Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 3 december 2007

De dag na de overwinning

Drie december, een paar uur na de officiële uitslag die vroeg op deze dag bekend gemaakt werd.
Ben zelf nog niet helemaal hersteld van de enorme lange dag van gisteren.
De spanning was overal te snijden en het dreigde zelfs uit de hand te lopen.
Gelukkig is dit niet gebeurd en kon het feest hier in Venezuela om 01.15 beginnen met de uitslag dat er tegen het referendum was gestemd.
Chavez in tegenstelling tot andere dagen feliciteerde de oppositie. Voor een paar uur eerder maakte hij nog andere opmerkingen tegen de oppositie. Hij was duidelijk aangeslagen en maakte een verslagen indruk. Althans dit was vanmorgen vroeg.

Een paar uur later liet hij blijken dat hij niets uit zijn voorstel zal halen en hij zegt het voorstel leeft nog steeds en is niet dood. Het is niet van tafel. dus we zullen binnenkort wel horen hoe hij dit opnieuw gaat brengen. Zijn ambitie om dictator te worden is groter dan we vermoeden.
Ben nieuwsgierig hoe hij een afgekeurd concept er nu wel door wil gooien.

De oppositie zal zich moeten beraden om dit te voorkomen. Zal wel weer een uiterst interessante strijd worden.

Even een paar cijfers, er blijkt dat er ongeveer 7 miljoen mensen niet gestemd hebben.

Er waren 9.002.439 getelde stemmen. Dit houdt in dat 44,1 procent niet is opgekomen.

51% heeft tegen gestemd, het is dus een nipte overwinning geworden.

Voor nu laat ik het even hierbij.

Een goed geschreven artikel is van het NRC

Groet
Alpha


Blogarchief