Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 4 december 2007

Baduel voorkomt verlies "NO", Coup dreigde!!!


Gisteren was ik te moe van alle dagen en de dag met het referendum met een feest na de winst van "NO". Dus heb ik even de tijd genomen om een beetje te herstellen. Maar gisteren verschenen er hier en daar berichten over wat er achter de "gesloten" deuren van Miraflores gebeurde.

Had al wel een stukje geschreven over het CNE met het lange wachten en was benieuwd wat er in deze tijd gebeurd zou zijn.

Ook had ik mijn bedenkingen over de nipte marge van de overwinning van de oppositie. Dit omdat ik tijdens een ronde door de stad met de auto op verschillende "stem" lokaties langs was gereden. Ook de inside info van een advocaat die aangesteld was op controle bij de hoofdlokatie in Valencia kon mij vertellen dat er enorm veel "NO" stemmers waren. en dat er maar verdomd weinig Chavista's waren die voor "SI" stemde.

Ook de polls die op internet verschenen met de laatste uitslagen waren allemaal met ongeveer 5 tot 10% in het voordeel van de oppositie.

Miguel die een blog in het Engels heeft schreef gisteren al over wat er gebeurde achter de gesloten deuren van Mirafloris. Het toeval wil dat ik nu ook mail heb gekregen die de toestanden bevestigen.

Ook zal ik straks een foto laten zien die bewijzen dat Chavez niet met zijn handen de inhoud van een potje nivea creme heeft gemolesteerd.

Het verhaal van de betrouwbare bronnen gaat als volgt. Het bleek een hele moeilijk taak om Chavez over te halen dat hij de resultaten moest accepteren. Hij wilde niet wijken van zijn "SI" en gaf zelfs opdracht aan het CNE om een "SI" bekend te maken. De overwinning van moest dan met een miniem verschil uitvallen in het voordeel van Chavez. Hierop kwam Baduel in actie. Als een voorvechter van het behoud van de originele constitutie kon hij het niet verkroppen dat er nu fraude zou worden gepleegd. We weten allemaal dat hij na 35 jaar vriendschap met Chavez, waar hij hem door dik en dun heeft gesteund, besloten heeft om afstand te nemen van zijn grote vriend. Baduel heeft gedreigd met een militaire coup als Chavez niet zijn verlies zou accepteren. Baduel zou dan het leger oproepen om de fraude te voorkomen.

Hierop is Chavez compleet door het lint gegaan. Hij heeft vervolgens de inboedel van Miraflores onder handen genomen. Alles wat niet verankerd was ging de lucht in. Hij heeft zich werkelijk laten gaan en schreeuwde dat iedereen een verrader was. Dit speelde af in de vroege avond van 2 december. Chavez wist de uitslag al drie en een half uur voordat het bekend werd gemaakt.

Hij heeft daarna nog van alles afgewogen om te zien of hij zijn nederlaag kon omzetten tot winst.
Maar Baduel en de zijne wilden niet wijken.
Uiteindelijk heeft hij besloten samen met het leger om de uitslag zo draaglijk mogelijk te houden. Ze zijn akkoord gegaan met een miniem verlies voor "SI".
In zijn rede later op de TV waarin hij de oppositie feliciteerde, probeerde hij zijn verlies nog wel goed te praten. Er is ook een foto genomen van deze uitzending waarop je dus kon zien dat hij zijn handen heeft beschadigt, ondanks de huidkleurige "smink" op zijn handen, aan de uitbarsting eerder op de avond.

Zie de beschadigde hand, na zijn eerdere
woede uitbarsting in zijn paleis Miraflores.Dan nog even heel kort, wat was de werkelijke uitslag als er een overeenkomst was om het verlies minimaal te houden om het gezicht van Chavez te redden.
Op internet circuleren nu getallen rond over de "officiële" cijfers van de uitslag. Allemaal geven ze een "enorm" verlies aan voor Chavez. Het is dus geen miniem 1 procentje.

Ik heb berichten binnen gekregen dat het verschil in de tientallen procenten ligt.
Het ligt heel close met wat er op internet te vinden is.
Op internet staan op verschillende info bronnen dat het "SI" kamp kreeg 27% en het "NO" kamp kreeg 72% en een belangrijke info bron op internet heeft het over 36% Si en 64% No
De advocate van het CNE die mij informeerde had het over:
Het "SI" kamp 31% en het "NO" kamp 69%
Dit ligt heel dicht bij wat er te vinden is op internet. De info over de uitslag is ronduit gezegd rommelig.
Wat is nu waar en niet waar, hoeveel procent is er nu voor en hoeveel is er tegen.
Overeind blijft wel dat Chavez duidelijk met meer stemmen tegen dan "officieel" is vermeld door het CNE heeft verloren.

De vraag is, hoe en wat gaat het CNE nu publiceren over de uitslag. Hoe gaan ze de stemmen zo verdraaien dat het klopt met de uitspraken die ze gedaan hebben.
En wanneer komt er een lek die de officiële uitslag gaat verspreiden.
Gelukkig is dit land zo corrupt dat dit binnen een aantal weken bekend is.

Tot dan zullen we het moeten doen met de cijfers van een nipte overwinning. Deze is psychologisch al zo desastreus voor Chavez. Hij is nu in de ogen van de Chavista niet meer onoverwinnelijk. Ze weten nu dat deze man ook kan verliezen.

Even een prachtig moment van de nederlaag van Chavez vastgelegd op een foto.

Een grote opblaasbare pop van Chavez is naar beneden
gehaald. Je kan geen overwinning vieren als je verloren hebt
Groet
Alpha

Blogarchief