Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 11 december 2007

Cadivi update, afschaffen prijs beperking, olie aan Noord-Amerika

Heb het gisteren over de Cadivi gehad voor de Venezolaan die harde valuta nodig heeft voor zijn buitenlandse bezoek.

Maar de Cadivi is ook belangrijk voor de ondernemer. Deze heeft ook de harde valuta nodig om te importeren vanuit het buitenland.
Dit gaat allemaal met contracten. De contracten die afgesloten worden verschillen. Zo heb je contracten voor drie maanden, half jaar en 1 jaar.
Helaas is de Cadivi nogal een log lichaam en een bureaucratisch gedoe. Hierdoor zijn er nu problemen gekomen voor het jaar 2008.
Ze hebben het druk met de controle van de individuele Venezolaan, om te controleren of er iets mis is met hun bestedingen. Ze hebben nu 33.000 Venezolanen opgeroepen voor controle.
Er zijn wat onjuistheden in wat Manuel Barroso uit zijn mond laat glippen. Zoals het pinnen van je eigen geld. Dat het onderzocht wordt als je de dertigste van de maand pint en de eerste van de volgende maand weer pint voor 500 dollar. Denk dat hij niet eens weet hoe zijn systeem werkt. Je kan pinnen de dertigste , maar dan kan je weer pinnen op de dertigste van de volgende maand. Ik heb dit namelijk ook geprobeerd en het werkte niet. De pinpas wordt niet geaccepteerd als je dit doet.

De problemen voor 2008 is ergens nu al voelbaar. De dagbladen hebben nu al geen papier genoeg voor de kranten. In januari en februari dreigt een tekort aan voedsel.

De cadivi heeft dus ook een website om dingen te regelen en om je buitenlandse tegoed aan te vragen.
De website is zo overbelast dat je bijna niet kan inloggen, duurt dagen voordat je erdoor bent.

Om dit op te lossen heeft de Cadivi tijden ingesteld om op internet contact te maken met hun website. Bedrijven kunnen nu inloggen van 08.00 uur tot 14.00 uur. De individueel mag inloggen vanaf 15.00 uur tot 22.00 uur. Wat is dit toch creatief opgelost van de Cadivi!!! Begin er maar niet aan want het gaat niet lukken.

Chavez maakt zich niet druk om ons, maar meer om de arme Noord-Amerikaan.
Hij heeft in navolging van vorig jaar en voor een paar maanden geleden in Londen, nu wederom olie weggegeven.
Er wordt even zo'n slordige 8.5 miljoen gallons olie geschonken om de Amerikaan door de winter te helpen. Denk niet dat er een voedsel probleem is daar dus de Amerikaan kan lekker met een rond buikig gevoel de huiskamer verwarmen. Ik ga niet zeggen dat het verkeerd is om de medemens te helpen, maar zorg eerst dat het hier allemaal goed loopt. We hebben nog steeds mensen die echt helemaal niets hebben.


Maximum prijs word afgeschaft.
En wel een zeer apart nieuws bericht is, is dat de maximum prijzen worden afgeschaft. Nu is er een prijs beperking op zo'n 500 artikelen.
Als we het hete voorbeeld nemen van de melk tekorten. De boeren wilden niet onder de kostprijs hun melk leveren. Als het het vanuit de koe, opslag, vervoer, verpakking en dan de winkel inkomt en het mag maar 1.800 Bs kosten. Maar alles bij elkaar is de kostprijs al ruim 2.000 Bs dan is het logisch dat ze dit niet doen. Dus maakte ze van de melk liever andere producten, zoals yoghurt en kaas. Dit bracht meer op.

Chavez is niet degene geweest die de prijzen wilde vrij geven! Rafael Oropeza heeft Chavez geadviseerd om dit te doen om eindelijk eens van de tekorten af te komen!
Chavez heeft gisteren laat in een rede op zijn Chavestiaans de prijzen vrijgegeven. Hij was danig op zijn middelstebeentje getrapt. En liet dit ook merken. Met uitdrukkingen die zijn frustratie kenbaar maakte, zoals "als jullie dit willen goed, maar kom later niet klagen".

Ook schijnt hij later uitgevallen te zijn naar de mensen in de Barrios en naar de mensen in het leger. Hij moest iets gezegd hebben in de trant. "Ik begrijp dat mensen tegen mij gestemd hebben, maar jullie in de Barrios, jullie begrijp ik niet!!!". Hetzelfde heeft hij tegen de militairen gezegd. Er is maar liefst 60% van de militairen die tegen hem gestemd hebben. Hoe ze dit getal naar boven hebben gehaald weet ik niet, dacht dat stemmen altijd "anoniem" was. Heb zo'n idee dat er in de loop van dit en begin volgend jaar wel wat koppen rollen.

Weet niet precies wat ik er van denken moet, maar dit is werkelijk opmerkelijk. Het vrijgeven van de prijzen!! Als hij nu meer van deze dingen gaat doen en dus een 100% turn maakt. Wat zal dan de bevolking doen!!

Ik zeg maar zo als je als Tiran naar bed gaat, word je niet wakker als een Engel.

Groet
AlphaBlogarchief