Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 27 november 2007

Democratische index latijnse landen

Kreeg een verslag onder mijn neus van de Konrad Adenauer stichting.

Helaas staan er wat foutjes in de rangschikking van de 18 Zuid-Amerikaanse landen.

Maar wil het toch niet onthouden aan jullie. Het laat wel duidelijk zien hoe het gesteld is met de democratie op dit stukje van de aarde. Het moge duidelijk zijn dat Cuba niet is terug te vinden. Wat valt er te controleren als er geen democratie is.

Er zijn meerdere staatjes te vinden op de website, heb me beperkt tot deze twee.
Verrassend detail is wel dat in 2006 de democratie iets gestegen is in Venezuela.
Vraag me af hoe dit mogelijk is. Maar aan de andere kant is het ook niet moeilijk als je zo laag staat. En wie weet worden we er volgend jaar wel voor het laatste opgenomen in de Konrad Adenauer Stichting.
Op zich blijft het een heel triest gebeuren.

Op de staatjes klikken voor vergroting.

Staatje van 2002 - 2006

Rangschikking 2006. Let op Venezuela staat derde van onder maar...hoort op de tweede plaats van onderen. Bolivia wint nipt met 0,006 puntjes van Venezuela.


Bron:

Groet
Alpha