Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 20 december 2007

Chávez gunt ook Bolívar geen rust

Kreeg een google melding van de Volkskrant


AMSTERDAM - Venezolaanse president wil einde maken aan zijn twijfels over dood beroemde Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder.

Hij bedenkt altijd wel iets opmerkelijks, de Venezolaanse president Hugo Chávez. Zo verordonneerde hij onlangs dat zijn landgenoten de klok een half uur moesten terugzetten voor ‘een eerlijkere verdeling van het zonlicht’. Nu wil Chávez het lichaam van vader des vaderlands en vrijheidsstrijder Simón Bolívar uit zijn eeuwige rustplaats halen.

Waarom Bolívar 177 jaar na zijn dood uit zijn sarcofaag moet worden gehaald? Chávez heeft ‘twijfels’ bij het autopsierapport dat artsen destijds na Bolívars dood opstelden. Maar ook zegt Chávez er niet volledig van overtuigd te zijn dat de lichaamsresten in het Panteón Nacional ook werkelijk die van El Libertador (De Bevrijder) zijn.

Chávez uitte zijn twijfels deze week in een bijna vijf uur durende toespraak ter gelegenheid van Bolívars sterfdag. Ook las de president voor uit diverse historische documenten over de beroemde militair en politicus, die aan de wieg heeft gestaan van Venezuela, Panama, Colombia, Ecuador, Peru, en Bolivia – dit laatste land is zelfs naar hem vernoemd.

Volgens Chávez hebben de Venezolanen ‘de morele plicht’ om aan alle onzekerheid rond Bolívars dood een einde te maken. Stierf de 47-jarige vrijheidsstrijder in december 1830 echt aan de gevolgen van tuberculose? Of werd hij, zoals Chávez vermoedt, vermoord door een complot van de Verenigde Staten en de Colombiaanse/Venezolaanse oligarchie?

En zijn de lichaamsresten die Colombia naar Venezuela stuurde – Bolívar stierf in het Colombiaanse stadje Santa Marta – ook de echte? De technieken van de 21ste eeuw moeten volgens Chávez het verlossende antwoord geven. ‘Ik hoop echt dat het de overblijfselen van Bolivar zijn’, zei de president geëmotioneerd.

Daarnaast beloofde Chávez dat Venezolaanse rechercheurs en historici hun best zullen doen om eindelijk de vermiste schedel van Bolívar te vinden. ‘We zijn hem op het spoor.’

Zelf kan ik er nog wel iets bijvoegen over de idiote manier van denken van Chavez.
Gisteren verklaarde hij dat hij bij de opgraving en de opening van de sarcofaag van Bolivar wil wezen.
Hij zei dat hij open stond op de geest die nog in de botten zit van Bolivar toe te laten tot zijn lichaam. Dan zou Bolivar mee kunnen regeren?
Dit alles is hem ingegeven door de magie van van Santeria.
Het is een soort magie die hier in Venezuela ook steeds vaker wordt bedreven.

Hoelang moet deze idioot nog langer president blijven van Venezuela.

Groet
Alpha


Blogarchief