlandse¨ Venezolanen een bedrijfje begonnen in Venezuela, als we alleen al kijken naar de panaderia´s die zijn voor 90% in handen van Portugezen. Het vertrek van deze Venezolanen is dus ook een aderlating voor de economie.

Groet
Alpha

dinsdag 23 maart 2010

Venezuela met opnieuw een nieuwe politieke gevangene

En Venezuela telt weer een politieke gevangene meer. Het gaat er echt op lijken dat dictator H. Chavez vaart maakt om zijn tegenstanders op te ruimen.

Gisteren werd Oswaldo Alvarez Paz (67 jaar) gearresteerd en opgesloten. De man zit op dit moment in el Helicoide in afwachting met wat er gebeuren gaat.
De advocaat van O. A. Paz vergezelde hem vanuit zijn huis waar hij werd gearresteerd. Ook zijn zoon was daar aanwezig. Website plus clip.

Oswaldo Alvarez Paz was de vroegere gouverneur van Zulia van 1983 - 1993. Ook heeft hij zich in 1993 opgegeven als aspirant voor het presidentschap van Venezuela.

Zijn arrestatie kwam niet geheel onverwacht. Er liep een onderzoek naar de man wegens samenzwering, valse informatie in de media en het oproepen tot het publiek van het overtreden van de wet. Dit zijn dus ook de drie aanklachten tegen Oswaldo Perez Paz.
Het werd hem uiterst kwalijk genomen dat op 8 maart in een programma van Globovision dat hij het aanhaalde dat Venezuela momenteel gezien wordt als een land waar de meeste drugs wordt getransporteerd.
Met een dictator-drugsbaron welke de naam H. Chavez draagt, is dat een ietwat onvoorzichtige uitdrukking geweest.
Overigens heeft Oswaldo Perez Paz niets, maar dan ook helemaal niets gezegd wat al eerder in allerlei kranten heeft gestaan en zelf op de staatstelevisie is uitgezonden. Hij heeft alleen aangehaald over de rapporten die verschenen zijn en over de gehele wereld zijn gelezen.
In feite zou Chavez het gerecht van Spanje moeten opsluiten en aanklagen in Den Haag over de beschuldigingen dat hij medewerking had verleend aan de Eta en Farc om Uribe te vermoorden. Er is nog geen aanklacht ingediend in Den Haag, dus we kunnen gewoon aannemen dat er iets is.
Ook is het voor mij zo dat als je niets te verbergen hebt, dat je elk onderzoek voorrang geeft en alle info geeft die er is. Maar dictator Chavez zegt gewoon, ik ben niemand uitleg verschuldigd.

Natuurlijk staat de oppositie op zijn achterste benen en eist dat O. P. Paz direct vrij moet komen.
Ik ben ook van mening dat het een enorme grote politieke blunder is, maar zo zijn er al meerdere gemaakt door het regime. Het is echt één van de meest gerespecteerde politieke figuren die er zijn in Venezuela. Ook is er sprake van een soort liefde en haat verhouding met allerlei stromingen onder de bevolking van Venezuela.

Minister van justitie Tarek el Aissami aka de taliban van geweld verzekerde dat het niet Chavez was die het besluit heeft genomen om O.P.Paz op te vervolgen en op te sluiten, maar dat deze kwam van het gerecht.
Natuurlijk...... dat valt ook niet te ontkennen. Chavez speelt het slim, hij geeft een order en het gerecht voert het uit. Het gerecht is Chavez, justitie is Chavez, het AN (Assemblee Nationaal) is Chavez. Dictator Chavez beveelt en onder de noemer van een onderzoek commissie, het hoge gerecht of wat dan ook, of wat iets beveelt is de man gedekt volgens Tarek.


Ik raak de tel denk ik kwijt met allerlei politieke gevangenen, maar ik dacht dat het nummertje 32 of 33 is van Venezuela.

Als het nummer 32 is dan denk ik dat Falcon nummer 33 wordt. Chavez noemt hem een verrader en de zeehondjes van het het regime zitten hem nu ook achter zijn vodde.

Op de manier waarop Chavez momenteel bezig is krijg ik een heel zwaar hoofd in de aankomende verkiezingen. De wijze van tellen is al veranderd, belangrijke oppositie wordt opgepakt, ik heb nu al fraude geconstateerd in de lijst van het CNE en beschreven op het blog, wat kunnen we nu nog meer verwachten.


Groet
Alpha


Het is echt hot nieuws dus er zijn berichten zat.

In het Engels de site van Daniel

In het Spaans de site van Alianzo met clips.

maandag 22 maart 2010

Vliegtuigje stort neer 6 doden

Vliegtuigje stort neer, 6 doden

Het is en blijft tragisch als er een vliegtuig neerstort. Een tijdje geleden hield ik het nog wel eens bij hoeveel er te vroeg landen in Venezuela, maar dan komt er bijna elke week een post over een vliegtuigje.
Dat ik deze keer weer iets schrijf over een vliegtuig ongeluk komt eigenlijk omdat er iets in het artikel staat wat ik ongelooflijk vind.
En bij mijn weten is dit ongeluk iets wat best voorkomen had kunnen worden.

Het is gebeurd tijdens de landing vlak bij het internationale vliegveld Antonio José de Sucre in de stad Cumana.
Door een sterke wind verloor de piloot de controle van het vliegtuig.

En dan dit... De piloot van het vliegtuig was Voljtech Oravzky Brand een veteraan van de tweede wereld oorlog welke experimentele vliegtuigen testte.

Dat het een buitenlander is, is geen probleem, maar wel zijn leeftijd.
Laten we eens aannemen dat de man op 20 jarige leeftijd piloot was in de tweede wereldoorlog. De oorlog eindigde voor de meeste landen in 1945. Het is nu 2010, de leeftijd van de piloot was dan ongeveer 85 jaar!
Nu zijn er enorme krasse bazen op die leeftijd, maar het lijkt mij iets te oud voor een piloot.
Nu ben ik niet op de hoogte van de regels van oudere piloten, maar wel van de corruptie in Venezuela. Ik vraag me dus ook af of de man ooit wel eens gekeurd is.
De keuringen van de vliegtuigen in Venezuela kennen we al, die zijn er bijna niet. Anders stortten er niet gemiddeld 47 vliegtuigen per jaar naar beneden.

Het ergste is dat er dus gewoon 6 doden zijn gevallen en ik durf te zeggen, dankzij de corruptie.


Groet
Alpha

Chavez als blogger, met video clip

Chavez als blogger!

Één ding is zeker over Chavez en Venezuela, er is altijd nieuws.
En binnenkort komt er nog meer nieuws. Chavez heeft namelijk besloten om de wereld te bestoken met de vooruitgang van zijn socialistische staat en hoe geweldig dit is, maar dan op zijn eigen blog. Jawel... een Chavez blog komt er. Staat het eindelijk ook zwart op wit met zijn leugens.

(Ik had trouwens een probleem met het woord ¨Candanga¨ er is geen Nederlands woord voor!
Será Candanga, Het zal zijn hard, sterk en zelfs staat het woord ook voor duivel. Ook kinderen als ze vervelend, irritant zijn worden ¨el niño es candanga¨ genoemd. Mocht iemand een betere vertaling hebben hoor ik dat graag)

Chavez wil vanaf Miraflores zijn blog schrijven. En dan ¨será candanga¨. Chavez zegt dat hij zich gaat begeven in de loopgraven van het internet.

Hij wil miljoenen mensen bereiken en niet alleen de Venezolaan en wil zich beven in het gevecht op internet.

Chavez zegt dat hij ook comments gaat beantwoorden zelfs als deze van de ¨vijand¨ komen, gevecht is gevecht. Maar hij verzekerde dat het blog van hem candanga (hard) zal zijn.

Trinchera
Cargado por noticias24. - Las últimas noticias en video.


Persoonlijk denk ik dat er een heel leger moderators op zijn blog gaan zitten en dat er nog geen 5% van de reacties doorkomen. Ook deze blogger zal op zijn blog reageren, al is het maar om te zien of mijn reactie geplaatst wordt of niet.
Ik denk ook dat er vacatures gevuld moeten worden voor zijn blog, in ieder geval twee, één Spaanse taalkundige en iemand die kan rekenen. Anders wordt zijn blog een repeterend lachertje van de dag.


Groet
Alpha

vrijdag 19 maart 2010

Huisvuil, zand en afval zullen ervoor zorgen dat er problemen komen met overstromingen.

Huisvuil, zand en afval zullen ervoor zorgen dat er problemen komen met overstromingen.
Ik ben misschien wat vooruitlopend op de tijd, maar ik tackel nu alvast iets wat straks gaat gebeuren. Geheid dat Chavez zal zeggen dat het de natuur is die je niet kan sturen, of misschien krijgt de CIA wel de schuld.

Het afval probleem.
In feite is het een terugkomend iets, maar de regering van Venezuela ziet het niet, begrijpt het niet of wil het niet begrijpen en zien.

Ik hoef de kenners van Venezuela niet te vertellen dat er ongelooflijk veel troep op straat ligt in Venezuela. Overal ligt wel een bergje met troep en de aantallen blikjes en glas van flesjes is met de beste wil ter wereld niet meer te tellen of zelfs maar in te schatten.

Het schoonhouden van een stad is voor het regime een onoplosbaar probleem, het lukt ze niet!
Het is net als de bestrijding van de misdaad ik heb al zo´n 15 plannen voorbij zien komen en met veel bombarie wordt zoiets gelanceerd en de misdaad stijgt.
Hetzelfde is met het huisvuil en ander soort troep. Tientallen plannen en schoonmaak acties waarbij dan ook nog met veel poeha de burgemeester met een stoffer en blik is te zien in de straten van Caracas en het resultaat..... na een paar dagen..... er ligt meer dan ooit!

Nu heeft rojo Jorge Rodriguez, burgemeester van Caracas een 5 maanden geleden geprobeerd zich te verdedigen tegenover de media. Rodriguez toont in deze clip dat het alleen een misplaatste media aanval is en dat hij zijn taak doet als burgemeester. Hij laat het verschil zien van twee straten (Foto) op dezelfde tijd op dezelfde dag, eentje afgeladen met huisvuil en eentje helemaal schoon. Maar hij vergeet dat beide straten behoren tot Libertador, waar hij burgemeester van is. Ook zegt hij in de clip dat het een chronisch probleem is en niet van de ene dag op de andere is ontstaan. Hoezo.... jezelf schoon babbelen!!



Niet veel later verklaarde R. Rodriguez dat als het probleem van het huisvuil niet is opgelost in 2010 dat hij zijn ontslag indient. Ik zeg dan maar, schrijf je brief maar vast. Dat het probleem niet is opgelost staat ook in de krant van vandaag.

Gisteren kwam er een nieuw besluit van Rodriguez, het zoveelste besluit. Hij zegt in feite dat het probleem niet is opgelost met het huisvuil. (totaal iets anders dan wat we zagen in de clip)
Maar met het nieuwe besluit om de belasting te verhogen denkt Rodriguez het probleem te hebben opgelost. En hij geeft een snauw naar de bedrijven die het huisvuil moeten ophalen en dat deze het verzuimd hebben te doen. Hij zegt overigens niet wat de maatregelen zullen zijn tegen deze bedrijven. Op zich vreemd natuurlijk, of deden ze wel hun werk en babbelt hij zich eruit?

Nu is Rodriguez niet de enigste burgemeester of gouverneur in Venezuela die problemen het hoofd kan bieden. Het huisvuil en andere rotzooi is een probleem in geheel Venezuela.
Een clip van VTV in een wijk van de oppositie, kijk naar het afval, de clip is gemaakt op 24 februari 2010.

Note:
Nu is Rodriguez een vriendje van Chavez en hij kan doen en laten wat hij wil en krijgt geld genoeg. De oppositie krijgt gewoon niet het geld wat er nodig is van Chavez, welke het eerst aan Faria geeft ¨de akela van de burgemeesters¨. Speciaal ingesteld door Chavez om Ledezma als hoofd van de burgemeesters gewoon dwars te zitten.
Toch laat ik de clip zien, omdat het ook meespeelt dat het daar waar de oppositie zit een probleem is. In feite een dubbel probleem. En vechten tegen het regime en proberen om de wijken leefbaar te houden, met een beknopt budget.
Met deze ¨note¨ maak ik GEEN excuus voor de oppositie. Geef mij één foto waarop Chavez met een oppositie gouverneur of Burgemeester net zo loyaal staat als met Rodriguez en laten we zeggen over geheel 2008 en 2009. Het zijn gewoon feiten dat de oppositie dwars gezeten wordt.







Nu is het zo dat het afval en het niet schoonhouden van de stad, de riolen verstopt raken. Ook wordt er geen onderhoud gepleegd aan de riolen en een investering is met het regime helemaal ondenkbaar. Er wordt geschat dat 70% van de riolen gewoon niet of nauwelijks functioneert.
Deels verstopt of gewoon kapot.

Gewoon even wat foto´s van de afgelopen periode bekijken? Klik op deze link en zie waar ik het over heb. Alleen maar bergen met afval en niet onderhouden van straten en huizen. Ik denk dat de foto´s (en het zijn wat foto´s) voor zichzelf spreken.

El Niño neemt momenteel al weer af en het regenseizoen staat voor de deur en begint zo rond half mei. Nu wordt er verwacht dat door het na-effect van El Niño de regenbuien vele malen heftiger zullen zijn. Let op regime... er worden overstromingen voorspelt door de niet functionerende riolen, welke gewoon verstopt zitten.
Volgens specialisten in de hydrologie zullen de regenbuien intens en constant zijn en zo rond de 500 milliliter per seconde bedragen.

Ik verwacht namelijk niet dat het regime iets gaat doen aan de afvoer van het oppervlakte water.
Dus we kunnen alleen maar duimen voor de inwoners van Venezuela dat er niet zoveel water gaat vallen in een kort tijdbestek wat wordt voorspelt.
Het zou opnieuw een ramp zijn voor de bevolking.

groet
Alpha

donderdag 18 maart 2010

De beste ziekenhuizen in Latijns Amerika

De laatste dagen staan de kranten vol met cijfers. Elke krant komt wel met een grafiek of met cijfers. Vermoedelijk aangestoken door de grafieken over de Guri dam met veel water geen water, droge periodes en natte periodes. Aangevuld met de kosten van voedselmanden, aantal demonstraties per jaar, moorden en ga zo maar door.

En nu een prachtig overzicht van de beste Ziekenhuizen in Latijns Amerika.

Volgens Chavez zijn er opmerkelijke prestaties verricht omtrent de gezondheidszorg in Venezuela.
Minder doden onder de nieuw geborene en een betere behandeling dan vroeger. Allerlei missies kwamen er, om er een paar te noemen, Missie Milagro met de oogoperaties, mobiele hulpposten en natuurlijk Barrio Adentro. De missie Milagro is van deze drie voorbeelden de enigste die in het begin een redelijk succes had. Het is ook de enigste missie van alle andere missies het best gelukt. Dat is op zich niet zo moeilijk als al die andere missies gewoon faliekant mislukt zijn.
Chavez heeft in elf jaar nog geen presterend ziekenhuis neer kunnen zetten, wat zeg ik er is er niet één gebouwd. Alleen een klein cardiologisch centrum voor kinderen is er neergezet.
De clip is een ander kinderziekenhuis.

Ook de privé sector heeft onder Chavez niets bijgebouwd. Chavez begon vrij snel om de privé ziekenhuizen aan te pakken en in 2006 wilde hij ze zelfs nationaliseren. De angst bij de investeerders zat er dus in.
Dat de klad er aardig inzit in de gezondheidszorg is gewoon bekend. Ook de 30.000 hulpverpleegsters uit Cuba met op papier dat ze dokter zijn kan er niets aan veranderen. De meeste zijn trouwens al lang gevlucht, het land uit of ze doen iets anders.
De kwaliteit van de staatsziekenhuizen is gewoon ronduit belabberd, geen dokters, geen medicijnen, geen apparatuur. Het is of je een kelder inloopt zonder licht. Zelfs een dronken hitsige op hol geslagen olifant kan geen schade aanrichten in een staatsziekenhuis.










Maar........ door deze toestanden is de kwaliteit ook achteruit gegaan van de privé klinieken.
De enorme toeloop van patiënten was hier debet aan. En zoals gezegd er werd niets bijgebouwd, wat we wel op het conto kunnen schrijven van H. Chavez met zijn eeuwigdurende en herhalende bedreigingen tegen alles wat ¨Privé¨ is. Ook zijn beloftes om op een socialistische manier de gezondheidszorg te verbeteren is na 11 jaar nog steeds een belofte.

In de opening had ik al geschreven dat er een prachtig overzicht is van de beste 20 ziekenhuizen in Latijns Amerika.
De verrassing is wel dat er één klein ziekenhuisje van Venezuela nog net in de lijst voorkomt.
Het is al jaren het beste privé kliniek in Caracas en heet Policlinica Metropolitana. Het heeft maar 136 bedden en staat op plek 18. Hallo.... maar 136 bedden!! En dat in een land met 27 miljoen inwoners die recht hebben en net zo veel recht hebben als Chavez op een professionele en goede verzorging. Wat is er gebeurd met al die miljarden aan olie inkomsten!
Zo ver is Venezuela dus gezakt in klinieken en ziekenhuizen. Vroeger kwamen ze vanuit andere landen om goed en goedkoop en met service behandelt te worden. Zelfs uit Colombia kwamen de patiënten. Ik heb nu Colombia genoemd, Colombia staat met 5 ziekenhuizen in de top 20 de hoogst genoteerde is Hospital Pablo Tobón Uribe op nummer 6. Dat zal Chavez zeker niet leuk vinden die naam ¨Uribe¨.

Brazilie staat op plek nummer 1 en staat in totaal 5 keer in de top 20. Er is zelfs een ziekenhuis in Brazilie welke op de derde plek staat en maar liefst 2.177 bedden heeft.

Ook Chili doet het goed in de ranglijst ze nemen de nummer 2 plek in en staan 3 keer in de lijst en met 1.146 bedden voor dit land doen ze het goed. Er is geen land te vinden welke op de lijst staat die het slechter doet dan Venezuela. Uruguay en Costa Rica doen het ook beter dan Venezuela. Natuurlijk zijn er landen bij die er niet op staan en het dus slechter doen dan Venezuela. Ehhh..... slechter... ja het kan dus nog slechter! Maar dat is niet het punt, je moet je nooit vergelijken met landen die uit de ALBA ruif plukken waar Venezuela miljarden in de pot stopt om de ALBA staande te houden.
Het punt is dat een ontzettend rijk Venezuela niets presteert onder Chavez. Een president moet omhoog kijken en zorgen dat het land onder zijn hoede beter gaat presteren.
Een prestatie naar beneden is geen prestatie en Venezuela zakt nu ook weg met de Privé klinieken, dankzij Chavez.

Dit is de website met de 20 beste ziekenhuizen van Latijns Amerika
.

Groet
Alpha

Chavez in de genetica

Chavez in de genetica!!

Er is eigenlijk niets leuker als Chavez dingen gaat zeggen waar hij geen verstand van heeft.
Hij bedoelt het één, maar door zijn onwetendheid en onkunde legt hij het niet goed uit.
En men kan er dan verschillende kanten mee op.
Ook maakt hij fouten in zijn eigen taal. Als je praat over een wurm en een vlieg dan is het een meervoud en zeg je genen en als je praat over een mens dan praat je over een gen.

Chavez zegt in de clip dat alles is hetzelfde is of je nu een wurm of een vlieg neemt.

Dan zegt hij op een gegeven moment ik ben hetzelfde als een wurm! en jullie zijn hetzelfde als vliegen.
Clip.



We kunnen ook aannemen dat hij alleen chavista´s bedoelt. Want de oppositie en iedereen die niet met hem meeloopt is van een anders soort.
Daar ben ik dan wel weer blij mee, want ik zie mezelf niet als een vlieg of wurm.

Het probate middel om dus van alle chavista´s af te komen is rondlopen met een spuitbus insectendoder. Gewoon de hele dag op straat sprayen.

Nooit geweten dat we zo makkelijk van Chavez af kunnen komen


Groet
Alpha

ps ik weet exact wat de man bedoelt en deze blogpost is gewoon doorgeborduurd op zijn idioterie.

Een link naar drie uitstekende artikelen (Spaans)

Deze blogpost is een verwijzing naar drie artikelen van een blogger. Het is ook de eerste keer dat ik dit doe, maar maak voor deze artikelen die deze blogger geschreven heeft een uitzondering.

Ik kreeg deze tip overigens van een lezer van mijn blog (Really Hot Tip)

Ik kende hem niet en hij schrijft pas sinds 2009 en ik was werkelijk verrast over de inhoud van zijn artikelen. Het is alleen jammer dat hij niet wat meer schrijft.

Ik heb drie artikelen van hem eruit gehaald.
Twee gaan over de economie van Latijns Amerika. Hij belicht Peru, Brazilië, Chili, Colombia, Mexico, Argentinië en Venezuela. Nu niet denken dat is moeilijk een economische post, de man schrijft uiterst verklarend, zonder te vervallen in alleen maar cijfers.
De vergelijking die de blogger op papier zet over deze landen met eenvoudige grafieken en welk land het best presteert is geweldig. Helaas niet zo geweldig voor Venezuela.
Er is maar één conclusie mogelijk en dat is dat Venezuela gewoon een decade verspilt heeft met Chavez als president. Ook 2010 wordt voor Venezuela een ramp jaar, nu had ik dat ook voorspeld, maar met de gegevens die deze blogger geeft, wordt het vet onderstreept.
Ook dat Venezuela het enige land blijft die in een crisis blijft zitten, terwijl de overige landen uit de crisis komen. Dan denk ik weer terug aan de woorden van Chavez dat Venezuela beschermd word door het socialisme en dat de crisis Venezuela niet zou treffen.
Het GDP van Venezuela volgens de cijfers die hij hanteert (overigens officiële cijfers) kan voor 2010 wel eens min 9 zijn!!!! Ongekend hoog!!

En een goede post over de Guri, de elektriciteit en de economische gevolgen en de gevolgen voor de Venezolaan.

Voor de niet Spaanstalige alleen maar één aanbeveling lees het via een vertaler online. Je zal er geen spijt van hebben.

Artikel 1. Latijns Amerika. de lessen van de crisis (1 van 2)
Artikel 2 Latijns Amerika. de lessen van de crisis (2 van 2)
artikel 3 Venezuela. 13 meter van de chaos en de economische ineenstorting (Elektriciteit, Guri)

Groet
Alpha

Blogarchief