Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 19 november 2007

Chavez zegt; "poll's zijn bedrog"

Chavez heeft even flink uitgehaald naar de vele poll's die er momenteel worden gehouden. Hij zegt dat het bedrog is en makkelijk te beïnvloeden is.
Hij noemde het ergens "een oorlog achter de waarheid"?

Maar moet Chavez zich zorgen maken om wat de poll's zeggen of is het wat hij zegt, allemaal verdraaide feiten. Of....probeert hij met zijn grootspraak en bluf te redden wat er te redden is.
Hij belde zelfs op zondagavond met de TV show La Hojilla, uitgezonden op een officieel televisie-station VTV, en Chavez nodigde "Venezuela" om op 3 uur op te staan op 2 december om te gaan stemmen. Hij vervolgde "stem ja, wil je terug naar de chaos stem nee, Het verleden is NEE, de toekomst is JA"

Laten we nu eens kijken wat er gebeurd is de afgelopen maanden. Misschien geeft dat een duidelijk beeld over de bluf of zeker of onzekerheid van Chavez.

Een bevriende politieke partij, een gerespecteerde ex defensie minister, Gouverneurs en een top wetgever hebben de socialistische partij van Chavez al verlaten. De onvrede bij de mensen die maar geen primair voedsel kunnen kopen en zich afzetten tegen Chavez, de studenten die een historische zege hebben behaald en die het debat hebben gewonnen van de "socialistische studenten, waardoor deze ook anders gaan denken. Deze hebben allemaal de rug toegekeerd van de socialistische richting die Chavez voor ogen staat. En voornamelijk tegen de plannen van de hervormde constitutie.
De verhoogde prijzen van levensmiddelen. Een ieder kan zeggen wat hij wil, maar loop de supermarkt in en je schrikt je levenloos als je moet afrekenen. Voorbeeld het water is in een jaar 150% duurder geworden. Een stokbrood is onlangs met gemiddeld 50% duurder geworden, meer kan ik niet opnoemen want, melk, eieren, bakolie, harina pan, kip en vlees is er gewoon niet meer. En als je dit kan bemachtigen dan is de prijs echt overtrokken.

Wat stelt Chavez momenteel hier tegenover. Een tijdelijke oplossing voor het tekort aan primair voedsel? De registers zijn wijd open en dit is alleen maar tijdelijk. Zal voor verschillende mensen wel een oplossing zijn en die volgen hem weer direct.
De druk en angst nog meer opvoeren. We weten dat hij heeft gezegd als je niet voor me bent dan ben je tegen me. Dan ben je een verrader, een CIA agent en een toekomstige coup pleger. Dit is gezegd tegen Ismael Garcia van de Podemos partij!!
Of is Chavez zeker van de gemanipuleerde stemmachines?

Ik denk dat als je in een normale wereld zit, je als president niet echt lekker kan voelen. Maar hier, hier is alles mogelijk, of denken jullie van niet!

Groet
Alpha