Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 15 december 2007

Louis Vuitton in Chávez-land

Gaat het ’socialisme van de 21ste eeuw’ samen met merkkleding? Deze vraag speelt in Venezuela nadat minister Pedro Carreño er het lachertje van de week is geworden. De minister steekt op een persconferentie net een revolutionair-socialistisch verhaal af waarin hij het kapitalisme met kanibalisme vergelijkt, als hij wordt onderbroken door een journalist. Of het niet raar is dat Carreño dit zegt, terwijl hij zelf een Louis Vuitton-stropdas (à 124 euro) en Gucci-schoenen (à e345) draagt? Het blijkt nogal een ontregelende vraag. De minister stamelt een paar seconden en verweert zich dan door te stellen: ,,Ik zou willen dat Venezuela dit soort producten zelf maakt, zodat ik ze hier kan kopen en we niet 95 procent van onze consumptie-artikelen hoeven te importeren”. Hieronder het fragment:Blogarchief