Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 9 december 2007

Dertig minuten

Chavez heeft vandaag de tijdzone aangepast voor Venezuela. De klok is dertig minuten teruggezet.
Chavez en zijn broer gaven een tijdje geleden een verwarrende uitleg in de vaste programma avond van Chavez. en het werd niet duidelijk of de tijd nu vooruit of achteruit ging.
Maar nu is het zeker de tijd is achteruit gegaan. Nu als Nederlander behoort dit even geen probleem te zijn, maar het geharreward met de tijd , heeft mij dus ook verward.
Niet om de tijd te veranderen, maar het tijdsverschil met Nederland.
Als ik het nu goed vermeld is het in de winter 5 1/2 uur en in de zomer 6 1/2 uur verschil met Nederland.

Maar waarom heeft hij de tijd veranderd. Een wetenschappelijke studie heeft bewezen dat de schoolgaande kinderen beter met daglicht op kunnen staan. hierdoor worden de prestaties verbeterd. Ook de werkende Venezolaan zou productiever zijn, als hij met daglicht zou beginnen.

Dus dit zijn de wetenschappelijke redenen om de tijd te veranderen. Nu is het zo als je bijna op de evenaar woont er weinig verschil is tussen de winter en de zomer. Het daglicht is altijd hetzelfde. In de zomer is het een half uurtje later donker. De tijd dat het donker begint te worden begint dan normaal gesproken om en rond 19.00 uur. Dus in de winter 18.30 uur.
Nu zijn de tijden veranderd en het was nu al om 18.00 al nacht.

Ik kan alleen maar nadelige gevolgen opnoemen met het eigenwijze besluit om een half uur te gaan schuiven met de tijd. In heel Venezuela zullen ze de verlichting een half uur eerder moeten aandoen. (Denk eens aan de milieuvervuiling en de elektriciteitsrekening) De handels beurs en de banken moeten allemaal hun gecomputeriseerde klokken, hun software en bestanden aanpassen. We lopen uit de pas met de omringende landen. Alles bij elkaar gaat deze truc van Chavez handen met geld kosten Het heeft dus alleen maar nadelige gevolgen, kan geen enkele reden bedenken waar deze wetenschappers het over hebben.

Een oplossing had kunnen zijn!
Als, Chavez zou zeggen de scholen beginnen een half uur later! En de werkende Venezolaan begint een half uur later!
Dan waren er geen moeilijke dingen tot stand gekomen met spotjes op de TV en drie maal proberen om de tijd te veranderen.
Simpel de aanvangstijd veranderen.

Had er graag een video clip bij willen zetten.
Maar de clip was niet mogelijk om in een blog te zetten, om u toch even een clipje te kunnen laten zien klik hier voor een BBC video clip

Aangezien ze de clip verwijderd hebben hier een andere "update 18-02-2008"Groet
Alpha

Blogarchief