Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 28 november 2007

Een momentje stilstaan.

Deze dagen zit ik met een soort luxe probleem. Nu de spanning voelbaar oploopt, het referendum komt echt dichtbij, krijg ik zoveel post en sms-jes binnen, dat ik meer bezig ben met lezen, dan dat ik kan schrijven. Het mooie van dit alles is dat de mensen echt hun best doen om informatie te sturen. Het leeft en het geeft hoop. Maar.............

Maar ik wil nu even stilstaan bij het feit 2 december.
Het zijn toch wel donkere dagen voor Venezuela. De vrijheid de democratie de toekomst staat op het spel. Het referendum is op 2 december, we zitten tot dan toe in een "vrij" democratisch land, maar als je naar bed gaat en wakker wordt en je hoort de uitslag van het referendum, dan kan het wel eens zo zijn dat je wakker werd in een communistische staat, met een dictator aan het bewind.
Er zal zo veel veranderen en ik weet zeker dat niemand weet hoezeer het gaat veranderen. Gisterenavond op de TV zei Chavez dat als het referendum gewonnen wordt, hij door kan gaan met zijn socialistische weg. Hij kondigde al aan dat er 150 nieuwe wetten komen!! Het is dus duidelijk dat niemand weet waar we heen gaan met die man. In het verleden kwam hij met absurde voorstellen, zoals geen ontharingscreme voor vrouwen, geen make up, de vrouwen mogen geen spijkerbroeken meer aan, maar moeten rokken dragen (lekker gezicht met die behaarde benen), het bloot moet van de stranden, de bikini's laten te veel zien. De luxe buitenlandse producten moeten minder worden, zoals whisky, hummers en ook de Hollandse kaas. Kinderen moeten na hun studie zich 5 jaar inzetten voor de socialistische staat voordat ze naar het buitenland op vakantie mogen. Nieuwe schooluniformen, geen zomervakantie meer voor schoolgaande kinderen, nieuwe lesprogramma's waarin wordt onderwezen de toespraken van Chavez, Che, Marulunda, Marx, lenin. Als ik alles moet noemen wat dit narcistische persoon heeft uitgekraamd dan ben ik een week bezig.
Wat zit er dus verborgen in de 150 nieuwe wetten? Gaat hij bijvoorbeeld een ontharingscreme wet maken!! Chavez is zo gestoord dat geen mens weet wat hij gaat doen en wat er in de nieuwe wetten komt te staan. Het is wel zeker dat alles drastisch gaat veranderen en niet ten goede van de bevolking en voor het mooie land Venezuela.
En als we wakker worden op 3 december dan kan pas echt de nachtmerrie beginnen.

Groet
Alpha