Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 3 december 2007

De buitenlandse pers en de CNE op 2 december

Wil nog heel even terugkomen op 2 december met de berichtgevingen.

De buitenlandse kranten die gewoon op de Venezolaanse tijd, dus 16.30 uur met berichten komen dat Chavez gewonnen heeft! Als ik daaraan denk wordt ik wederom kwaad. Vraag me af hoe deze berichtgeving wordt verspreid. En de gebrekkige manier van controle door deze kranten. Het enige wat de buitenlandse pers hoeft te doen is om naar een Venezolaanse zender te kijken die info geeft. Dan hadden ze kunnen weten dat het CNE pas gegevens naar buiten zou brengen als er 90% van de stemmen waren geteld!!
Vind dit geen blunder, maar meer een geval van complete incompetentie!!

Dan hebben we het CNE. Dit is ook een apart geval van incompetentie en angst en fraude.
We beginnen met berichten en constateringen 'persoonlijk' dat de nieuwste stem machines niet werken. Deze "apparaten" stonden allemaal in wijken waar weinig chavista's zouden stemmen! En je gaat echt niet 6 uur wachten om een stem uit te brengen. Dus sla je voordeel uit het niet stemmen in deze wijken.
De apparaten zijn de laatste op het gebied en modern. Speciaal aangeschaft om snel resultaten te geven. Maar 9 uur na het sluiten van de stemlokalen!!! Laten we er 2 uur van afhalen en aannemen dat mensen nog twee uur in de rij stonden om te stemmen. Dus we rekenen nu vanaf 18.00 uur en om 01,15 werd het bekend gemaakt. Nog een uurtje eraf halen mag ook, de nieuwere snelle machines geven we een uur om te rekenen. Dan blijft er nog 6 uur over? Dus we gaan rekenen vanaf 19.00 uur.
Nu is het natuurlijk ook niet prettig om een mededeling te doen tegen een verslaafde om te zeggen dat hij verloren heeft. Je weet niet hoe zo'n figuur reageert, heeft hij net z'n pilletje ingenomen of is pilletje uitgewerkt.
Er stond enorm veel voor Chavez op het spel. We kunnen wel zeggen "zijn levenswerk". Dus er moest een vrouwtjes gorilla naar deze drieste stier gaan om het hem te vertellen.
.
Maar nu het volgende, om 23.42 op 2 december was alles al geteld. Kom er nu net achter dat het zelfs op internet staat. De info die het geeft is maar 1 zin.
De "Nee" heeft gewonnen met een verschil van 600.000 stemmen verschil!!
Voordat dit gelekt kan worden naar buiten, gaat er wel tijd overheen.
We hebben dus de mededeling op internet 23.42 uur en de tijd 19.00 uur dat alles geteld was..
Was de angst zo groot om het snuf te vertellen. Hoeveel mensen wisten er toen van de uitslag! En wat werd er dus besproken en afgewogen om te doen.

Ik weet het niet!! Maar het was volgens mij niet om de veiligheid te garanderen in de binnenstad van Caracas. Daar waren al Chavista's de overwinning aan het vieren. Zij hadden het gehoord van de buitenlandse pers!

Wat de beweegredenen ook zijn geweest het zal vandaag of morgen wel uitkomen. Eens zullen we het weten.

Maar het is schandalig om een hele natie zolang in het ongewis te laten. En voor mij een teken dat we nog lang niet klaar zijn met deze man.


Groet
Alpha

Blogarchief