Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 5 december 2007

Wanverhouding tussen aantallen NGO Súmate en CNE

Gebaseerd op de resultaten die speciaal voor dit reform de controle zou uitvoeren (4000 Vrijwilligers) heeft de NGO Súmate verschillen geconstateerd in de uitkomst van het referendum. De vrijwilligers waren hiervoor speciaal opgeleid. De controle werd minuut tot minuut bijgehouden. De uitkomst had volgens de NGO moeten zijn 8.61 procent verschil in het voordeel van de "NO". Dit in plaats van de 1.4 procent die het CNE heeft bekendgemaakt.

Súmate directeur María Corina Machado legde uit dat de getallen van de 595 stemlocaties in het land via een "mirror" werden bijgehouden. Er was een "sentinel project" ingevoegd voor controle.
Machado zegt dat de resultaten die gerapporteerd werden een 3 procent verschil aan fouten kunnen geven. Dit houdt in dat het verschil in de uitslag kan worden verlaagd tot 5% maar ook dat het dus verhoogd kan worden tot 11%. Ze voegt eraan toe dat elk individueel rapport per minuut vergeleken gaat worden met de getallen van het CNE om zo te ontdekken waar de verschillen zijn ontstaan.

De directeur voegde toe dat de graad van participatie in het referendum 54,10% bedroeg, en van onthouding 45,84%

Dit was te verwachten en het verrast me totaal niet. De enige verassing is dat het nu al begint uit te komen. En de verassing zal compleet zijn als de CNE dit later gaat bevestigen.
Denk dat we daar tevergeefs op zullen moeten wachten.
Wel wordt ik steeds nieuwsgieriger naar de complete lijst met uitslagen. Hoe gaat de CNE dit op papier zetten.? Denk dat de directeur van de NGO dit ook wel wil zien.
En waar gaat het CNE knoeien, het is niet de vraag of ze gaan knoeien maar hoe en waarin ze gaan knoeien.
Uiteraard komen we hier nog op terug.


Groet
Alpha

Blogarchief