Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 19 november 2007

Onrust in het leger van Chavez

Toch wel een opmerkelijk bericht wat ik vandaag tegenkwam.

Doordat Chavez steeds meer zijn leger de linkerhoek indrukt om zijn Robolution te steunen groeit er onrust in het leger! Dit komt van analisten en wat heel belangrijk is van militaire officieren.

Observerende zeggen dat er signalen zijn dat de discipline onder de jongere officieren groeit. Er is een overvloed van rond circulerende pamfletten die Chavez bekritiseren. Er staat onder anderen in dat de oudere officieren loyaal blijken te zijn, maar dat ze corrupt zijn! Er zijn al officieren die presidentiële orders negeren.

Chavez gelooft nog steeds dat hij de controle heeft over de 120.000 sterke security
eenheden heeft, wanneer Venezuela op 2 december naar de stembus gaat, wat Chavez met secondelijm op de presidentiële zetel houd.

Maar wat gebeurd er als de uitslag niet datgene is waar Chavez ophoopt, wat gaat het leger dan doen? Volgens analisten is het dan een ontvlambare omgeving geworden die heel makkelijk kan leiden tot geweld. Dit volgens Orlando Ochoa Terán een Venezolaanse beveiligings en defensie analist.

Er is momenteel ook een grote golf van ontevredenheid onder de Guardia Nacional over het voorstel van Chavez om de naam te veranderen in Guardia Territorial!!
Dit zou inhouden dat er personeel naar andere strijdkrachten zouden moeten vloeien. Half augustus begonnen de korporaals van de 40.000 sterke Guardia te klagen en dat de Guardia zou verdwijnen, hierop krabbelde Chavez terug.

Het geklaag laaide twee weken helemaal op toen de minister van Defensie openbaar maakte dat de schouderwapens en mortieren bij de Guardia moesten worden ingeleverd en dat ze voortaan alleen een pistool mochten dragen.

Het voorstel veroorzaakte een geweldige malaise in de strijdkrachten volgens een colonel die zijn naam niet wilde vertellen, bang voor represaille maatregelen. Een campagne met e-mails begon, zelfs van officieren in de Guardia.

De suprême commander Generaal Fredys Alonzo Carrión waarschuwde dat verschillende, van zijn mensen, onrust aan het stoken waren. Hierop hebben ze alle units bezocht en al de commandanten. Carrión verklaarde dat hij toen een nieuwe ervaring te verwerken kreeg bij het horen van de kritiek die de korporaals hadden over hem.

Een ander voorbeeld was dat een commander van een belangrijk garnizoen de orders niet wilde uitvoeren van Chavez.
Het ging om een groep reservisten die getraind moesten worden en gelegerd moesten worden in dezelfde barakken van zijn militairen.
De commander zei, dit zijn jonge geiten van de Boliviaanse Cirkel (een regerings
gesponsorde civiele militie) en plaatste deze gasten in een loods, zodat ze geen contact zouden hebben met zijn militairen.

En dan hebben we nog de gepensioneerde generaal Baduel die verklaarde onlangs dat de constitutionele hervormingen een coup d'etat zijn.
Deze aanval van Baduel op Chavez kwam hard aan. Het was zelfs een shock voor Chavez's ideologische adviseur Heinz Dieterich links en professor van het nationale autonome Universiteit van Mexico. Dieterich zei dat de statement van Baduel een fase opent van onzekerheid die grote consequenties kan hebben.

Voormalig Generaal Luis Alberto Camacho Kairús, verklaarde dat Chavez niet langer kan rekenen op de veiligheids diensten om hem aan de macht te houden!
Hij zei ook dat de Venezolaanse soldaat niet bereid is te sterven voor een politiek figuur wie het dan ook moge wezen. Ze zijn wel bereid te sterven voor het vaderland, maar niet voor een regering.

En het steekt ook wel dat de beveiligingsmensen die Chavez bewaken allemaal afkomstig zijn van Cuba. En dat er geluisterd moet worden naar de G2.
Het geeft ook een gevoel dat wij niets kunnen en niet te vertrouwen zijn, volgens alweer een commander die ook onbekend wil blijven.
____________________________________

Ik zou zeggen jongens, laat de boel ploffen. Zodra de wereldreiziger thuiskomt gelijk afzetten.

bron:


Groet
Alpha