Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 2 december 2007

De berichtgeving van de kranten op 2 december

De berichtgeving van de kranten op internet en ook de Nederlandse berichtgeving is gebaseerd op uitlatingen van de Chavista berichtgeving. Deze regerings berichtgeving van Venezuela is al net zo bedrieglijk als al de leugens van Chavez.
Om 22.30 Nederlandse tijd wist de Volkskrant al te melden dat Chavez gewonnen had. Normaal gesproken heb ik de Volkskrant wel hoog zitten als een kwaliteitskrant.
Het was hier dus 6 uur vroeger, dus we praten over 16.30 Venezolaanse tijd Het is momenteel dat ik dit schrijf 20.45 Venezolaanse tijd en er is nog niets bekend. Het CNE gaat pas cijfers bekend maken als er 90% van de stemmen zijn geteld!
Niet alleen de Nederlandse kranten zijn ingelicht over de winnende hand van Chavez. Internet staat momenteel vol met berichten over de zege van Chavez. Hoezo praten we over valse media info.
Ja het zou hard aankomen als Chavez zou winnen en ik zal er geen donder van begrijpen. Vandaag met het stemmen zag ik geen Chavista zijn stem uit brengen, dit in tegenstelling met 2006 de presidentsverkiezingen. En zelfs dat is later uitgekomen als een ongekende fraude.
Wie wil weten wat voor fraude dit was en hoe groot deze is geweest kijkt bij de links op dit blog.
Maar ik zag tenminste Chavista's stemmen in 2006 en nu "nada" geen eentje.
Dus hoe Chavez dit in principe wil winnen is mij een raadsel. En ik heb het vermoeden dat als hij dit wint er binnenkort een echte revolutie komt. Zijn dagen zijn echt geteld, misschien niet morgen, maar beslist binnen 6 maanden.
In feite zou een "NO" zijn presidentsschap verlengen.

Ga nu terug naar de TV om te kijken of er al nieuws is over de uitslag.
Dus later meer......

Update: 21.07 uur Venezolaanse tijd.
De vice president van Venezuela met een toespraak. Ga niet in wat hij allemaal zegt, want het is een ongelooflijke blablabla... maar hij zei iets belangrijks...de uitslag is zooooo close dat er nog niet gesproken kan worden over een winst voor de oppositie of voor de zittende regering!!
Hij zei ook dat wat de uitslag ook zal worden deze gerespecteerd wordt door beide partijen.
Kom ik nog even terug op de berichtgeving van de kranten eerder deze avond, of is een vraagteken genoeg, bij deze het vraagteken "?"

later meer......

Daar zijn we weer! nu is het bijna 22.00 uur Venezolaanse tijd.
Er is het afgelopen uur heeel veel gezegd. en ook een hoop blablabla.
Dat ik nu schrijf is omdat er hoop gloort!! Er zijn cijfers bekend, maar ze kunnen niet openbaar gemaakt worden op dit moment. Dit was op Globovision en Globovision mag niets zeggen, omdat er dan gezegt wordt door "mister Prozak" (Chavez) dat ze meewerken aan een coup! Er werd duidelijk gevraagt door de journaliste/omroepster of ze de cijfers bekend mag maken en of er dan geen represaille wordt begaan door Chavez. Dit wijst op een goed verloop van een"NO".
Maar zeker zijn we nu nog steeds niet. Overigens gingen ze direct over op reclame!!

later meer......

Nu 23.00 uur nog steeds niets bekend!!
Alle Chavez kanaaltjes zijn overgegaan op filmpjes en andere dingen. De enige tv kanaal die nog nieuws brengt is Globovision? En het zijn veel herhalingen over best belangrijke dingen.
Maar... het nieuws over is het nu "ja" of "nee" komt nog steeds niet op de TV of andere media.
De straten zijn uitgestorven, de lichten zijn overal aan in de huizen. Wat willen de Chavez regering nu!!! Wachten tot volgende week! voor mij is het duidelijk dat de regering een goed moment zoekt om toe te geven dat ze verloren hebben. Maar hoe om dit aan de achterban te verkopen, de buitenlandse media die ze verkeerd ingelicht hebben....of maken ze straks bekend dat ze gewonnen hebben. Geen mens met verstand gaat dit nu nog geloven, niet na wat er allemaal gezegd is op de TV. Als ze dit doen en zeggen dat het een "SI" is geworden, dan vrees ik het ergste.

later meer.......

Nu 23.15 Venezolaanse tijd. Het leger bij het CNE gebouw wordt versterkt? Hele eenheden zijn op weg naar het CNE gebouw in Caracas!! Hallo, we willen een uitslag Chavez!!!
Waar dit nu op slaat dat er versterking gaat naar het CNE gebouw!! De logica gaat mij iets te ver!
Dit wordt een verslag van 12 kantjes geloof ik!

Later meer....

23.20 de president van het ABP zegt op de TV dat de Venezolaan morgen heel tevreden is?
Maar nog steeds geen cijfers over de uitslag. ABP is de oppositie.
Wordt nu zo langzamerhand een beetje doorgedraaid. Het duurt allemaal veel te lang, iedereen op de TV klaagt.

Pfffff later meer....
Nu 23.45 uur Venezolaanse tijd, de hele wereld pers is in en rond het Miraflores.
De oppositie is te blij, op de tv zie je allen maar grote "smiles" Op de rode kanaaltje zie je alleen maar zure gezichten. Het kan niet anders zijn dan dat de uitslag een "NO" is.
Maar officieel nog geen uitslag. Maar heb de indruk dat het al bekend is.
Denk dat de CNE dit niet durft te zeggen tegen Chavez!!

later meer....

Pffff. het is nu bijna 01.00 uur en nog is er niets bekend. Althans niets officieel. Het CNE gebouw wordt steeds meer beveiligd met het leger. Er is een ontknoping te verwachten van de uitspraak. Maar wanneer, we weten allemaal dat de Venezolaan gek is met langdradige verhaaltjes. Maar er is wel actie te zien, soms... dan denk je er gaat wat gebeuren, iedereen vliegt een kant op en dan wordt het het weer rustig. Baduel is nu aan het babbelen, maar wil nu wel weten hoe of wat!!!

later meer....

YESSSSSSS het is nu 01.15 uur en de NEE heeft gewonnen. Officeel bekend gemaakt door de CNE. FEEST hier in de straten. En ik wordt hartstikke dronken.
Vuurwerk wordt er afgestoken, ineens is er verkeer met toeterende auto's. het is feest hier!!!!
GEFELICITEERD VENEZOLANEN een dictatorschap is nu afgewend.
BIER EN CHAMPAGNE FEESTVIEREN!!!!!

Laatste melding voor vanavond. Chavez is op TV en vertelt larie.

Nu genoeg en laten we feestvieren!!!!!


Groet
Alpha

Blogarchief