Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 9 december 2007

Opstand gevangenis Santa Ana in Caracas.

Tijdens bezoekuur is er een opstand uitgebroken in de gevangenis Santa Ana te Caracas.
Er werden 13 personen gegijzeld die na twee uur weer werden vrijgelaten. Bij de opstand zijn ook nog 15 doden gevallen, of het allemaal gevangenen zijn die onder de doden zijn is nog niet bekend. Tijdens deze opstand werd er gebruik gemaakt van vuurwapens en messen!!
Een paar maanden gelden is de directeur en zijn vervanger door bendeleden vermoord.
Er zitten 900 gevangenen in de Santa Ana.

Er werd niet vermeld voor hoeveel mensen deze gevangenis is gebouwd, maar neem maar aan dat het overbevolkt was. Zag een tijdje geleden een reportage op de TV over de gevangenissen hier in Venezuela. Mensonterende toestanden, tien mensen in 1 cel met drie bedden, geen stromend water, geen toilet, helemaal niets. Mensen die ziek waren en in hun eigen vuil lagen.
Nu hoeft het ook niet zo te zijn dat mensen die in de gevangenis zo behandeld worden als in Europa en dat ze eten kunnen bestellen en hun wensen kenbaar willen maken hoe ze hun biefstuk willen hebben, medium of doorbakken.
Maar zoals het hier is, is ook niet juist. Denk dat als je deze twee uitersten mixed je een redelijke gevangenis krijgt. Je wordt gestraft door de overheid omdat je iets gedaan hebt wat het daglicht niet kan verdragen, maar de overheid zal dan ook moeten zorgen voor je. En niet zoals hier in de gevangenis dat je meer risico loopt om vermoord te worden dan erbuiten of zachtjes dood te gaan aan een ziekte.
Je zal maar onschuldig in de gevangenis komen, wat momenteel geen vreemd iets is in Venezuela!!!

groet
Alpha

Blogarchief