Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 1 december 2007

Zomaar wat uitspraken belicht uit de reden van Chavez op 30 november 2007

Op een Bolivar Avenue met tienduizenden hield Chavez een toespraak. Overigens was het over het algemeen niet zo druk als bij de demonstratie van de oppositie. Het is een artikel van Daniel die hij geschreven heeft hoe de Chavista's alles organiseren

Chavez maakte dankbaar gebruik om nog wat krachtige uitspraken over het publiek uit te strooien. De populist weet hoe hij zijn gepeupel weet te boeien.
Hij verkondigde onder meer dat zodra Noord-Amerika de stem zal beïnvloeden er dan een geen olie meer uitgevoerd zal worden naar de VS. Voor de VS is dit 11% van de behoefte van het land, hij vergeet te zeggen dat deze export Venezuela voorziet in ongeveer 90% van de dollars die Hugo nodig heeft om zijn"beleid" uit te voeren. Hij zei letterlijk als dit referendum een begin is van de gewelddadigheden die de VS voor ogen heeft in Venezuela, zal ik minister Rafael Ramirez maandag orders geven om de olie export naar Amerika te stoppen. Hij vervolgde dat hij inmiddels al militairen naar de olievelden heeft gestuurd om deze te beveiligen.

Ook dreigde hij met het verbieden van tv uitzendingen alsmede het lam leggen van internet en satelliet ontvangst. En zelfs het telefoon verkeer!!

Hij herhaalde nog even dat de voorgestelde veranderingen de macht naar het volk brengt, terwijl dit onjuist is en alle macht naar Chavez toegaat.

Zoals we weten gaat het om de verandering van 33 artikelen die aangevuld zijn "illegaal" met 36 amendements , het gaat dus om 69 artikelen. Waarin niet alleen de mensen rechten onderuit worden gehaald of prive bezittingen, maar waar ook in staat dat Chavez oneindig op de troon blijft zitten. Was het niet zo dat Bolivar zei, dat een president nooit te lang aan de macht mag blijven omdat hij anders de belangen niet meer ziet van hetgeen hij moet verdedigen en dat de president dan "tiranische" eigenschappen krijgt?

Even terug naar vrijdag, Chavez zei: " Als god me een lang leven geeft, dan zal ik het hoofd blijven van deze regering tot 2050!! Note dan is hij 95 jaar???
Onder de huidige constitutie zal hij president blijven tot het jaar 2012.

En hij gaf nog wat dreigementen uit aan degene die voorheen voor hem stemden en nu niet voor SI zouden stemmen. Hij benadrukte nogmaals dat dit verraders zijn van het volk en van de huidige regering. En dat ze hun straf wel krijgen. We weten allemaal van Baduel, dit was een harde klap in het gezicht van Chavez.

Voor Spaanse lezers een artikel die ongeveer hetzelfde vertelt wat ik verstond van de speech van Chavez

Groet
Alpha

Blogarchief