Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 5 december 2007

Wie en wat is Baduel!

Ik heb al eens door laten schemeren dat Baduel nooit mijn vriendje mag worden. Ergens mag ik deze man niet zo.
Buiten kijf is dat hij enorm veel bijgedragen heeft aan de uitslag van het reform op 2 december.
Hij is dus van enorme nut geweest. Maar er is iets wat me gewoon niet aanstaat, buiten het feit dat ik nooit meer een militair als president wil hebben.

Een Venezolaanse lezer van dit blog, waar ik regelmatig contact mee heb, stuurde me een link op. Kreeg deze niet geopend en ze stuurde me het artikel op. Momenteel werken de linken wel. De Spaanse versie en er is zelfs een Engelse versie van het artikel.

Het is een interview met Baduel gehouden op 8 juni 2005 en er worden goede vragen gesteld.
Na het lezen van dit artikel, komen er voor mij wel bevestigingen naar boven waarom ik deze man niet zo mag.
Hij geeft uitleg over zijn ideologie en zijn liefde voor het socialisme. Hij heeft bewondering voor Castro en Che!

De bewapenings woede waarmee Chavez Venezuela momenteel uitrust is duidelijk een teken dat er twee militairen aan de top zaten van Venezuela. De een als president en de ander als minister van defensie. Ook de afkeer van Amerika kan je makkelijk terug vinden in zijn woorden. Denk eerlijk gezegd dat bijna alle ideeën van de bewapening afkomstig zijn van Baduel!

Nu met dit gegeven over zijn eigen verhaal, wat is Baduel van plan?
Chavez is des duivels over Baduel, of worden het weer vriendjes en sluit Baduel de rijen van hun eensgezinsheid. Gaat Chavez zijn vroegere vriendje Baduel gebruiken?
De invloed van Baduel op het leger is nog steeds enorm, we hebben dit kunnen constateren tijdens de onenigheid met de uitslag van het reform.
Gaat Chavez alle generaals vervangen? Denk niet dat dit mogelijk is, dan krijgen we spontaan een coup!
Ik denk dat Venezuela momenteel in een impasse verkeert. Wat te doen?
De machtsstrijd ligt momenteel op een heel hoog niveau. Denk dat er langzaam geschaakt wordt.
Natuurlijk zal Chavez hierbuiten om zijn socialisme verder aan de man brengen. Denk dat er enorm veel geld in de economie gepompt wordt om de Chavista's terug te winnen.
Baduel zal volgens mij ook proberen om sterker te worden.
De roem die Baduel nu heeft bij de oppositie kan niet worden afgekraakt door dezelfde oppositie, dit geeft Chavez meer ruimte. Maar wat te doen!
En wat wil Baduel nu eigenlijk?
Het is duidelijk dat de oppositie andere ideeën heeft dan Baduel! Deze zijn onverenigbaar!
De toekomst zal dit uitwijzen, maar wil jullie alleen maar erop wijzen met deze informatie dat Baduel nu niet de persoon is waar we op zitten te wachten. Hij doet me denken aan een ballerina die over de evenwichtsbalk loopt. Hij glijdt overal net tussendoor.

Update: Ik heb drie video clips "Crisis en America Parte 1,2,3" toegevoegd aan deze site. Baduel sprak ook over een media oorlog en dat wordt in deze clips ook besproken.
De clips gaan ook over het nieuwe socialisme en waar deze naar toe zouden kunnen leiden.
Beangstigend!!!!!

Groet
Alpha

Blogarchief