Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 31 december 2007

Drie Gijzelaars

Op vrijdag 28 december, Hugo Chavez ging naar Santo Domingo (zuidwest in de staat Táchira).
Dit om de "operatie" te leiden van de drie gijzelaars die zouden vrijkomen uit de handen van de FARC in Colombia.
Nu zou ik deze Chavez eens willen vragen; "wanneer zou U zich eens kunnen inspannen om de 25 gijzelaars vrij te krijgen die gekidnapt zijn en uit
Táchira staat komen" en ook gegijzeld zijn door je vriendje de marxist Marulanda.













Wanneer heeft U tijd om deze eens vrij te krijgen!!!!!
Of is het gewoon zo dat de Venezolaan dom en arm gehouden moet worden. Wel jezelf inspannen om een leuk en goed persbericht van de wer
eld te krijgen en om Uribe te laten zien dat hij het misschien mis had en de kans om hem zwart te maken. En daarbij het Marxisme proberen uit te bouwen in Zuid-Amerika.
En is de FARC nu ineens een "goede" organisatie met een kerstgedachte en brengen ze met Vaderdag een flesje imperialistische Whisky. Vergeet niet Chavez, dat het terroristen zijn!!!
Of krijg je nu tranen in je ogen bij je verkeerde beslissingen.













Groet
Alpha


Vertaald in het Spaans

El Viernes 28 de Diciembre Chavez viajó a Santo Domingo (al oeste del Estado Táchira).
Fue a hacerse cargo de liderizar la liberación de los rehenes que estaban en posesión de las FARC en Colombia.
Ahora me gustaría preguntarle a Chavez; “ Cuando usted se afanará por la liberación de los 25 rehenes secuestrados en el Estado Táchira lo cual fue hecho también por su amigo marxista Marulanda.
Cuando tendrá usted tiempo para liberar también a esa gente!!!!!!!!
Será que él cree que los venezolanos somos estúpidos, ignorantes que no nos damos cuenta de lo que esta sucediendo. Definitivamente, se ve su esfuerzo claramente en querer impresionar al mundo y por supuesto a Uribe y demostrarle que él que estaba equivocado, es la oportunidad de desacreditarlo mundialmente, y a través de esto ramificar el marxismo en Sur América.
Será que ahora Las FARC es una buena organización con un sentido de espíritu de la navidad y traerán para el Día de Padre una botella de Whisky Imperialista!!!!!!!.. No se te olvide Chavez que ellos son terroristas….!!!!
O es que ahora tus ojos lagrimean por las decisiones equivocadas que has tomado…!!!

dinsdag 25 december 2007

Dus toch een bananen-revolutie

Het is te krom, laten we maar zeggen bananenkrom wat Chavez nu wil. In Venezuela staat op iedere hoek wel een bananen plant, maar waarschijnlijk is Chavez zo gek op deze gele kromme dingen. We weten dat hij zich gedroeg na de nederlaag van zijn reform als een gorilla en alles stuksloeg in zijn paleis Miraflores. Waarschijnlijk te wijten aan een tekort van bananen.
Dus ontsproot er zich in zijn aparte gedachtegang om bananen tegen olie te ruilen.
Je moet toch wel een enorme econoom zijn om zoiets te bedenken.

Nu is het wel een stokpaardje van roodkapje om ruilhandel te promoten. In het verleden heeft hij dit meerdere malen gepropagandeerd in de amazone van Venezuela.

Nu vraag ik me af hoe Chavez in de toekomst zijn bananen in zijn huishoudportemonnee moet meenemen. En hoe hij deze weer gaat omruilen voor bijvoorbeeld auto-onderdelen die geïmporteerd moeten worden uit Amerika. En misschien kan hij wel met
Alexander Lukashenko uit Wit-Rusland bananen met melkpoeder ruilen. Of met intel de chips voor zijn mission met Bolivarcomputers.

Persoonlijk denk ik dat deze man op eenzame hoogte staat met zijn idiote ideeen.

Groet
Alpha

Morales deelt Venezolaans geld uit

De kerstgedachte zit er aardig in bij de communistische presidenten van Bolivia en Venezuela.
Hier in Venezuela moet ongeveer een 10% het doen met 1 dollar per dag en dus moet Chavez gedacht hebben dat is meer dan genoeg.
Chavez heeft even 11 miljoen dollar gegeven aan Morales en deze heeft deze 11 miljoen uitgedeeld aan 27 burgemeesters in de Santa Cruz departement. Heel toevallig is dat nu waar de oppositie het sterkst is tegen Morales. We hebben hier dus opnieuw een gevalletje van omkopen en verkeerd gebruik van geld van de Venezolaan. Natuurlijk probeert Chavez van alles om Morales stevig in het zadel te houden. Overigens was dit niet het hele bedrag wat was geschonken aan Bolivia. Chavez heeft in totaal een donatie gedaan van USD 80.000.000.
Waarvan een groot gedeelte gaat naar het leger en de politie.
Ik vraag me af waarom deze man het hele jaar door zulke grote sommen geld weggeeft als hier ruim 40% van de mensen in armoede leeft.


Groet
Alpha




Krijgt Bolivar toch rust?

Het verzoek van Chavez om de sarcofaag van Bolivar te openen is vooralsnog geweigerd.
Chavez beweerd dat Bolivar vermoord is en niet is gestorven aan tuberculose.
Twee historici hebben het plan van Chavez verworpen. Elías Pino Iturrieta verklaard dat er geen enkel bewijs is dat Bolivar vermoord is of zelfs zelfmoord heeft gepleegd.
Hij legde uit dat in de twintigste Eeuw de Venezolaanse academies van medicijnen en geschiedenissen bewezen hebben dat Bolivar gestorven was aan tuberculose.

Groet
Alpha

maandag 24 december 2007

Kerstdans Chavez, Castro, Morales

Momenteel heel weinig tijd om wat stukjes te schrijven. Dus dan maar even lachen op deze site.
Kreeg een hele leuke kerstkaart opgestuurd van kennissen. En ik dacht, deze kan ik wel even modificeren!
Dus nu een kerstkaart van de "Marx Brothers".

Vergeet niet je geluid aan te zetten!

http://www.elfyourself.com/?id=1761423332

groet Alpha

zaterdag 22 december 2007

Prettige Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar

Wens alle lezers van "Free Opinion Venezuela" prettige kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar.

En........ dat we volgend jaar verlost worden van alle narigheid die nu al 9 jaar duurt.


En voor iedereen deze kerstkaart.

www.jacquielawson.com/viewcard.asp?code=0212320003

Groet
Alpha

donderdag 20 december 2007

Chávez gunt ook Bolívar geen rust

Kreeg een google melding van de Volkskrant


AMSTERDAM - Venezolaanse president wil einde maken aan zijn twijfels over dood beroemde Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder.

Hij bedenkt altijd wel iets opmerkelijks, de Venezolaanse president Hugo Chávez. Zo verordonneerde hij onlangs dat zijn landgenoten de klok een half uur moesten terugzetten voor ‘een eerlijkere verdeling van het zonlicht’. Nu wil Chávez het lichaam van vader des vaderlands en vrijheidsstrijder Simón Bolívar uit zijn eeuwige rustplaats halen.

Waarom Bolívar 177 jaar na zijn dood uit zijn sarcofaag moet worden gehaald? Chávez heeft ‘twijfels’ bij het autopsierapport dat artsen destijds na Bolívars dood opstelden. Maar ook zegt Chávez er niet volledig van overtuigd te zijn dat de lichaamsresten in het Panteón Nacional ook werkelijk die van El Libertador (De Bevrijder) zijn.

Chávez uitte zijn twijfels deze week in een bijna vijf uur durende toespraak ter gelegenheid van Bolívars sterfdag. Ook las de president voor uit diverse historische documenten over de beroemde militair en politicus, die aan de wieg heeft gestaan van Venezuela, Panama, Colombia, Ecuador, Peru, en Bolivia – dit laatste land is zelfs naar hem vernoemd.

Volgens Chávez hebben de Venezolanen ‘de morele plicht’ om aan alle onzekerheid rond Bolívars dood een einde te maken. Stierf de 47-jarige vrijheidsstrijder in december 1830 echt aan de gevolgen van tuberculose? Of werd hij, zoals Chávez vermoedt, vermoord door een complot van de Verenigde Staten en de Colombiaanse/Venezolaanse oligarchie?

En zijn de lichaamsresten die Colombia naar Venezuela stuurde – Bolívar stierf in het Colombiaanse stadje Santa Marta – ook de echte? De technieken van de 21ste eeuw moeten volgens Chávez het verlossende antwoord geven. ‘Ik hoop echt dat het de overblijfselen van Bolivar zijn’, zei de president geëmotioneerd.

Daarnaast beloofde Chávez dat Venezolaanse rechercheurs en historici hun best zullen doen om eindelijk de vermiste schedel van Bolívar te vinden. ‘We zijn hem op het spoor.’

Zelf kan ik er nog wel iets bijvoegen over de idiote manier van denken van Chavez.
Gisteren verklaarde hij dat hij bij de opgraving en de opening van de sarcofaag van Bolivar wil wezen.
Hij zei dat hij open stond op de geest die nog in de botten zit van Bolivar toe te laten tot zijn lichaam. Dan zou Bolivar mee kunnen regeren?
Dit alles is hem ingegeven door de magie van van Santeria.
Het is een soort magie die hier in Venezuela ook steeds vaker wordt bedreven.

Hoelang moet deze idioot nog langer president blijven van Venezuela.

Groet
Alpha


Cubanen zijn niet welkom in Venezuela

Op 15 December kwam er een groep Cubanen aan op het vliegveld van Caracas. Helemaal opgedist met een T-shirt van Che, dachten ze een goede beurt te maken.
Maar in plaats van een overweldigend applaus werden ze compleet uitgejouwd.
Zou dit het begin zijn dat de Venezolaan genoeg krijgt van de Cubaanse invloed?
Oordeel zelf aan de hand van deze clip.




groet
Alpha

zaterdag 15 december 2007

De 27 hoofd surrogaten van de regering

Eigenlijk zou dit stukje bij de familie uit Barinas geplakt moeten worden.
Aangezien dat in het Spaans was, deze dus ook maar even.
Dus voor de Spaanse lezers. Of even door een vertaler gooien van Internet.
Het is de moeite waard!!

Tal cual como me llego lo reenvío.........................
Los 27 principales testaferros del gobierno.
(Y hay muchos mas que pronto daremos a conocer)
La Lista de los 27 testaferros del Régimen...... (actualizada).
no importa si es repetida, si ya la leíste ... son nombres importantes de recordar ...estoy seguro que de la investigación de esta gente se destaparan los guisos en el futuro .


1. WILMER RUPERTI - Empresa, GLOBAL SHIPPING (Torre Global, Las Mercedes)
- Es socio de La Lagunita Country Club, donde regularmente juega Golf.
- Quizás el hombre que más dinero ha hecho bajo el amparo del Régimen.
- Negocios petroleros y de transporte. Responde directamente a Hugo ***.
- Está asociado con Alí Rodríguez, con el Ministro Ramírez, el Contralmirante (R) Carlos Luengo, con Walter Alexander Del Nogal y con otros.
- Posee un Jet privado, matrículas americanas, marca Gulfstream IV, el cual está parqueado en la rampa principal del Aeropuerto Caracas.
2. DANILO DIAZ GRANADOS
- Casado con Fefi Salvatierra, hija de Salvador Salvatierra.
- Es quizás el principal hombre financiero del régimen.
- Está estrechamente vinculado a Diosdado Cabello, de quien es uno de sus testaferros.
- Fue socio de Walter Alexander Del Nogal en el caso de los sobres bomba, pero gracias a la intervención de su suegro fue dejado en libertad.
- Hoy día continúa muy vinculado a Del Nogal.
3. WALTER ALEXANDER DEL NOGAL (ALEX)
- Ampliamente conocido por ser uno de los autores del sonado caso de los sobres bomba y el asesinato de Mario Patty, a quien arrojó desde un avión en pleno vuelo. - - Fue condenado a 30 años de prisión, pero *** lo indultó.
- Anteriormente había estado preso en Suiza bajo cargos de narcotráfico y lavado de dinero, pero logró huir hacia Venezuela.
- Es una de las personas que coordina el primer anillo de seguridad de ***, está muy vinculado a la DISIP, la cual controla junto a su antiguo amigo y cómplice Ramiro Helmeyer.
- Suele frecuentar la discoteca SAWU y el restaurante La Montanara.
- Su hermano WILLY DEL NOGAL, es dueño de una gran cantidad de restaurantes, entre los que se cuentan, Yamato Suschi Bar, Barracuda Café, Bar Si, Saygon etc. - Estos locales, no son más que una gran fachada para el lavado de dinero de Alex Del Nogal.
- Sus intereses, van desde operaciones financieras, pasando por los infaltables tráficos de influencias hasta el narcotráfico, negocio este del que nunca se ha desvinculado.
- Socios: Willy Del Nogal, Bolichón Del Nogal, Ronald Moret, Ramiro Helmeyer, Wilmer Ruperti, entre otros.
- Sus padres viven en La Lagunita.
- Se moviliza en un BMW modelo 530 año 2006, color oscuro.
4. RAMIRO HELMEYER
- Cómplice de Alex Del Nogal, en el caso de los sobres bomba y el asesinato de Mario Patty.
- Igualmente fue indultado por ***.
- Es el 'Gran' jefe de la DISIP. Controla todas las operaciones 'especiales' de ese cuerpo policial, desde donde despacha a diario.
- Está casado con la actriz Mari Carmen Regueiro.
5. RAFAEL SARRIA
- Amigo personal de *** y de Diosdado desde antes de su llegada al poder. Se ha convertido en el testaferro de mayor confianza de los altos personeros del gobierno.
- Se dedica a actividades 'financieras' desde su oficina en el Cubo Negro.
- Vive en Cumbres de Curumo.
- Posee un Jet marca ASTRA, matricula americana, el cual está parqueado en el Aeropuerto Caracas.
- Tiene casa en la Ciudad de Boca de Ratón, Florida.
6. KALIL MAYED
- Ciudadano de origen Árabe, propietario de atún EVEBA (Cumaná).
- Está muy vinculado a José Vicente Rangel y a su esposa, así como a Diosdado, a Tarek William Saab y a militares de alto rango.
- Junto con Tarek, ha sido uno de los vínculos más importantes de este régimen con células fundamentalistas islámicas, a quienes han ayudado
'enfriando' a terroristas en la Isla de Margarita.
- Hace pocos meses le fue revocada su visa americana, por sus vinculaciones con los extremistas árabes.
7. CARLOS KAUFMANN
- Uno de los más jóvenes 'empresarios' vinculados al régimen. Se dedica también al área 'financiera', así como a la intermediación y tráfico de influencias.
- Siempre ha estado ligado al lavado de dinero.
- Recientemente adquirió la Empresa VENOCO, por más de 30$MM
- Sus socios son, entre otros, Franklin Durán, Antonio Pardo, Alejandro Pulgar.
- Vive en Campo Alegre.
- Posee un helicóptero marca EUROCOPTER basado en el aeropuerto La Carlota, la matrícula de dicha Aeronave comienza con las siglas CK.
- Así mismo posee varios aviones basados en el aeropuerto Caracas.
8. MAURICE BERACHA
- 'Banquero' responsable de la mayoría de las operaciones de emisión de Bonos de la deuda pública en el exterior.
- Es socio de Tobías Nóbrega, de Nelson Merentes y de otros altos funcionarios del área de finanzas del Régimen.
- Se le relaciona, entre otros, a Eligio Cedeño.
- Vive en El Alto Hatillo, Calle Oriente.
- Está casado con Yael Marciano, hija de un conocido vendedor de armas de origen hebreo.
- Posee un helicóptero marca Hughes 500, el cual está basado en el Helipuerto Ávila.
- También posee una lujosa casa en la Población de la Sabana, en el Litoral central, a donde llega regularmente con su helicóptero
9. ELIGIO CEDEÑO
- Simplemente 'EL BANQUERO' del régimen, es el único banquero al que el régimen le tiene verdadera confianza.
- Es socio de Diosdado Cabello y de su hermano 'el banquero'. También está muy vinculado a Maurice Beracha.
10. ARISTIDES MASA
- Dueño del Banco del Caronï
- Uno de los banqueros consentidos del régimen.
11. VICTOR GILL
- Ex- propietario de Interbank, hoy en día es dueño de TOTAL BANK.
- Ciudadano de origen Uruguayo, que ha amasado una incalculable fortuna a la sombra del actual régimen, de quien es uno desus banqueros directos
- Vive en el Country Club, posee un yate de más de 100 pies de eslora y cuyo nombre es Orinoquia, el cual está regularmente anclado en Los Roques.
- Existen muchas evidencias de el qué junto a Víctor Vargas, propietario del BOD.
- Fueron las personas que poniéndose de acuerdo con el propio ***, decidieron inculpar a Nelson Mezerhane en el caso Anderson.
- Es hermano y ex socio, de Carlos Gill socio propietario, junto con Oswaldo Cisneros, de CORIMON.
12. VICTOR VARGAS
- Otro de los banqueros de gozan de la protección del régimen, gracias al cual ha hecho fabulosos negocios con los depósitos oficiales.
- Es propietario del Banco Occidental de Descuento, institución financiera que según los entendidos, padece de serios y crónicos problemas financieros, que solo han podido ser paleados gracias a los inmensos depósitos del Estado que posee.
- Vive en el Country Club. Posee un jet modelo Gulfstream IV, el cual está parqueado en el Aeropuerto Caracas.
- Posee también un helicóptero modelo Augusta Power 109, parqueado en el helipuerto Ávila.
- Tiene una inmensa finca en la Zona de Tucacas, antiguamente denominada Mostrenco.
- Tiene 2 hijas, una casada con el hijo de Franco D'agostino, y otra casada con el hijo de la nieta de Francisco Franco, Luis Alfonso de Borbón.
- Ha estado investigado, en repetidas ocasiones, por la DEA por presunto lavado de dinero.
13. LEOPOLDO CASTILLO
- Propietario de Seguros Banvalor y de Banvalor Banco.
- Es socio de Aristóbulo Isturiz, gracias a quien, maneja todos los seguros del Ministerio de Educación, cuyas primas anuales ascienden a >más de $ 150MM.
- Tiene entre sus socios, a sus hermanos y a Manuel Ángel Gómez, quien a su vez es socio de Diosdado Cabello.
14. MANUEL ANGEL GOMEZ
- Propietario de PACTUM sociedad de corretaje de seguros. Es 'el corredor' de seguros del régimen.
- Vive en el Country Club. Quinta el Parnaso.
- Es socio de Diosdado y de su hermano 'el banquero'. También es socio de Carlos Kauffman y de Antonio Pardo.
- Se moviliza en un automóvil marca Ford,modelo Gran Marquis, del año 2005, color plateado, el cual conduce su chofer-guardaespaldas.
15. EUDO MARIO CARRUYO
- Este joven 'empresario' es hijo de un Director de PDVSA, y es quien el pasado año sufrió un aparatoso accidente en la ciudad de Miami, donde murió su acompañante. Esa noche Carruyo piloteaba un LAMBORGINI valorado en más de $250,000.
- Vive en la Lagunita, posee varios vehículos entre ellos, Hummer, Mercedes, BMW, etc.
- Siempre anda con guardaespaldas y se le puede ver con frecuencia, en el 5to. Piso delTolón, en la discoteca Sawu y en la Montanara.
- Está muy relacionado con Alex Del Nogal, Wilmer Ruperti y César Guillen entre otros.
16. CAMILO LAMALETTO
- Conocido y recordado empresario dueño de Cerámicas Balgres. Ha vuelto por sus fueros en negociaciones turbias ahora con el actual régimen.
- Posee 2 helicópteros, uno modelo Bell 206 y otro modelo Bell 222.
- Vive en la Calle Suapure de Colinas de Bello Monte.
- Tiene su oficina en la Torre Lamaletto, Av.Venezuela de El Rosal.
- Está a punto de reinaugurar, en sociedad con Cesar Guillen una discoteca denominada Voga Bar, en Las Mercedes, diagonal a la Embajada de Francia.
17. ORLANDO CASTRO
- Conocidísimo 'ex banquero' cubano venezolano, antiguo dueño del Banco Progreso.
- Gracias al régimen ha logrado reabrir sus negocios de seguros, y se ha convertido en un cercano asesor del propio ***.
18. RICARDO GONZALEZ
- Socio minoritario de DOMINGO GONCALVEZ en una cadena de Bingos en el país, es testaferro de Juan Barreto y de José Vicente Rangel Avalos.
- Vive en Lomas de Chuao
19. JUANCHO OTAOLA
- Gran constructor de la 4ta. República que hoy se ha convertido en uno de los contratistas mimados del Régimen.
- Actualmente ejecuta el ferrocarril de los Valles de Tuy, entre otras grandes obras de infraestructura.
- Se reúne frecuentemente con *** y junto a empresarios como Lorenzo Mendoza, Oswaldo Cisneros, Gustavo Cisneros, Alberto Vollmer, y la Familia Zubillaga, se han dedicado a justificar al régimen en los más altos círculos sociales venezolanos, en una operación de 'abrirle puertas' al régimen.
20. LOUIS VAN DAM
- Hombre muy conocido en el país desde hace varias décadas, su nombre ha estado siempre asociado a grandes escándalos de corrupción, siendo el de mayor envergadura, la repotenciación de los tanques AMX30, operación esta donde hubo un gigantesco sobreprecio, y el sistema de tanques quedó seriamente averiado y
con una capacidad mínima de operatividad, gracias al 'trabajo' efectuado por Industrias VANDAM.
- Hoy en día capitanea la Empresa VHICOA basada en Puerto Ordaz. Tiene entre otros. El contrato para las estructuras metálicas de la plataforma Deltana, la estructura del nuevo Puente del Río Orinoco, y las estructuras metálicas a ser utilizadas en el nuevo viaducto de la Guaira, contrato este que se ganó conjuntamente
con Juancho Otaola.
- Tiene su oficina en la Torre Credival, Piso 2 en Campo Alegre, Caracas.
- Conduce un Toyota Camry.
21. LUIS BENSHIMOL
- Este 'operador cambiario'mueve diariamente más del 50% del mercado del mercado negro de divisas del país.
- Se encarga de hacer todas las operaciones de compra y venta de dólares de la mayoría de los grandes 'amigos' del Régimen.
- Tiene sociedad con Franklin Durán y con Carlos Kauffman.
22. D0MINGO GONCALVES
- Simplemente es el 'Zar'de los Bingos en Venezuela.
- Paga inmensas comisiones a través de su socio Ricardo González, a los más altos funcionarios del Gobierno para mantener sus bingos en 'regla'.
- Por la misma vía gubernamental. Resuelve los problemas con sus competidores,
simplemente sacándolos del negocio.
- Se moviliza en una camioneta BMW X5, acompañado de guardaespaldas.
23. HECTOR TOBIA
- Corredor de seguros internacionales, socio de José Vicente Rangel y de su hijo José Vicente Rangel Avalos, a quien también
le sirve de testaferro.
- Tiene la oficina en el Multicentro Empresarial Las Mercedes, en la Av. Principal de Las Mercedes y vive en Prados del Este.
24. ESTHER BIGGOTT DE LOAIZA
- 'La Abogada' del Régimen.
- Ha sido abogada de ***, de William Lara y de otros altos jerarcas del régimen.
- Es el poder detrás del trono en el sistema judicial venezolano, desde la Fiscalía y los tribunales hasta el mismo TSJ.
- Es la 'asesora principal' en los casos más sonados de la Fiscalía. Muchas veces es ella quien decide quien debe ir preso y quien no.
- Ha amasado una inmensa fortuna 'resolviendo' infinidad de casos en distintas jurisdicciones.
- Está casada con el Gral. (R) CESAR LOAIZA. Tiene una hija de nombre Esther, que vive actualmente en España.
- Se le relaciona sentimentalmente al Magistrado Jesús Eduardo Cabrera.
- Tiene su oficina en C.C. El Recreo.
25. RONALD MORET
- Tristemente recordado por sus vinculaciones al narcotráfico.
- Estuvo preso en Canadá por haber enviado grandes cantidades de cocaína oculta en motores de lanchas y jet skis.
- Fue sentenciado y cumplió parcialmente su pena, hasta que escapó de Venezuela.
- Es socio de Alex Del Nogal y junto a él ejerce inmenso poder en la DISIP.
26. CESAR GUILLEN
- Sobrino y testaferro de Pedro Carreño y sus hermanos, a quienes les sirve de mampara para todos sus negocios. Es ahijado de Esther Biggott de Loaiza.
- Se relaciona también con Eudo Carruyo y Camilo Lamaletto entre otros.
- Posee una camioneta Toyota Four Runner color arena.
- Frecuenta la discoteca Sawu.
27. LUDMILA SOTO
- Testaferro de Tobias Nobrega, su amante. Superintendente Nacional de Seguros. Consentida del regimen y de los dueños de Multinacional de Seguros.

¡!! RUEDALOOOOOOOO PARA QUE TODOS LOS VENEZOLANOS LOS CONOZCAN!!!!.... ¡!!!
PATRIA SOCIALISMO O MUERTEEEEEEEEEE ¡!!!

Louis Vuitton in Chávez-land

Gaat het ’socialisme van de 21ste eeuw’ samen met merkkleding? Deze vraag speelt in Venezuela nadat minister Pedro Carreño er het lachertje van de week is geworden. De minister steekt op een persconferentie net een revolutionair-socialistisch verhaal af waarin hij het kapitalisme met kanibalisme vergelijkt, als hij wordt onderbroken door een journalist. Of het niet raar is dat Carreño dit zegt, terwijl hij zelf een Louis Vuitton-stropdas (à 124 euro) en Gucci-schoenen (à e345) draagt? Het blijkt nogal een ontregelende vraag. De minister stamelt een paar seconden en verweert zich dan door te stellen: ,,Ik zou willen dat Venezuela dit soort producten zelf maakt, zodat ik ze hier kan kopen en we niet 95 procent van onze consumptie-artikelen hoeven te importeren”. Hieronder het fragment:



Maletagate!

Nadat er in Bolivia een vliegtuig gestenigd is en uit het vliegtuig een bedrag gevonden is van 800.000 dollar, is de Antonini zaak ook weer in het nieuws. En wat blijkt flink in het nieuws.
Arrestaties zijn er geweest in Amerika die te maken hebben met de "maletagate" ergens in augustus.
Het artikel is in het Engels en kan je hier vinden.

Groet
Alpha

Uitbraak Dengue

Het is weer eens zover dat we voor de zoveelste keer een uitbraak van Dengue hebben.
Het is niet meer te tellen hoe vaak we hier al een uitbraak hadden in 2007.
Nu is het zelfs zo erg dat de Venezolaan hier echt boos om geworden is. Auto's rijden met op hun achterraam 100% Dengue S.O.S!! En geloof me het gaat niet om 1 auto.
De problemen ontstaan gewoon door de vuiligheid op straat. Loslopende honden die vuilniszakken opentrekken voor voedsel, de zwever die hetzelfde doet en daar bij een nog grotere puinhoop maakt dan de hond. De mensen gooien ook van alles op straat. Dit gebeurd uit de rijdende auto, voornamelijk flesjes die dan kapot vallen en in de scherven komt water te staan, wat een ideaal levens omstandigheid vormt voor de mug. Oude auto banden, afgedankte emmers, noem maar op het ligt op straat. De vuilnis ophaal dienst neemt niet mee wat er op straat ligt. Het zwerfvuil verstopt de riolering en de broedplaatst is geboren. Een campagne tegen dit soort asociaal gedrag, "het wegflikkeren van ver/gebruikte spullen", zou niet misplaatst zijn. En een stratenveger zou ook wel prettig wezen. De onderhoud aan de riolen
kan ook wel eens plaats vinden. En er mag wel weer eens gespoten worden.

Groet
Alpha

Chavez wil niet met Uribe spreken zolang als hij leeft!

Chavez heeft weer eens een beetje uitgehaald naar Uribe.
"Zolang als ik leef, heb ik niets meer te bespreken met de verrader en bluffer Uribe (president van Colombia)

Deze taal over Uribe sprak hij uit toen hij de relatie Argentinie en Venezuela besprak.
hij bezocht president Cristina Fernandez, die afgelopen maandag als president van Argentinie begon. Hij zei dat de ontmoeting afgelopen maandag met de nieuw bakken presidente van 1 uur geweldig was en dat er wat projecten met Argentinie ontwikkeld zullen worden.

Op maandagavond gaf Chavez dus een persconferentie met de pers en vertelde hierin dat Uribe wist dat er op 31 december door de FARC wat gevangenen zouden vrijgelaten. En in de eerste groep zou dan ook Ingrid Betancourt vrijgelaten worden.

Maar... herhaalde Chavez; "Uribe beeindigde eenzijdig het overleg met de FARC, hij is nep en een verrader"!!

Persoonlijk denk ik dat Chavez een grote bluffer is en helemaal nep. Hij heeft het liegen uitgevonden en verdraait constant feiten.
Chavez is namelijk nog steeds bezig met "onderhandelingen" met de FARC. Terwijl het hem verboden is door Uribe.
Dit is gewoon bekokstoofd om Uribe in een kwaad daglicht te stellen.

Het Marxisme moet in de ogen van Chavez gewoon in geheel Zuid-Amerika verspreid worden en wat is nu leuker om de vriend van de duivel (de VS) een hak te zetten.


Groet
Alpha

dinsdag 11 december 2007

De familie Chavez

Even heel kort. Kreeg deze link opgestuurd en het is zeer zeker de moeite waard om te lezen.
Helaas is het in het Spaans. Heb geen tijd om dit in gemakkelijk Nederlands te vertalen. Zal dat later wel eens doen.
Dus dit artikel nu alleen even voor de Spaanstalige.
Even iets aanhalen wat ik wel ongelooflijk vind. Dat zijn de functies die de Chavez familie bekleed!!
Geloof me deze functies zouden ze nooit bekleed hebben als hun broertje of zoon geen president was geweest.

En deze en deze.


groet
Alpha

Cadivi update, afschaffen prijs beperking, olie aan Noord-Amerika

Heb het gisteren over de Cadivi gehad voor de Venezolaan die harde valuta nodig heeft voor zijn buitenlandse bezoek.

Maar de Cadivi is ook belangrijk voor de ondernemer. Deze heeft ook de harde valuta nodig om te importeren vanuit het buitenland.
Dit gaat allemaal met contracten. De contracten die afgesloten worden verschillen. Zo heb je contracten voor drie maanden, half jaar en 1 jaar.
Helaas is de Cadivi nogal een log lichaam en een bureaucratisch gedoe. Hierdoor zijn er nu problemen gekomen voor het jaar 2008.
Ze hebben het druk met de controle van de individuele Venezolaan, om te controleren of er iets mis is met hun bestedingen. Ze hebben nu 33.000 Venezolanen opgeroepen voor controle.
Er zijn wat onjuistheden in wat Manuel Barroso uit zijn mond laat glippen. Zoals het pinnen van je eigen geld. Dat het onderzocht wordt als je de dertigste van de maand pint en de eerste van de volgende maand weer pint voor 500 dollar. Denk dat hij niet eens weet hoe zijn systeem werkt. Je kan pinnen de dertigste , maar dan kan je weer pinnen op de dertigste van de volgende maand. Ik heb dit namelijk ook geprobeerd en het werkte niet. De pinpas wordt niet geaccepteerd als je dit doet.

De problemen voor 2008 is ergens nu al voelbaar. De dagbladen hebben nu al geen papier genoeg voor de kranten. In januari en februari dreigt een tekort aan voedsel.

De cadivi heeft dus ook een website om dingen te regelen en om je buitenlandse tegoed aan te vragen.
De website is zo overbelast dat je bijna niet kan inloggen, duurt dagen voordat je erdoor bent.

Om dit op te lossen heeft de Cadivi tijden ingesteld om op internet contact te maken met hun website. Bedrijven kunnen nu inloggen van 08.00 uur tot 14.00 uur. De individueel mag inloggen vanaf 15.00 uur tot 22.00 uur. Wat is dit toch creatief opgelost van de Cadivi!!! Begin er maar niet aan want het gaat niet lukken.

Chavez maakt zich niet druk om ons, maar meer om de arme Noord-Amerikaan.
Hij heeft in navolging van vorig jaar en voor een paar maanden geleden in Londen, nu wederom olie weggegeven.
Er wordt even zo'n slordige 8.5 miljoen gallons olie geschonken om de Amerikaan door de winter te helpen. Denk niet dat er een voedsel probleem is daar dus de Amerikaan kan lekker met een rond buikig gevoel de huiskamer verwarmen. Ik ga niet zeggen dat het verkeerd is om de medemens te helpen, maar zorg eerst dat het hier allemaal goed loopt. We hebben nog steeds mensen die echt helemaal niets hebben.


Maximum prijs word afgeschaft.
En wel een zeer apart nieuws bericht is, is dat de maximum prijzen worden afgeschaft. Nu is er een prijs beperking op zo'n 500 artikelen.
Als we het hete voorbeeld nemen van de melk tekorten. De boeren wilden niet onder de kostprijs hun melk leveren. Als het het vanuit de koe, opslag, vervoer, verpakking en dan de winkel inkomt en het mag maar 1.800 Bs kosten. Maar alles bij elkaar is de kostprijs al ruim 2.000 Bs dan is het logisch dat ze dit niet doen. Dus maakte ze van de melk liever andere producten, zoals yoghurt en kaas. Dit bracht meer op.

Chavez is niet degene geweest die de prijzen wilde vrij geven! Rafael Oropeza heeft Chavez geadviseerd om dit te doen om eindelijk eens van de tekorten af te komen!
Chavez heeft gisteren laat in een rede op zijn Chavestiaans de prijzen vrijgegeven. Hij was danig op zijn middelstebeentje getrapt. En liet dit ook merken. Met uitdrukkingen die zijn frustratie kenbaar maakte, zoals "als jullie dit willen goed, maar kom later niet klagen".

Ook schijnt hij later uitgevallen te zijn naar de mensen in de Barrios en naar de mensen in het leger. Hij moest iets gezegd hebben in de trant. "Ik begrijp dat mensen tegen mij gestemd hebben, maar jullie in de Barrios, jullie begrijp ik niet!!!". Hetzelfde heeft hij tegen de militairen gezegd. Er is maar liefst 60% van de militairen die tegen hem gestemd hebben. Hoe ze dit getal naar boven hebben gehaald weet ik niet, dacht dat stemmen altijd "anoniem" was. Heb zo'n idee dat er in de loop van dit en begin volgend jaar wel wat koppen rollen.

Weet niet precies wat ik er van denken moet, maar dit is werkelijk opmerkelijk. Het vrijgeven van de prijzen!! Als hij nu meer van deze dingen gaat doen en dus een 100% turn maakt. Wat zal dan de bevolking doen!!

Ik zeg maar zo als je als Tiran naar bed gaat, word je niet wakker als een Engel.

Groet
Alpha







maandag 10 december 2007

Bank van het Zuiden tegenhanger IMF

Afgelopen zondag is het er dan toch van gekomen. Er is overeenstemming bereikt over de bank van het zuiden.
Nog niet alle details zijn binnen, maar worden de eerstvolgende 60 dagen bekendgemaakt. Op zich ben ik er geen tegenstander van. Ik zie het als een gezonde concurrentie met het IMF. Maar we zullen zien wat ze gaan doen en wat ze als statuten uitbrengen.


Latijns-Amerika zet de zaken op scherp door de oprichting van de nieuwe Bank van het Zuiden. De bank moet tegenwicht bieden aan de Wereldbank, de Inter-Amerikaanse ontwikkelingsbank en met name het Internationale Monetaire Fonds.

In 2006 nam de Venezolaanse president Hugo Chávez het initiatief voor de oprichting van de nieuwe Bank van het Zuiden (Banco del Sur). Hij wilde een bank op de rails zetten die tegenwicht kon bieden aan grote instellingen die vanouds vanuit het rijke Noorden opereren. Zeven landen hebben zich inmiddels aangesloten bij het initiatief, waarbij ze de belofte zijn aangegaan dat de Bank van het Zuiden in twee maanden tijd van de grond moet komen. Alle ondertekenaars hebben een president van linkse signatuur, met uitzondering van de leider van Paraguay, Nicanor Duarte.

De Bank van het Zuiden wil economische en sociale ontwikkeling financieren van de landen die deel uitmaken van de Zuid-Amerikaanse Unie (UNASUR). De hoofdzetel is gevestigd in Caracas (Venezuela). Het beginkapitaal van de bank van het Zuiden bedraagt 7 miljard dollar (4,8 miljard euro).

Professor Louk de la Rive Box, rector aan het toonaangevende wetenschappelijke bureau Institute for social studies (ISS) in Den Haag vertelde aan de Wereldomroep over de rol die de nieuwe bank wil gaan spelen.

"De Bank van het Zuiden heeft als belangrijkste doel het steunen van grootschalige projecten door middel van leningen. Het gaat dan om projecten zoals een 8000-kilometer lange gaspijpleiding van Venezuela naar Argentinië. Maar het zou ook andere functies van financiële instituten zoals de Wereldbank en het IMF kunnen overnemen."

In de eerste fase van het bestaan van de bank zal zij geen leningen geven aan landen buiten de regio. Maar in de naam van de bank is niet voor niets het woord Zuiden opgenomen. En dat staat niet alleen voor Zuid-Amerika. Het geeft aan dat de nieuwe bank ambities heeft die verder strekken.

13153141.jpg
President Hugo Chávez van Venezuela
Neo-liberaal
In de eerste plaats wil de nieuwe bank de rol van vervanger op zich nemen voor het IMF, omdat het Fonds niet erg populair is in Latijns-Amerika.

"Dat komt omdat het IMF altijd neoliberale voorwaarden koppelde aan het verstrekken van leningen. Zo moesten de landen die een lening kregen hun markt openstellen voor producten uit andere landen en de overheidsuitgaven moesten naar beneden geschroefd worden. En dat waren nu net zaken waar een aantal Amerikaanse landen niets voor voelde."

Gelijke rechten voor alle deelnemende landen
Argentinië heeft alle recht van spreken als het over het IMF gaat: het land volgde alle voorwaarden op waar het aan moest voldoen. Maar dit alles deed het land geen goed, zegt professor De la Rive Box. De Bank van het Zuiden zal daarentegen toestaan dat overheden aan grote projecten blijven deelnemen die door de Bank worden gefinancierd, en zij zal niet eisen dat landen hun markten open gooien.

Veel mensen in Latijns-Amerika vrezen dat de oude ideologie plaats zal maken voor een nieuwe, waarbij de bank nieuwe socialistische voorwaarden zal opleggen de landen die geld nodig hebben. De kans dat dit gebeurt is echter niet zo groot. Hoewel de oprichting van de bank in gang is gezet door de linkse president van Venezuela Chávez, heeft hij geen zeggenschap over de bank. Alle deelnemende landen hebben gelijke rechten als het op stemmen aankomt. De omvang van de deelnemende landen speelt daarbij geen rol.

13413717.jpg
De la Rive Box
Brazilië
Daar komt nog een geruststellende factor bij volgens Louk de la Rive Box.

"De idee achter de bank reikt verder dan Hugo Chávez. Anders had Brazilië nooit ondertekend. Brazilië vormt de grootste machtsfactor binnen het geheel. Het heeft een eigen ontwikkelingsbank die met gemak in staat is om dit soort gigantische projecten zelf te financieren. Brazilië heeft er dan ook lang over nagedacht of het wel deel moest nemen in deze bank."

"Het feit dat Brazilië meedoet, geeft aan dat de grootste macht in Zuid-Amerika ook geïnteresseerd is in dit soort Zuid-Amerikaanse projecten. En dit betekent dat het een interessante onderneming kan worden."

Dat sluit aan bij de woorden van de Braziliaanse president Lula da Silva: hij zegt dat de oprichting van de bank van doorslaggevend belang is voor de integratie van Zuid-Amerika.

Belofte
De landen die de nieuwe bank hebben opgericht, zullen de komende 60 dagen in detail uit moeten werken hoe de bank gaat opereren. Als kredietverschaffer zal de Bank van het Zuiden discipline moeten opleggen aan landen die falen bij het terugbetalen van leningen. De Europese Unie weet uit ervaring hoe lastig het is om lidstaten een bestedingslimiet op te leggen; landen als Frankrijk en Duitsland hebben het budget overschreden, zelfs nadat de EU hen beperkingen had opgelegd.

De la Rive Box: "Een relatief kleine bank zoals deze, met slechts zeven miljard Amerikaanse dollar als kapitaal, zou wel eens in serieuze problemen kunnen komen als een van de deelnemers, bijvoorbeeld Brazilië, verzuimt terug te betalen."

Er is ruimte voor twijfel. Maar De la Rive Box meent toch dat de Bank van het Zuiden perspectieven biedt. Vooral voor de kleinere landen in de regio, zoals Bolivia en Ecuador, die immers even zeggenschap hebben als de grote landen. Maar het valt nog te bezien hoeveel betekenis de nieuwe bank krijgt voor de grotere landen.


BANCO DEL SUR DEELNEMERS

De presidenten:
Nestor Kirchner van Argentinië
Hugo Chávez van Venezuela
Lula da Silva van Brazilië
Nicandor Duarte van Paraguay
Rafael Correa van Ecuador
Evo Morales van Bolivia
(president Tabare Vasquez van Uruguay was niet aanwezig)




Trefwoorden: bank van het zuiden, hugo chavez, imf, latijns-amerika, louk de la rive box,


Bron Wereldomroep

Groet
Alpha

Cadivi verscherpt maatregelen

De Cadivi heeft aangekondigd om met verscherpte maatregelen te komen.

Een paar maanden geleden werden er al oproepen geplaatst op de officiële Cadivi site dat mensen die gebruik hadden gemaakt van "Cadivi" dollars gecontroleerd werden. Er werden toen maar een paar gevallen van misbruik geconstateerd van de 17.000 die werden opgeroepen.

Er is wederom en controle geweest en van de 7000 zijn 5000 mensen voorlopig geweerd om gebruik te maken van de Cadivi dollars. Je komt dan op een lijst, alles werkt hier met lijsten, waar je waarschijnlijk nooit meer afkomt.

Cadivi dollars: Iedere Venezolaan kan in principe dollars kopen bij de Cadivi. Deze instantie zorgt ervoor dat je dan buitenlandse valuta, dollars, kan kopen. Chavez heeft dit zo ingesteld in 2003 en de valuta koers heeft hij toen ook maar direct vastgelegd op 2.150 Bs voor 1 dollar en is nog steeds actueel.
Nu is het niet zo dat je dollars kan kopen zoveel je wilt. Ook hier is een limiet aan gebonden. Per jaar 3000 dollar aan Internet-dollars, 5000 dollar om te besteden als vakantiegeld, maar...... de 5000 dollar kan in "principe" niet in 1 keer gepind worden. Per maand kan er 500 dollar gepind worden in het buitenland. Dit heeft allemaal te maken met het enorme koersverschil op de zwarte markt. Wel kan het hele bedrag 5000 ineens besteed worden met een grote aankoop, alsmede het internet geld.
Wel zal er een vliegticket getoond moeten worden, en je moet een creditkaart hebben, en je moet ervoor zorgen dat minimaal 72 uur (werkuren) van te voren je de dollars hebt aangekocht bij de bank. Een inpakken en wegwezen trip zit er niet in.
De aanvragen kunnen gecontroleerd worden voor jezelf op de Cadivi site. En als je geluk hebt, dan heb je wel eens verbinding, kan een paar dagen duren deze controle. De eerste twee pagina's werken perfect, maar dan begint het gedonder. Stel voor je hebt vast kunnen stellen dat alles is goedgekeurd. Dan moet je op internet kijken bij de bank van je creditkaart of alles geactiveerd is. Ook staat er een bedrag vermeld, hoeveel er geactiveerd is!

Nu met de controles door de Cadivi, moet je alles kunnen tonen waar je je geld aan gespendeerd hebt. Alles moet je kunnen overleggen, zelfs voor een fopspeen moet je een rekening kunnen aantonen.

De Cadivi zegt nog te komen met de nieuwe maatregelen. Dit maakte Manuel Barroso op 7 december bekend.
Nu wil het toeval dat er al iets is uitgelekt. Niet verwonderlijk in dit land wat vol staat van corruptie en loslippige medewerkers.

De veranderde of aanvullende regels voor het internet geld:

Je cedula ID en een brief wat uitlegt welke uitgaves.
Kopietje van je creditkaart en je gebruik
Nota/ontvangstbewijs/ van het bedrijf welke je goederen heeft gebracht naar Venezuela.
Nota/ontvangstbewijs van de verkoper
Rekening met uw naam er op, gedetailleerd omschrijving van het product, de prijs, waar het gekocht is en waar het werd geleverd.

Gelijk rijzen er bij mij vragen op: Je zit lekker achter de PC en je ziet wat, je koopt het en je laat het sturen naar de familie daar in het buitenland. Je haalt het op wanneer je kan reizen, of ze komen naar Venezuela en nemen het mee, het was een geschenk voor dat persoon etc.. etc..
Hoe gaan ze (de Cadivi) hiermee omspringen. Alle mensen controleren en dan later weer terug laten komen. Gaan ze deze vrijheid die het recht is van een mens verbieden? Het zijn nieuwe regels, dus de mankementen komen ook wel naar boven en hoe gaan ze dit invullen!

Nu de vernieuwde regels voor het "vakantiegeld" Oftewel je reisgeld!!

Je cedula ID en een brief wat uitlegt welke uitgaves.
Kopietje van je creditkaart en je gebruik

En je moet uitleggen hoe je je geld besteed hebt wat je mag pinnen uit de automaat. Alsmede het geld wat je hier als voorschot kan krijgen De 500 dollar.
Deze laatste regel is nieuw en ook absurd te noemen. Je pint wat geld en dan moet je als je een rolletje drop koopt bij de sigarenman een bewijs vragen. Of als je bij de visboer een lekkerbekkie gaat eten en deze man moet ineens een nota gaan geven over de aankoop van je visje en de sausen die erbij zijn en het stukje zuur en de uitjes. Dit noem ik dus de top van waanzin.
Stel voor je geeft een straatmuzikant een dollar, dan moet deze een nota geven aan je!
Laten we nu eens uitgaan dat welk voorbeeld je ook noemt en je komt terug met een koffer aan nota's. Welke ambtenaar gaat alles controleren! En begrijpt de controlerende ambtenaar ineens de nota van de visboer of de straatmuzikant. Maar als je niets overlegd ben je ineens een crimineel die het geld verkeerd gebruikt. dus geen rondje in de bar, of iedereen moet een nota geven.

Persoonlijk denk ik dat het Chavez systeem met de buitenlandse valuta nooit te controleren is.
Maar hij heeft dit in het leven geroepen en nu gaan ze met allerlei nieuwe regeltjes proberen om het te controleren. Het is ook gewoon een systeem wat nooit zal werken.
Het is gewoon weer een kwestie van wachten totdat er weer iets op gevonden is. En dan krijgen we wederom nieuwe regels en gaat het spelletje weer opnieuw beginnen.


groet
Alpha

zondag 9 december 2007

Dertig minuten

Chavez heeft vandaag de tijdzone aangepast voor Venezuela. De klok is dertig minuten teruggezet.
Chavez en zijn broer gaven een tijdje geleden een verwarrende uitleg in de vaste programma avond van Chavez. en het werd niet duidelijk of de tijd nu vooruit of achteruit ging.
Maar nu is het zeker de tijd is achteruit gegaan. Nu als Nederlander behoort dit even geen probleem te zijn, maar het geharreward met de tijd , heeft mij dus ook verward.
Niet om de tijd te veranderen, maar het tijdsverschil met Nederland.
Als ik het nu goed vermeld is het in de winter 5 1/2 uur en in de zomer 6 1/2 uur verschil met Nederland.

Maar waarom heeft hij de tijd veranderd. Een wetenschappelijke studie heeft bewezen dat de schoolgaande kinderen beter met daglicht op kunnen staan. hierdoor worden de prestaties verbeterd. Ook de werkende Venezolaan zou productiever zijn, als hij met daglicht zou beginnen.

Dus dit zijn de wetenschappelijke redenen om de tijd te veranderen. Nu is het zo als je bijna op de evenaar woont er weinig verschil is tussen de winter en de zomer. Het daglicht is altijd hetzelfde. In de zomer is het een half uurtje later donker. De tijd dat het donker begint te worden begint dan normaal gesproken om en rond 19.00 uur. Dus in de winter 18.30 uur.
Nu zijn de tijden veranderd en het was nu al om 18.00 al nacht.

Ik kan alleen maar nadelige gevolgen opnoemen met het eigenwijze besluit om een half uur te gaan schuiven met de tijd. In heel Venezuela zullen ze de verlichting een half uur eerder moeten aandoen. (Denk eens aan de milieuvervuiling en de elektriciteitsrekening) De handels beurs en de banken moeten allemaal hun gecomputeriseerde klokken, hun software en bestanden aanpassen. We lopen uit de pas met de omringende landen. Alles bij elkaar gaat deze truc van Chavez handen met geld kosten Het heeft dus alleen maar nadelige gevolgen, kan geen enkele reden bedenken waar deze wetenschappers het over hebben.

Een oplossing had kunnen zijn!
Als, Chavez zou zeggen de scholen beginnen een half uur later! En de werkende Venezolaan begint een half uur later!
Dan waren er geen moeilijke dingen tot stand gekomen met spotjes op de TV en drie maal proberen om de tijd te veranderen.
Simpel de aanvangstijd veranderen.

Had er graag een video clip bij willen zetten.
Maar de clip was niet mogelijk om in een blog te zetten, om u toch even een clipje te kunnen laten zien klik hier voor een BBC video clip

Aangezien ze de clip verwijderd hebben hier een andere "update 18-02-2008"



Groet
Alpha

Opstand gevangenis Santa Ana in Caracas.

Tijdens bezoekuur is er een opstand uitgebroken in de gevangenis Santa Ana te Caracas.
Er werden 13 personen gegijzeld die na twee uur weer werden vrijgelaten. Bij de opstand zijn ook nog 15 doden gevallen, of het allemaal gevangenen zijn die onder de doden zijn is nog niet bekend. Tijdens deze opstand werd er gebruik gemaakt van vuurwapens en messen!!
Een paar maanden gelden is de directeur en zijn vervanger door bendeleden vermoord.
Er zitten 900 gevangenen in de Santa Ana.

Er werd niet vermeld voor hoeveel mensen deze gevangenis is gebouwd, maar neem maar aan dat het overbevolkt was. Zag een tijdje geleden een reportage op de TV over de gevangenissen hier in Venezuela. Mensonterende toestanden, tien mensen in 1 cel met drie bedden, geen stromend water, geen toilet, helemaal niets. Mensen die ziek waren en in hun eigen vuil lagen.
Nu hoeft het ook niet zo te zijn dat mensen die in de gevangenis zo behandeld worden als in Europa en dat ze eten kunnen bestellen en hun wensen kenbaar willen maken hoe ze hun biefstuk willen hebben, medium of doorbakken.
Maar zoals het hier is, is ook niet juist. Denk dat als je deze twee uitersten mixed je een redelijke gevangenis krijgt. Je wordt gestraft door de overheid omdat je iets gedaan hebt wat het daglicht niet kan verdragen, maar de overheid zal dan ook moeten zorgen voor je. En niet zoals hier in de gevangenis dat je meer risico loopt om vermoord te worden dan erbuiten of zachtjes dood te gaan aan een ziekte.
Je zal maar onschuldig in de gevangenis komen, wat momenteel geen vreemd iets is in Venezuela!!!

groet
Alpha

zaterdag 8 december 2007

Toch een dictator in Venezuela

Chavez heeft wel eens gezegd dat hij zich niet inliet met dictators. En nu zegt hij dat hij zich niet inlaat met dictators die hij niet kan pruimen.
Nu heeft hij niet veel keus als er een dictator komt uit Europa en laat de "laatste" dictator van Europa nu ook nog zijn vriendje wezen.
Dat zou twee redenen kunnen betekenen, of hij is niet kieskeurig, of het is moeilijk om echte vrienden te krijgen.
Lukashenko zag laatst zijn staatsbudget gered worden doordat Chavez de gasrekening voldeed aan Rusland met zo'n slordige 500 miljoen dollar, dit betrof overigens een rekening van 2006.
Misschien is dit "Top" overleg wel eentje van ik heb nog een rekening liggen van 2007 en 2008 komt eraan en ik heb je toch maar mooi geholpen met de melkpoeder!!!
Wat kan Lukashenko nu betekenen als hij al zoveel problemen heeft in zijn eigen "Wit-Rusland".
De mensen zijn niet veel beter af dan in Cuba.

Lukashenko heeft gezegd dat hij goederen wil leveren aan Venezuela en Chavez heeft al gezegd dat hij alles opkoopt van Wit-Rusland.
Ben wel nieuwsgierig wat dit gaat worden. De melkpoeder is nu al voor weken niet meer te krijgen in Wit-Rusland.
En bontjassen hebben we hier gelukkig niet nodig, anders lopen binnenkort al die Wit-Russen te blauwbekken. Misschien Badmode, lekker grote allesbedekkende badpakken model 1950 met bijpassend badmutsje.
Wat moet Lukashenko nu aanbieden aan Venezuela. Laten we eens eerlijk zijn, het rijkste land aan bodemschatten van heel Zuid-Amerika gaat boodschappen doen in een land waar niets is.
Of krijgen we een ruil a la Cuba met "doktoren", deze overgewaardeerde dokters met een opleiding die niet hoger is dan een ziekenverzorgster kosten overigens goudgeld. Had al eens uitgerekend dat iedere dokter in principe 3.500 euro per maand kost aan salaris. Zelf krijgen ze maar 850.000 Bs waarvan ze ook nog eens de helft moeten afdragen aan Fidel. Op de zwarte markt kom je dan op ongeveer 100 dollar wat ze hier verdienen. De rest is allemaal voor Castro.
Denk dat Lukashenko best wel zo'n "Cuba" deal wil hebben! We zullen wel merken wat er nu weer aan geld wordt weggegeven van de Venezolaanse bevolking, want dat is wel zeker het gaat geld kosten.

Voor wie Chavez een draai om z'n oren wil geven mag hier klikken.
Werkt eenvoudig en slaan met die hap. Leef je uit!!!
Prettig weekend!!


Groet
Alpha

vrijdag 7 december 2007

The Trillion Dollar Revolutionary

Een video van ongeveer 28 minuten van de BBC.
Is de moeite waard om te zien. Sommige dingen zouden best wel anders vermeld mogen worden.
Maar het lijkt er op dat de mening heel langzaam gaat veranderen in de buitenlandse media.

Is wel een aanrader als je nog niet veel weet van Venezuela!
Het geeft een ruim inzicht wat er gebeurd is en is zelfs bijna helemaal up to date.

Dit is de Engelse omschrijving die aan de video vooraf gaat:

This month Venezuela votes on constitutional amendments which could make Hugo Chavez dictator for life. Are objections to his rule because of his power and Marxist ideology or true despair for the death of democracy? Is what he’s doing a greater good or formula for disaster? Independent reports suggest that transparency is dying and corruption rampant in this oil-rich but poverty-ridden country.

President Hugo Chavez of Venezuela calls the United States 'Dracula' and George W Bush 'Mr Danger', 'a drunk' and 'a donkey'. He can get away with being rude to the most powerful man on earth because his country sits on trillions of dollars worth of oil. Chavez boasts that he is spending his oil bonanza on the poor but others see the money as an instrument of tyranny. Reporter John Sweeney interviews Chavez.




Groet
Alpha

Even terugkomend op een posting en wat ander nieuws

Denk dat ik toch nog even moet terug komen op de post van gisteren en met name op het militaire vliegtuig.

Denk dat we een nieuw geval hebben van een 800.000 dollar "Antonini-gate" (Guido Alejandro Antonini Wilson). Nu wil dat hier niets zeggen in Venezuela, want de "Antonini-gate" is ook langzaam doodgebloed. Maar misschien dat dit nu opnieuw aandacht krijgt na dit geval.
Wat wel weer grappig is, ze kunnen nu niet zeggen dat het geld in Bolivia aan boord is gekomen. Dit was wel het geval met de "Antonini-gate" Of Antonini nog steeds een huisarrest heeft in Miami is mij ook onbekend.

Ook mijn artikel van dat het een shit overwinning was van de studenten is nog niet volledig als ik de kranten nu lees. Minister William Lara van communicatie en informatie heeft nog iets te vertellen. Nu is het meer William blabla en hij kan zeggen dat het roepen "mierda" (shit) geen misdaad was van Chavez. Nee natuurlijk niet, maar Chavez heeft wel weer een visite kaartje afgegeven. We kunnen wel zeggen dat het ongelooflijk dom was en het zal zeker zijn image als vuilspuiter te goede komen. Voor degene die denken mmm... het is toch niet ze erg om mierda te roepen. Laat ik het zo stellen er staat hier zelfs gevangenis straf op als je dit op de TV zegt, wordt nooit uitgevoerd, maar je zal wel een boete moeten betalen. Maar Chavez zullen ze dit waarschijnlijk niet aandoen. Het woordje mierda betekend veel meer dan alleen maar stront!

En nu iets wat ik echt heel vervelend vind, journalisten/Cameramensen die mishandelt worden.
Het is al een schandaal als er iemand mishandelt wordt. Nog erger wordt het als iemand mishandelt wordt tijdens het doen van zijn werk. En het toppunt is wel als dit nog eens gedaan wordt door de politie van de Metro!! Zijn deze gasten er niet voor om het veiliger te maken?
Jawel, maar niet voor mensen die bij Globovision werken. Deze zijn door alle uitspraken van Chavez nu een paria geworden in de samenleving. Let wel, bij de chavista's niet bij de normale mensen.


Groet
Alpha

donderdag 6 december 2007

Het verkeer in Venezuela

Vandaag even een ander soort kritische noot over het beleid van Chavez.
Dus even geen hoogte punten uit het nieuws, zoals de moeder van Chavez is gelukkig met het verlies van haar zoon tijdens het referendum, of een militair Venezolaans vliegtuig verhinderd te landen in Bolivia wegens "vliegende" stenen.
Nee vandaag wil ik het hebben over het verschrikkelijk verkeer in Venezuela.

Voor een paar jaar geleden, was het gewoon druk, maar kon je nog gewoon doorrijden en als het druk was dook je een paar straatjes in en omzeilde je de file. Nu sta je zelfs in de straatjes in de file. Er is geen ontkomen aan. Daar waar ik vroeger 15 minuten over deed, moet ik nu een uur voor uittrekken en het komt ook voor dat het nog langer is.

Wat en hoe komt dit!
Negen jaar geleden was een file iets wat wel eens voorkwam, maar er werden nog wegen aangelegd. Negen jaar geleden kwam Chavez aan de macht en het leek wel of er vanaf die tijd niets meer gedaan werd aan de wegen.
De steden groeiden en groeiden, de nieuwe wegen in de steden bleven uit. Alleen de straten waar de nieuwe huizen werden gebouwd was wat er nieuw verscheen aan wegen. De bestaande wegen werden slechter en er worden nu allerlei lapmiddeltjes toegepast om het berijdbaar te houden.

In Caracas is de situatie zelfs zo dat vandaag of morgen een totale verkeersinfarct komt. En dat geld niet alleen voor Caracas maar voor meer grote steden.
Nu heeft Caracas wel een nieuwe metro gekregen en er is een prachtige ringweg om de stad. Helaas is deze ringweg niet geheel om de stad heen dus kom je altijd op een punt waar je de drukte induikt. En dan zit je in de stad en daar rijden dan allerlei taxi's die langzaam rijden om te kijken of er een vrachtje is voor ze. Is er iemand die zwaait dan stoppen ze, maakt niet uit waar, zelfs voor een groen licht, ze stoppen gewoon. Dan rijden er allerlei soorten bussen rond, van bestaande bussen tot selfmade bussen. Deze bussen doen hetzelfde als de taxi's. En met rijden denken deze mensen van het openbaar vervoer dat er geen ander verkeer is. Ze geven gas kijken niet links of rechts. Dit geeft irritatie omdat de privé chauffeur boven op zijn remmen moet staan. Wat weer resulteert in oponthoud en zo creëer je nog meer files. Nu is ook de privé chauffeur van een kwaliteit dat die in Nederland nog geen rollator mag besturen. En ze hebben allemaal haast, laat geen gaatje vallen want ze zitten er gelijk voor, naast. Een heer in het verkeer zoals wij wel eens zeggen kom je hier vrijwel nooit tegen. Dan heb je de onzichtbare en niet te verwoesten motorrijder, althans dat denken ze als je ze ziet rijden door het verkeer.
Dan heb je ook nog de automobilist die met zo'n verrot voertuig rijdt, prive, taxi, bus, maakt niet uit en die krijgt dan vaak pech. Waar zo'n vehikel strandt met pech wordt hij ook gerepareerd. Dus midden op de weg en dit gebeurd vaak. Dan heb je nog de vele auto-ongelukken, kleine en grote. Wat niet verwonderlijk is met de rijstijl van de Venezolaan. O..ja de stoplichten dat is ook zo'n apart punt, die werken wel, maar niemand kijkt er naar.
Alles bij elkaar geteld is het dus niet vreemd dat de file's hier overal staan.

We gaan weer even terug in de tijd. Laat ik het maar zo zeggen. Vroeger waren er taxi's die moesten voldoen aan bepaalde eisen, zelfs de bussen alhoewel dit altijd wel iets anders was.
Nu kan je met een taxi bordje gelijk beginnen. Eisen zijn er niet meer en als ze er zijn dan wordt er toch niet naar gekeken.

Chavez is te bang om dit aan te pakken, hij weet dat dit stemmen kost. Het rijbewijs hier bemachtigen is net zo makkelijk te krijgen als een banaan. Je moet afrijden voor een rijbewijs maar heb de indruk dat als je gas kan geven dan krijg je je rijbewijs, waar de rem zit is niet belangrijk. En de meeste kopen een rijbewijs, is een schijntje voor 100.000 Bs koop je hier een rijbewijs. Ik heb eens gezien hoe iemand moest afrijden voor zijn motor rijbewijs. Hij moest om drie pionnetjes rijden en later nog 1 keer met een duopassagier achterop. De passagier werd uit het kijkend publiek geplukt en als hij dit goed deed was het klaar!!
Dit zijn dingen die Chavez nooit zal veranderen en onder zijn bewind is alles nog makkelijker geworden en de corruptie groeit.

Dan de wegen, verzuimt om te reageren op de groei van de populatie en de groei van de nieuwe auto's. Hij laat geen nieuwe wegen aanleggen en de bestaande wegen zijn onvoldoende. Er zijn wegen die gewoon een gevaar opbrengen. Zoveel diepe gaten en kuilen, dat het een wonder is dat je assen niet afbreken.

Nu zijn er wel een paar uitzonderingen te geven, maar meestal is er dan een burgemeester of 1 van de paar niet Chavista gouverneurs, die er iets aan gedaan heeft.

Hier in Valencia is het momenteel zo erg met het verkeer dat je niet eens meer de straat uit kan rijden. Dit is al close tegen een totale verkeersinfarct aan. En wat doet de burgemeester? U raad het al, helemaal niets. Nee, dat is niet helemaal eerlijk er wordt gewerkt aan een metro in deze stad. Ze zijn al zes jaar bezig of zo. De eerste bouwput staat nog steeds zo, zoals het begonnen was. Alleen het hek wat erom heen staat begint nu weg te roesten. Er is wel een gedeelte af, maar dat is maar een klein stukje.
Nu zonder te overdrijven, als voetganger moet ik soms achter een boom duiken omdat er auto's over het voetpad rijden, ze duiken het grasveld over richting voetpad om zo wat auto's te kunnen passeren alvorens weer de weg op te gaan. Ze vinden het ook handig om even de dubbele strepen over te gaan om dan te rijden tegen het verkeer in. Zelfs als deze is afgeschermd met een groene gras-strook met bomen, even tussen de bomen door en dan dwars tegen het verkeer in!!
En de gouverneur, die zit heerlijk zijn centjes op te maken met Chavista feestjes. O..ja de gouverneur doet aan zwarte magie. Misschien mag hij wel niets doen!!!

Groet
Alpha

woensdag 5 december 2007

Una victoria de mierda

Chavez is te beluisteren op een video clip waarop hij de kop van het artikel uitspreekt.
Una victoria de mierda, oftewel de overwinning van de "shit".

En opnieuw wil ik wijzen op de berichtgeving die gedaan is door de wereldpers. We wisten hier al voordat hij op de TV zo kalm zijn gelukwensen aan de oppositie deed, dat het niet klopte. Dus dit had anders naar buiten gebracht moeten worden. En niet in de bewoordingen van dat hij zo oprecht en eerlijk is.
Kan je dit zeggen. Hij was des duivels, "El diablo escupiendo fuego". (de duivel spuugt vuur).
En dit video clipje spreekt voor zich!!

Nu we toch een beetje religieus bezig zijn. Chavez heeft het op een gegeven moment over Jezus en zijn 12 apostelen en dat er 1 verrader tussen zit.
En dat Judas, Jezus vermoorde. Hij zei: "dus wat denk je dat er met mij kan gebeuren".
Deze man is kompleet doorgeslagen.

Laten we even teruggaan naar zondag.
Op zondag heeft hij militairen gemobiliseerd en gestuurd naar de gouverneurs van Zulia en Sucre. Bang dat hij was dat de Gouverneurs het land wilden destabiliseren. Hij wist allang dat hij verloren had op zondag.

Hij was klaar om alle TV stations uit de lucht te halen en de media zo hun mond te snoeren.

Hij zegt nu in de clip dat de overwinning van de oppositie shit was. En dat tot 4 keer aan toe.

hij zei ook dat als alle stemmen geteld waren, the "SI" misschien gewonnen had??? Maar hij wilde zo'n overwinning niet!!

Hij beschuldigd Baduel van het boycotten van zijn militie.

Hij zegt nog veel meer eigenlijk en ook dat er een nieuw reform komt. Hij herhaalt dat en zegt hoe dat maakt niet uit, maar ik druk alles erdoor.

En zo'n man moet een land besturen. Hij luistert niet eens naar zijn volk. Het volk heeft "NEE" gezegd. Maar hij neemt nooit genoegen met een uitslag wat hem niet zint.
Hij wil totale macht en een alleenheerser zijn, tot aan zijn dood toe.




Groet
Alpha

Wanverhouding tussen aantallen NGO Súmate en CNE

Gebaseerd op de resultaten die speciaal voor dit reform de controle zou uitvoeren (4000 Vrijwilligers) heeft de NGO Súmate verschillen geconstateerd in de uitkomst van het referendum. De vrijwilligers waren hiervoor speciaal opgeleid. De controle werd minuut tot minuut bijgehouden. De uitkomst had volgens de NGO moeten zijn 8.61 procent verschil in het voordeel van de "NO". Dit in plaats van de 1.4 procent die het CNE heeft bekendgemaakt.

Súmate directeur María Corina Machado legde uit dat de getallen van de 595 stemlocaties in het land via een "mirror" werden bijgehouden. Er was een "sentinel project" ingevoegd voor controle.
Machado zegt dat de resultaten die gerapporteerd werden een 3 procent verschil aan fouten kunnen geven. Dit houdt in dat het verschil in de uitslag kan worden verlaagd tot 5% maar ook dat het dus verhoogd kan worden tot 11%. Ze voegt eraan toe dat elk individueel rapport per minuut vergeleken gaat worden met de getallen van het CNE om zo te ontdekken waar de verschillen zijn ontstaan.

De directeur voegde toe dat de graad van participatie in het referendum 54,10% bedroeg, en van onthouding 45,84%

Dit was te verwachten en het verrast me totaal niet. De enige verassing is dat het nu al begint uit te komen. En de verassing zal compleet zijn als de CNE dit later gaat bevestigen.
Denk dat we daar tevergeefs op zullen moeten wachten.
Wel wordt ik steeds nieuwsgieriger naar de complete lijst met uitslagen. Hoe gaat de CNE dit op papier zetten.? Denk dat de directeur van de NGO dit ook wel wil zien.
En waar gaat het CNE knoeien, het is niet de vraag of ze gaan knoeien maar hoe en waarin ze gaan knoeien.
Uiteraard komen we hier nog op terug.


Groet
Alpha

De handjes van Chavez.

Waar de buitenlandse pers nog steeds schrijft dat Chavez zijn verlies goed heeft geaccepteerd, zijn wij in Venezuela al van de eerste minuut afgestapt en zijn we overtuigd van een andere mening.

Volgens betrouwbare info is Mirafloris echt omgebouwd door Chavez. Ze hebben uren moeten inpraten op deze dwaas. Hij heeft ook staan schijnboxen met een dichte deur.
Deze gegevens die ook langzaam naar buiten komen tonen aan dat het een andere man is die we zien op de TV en in het openbaar (buiten de opmerkingen aan Bush om zelden boos). Maar achter de deuren komen agressie en gewelddadigheid naar boven als hij zijn zin niet krijgt.

En we kunnen maar geen genoeg krijgen van deze idioot met zijn kapotte hand.
dus nog maar even een nieuwe foto.

Dit was voor het gevecht met een deur.


En na de KO van de deur let op zijn rechterhand!



Groet
Alpha

Ps.
Deze foto zie je niet zo snel. Een huilende Chavez veegt zijn dikke oogjes af!
Duidelijk gevalletje van zijn ziektebeeld. Kom nu niet met het verhaal dat er traangas gegooid werd.

Jantje lacht, Jantje huilt.

Wie en wat is Baduel!

Ik heb al eens door laten schemeren dat Baduel nooit mijn vriendje mag worden. Ergens mag ik deze man niet zo.
Buiten kijf is dat hij enorm veel bijgedragen heeft aan de uitslag van het reform op 2 december.
Hij is dus van enorme nut geweest. Maar er is iets wat me gewoon niet aanstaat, buiten het feit dat ik nooit meer een militair als president wil hebben.

Een Venezolaanse lezer van dit blog, waar ik regelmatig contact mee heb, stuurde me een link op. Kreeg deze niet geopend en ze stuurde me het artikel op. Momenteel werken de linken wel. De Spaanse versie en er is zelfs een Engelse versie van het artikel.

Het is een interview met Baduel gehouden op 8 juni 2005 en er worden goede vragen gesteld.
Na het lezen van dit artikel, komen er voor mij wel bevestigingen naar boven waarom ik deze man niet zo mag.
Hij geeft uitleg over zijn ideologie en zijn liefde voor het socialisme. Hij heeft bewondering voor Castro en Che!

De bewapenings woede waarmee Chavez Venezuela momenteel uitrust is duidelijk een teken dat er twee militairen aan de top zaten van Venezuela. De een als president en de ander als minister van defensie. Ook de afkeer van Amerika kan je makkelijk terug vinden in zijn woorden. Denk eerlijk gezegd dat bijna alle ideeën van de bewapening afkomstig zijn van Baduel!

Nu met dit gegeven over zijn eigen verhaal, wat is Baduel van plan?
Chavez is des duivels over Baduel, of worden het weer vriendjes en sluit Baduel de rijen van hun eensgezinsheid. Gaat Chavez zijn vroegere vriendje Baduel gebruiken?
De invloed van Baduel op het leger is nog steeds enorm, we hebben dit kunnen constateren tijdens de onenigheid met de uitslag van het reform.
Gaat Chavez alle generaals vervangen? Denk niet dat dit mogelijk is, dan krijgen we spontaan een coup!
Ik denk dat Venezuela momenteel in een impasse verkeert. Wat te doen?
De machtsstrijd ligt momenteel op een heel hoog niveau. Denk dat er langzaam geschaakt wordt.
Natuurlijk zal Chavez hierbuiten om zijn socialisme verder aan de man brengen. Denk dat er enorm veel geld in de economie gepompt wordt om de Chavista's terug te winnen.
Baduel zal volgens mij ook proberen om sterker te worden.
De roem die Baduel nu heeft bij de oppositie kan niet worden afgekraakt door dezelfde oppositie, dit geeft Chavez meer ruimte. Maar wat te doen!
En wat wil Baduel nu eigenlijk?
Het is duidelijk dat de oppositie andere ideeën heeft dan Baduel! Deze zijn onverenigbaar!
De toekomst zal dit uitwijzen, maar wil jullie alleen maar erop wijzen met deze informatie dat Baduel nu niet de persoon is waar we op zitten te wachten. Hij doet me denken aan een ballerina die over de evenwichtsbalk loopt. Hij glijdt overal net tussendoor.

Update: Ik heb drie video clips "Crisis en America Parte 1,2,3" toegevoegd aan deze site. Baduel sprak ook over een media oorlog en dat wordt in deze clips ook besproken.
De clips gaan ook over het nieuwe socialisme en waar deze naar toe zouden kunnen leiden.
Beangstigend!!!!!

Groet
Alpha

dinsdag 4 december 2007

Uitslag 2 december zoals hij gepubliceerd is door het CNE

Zoals jullie weten werd er in twee blokken het reform aangeboden.
Hier de uitslagen zoals het CNE deze heeft vrijgegeven. Beide blokken geven een verlies aan van Chavez en het Assemblee.

Chavez' blok: NO 50.70% SI 49.29%
Verschil 1.21%

BlokA:








Estados

NO

%

SI

%

Votos Totalizados




Amazonas

10.971

34,23%

21.076

65,76%

32.047




Anzoátegui

246.657

54,39%

206.826

45,60%

453.483




Apure

44.936

38,83%

70.761

61,16%

115.697




Aragua

288.897

47,07%

324.745

52,92%

613.642




Barinas

93.166

44,07%

118.198

55,92%

211.364




Bolívar

181.929

47,29%

202.767

52,70%

384.696




Carabobo

411.622

52,82%

367.532

47,17%

779.154




Cojedes

41.914

39,12%

65.21

60,87%

107.124




Delta Amacuro

18.251

39,03%

28.505

60,96%

46.756




Distrito Capital

432.251

52,41%

392.489

47,58%

824.74




Falcón

135.337

49,87%

136.038

50,12%

271.375




Guárico

94.539

41,64%

132.49

58,35%

227.029




Lara

296.603

51,02%

284.726

48,97%

581.333




Mérida

160.657

54,71%

132.979

45,28%

293.636




Miranda

542.799

56,21%

422.811

43,78%

965.61




Monagas

116.532

42,12%

160.096

57,87%

276.628




Nueva Esparta

88.799

56,09%

69.495

43,90%

158.294




Portuguesa

99.207

36,92%

169.499

63,08%

268.706




Sucre

120.214

48,92%

125.494

51,07%

245.708




Táchira

227.156

57,31%

169.171

42,68%

396.327




Trujillo

85.011

37,83%

139.657

62,16%

224.668




Vargas

53.465

43,79%

68.629

56,21%

122.094




Yaracuy

88.647

47,56%

97.736

52,43%

186.383




Zulia

624.79

56,94%

472.462

43,05%

1.097.252





4.504.354

50,70%

4.379.392

49,29%

8.883.746





Assembly's blok NO 51.05% SI 48.94%
Verschil 2.06%





Blok B:




Estados

NO

%

SI

%

Votos Totalizados




Amazonas

12.501

42,05%

17.222

57,94%

29.723




Anzoátegui

247.124

54,65%

205.048

45,34%

452.122




Apure

45.022

39,00%

70.392

60,99%

115.414




Aragua

290.095

47,42%

321.586

52,57%

611.681




Barinas

93.468

44,31%

117.44

55,68%

210.908




Bolívar

182.414

47,59%

200.843

52,40%

383.257




Carabobo

412.337

53,12%

363.825

46,87%

776.162




Cojedes

42.012

39,35%

64.736

60,64%

106.748




Delta Amacuro

18.308

39,28%

28.299

60,71%

46.607




Distrito Capital

435.627

52,84%

388.757

47,15%

824.384




Falcón

135.983

50,23%

134.71

49,76%

270.693




Guárico

94.796

41,87%

131.586

58,12%

226.382




Lara

298.658

51,50%

281.262

48,50%

579.92




Mérida

160.681

54,83%

132.355

45,16%

293.036




Miranda

544.717

56,65%

416.797

43,30%

961.514




Monagas

116.894

42,35%

159.079

57,64%

275.973




Nueva Esparta

88.862

56,25%

69.106

43,74%

157.968




Portuguesa

100.013

37,31%

168.025

62,68%

268.038




Sucre

120.472

49,11%

124.818

50,88%

245.29




Táchira

227.379

57,50%

168.024

42,49%

395.403




Trujillo

85.215

38,01%

138.935

61,98%

224.15




Vargas

53.83

44,34%

67.555

55,65%

121.385




Yaracuy

89.074

47,92%

96.778

52,07%

185.852




Zulia

626.85

57,25%

467.958

42,74%

1.094.808





4.522.332

51,05%

4.335.136

48,94%

8.857.468













Groet
Alpha

Blogarchief