Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 2 december 2007

Stemmen op 2 december

Vanmorgen geprobeerd te stemmen en onverrichte zaken terug naar huis.
Weet niet of dit een nieuw soort fraude is maar "onze stemmachine is stuk!!!!!!
Overigens niet alle machines maar wel degene waar mijn zwager, vrouw en ik op moeten stemmen.
Er staan zo'n 10 stemmachines en 1 is er stuk. Het gaat hier zo; Je cedula nummer correspondeert met een tafel die weer 1 stemmachine heeft waar je je stem kan uitbrengen. Het schijnt niet mogelijk te zijn om op een andere machine je stem uit te brengen. De CNE zegt dat ze al vanaf 06.00 uur bezig zijn om een andere machine te krijgen?
Ik geloof er geen donder van. De ervaring wijst uit dat veel mensen naar huis gaan en niet meer terug komen. Dus een enorm verlies van stemmen. En we moeten stemmen in een buurt waar vrijwel geen Chavista's zijn.

Het was overigens lang niet zo druk als in 2006, weet niet of dit te doen heeft met de kapotte stem- machine. Mensen waarschuwen elkaar vrij vlot per mobieltje. Wij gaan in ieder geval over een uurtje weer langs om te kijken of de machine gerepareerd is of dat er een nieuwe is gekomen.
Maar voor mij stinkt dit referendum al meer dan ik voor mogelijk had gehouden.

Later meer.........

We zijn opnieuw langs gereden om te stemmen, heb voor het visuele maar even een foto genomen. Het is nog steeds enorm stil. En...... de stemmachine is nog steeds niet vervangen. Het is nu 11.15 in de ochtend en we gaan over een uurtje nogmaals proberen.
Even een foto waar wij onze stem moeten uitbrengen en de tweede foto is een ander stem "punt" waar het wel druk is.

Klik voor vergroting hier, was het vorig jaar "VOL"
tijdens de presidentsverkiezingenklik voor vergroting. Andere stemlokatie in Valencia


dus later meer..........

groet
Alpha

Blogarchief