Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 8 december 2007

Toch een dictator in Venezuela

Chavez heeft wel eens gezegd dat hij zich niet inliet met dictators. En nu zegt hij dat hij zich niet inlaat met dictators die hij niet kan pruimen.
Nu heeft hij niet veel keus als er een dictator komt uit Europa en laat de "laatste" dictator van Europa nu ook nog zijn vriendje wezen.
Dat zou twee redenen kunnen betekenen, of hij is niet kieskeurig, of het is moeilijk om echte vrienden te krijgen.
Lukashenko zag laatst zijn staatsbudget gered worden doordat Chavez de gasrekening voldeed aan Rusland met zo'n slordige 500 miljoen dollar, dit betrof overigens een rekening van 2006.
Misschien is dit "Top" overleg wel eentje van ik heb nog een rekening liggen van 2007 en 2008 komt eraan en ik heb je toch maar mooi geholpen met de melkpoeder!!!
Wat kan Lukashenko nu betekenen als hij al zoveel problemen heeft in zijn eigen "Wit-Rusland".
De mensen zijn niet veel beter af dan in Cuba.

Lukashenko heeft gezegd dat hij goederen wil leveren aan Venezuela en Chavez heeft al gezegd dat hij alles opkoopt van Wit-Rusland.
Ben wel nieuwsgierig wat dit gaat worden. De melkpoeder is nu al voor weken niet meer te krijgen in Wit-Rusland.
En bontjassen hebben we hier gelukkig niet nodig, anders lopen binnenkort al die Wit-Russen te blauwbekken. Misschien Badmode, lekker grote allesbedekkende badpakken model 1950 met bijpassend badmutsje.
Wat moet Lukashenko nu aanbieden aan Venezuela. Laten we eens eerlijk zijn, het rijkste land aan bodemschatten van heel Zuid-Amerika gaat boodschappen doen in een land waar niets is.
Of krijgen we een ruil a la Cuba met "doktoren", deze overgewaardeerde dokters met een opleiding die niet hoger is dan een ziekenverzorgster kosten overigens goudgeld. Had al eens uitgerekend dat iedere dokter in principe 3.500 euro per maand kost aan salaris. Zelf krijgen ze maar 850.000 Bs waarvan ze ook nog eens de helft moeten afdragen aan Fidel. Op de zwarte markt kom je dan op ongeveer 100 dollar wat ze hier verdienen. De rest is allemaal voor Castro.
Denk dat Lukashenko best wel zo'n "Cuba" deal wil hebben! We zullen wel merken wat er nu weer aan geld wordt weggegeven van de Venezolaanse bevolking, want dat is wel zeker het gaat geld kosten.

Voor wie Chavez een draai om z'n oren wil geven mag hier klikken.
Werkt eenvoudig en slaan met die hap. Leef je uit!!!
Prettig weekend!!


Groet
Alpha

Blogarchief