Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 28 november 2007

De brief die verstuurd is door de Nederlandse ambassade in Venezuela.

aan de Nederlandse Gemeenschap in Venezuela

26 november 2007

In verband met mogelijke ontwikkelingen rond het op 2 december a.s. te houden referendum over de voorgestelde grondwetswijzigingen adviseert de Nederlandse Ambassade in Caracas alle Nederlanders om de komende dagen extra alert te zijn op hun persoonlijke veiligheid.

Hoewel op dit moment nog moeilijk in te schatten is hoe de situatie zich zal ontwikkelen kan niet worden uitgesloten dat op zeker moment onrust zal ontstaan, vooral in de grote steden. Daarom wordt u geadviseerd de komende dagen in ieder geval de gebruikelijke voorzorgen in acht te nemen en risico’s zoveel mogelijk te mijden, door o.a. te trachten uit de buurt van eventuele demonstraties te blijven en u de komende dagen goed op de hoogte te houden via radio, televisie en kranten.

De volgende maatregelen kunnen eveneens overwogen worden:

* Houd enig contant geld en geldige reisdocumenten (paspoort, visa) bij de hand (natuurlijk wel veilig opgeborgen!);

* Sluit uw huis zo goed mogelijk af;

* Controleer brandblusapparaten;

* Houd een radio en extra batterijen bij de hand; houd uw mobiele telefoon opgeladen;

* Houd een voorraad eten, drinkwater, eerste hulpmaterialen en medicijnen bij de hand;

* Denk ook aan artikelen voor kinderen (luiers, babyvoeding);

* Laat het bad en/of of enkele emmers water vollopen;

* Parkeer uw auto op een zo veilig mogelijke plaats, houd de tank altijd goed gevuld.

Het adres van de Nederlandse Ambassade Caracas is: Edificio San Juan, Piso 9 y PH, Avenida San Juan Bosco con Segunda Transversal, Altamira, Caracas, Tel: (00 58 212) 2769300

Fax: (00 58 212) 2769312, Email: car@minbuza.nl Website: www.mfa.nl/car

Telefoonnummer dienstdoend ambtenaar: 0412-3189894 (alleen voor spoedeisende consulaire noodgevallen, na kantoortijd en in het weekend bereikbaar).

De Ambassade blijft de situatie monitoren, zo nodig volgt nog nadere informatie.