Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 31 december 2008

Officieel Cadivi verlaagt de dollars voor reizen

Vandaag heeft de Gazette nummer 39089 gepubliceerd dat de Cadivi het reisgeld in dollars drastisch heeft verlaagd.

En wat belangrijk is het gaat al op 1 januari 2009 in.
Nu vind ik het hele quotum van het dollar gedoe al iets om op te schieten en compleet tegen alle vrijheid in van wat je als mens hoort te hebben.
Tevens geeft het ook weer dat dit regime gewoon doet waar het zin in heeft. Wederom beperkingen aan de bevolking opleggen.

Dit zijn de nieuwe quota's. Tussen haakjes wat het was.

CUPOS DE DIVISAS EN DOLARES

Cupo ANUAL (Tarjetas de crédito): 2500 US $ (antes eran 5000 US $)

Retiro MENSUAL de efectivo (en Cajeros automáticos): 250 US $ (antes eran 500 US $)

Retiro ANUAL de efectivo (para viajeros): 500 US $ (antes eran 600 US $)

Cupo ANUAL de compras por Internet: 400 US $ (se mantiene igual)

Tevens is er een nieuwe regeling bij gekomen. Stel dat je een creditcard wilt hebben dan wordt je kaart pas actief na 6 maanden, na aanvraag voor het buitenland met dollars. Het is dus zaak om daar rekening mee te houden.
Het wordt de Venezolaan wel moeilijk gemaakt om op vakantie te gaan. Wat kan je tegenwoordig als gezin in het buitenland nog doen van 2500 dollar. Drie weken Amerika met zijn viertjes zal meer uitdraaien op drie weken Central Park.

Voor wie deze nieuwe regeling van de Cadivi wil downloaden is hier de PDF.

groet
Alpha

Chavez en de wondere wereld in een begroting

Het was niet echt de bedoeling om vandaag nog iets te schrijven, maar de volledige waanzin van de Cadena van gisterenavond daar kom ik niet onderuit.

Chavez maakte onder andere bekend dat de weg van de Satelliet "de Simon Bolivar" is de weg voor Venezuela. Of we daar nu blij mee moeten zijn valt sterkt te betwijfelen!!
Misschien valt het mee, maar voorlopig hoor je alleen verhalen dat de satelliet niet echt voor 100% werkt. De Chinezen willen niet veel kwijt over de satelliet maar hier een engels stukje over de "ster" van Venezuela. Chavez vertelde ook nog dat het gat tussen rijk en arm stukken kleiner is geworden. Dat is logisch als je Cuba wilt implementeren in Venezuela, dan is er alleen nog maar armoede. Je trekt de rijken gelijk met de armen en er is geen verschil meer en je creëert hiermee een nieuw visie op wie rijk is en arm.

En dan wel de topper in zijn toespraak, Chavez gaat 100 miljard dollar uitgeven in 4 jaar om de sociale economie te ontwikkelen. Het is voor mij een raadsel waar de man het geld vandaan gaat halen.
Het Asamblea Nacional (AN) heeft onlangs de begroting goedgekeurd voor 2009 en de olieprijs is gezet op 60 Dollar een vat. Momenteel schommelt de prijs voor een vat Venezolaanse olie rond de 30 dollar. Dus in de begroting zit al een gat van 50%!! Voor wat betreft andere inkomsten uit de binnenlandse economie dit is maar 6 miljard dollar per jaar, 93% zijn de inkomsten die komen uit de olie.
Om het nog duidelijker te maken, Venezuela heeft een prijs nodig van rond de 75 dollar een vat. dit voor de ontwikkeling van nieuwe olievelden, onderhoud en om de kooplust en omkooplust van Chavez in andere landen op peil te houden.
En dan ben ik relatief gezien nog gunstig voor Chavez, economen en analysten gaan voor Venezuela uit dat de prijs moet staan op 85 tot 100 dollar een vat.
Maar wat doet het ertoe als je niet eens een begroting kan opmaken voor 2009 en vanaf dag 1 al moet inleveren.
En dan nu het vrijmaken van 100 miljard dollar voor een oppepper van de socialistische economie, of wat Chavez hier dan mee mag bedoelen. Na tien jaar Chavez is Venezuela verder verwijderd van enige economische groei dan ooit in de geschiedenis. Alles heeft de man laten afhangen van de olie. Na tien jaar kan Venezuela niet eens voorzien in hun eigen voedsel.

Ik rangschik dit dan ook maar direct onder de noemer list en bedrog. Dit om straks het referendum te winnen. Denk niet dat de mensen in de sloppenwijken weten hoe Venezuela er financieel voor staat en ze horen op de TV in een cadena dat Chavez een weerzinwekkend bedrag reserveert voor de economie. En dat is wat ze willen horen. Ook zien ze de ministers als zeehonden hun vlerken tegen elkaar aanslaan, dus het zal allemaal wel goed zijn.





groet
Alpha

dinsdag 30 december 2008

Caracas, sprookjesachtig veilig

Laat ik eerst iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog en ik wens iedereen een prettig uiteinde en een geweldig goed en gezond 2009 toe. Dankzij jullie is er nu meer bekend over het idiote regime in Venezuela. Ik hoop jullie weer in 2009 te mogen begroeten op mijn blog en ik zal mijn best doen om de info te blijven geven.

De griep houdt me nu een paar dagen gekluisterd aan bed en veel afleiding is er ook niet op de TV.
En bij het zien van het nieuws op de TV over Venezuela, heb er nu ruimschoots de tijd voor, mag ik constateren dat mijn griep nog niet eens een natte neus genoemd mag worden. Dit land is toch wel echt goed ziek.
Er viel me iets op, dat zodra er verkiezingen zijn of aankomen, de misdaad ineens afneemt. Het word dus ineens stukken veiliger. Chavez heeft veel aanhang verloren in de volksbuurten vanwege het hoge aantal moorden, dus daar moet op gescoord worden.

We gaan even 4 maanden terug om het duidelijk te maken. R. Chacin neemt ontslag op 8 september 2008 en zegt in een persconferentie dat het aantal moorden met 44% is afgenomen. Even later op 28 oktober 2008 komt de burgemeester van Caracas Freddy Bernal met het bericht dat door het plaatsen van 50 camera's in het centrum de misdaad met 75% is afgenomen. Op 23 November waren de verkiezingen.
Nu met het referendum in februari over het president zijn voor het leven moet er wederom gescoord worden. En nu hebben we leugenaar Tarek El Aissami, minister van justitie, die wel even kan komen verklaren dat door "Securidad Navidad" in de maand december de criminaliteit met 22% is afgenomen. Ik wist niet eens dat er een operatie veilige Kerst was?

Als we een kleine optelling maken hoe veel veiliger Caracas is geworden dan komen we op een 141% uit in 4 maanden!! Het is dus veiliger dan veilig in Caracas. Het moet veiliger zijn dan de spookjes van de Gebroeders Grimm. In deze sprookjes gaat er nog wel eens iemand dood.

Voor degene die nog steeds geloven in dit regime heb ik de koude cijfers over de laatste 29 dagen van december in Caracas. En het moet nog 31 december worden, traditie getrouw de dag met de meeste slachtoffers. Tot nu toe zijn er in de hoofdstad van Caracas 523 moorden gepleegd en allemaal door vuurwapens.

Je moet je eens indenken dat er zoveel moorden worden gepleegd in heel Nederland, wat hier in 29 dagen wordt gepleegd. Zou het kabinet dan nog zitten?

Dat de mensen nu niet inzien dat het Chavismo alleen louter uit list en bedrog bestaat.

groet
Alpha

ik ga weer naar bed en hopelijk is de Cadena afgelopen van mister list en bedrog.

zondag 28 december 2008

Carabobo de gevaarlijkste staat van Venezuela

Een collega blogger "Kepler" houdt de statistieken bij van iedere moord in de staat van Carabobo. Dit mede doordat Kepler uit de stad Valencia komt.
Het ligt hem na aan het hart dat zijn stad en staat en natuurlijk ook zijn land zo enorm aan het wegzakken is door het chavismo beleid.

Hij heeft twee blogs eentje in het Engels en eentje in het Spaans.
Beide blogs heb ik staan in de rechtersectie van dit blog.

Aangezien de criminaliteit werkelijk ongelooflijke vormen aanneemt heb ik een gedeelte van zijn blog over de moorden van het afgelopen jaar even gekopieerd.

Murders in Carabobo 2008:

January 170
February 147
March 176
April 140
May 190
June 133
July 149
August 165
September 160
October 182
November 187
And December will be much higher than 220, we can bet on it.
It is 1799 so far, so it will be over 2 thousand murders for 2008 in Carabobo only (actually I assume there will be a bit over 2040 murders).
With a population around 2,2 million people, Carabobo's murder rate will be over 90 people per 100.000 inhabitants.

Ook geeft Kepler een goede link naar wikipedia en over hoe het staat met moorden in de wereld.
Het lezen van wikipedia en zijn artikel over de moorden in Carabobo moet toch iets zijn om je intens zorgen te maken over Venezuela.

groet
Alpha

Ps. Bij deze wil ik Kepler bedanken voor zijn inzet om alles zo nauwkeurig bij te houden.
Bezoek zijn pagina en laat een comment achter.

Pico y Plata is illegaal in de ogen van het chavismo

We konden een paar dagen geleden lezen dat Capriles Radosnki met een plan "Pico Y Plata" kwam wat in moet gaan in februari. Pico y Plata is plat vertaald piek en kenteken. Het houdt in dat er gedurende de spits alleen een bepaald nummerbord (voorbeeld: even of oneven) zich in de spits mag bevinden. Tevens kwam hij met een voorstel om voor een beter systeem te komen voor de vuilnis ophaaldienst en om een nieuwe stortplaats te creëren.
Dit komt de gezondheid van de inwoners van Caracas alleen maar ten goede. Ook wordt er dan eindelijk een begin gemaakt om de enorme chaos van het verkeer tegen te gaan. Nu staan de chauffeurs zo'n 24 uur per week in de file in de stad Caracas.

Maar........ het lijkt erop dat deze regering geen enkele verbetering wil toelaten voor de bevolking.
Of misschien beter gezegd als het niet uit hun koker komt dan is het illegaal. Vermoedelijk te dom om zelf iets te bedenken komen ze dan direct met een statement dat er advocaten moeten worden ingehuurd om de bedenkers van dit illegale plan te beschermen.
Zo'n bodemloze idioot is dus de minister van infrastructuur Diosdado Cabello. Hij blaast direct hoog van de toren door te verklaren in een persconferentie dat het plan illegaal is en onconstitutioneel en dat het plan ook nog gebruikt gaat worden tegen het aankomende reform van Chavez.

Laat ik deze man nu eens vertellen dat het hele reform tegen alle wetten indruist.
1. Er mag geen reform gehouden worden binnen twee jaar, dus december 2009 mag het weer volgens de grondwet. zie artikel 193 van de grondwet.
2. Er is al voor gestemd! zie artikel 9 van de grondwet.
3. artikel 64 van de grondwet zegt dat een ieder die 18 jaar wordt mag stemmen. Dus als er een datum bekend is geworden voor een referendum krijgen ze 30 dagen de tijd om zich te laten registreren. Nu worden door deze illegale actie 332.109 nieuwe kiezers uitgesloten.
Kijk dat Diosdado........ dat is pas illegaal en niet om de chaos in de stad Caracas te bestrijden.

Ook valt Diosdado nog even Yon Goicoechea aan over Sambil Candelaria.
Dit vanwege het feit dat Yon Goicoechea bekend heeft gemaakt dat , Freddy Bernal en Diosdado Cabello ten tijde van hun burgemeesterschap het fiat hebben gegeven voor de bouw van Sambil.
Het kan gewoon niet dat het Chavismo ook maar 1 verkeerd besluit heeft genomen vanwaar Diosdado nu Yon aanvalt. Het blijft een mistroostig zooitje dit rojo regime.

groet
Alpha

Valencia, Metro medewerkers worden opgeleid in Cuba, maar Cuba heeft geen Metro

Hoe ongelooflijk maar waar. De metro medewerkers van Valencia gaan op een cursus naar Cuba om hun training te perfectioneren. De cursus bestaat uit 9 modules om straks super getraind met alle kennis terug te komen uit Cuba. De gehele cursus gaat ettelijke weken in beslag nemen. Er komt onder meer aan bod het onderhoud, het herstellen van rails, de veiligheid etz..

Er is alleen een klein probleempje, Cuba heeft geen Metro!!
De gehele operatie van dit ongelooflijke feit gaat bijna een half miljoen Dollar kosten. ($ 484,530.40).

Het lijkt mij dat je makkelijker en stukken voordeliger het personeel kan trainen in Valencia of in Caracas. En het grote voordeel is dat er een Metro is!!

Misschien dat Chavez binnenkort wel duikspecialisten gaat sturen voor een super training in de sahara. Busschauffeurs die hun certificaat gaan halen met afrijden op de atlantische oceaan.
Alles kan je nu wel zo'n beetje verwachten van die man.

Ik wil jullie niet onthouden hoe een Italiaanse filmploeg naar Venezuela kwam om de revolutie van Chavez in een filmverslag vast te leggen. Na een korte periode kwamen de filmmakers erachter dat het niet zo is zoals Chavez het naar buiten brengt. Ontgoocheld over de “la Revolución Bonita” is de film dus iets anders geworden dan waarvoor ze in feite kwamen.
Op deze link staan in het artikel ook nog eens wat linken. De film breekt record aantal bezoekers en komt in aanmerking voor verschillende awards.

Dan hebben we nog het nieuws waar ik dus helemaal niets van begrijp. Of Chavez is werkelijk zo dom als een cocablad of hij leeft in zijn eigen fantasie wereld. We hebben onlangs gezien dat Chavez de Sambil heeft onteigend en nu komt de man met het verhaaltje dat hij met de Privé sector huizen wil gaan bouwen. Ten eerste de man heeft 10 jaar de kans gehad om huizen te bouwen met een "booming" olieprijs. In de tien jaar heeft de man nu zo'n 750 miljard dollar mogen ontvangen. Het tekort is nu zo'n 2 miljoen huizen in Venezuela. Hij nationaliseert om het gewoon even vers en kort te houden Sambil Candelaria en dan nu samenwerken met de privé sector om huizen te bouwen. Overigens komt Chavez als vergoeilijking voor het nationaliseren van Sambil dat hij nog niet 1 maand op de hoogt was van het nieuwe gebouw. Het ligt nota bene bij hem op de hoek van Miraflores. Wanneer de man nu eens wat minder reist en wat minder voor de TV zijn snoet laat zien, dan zou hij wat meer op de hoogte zijn. Niet dat het er dan beter op wordt, maar het zou wel schelen als de man zo'n 20 uur minder op de tv was in de week.
Ik ben overigens werkelijk nieuwsgierig welke ondernemer hier nog intrapt om met de man samen huizen te gaan bouwen.


groet
Alpha

vrijdag 26 december 2008

Gewapende bendeleiders op "payroll" ex burgemeester J. Barreto

De uitslag van de laatste verkiezingen gehouden op 23 november is meer dan een verassing geweest voor het Chavismo. We hebben allemaal de plunderingen kunnen zien of gelezen door chavista's die in de rijksgebouwen werden gepleegd.
Gelukkig is niet alles geplunderd door deze criminelen. Buiten de enorme schade die ze hebben aangericht en het geld wat verdwenen is, zijn er toch nog documenten boven tafel gekomen die aantonen met wat voor criminelen het stadsbestuur regeerde. De chavista's hadden nooit geloofd in een verlies van de belangrijkste zetel als algeheel Burgemeester (Alcalde Major) van Caracas, waardoor er belangrijke documenten over het hoofd zijn gezien, of zijn vergeten te vernietigen.

Het verlies van dit burgemeesterschap probeert Chavez enigszins te vergoelijken door het burgemeesterschap van "libertador" kleine gemeente in Caracas en gewonnen door chavismo, te veranderen in "Burgemeester van Caracas"!!

Juan Barreto (chavista) "hoofd" Burgemeester van Caracas is nu opgevolgd door Antonio Ledezma (oppositie) en er zijn wel wat belangrijke feiten te vermelden.
(zie eerdere artikelen op dit blog, eind november en begin december hoe de chavista's probeerde alles te verhinderen om het ambt op te laten nemen door de nieuwe burgemeesters van Caracas).

Juan Barreto had in zijn ambtsperiode zo'n 9000 "speciale" agenten in dienst genomen waaronder ook gewapende chavista's, waaronder verschillende als tijdelijk. De Spaanse link hier en de Engelse hier
Deze speciale brigade werd ingezet om als aanvoerders per motor de aanhangers te escorteren.

Nu zijn er zo'n 4000 man niet opgekomen voor hun "dienst" toen A. Ledezma zijn ambt opnam.
Wel wordt er een onderzoek gestart naar alle 9000 man die waren ingehuurd door Barreto.

Verschillende "speciale" agenten hebben een directe connectie met de bende "23 Enero".
J. Barreto haalde de leiders van Tupamaro urban guerrilla organisatie binnen na zijn winst in 2004 om ze te belasten met de taak van de politie. De Tupamaro's zijn een groot aantal van gewapende chavista's groeperingen in de wijk "23 Enero"!! De wijk is een achterbuurt ten westen van Miraflores.

Direct na hun aanstelling begonnen zij zich te profileren in de straten van Caracas gewapend op hun motor zonder kentekenplaten.
Tja eens een crimineel altijd een crimineel er zijn nu ook 310 motors zoek die behoren aan de gemeente Caracas!!

Een onderzoek heeft uitgewezen (vlak voor de verandering van het bestuur) dat verschillende "gunmen" (50 man) zich ophielden in het Phelps gebouw dicht bij het stadhuis van Barreto.
(Note: Phelps is de familienaam en eigenaar van RCTV. En we weten allemaal dat Chavez alles heeft ingepikt van RCTV, zou alleen niet met zekerheid kunnen zeggen dat dit gebouw gebruikt werd door RCTV)

Gedurende de ambtstermijn van Barreto hielden vele motorrijders zich op zittend op hun blauwe Yamaha's (gelijkend op die van de PM = Policia Metropolitan) gewapend en soms met politie insignes voor het gebouw.

Ook is er bekend geworden dat de corruptie onder de politie enorm was en wat nog meer frustrerender is dat verschillende "agenten" overvallen en zelfs moorden gepleegd hebben.

Afgelopen maandag is er door Richard White, tweede man achter Ledezma een persconferentie gegeven waar bekend gemaakt werd dat tijdens het ambtstermijn van Bareto 10 miljoen dollar aan gemeente geld is verdwenen.

Natuurlijk komen er direct allerlei vragen naar boven drijven bij mij.
We hebben het nu over 1 welliswaar grote stad waar het bestuur is veranderd. Maar ben wel nieuwsgierig hoe de situatie in andere steden is en waar het jammer genoeg ook zo blijft.
En hoe moet je de criminaliteit terugdringen als het hoofd van een stad een crimineel is?
Het is ook te begrijpen dat als een criminele bende zo nadrukkelijk aanwezig is dat de burger heel veel moed moet hebben om toch tegen Chavez te stemmen.

Misschien geeft het ook de burger in het land de moed met een volgende verkiezing om de Caraqueños te volgen om op de oppositie te stemmen voor een normale regering.

groet
Alpha

dinsdag 23 december 2008

Maduro toch beter geschikt als buschauffeur in fabeltjesland

Het mag geen betoog hebben dat ik weinig op heb met deze regering. De leugens en fabels die dit regime aan de dag leggen kennen gewoon geen grenzen. Zonder enige kennis spuien ze de grootste onzin uit over de bevolking.

Voor Maduro, minister van Buitenlandse Zaken, blijkt wel weer dat de man niet meer kennis bezit dan een uienring. Zelfs zijn eigen rojo website's bekijkt de man niet eens.
En ergens moet deze oud buschauffeur wel beter weten, maar ja omhoog geschoten omdat de man trouwde met Cilia Flores, presidente van het Asamblea Nacional gaf hem niet direct ook meer verstand. Eigenlijk verbaast het me niet omdat soort soort zoekt.


Maduro komt met een betoog dat meer dan 50% van de stemmers die in het buitenland leven, voor het referendum is van Chavez. Dit heeft betrekking met het voorstel om Chavez tot president voor het leven te maken, dus steeds herverkiesbaar.

Je hoeft niet direct heel slim te zijn om hier wat vraagtekens bij te plaatsen. Venezolanen die in het buitenland leven zijn voor een presidentschap van Chavez voor het leven. Waarom zijn deze Venezolanen vertrokken en leven ze niet in Venezuela?

We gaan even terug naar 2004 en we zien dat cijfers niet liegen dit in tegenstelling met Maduro.
Bij het bekijken van deze staats website zien we dat 59.0958 % stemde voor een dikke "NO".

Wanneer we 2006 nemen zien we dat er een miserabele 24.47 % stemde voor Chavez en dat M. Rosales 75,37 % van de stemmen kreeg. Zie CNE website met de uitslagen van de stemmen overzee.

Ik denk dat alleen Maduro kan uitleggen hoe Chavez in twee jaar, terwijl er toch steeds meer weerstand is, ineens aan meer dan 50% van de stemmen zou krijgen.
De interpretatie van officiële cijfers is duidelijk niet besteed aan Maduro.
Natuurlijk begrijp ik de beweegredenen wel van deze leugenaar. Wanneer je inprent bij de bevolking dat Chavez meer stemmen krijgt vanuit het buitenland, valt ook de fraude straks minder op. Iedereen gelooft dan in een winst van Chavez.

Het bedrog is alvast begonnen en zal zeker niet stoppen tot na het referendum.

groet
Alpha

Met dank aan Daniel voor dit artikel
.

Onteigening Sambil in Caracas door Chavez

Chavez beveelt te stoppen met werk aan nieuwe Sambil in Caracas en wil deze onteigenen van de huidige eigenaars.

Chavez wil hebben dat het werk aan de nieuwe Sambil, gelegen in de wijk Candelaria direct stop gezet wordt. Dit omdat volgens hem de plek waar Sambil staat het verkeer zodanig zal ontregelen
en compleet zal vastlopen. Chavez ziet dat er op die plek liever een school komt of een universiteit en zelfs een ziekenhuis heeft hij geopperd. Net of dat geen extra verkeer oplevert.

De eigenaren van Sambil hebben juist voor deze achterstandswijk gekozen, omdat het direct of indirect werk zou geven aan zo'n 3000 mensen. Dit volgens de website van Sambil.
Werk zou zeker kunnen helpen daar waar de werkeloosheid groot is.

Overigens zijn de plannen al ruim drie jaar geleden goedgekeurd en is er direct begonnen met de bouw van Sambil. Sambil ligt op steenworp afstand van zijn Miraflores en dus drie jaar geleden was het ook wel bekend bij hem.

Voor Chavez bestaat privé bezit gewoon weg niet meer. Steeds vaker laat de man zien waar het toe in staat is. Het onvermogen van deze regering om iets te presteren wordt steeds duidelijker. Het is veel makkelijker om iets wat is neergezet te onteigenen.
Zelf kan deze rojo rojito bende niets anders dan afpakken wat niet van hun is. Het is dus niet vreemd dat buitenlandse investeerders afhaken en Venezuela gewoon overslaan om iets te beginnen.

Groet
Alpha

Nieuwe regeling Cadivi en vermoedelijke devaluatie van de Bolivar Fuerte

De ingreep die de Cadivi wil doen voor volgend jaar met betrekking tot het gebruik van de creditkaart en internet bestedingen zal er toch wel voor zorgen dat minder mensen op vakantie kunnen gaan naar het buitenland. De Cadivi is het enige orgaan die er voor kan zorgen dat je als Venezolaan aan een buitenlandse valuta kan komen. Wel moeten er allerlei papieren overlegd worden om je bestedingen te verklaren. De Cadivi verstrekt de dollar tegen 2.150 ten opzichte van de Bolivar. Het is een policy die nu al tien jaar bestaat onder het regime van Chavez.

Nu is het mogelijk om 5000 dollar op je creditkaart te storten en 500 dollar per maand op te nemen van de kaart en er is 400 dollar beschikbaar om te besteden via internet.

Ik kan niet zeggen dat de oude regeling al een geweldig iets was, maar er zijn mogelijkheden om de creditkaart in één keer leeg te trekken en er zijn mogelijkheden om dit in gedeeltes van je kaart te halen zonder in de problemen te komen. Hierdoor konden gezinnen toch nog op vakantie gaan zonder in een hongersnood te komen. Ik geef het je anders te doen om op vakantie 500 dollar per maand uit te geven met een gezin van 4 personen.
Op zich is het bovenstaande al een overtreding van mensenrechten. De regering houdt geen rekening met de vrijheid die mensen willen hebben. Zij bepalen hoeveel en wat je mag uitgeven in het buitenland.
Vandaar dat er dus een levendige handel is in Dollars en Euro's. De bevolking wil gewoon toch dat doen wat ze willen.

Maar nu met de nieuwe regeling die 2000 Dollar, 200 dollar cash en 200 dollar te besteden op het internet is werkelijk een blamage van de eerste orde. Op deze website een video clip over de nieuwe regeling.
Het gaat gewoon tegen het verstand en logisch denken in. Een gezin kan nooit met zo'n klein beetje dollars op vakantie gaan. Het gevolg is dat de nieuwe regeling van de Cadivi, mijn inziens de zwarte handel in Dollars en Euro's alleen maar zal doen toenemen.

Ook worden de geruchte dat de Bolivar Fuerte gedevalueerd zal worden steeds sterker. Dus zo sterk is de BsFuerte dus niet.
Zonder economie buiten de olie, die trouwens ook al niet meer genoeg opbrengt met de wereldwijde crisis, komt Chavez in 2009 echt wel in de problemen. Het zal een revolutie van de armoede worden met zijn beleid. De laatste cijfers geven aan dat de inkomsten per jaar van de olie nu 89 miljard dollar bedragen en van niet olie inkomsten is 6 miljard. Dat betekend dat 93% de inkomsten zijn van de olie.

groet
Alpha

maandag 22 december 2008

Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar ....... Felíz Navidad y Próspero Año Nuevo

Send your own ElfYourself eCards



Groet
Alpha

Chavez geeft 100% support aan Mugabe en chaos..chaos

Weer terug in Venezuela en de eerste vraag die ik kreeg van mijn familie was, "Ben je weer blij terug te zijn". Natuurlijk ben ik blij om hier weer te zijn en om mijn vrouw en kind weer te zien.
Maar wat was er een chaos op het vliegveld Simon Bolivar in Caracas.
De gehele aankomsthal stond propvol met mensen om door de douane te gaan. Voor de Venezolaan waren er 6 douaniers werkzaam, voor de toerist waren er maar 2 aan de gang. Het liep uit op een urenlange wachttijd om deze te passeren. Ik stond gewoon ruim twee en en half uur te wachten. Het tempo wat deze gasten lieten zien, leek meer op een naaktslak die voor de bocht afremde.
Er ontstonden zelfs kleine schermutselingen onder de toeristen die elkaar betichtte van voordringen. Na het passeren van de douane zoek je de band op om te kijken of je koffer er al was/aankomt. Een kleine staking van het personeel van Iberia in Spanje was er de oorzaak van dat de koffers er niet waren van ongeveer zo'n 150 passagiers. Ook ik zat bij deze gelukkigen. dus reclameren bij Iberia. Dit betekende wederom zo'n twee uur in de rij staan. "Wat was ik blij dat ik weer in Venezuela was." Vandaag komt laat in de middag mijn koffer aan uit Spanje en morgen wordt deze doorgestuurd naar mijn adres.

Vanmorgen vroeg boodschappen gedaan, de koffiefilters waren op en we moesten nog wat andere dingen kopen. Het is tenslotte bijna Kerst!! En ik moest wat toiletspullen kopen, met een ongeschoren kop drie dagen rondlopen zag ik niet zo zitten.

De revolutie van Chavez in de supermarkt is duidelijk zichtbaar. Wat een ongekende armoede in de supermarkten. Jawel heb gewoon vier supermarkten moeten afrijden om de boodschappen te moeten doen. Het product koffiefilter is heden ten dage een luxe artikel geworden, netzo als WC papier. Het was wederom een triest gezicht om de winkelschappen leeg aan te treffen.
Toch heeft Chavez er van geleerd, er is genoeg melk te koop. Dus onrust over melk zal er niet zo snel komen.

Vanmorgen met de hond naar buiten en het eerste wat me opviel was de ongekend hoge stand van het gras, het toegenomen straatvuil en de nieuwe gaten in het wegdek. Dit was tot nu toe het trieste gedeelte van mijn thuiskomst in Venezuela, maar het zijn nu pas een paar uurtjes.

Tja en dan het bericht in de krant dat Chavez volledig met 100% achter Mugabe staat. Het geeft dus wel aan dat de man voor 100% ongeschikt is als een democratische president. Mugabe als dictator is dus het voorbeeld voor Chavez, anders zeg je zoiets niet.
Het is ook iets wat Chavez wil, alleenheerser in Venezuela ten koste van de bevolking, met een nog triestere outlook in de toekomst. En voorwat betreft allerlei epidemieen die hier al waren zit hij aardig op koers.





groet
Alpha

donderdag 18 december 2008

Bolivar is van de chavistas

Door omstandigheden moest ik een paar dagen verstek laten gaan om te schrijven en binnenkort moet ik wederom een paar dagen weg.

Er is echt wel enorm veel nieuws in Venezuela geweest de laatste tijd en één van de laatste uitspraken van Chavez wil ik even aanhalen.
We weten allemaal dat er een idioot was die een paar schoenen gooide naar het hoofd van G. Bush. Nu is Bush niet echt mijn vriendje en eigenlijk is het gewoon één van de slechtste presidenten die Amerika ooit heeft gehad. Maar om nu direct met maatje 42 te gaan gooien is toch wel iets van de absurde. Het getuigd van barbaarsheid en het stilstaan van de evolutie in die gebieden. Praten zit er niet in bij die gasten. Nu had de man alleen zijn schoenen om mee te gooien. maar met schoenen kan je meer doen. Vraag maar eens aan de "Shoebomber" die wilde een heel vliegtuig naar beneden halen.
Bush had dus geluk dat er geen bommen in zaten!!
De "schoenengooier" is wel opgepakt en krijgt waarschijnlijk twee jaar cel.

Onmiddellijk moest Chavez de man prijzen als een "held" en bood hem aan om in Venezuela te wonen. Bij mij kwam de gedachte binnen dat de man meer een lafaard was. Wie gaat er nu op een persconferentie met schoenen smijten? Maar Chavez zag dat allemaal anders de man is een held riep hij. Nou vooruit dan maar we geven Chavez voor een keertje gelijk. Hij had geen schoenen meer aan en ik promoveer de man dus ook, als een "held op sokken".

De man wordt ook door de media als held gepresenteerd en op straat waren er betogingen om de man vrij te krijgen.
Ik wel eens willen zien als deze journalist een paar schoenen naar het hoofd zou smijten van bv. de president van Iran. Nu krijgt de man twee jaar gevangenis straf. Denk dat hij nooit dezelfde straf zou krijgen en waarschijnlijk zou de man onthoofd worden als hij dit bij de president zou doen.

Het brengt mij direct op wat er nog meer gebeurd is de laatste dagen en voor mij zit er een vergelijkbaar patroon in. Er waren wat chavistas boos geworden op studenten en deze werden door deze betaalde rojos afgetuigd.
De studenten waren zowel in Caracas als in Valencia een eerbetoon aan het houden voor Simon Bolivar die 178 jaar geleden overleden was.
Er werden bloemen neergelegd en er werden spreuken en gezegdes van Bolivar gesproken.

De chavistas denken dat Bolivar nu een gemeengoed is geworden van de 21ste eeuwse revolutie en Chavez is de 'reïncarnatie' van Bolivar, dus dan kan er geen anti chavista bloemetje gelegd worden, laat staan dat ze de man gaan herdenken en zelfs zijn geschreven woorden opzeggen
Misschien moeten we het woord chavistas maar vervangen door fascistas, want daar gaat het wel op lijken.
Overigens zijn er in verschillende "verloren" staten papieren gevonden die aantonen dat er chavistas op de loonstroken staan die in feite in de gevangenis horen, zoals leden van "23 Enero" en andere uitwassen die wel te porren zijn voor een knokpartij of om deze uit te lokken.
Er zal de aankomende weken gerust meer te lezen zijn over deze corrupte praktijken, die chavista goeverneurs en burgemeesters hebben toegepast. Het is dus ook direct duidelijk waarom er zoveel geplunderd was in rijks-overheidsgebouwen. Verniel wat mogelijk is en neem zoveel mogelijk mee, moet het credo zijn geweest om alles proberen te verbergen.
Helaas werken corrupte "ambtenaren" anders, die namen eerst de motors, auto's, computers, meubilair etc..mee. De hoge ambtenaren waren vergeten geld uit te loven voor dossiers!

donderdag 11 december 2008

Gratis gezondheidszorg in de Venezolaanse sloppen

Vandaag in het NRC een artikel waar ik me wel in kan vinden. Het gaat over de gezondheidszorg in Venezuela.
Gebeurt niet vaak dat ik een kompleet artikel kopieer, dus het blijft een uitzondering.
Er wordt door P. de Wit veel aangehaald met wat je ook kan terugvinden in de eerder door mij geschreven artikelen op het blog.


Gratis gezondheidszorg in de Venezolaanse sloppen is een van de pijlers van de regering-Chávez. Vijf jaar na de invoering lijkt het project echter te ontsporen.

Door onze correspondent
Philip de Wit
Caracas, 11 dec.

Meneer de dokter is een Cubaan. Heel soms wordt hij gesignaleerd, maar meestal niet. Zijn kliniek is vrijwel altijd gesloten. „Mijn moeder was een keer ziek, maar de dokter wilde ons niet ontvangen. Hij had niets. Geen medicijnen, geen medische apparatuur. Tegenwoordig drinkt hij bier in een café”, zegt Ana Terón in El Valle, een verpauperde buurt in Caracas.
Twintiger Terón is teleurgesteld. „Het is hier ook een zooitje, het verloedert.” Met haar hand wijst ze naar een berg afval, vlak naast het achthoekige gebouwtje waar de kliniek is gevestigd. Het regent snoeihard. Plastic flessen, lege kartonnen melkpakken drijven de straat op. In een grote grijze meterkast zorgen talrijke kogelgaten voor ongewenste ventilatie. Een groot bord voor het gebouwtje meldt dat de kliniek onderdeel is van ‘Barrio Adentro’ (In de sloppenwijk), een gezondheidsplan
van de Bolivariaanse regering van Venezuela. Ruimvijf jaar geleden introduceerde de regering het project, een van de 28 ‘sociale missies’ (waaronder ook behuizing, voeding en tandheelkunde) van president Hugo Chávez. Allemaal onderdeel van de sociale revolutie van de president.

Een Cubaanse dokter beklimt een trap in een sloppenwijk van de Venezolaanse hoofdstad Caracas.

Het programma was een schot in de roos. Duizenden Cubaanse artsen werden ingevlogen, in ruil voor goedkope olielevering door Venezuela aan het communistische eiland. Eindelijk kregen de decennialang genegeerde bewoners van de sloppenwijken hun eigen
medische posten. En de dienstverlening is nog gratis ook. Zelfs de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie)reageerde positief.
De organisatie constateerde in de eerste jaren een afname van kindersterfte in Venezuela, als gevolg van Barrio Adentro. Maar inmiddels groeit de onvrede over het project. De belangrijkste kritiek: de uitvoering ligt stil. Hoewel harde cijfers ontbreken, staat vast dat de ruim 8.000 voor 2005 geplande posten nooit zijn
gehaald. Volgens schattingen zijn er sinds 2003 rond de 2000 klinieken geopend. „Of ze functioneren is een andere vraag”, zegt Yolanda D’Elia, sociologe en tot 2002 adviseur van het Venezolaanse ministerie van Gezondheidszorg. D’Elia heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar Barrio Adentro. „Wij schatten dat ongeveer van 30 procent van de centra functioneert.” De standaardkliniek, die Ana Téron laat zien, bestaat uit twee verdiepingen. De begane grond is voor consultaties, de bovenverdieping dient als woonruimte voor de verpleger of dokter. De medische post ligt aan de voet van San Andrés, een imposante sloppenwijk, gelegen op een berghelling in El Valle.
De gezondheidsposten van Barrio Adentro zijn bestemd voor dit soort wijken: met een arme bevolking, slechte sanitaire voorzieningen en vaak open rioleringen. Uitbraken
van dengue komen er regelmatig voor. Het zijn vooral die buurten waar artsen zich voorheen nooit lieten zien. De regering claimt dat 70 procent van de bevolking ooit is behandeld door de nieuwe klinieken. Volgens de Verenigde Naties leeft 60 procent van de Venezolanen in armoede en 28 procent zelfs in extreme armoede. In El Valle zijn 22 klinieken van Barrio Adentro, zo vertelt Luis Hernández, van Gente del Valle.
Deze onafhankelijke organisatie werkt in de sloppenwijk. Slechts 10 procent van de klinieken functioneert. De rest niet. „Die worden gebruikt als woningen. De artsen
zijn verdwenen of nooit aangekomen”,zegt Hernández. Hij blijkt niet te overdrijven. Als hij op een doordeweekse dag een rondje maakt langs een aantal medische posten, blijken ze allemaal gesloten. „Zie je.Het had een mooi project kunnen zijn, maar het wordt volledig genegeerd. Er is geen geld, geen apparatuur, alleen een gebouw, alsof het proces ergens is stil blijven staan. Het heeft de mensen hoop gegeven, maar op
deze wijze verdwijnt die weer.” Sociologe D’Elia constateert dat een deel Cubaanse artsen weer zijn vertrokken. Naar projecten in andere landen, als Bolivia, of gewoon
verdwenen, wellicht omdat ze niet terugwillen naar Cuba. „Ze hebben tweejarige contracten, maar worden niet vervangen. En aan Venezolaanse artsen is een tekort.”

Volgens de onderzoekster is Barrio Adentro destijds ook geïntroduceerd met politieke motieven.
„Je opent klinieken, deel gratis medicijnen uit. Je bindt de mensen zo aan je partij. Het is een vorm van cliëntelisme. De Cubaanse artsen die er werken, verspreiden bovendien het woord van de revolutie en vooral dat lijkt belangrijk te zijn voor de regering. Niet de personen”, zegt D’Elia.
Het project komt dan ook volledig uit de koker van de regering en is niet geïntegreerd in het bestaande zorgsysteem. Daarom ook was de Federatie van Venezolaanse Medici weinig enthousiast over Barrio Adentro: ze is er amper bij betrokken geweest.
Officieel heeft Barrio Adentro ook vervolgprogramma’s: deel 2 voor het opzetten van diagnostische centra, deel 3 voor renovatie van een aantal ziekenhuizen en deel 4 voor de bouw van nieuwe ziekenhuizen in een aantal sloppenwijken.
„Daar is weinig van terecht gekomen. Bureaucratie en te weinig betrokkenheid nekken de uitvoering. Wat je ziet is dat de regering helemaal niet meer geïnvesteerd
heeft in de bestaande gewone ziekenhuizen”, zegt D’Elia.
De situatie in Venezuela is wat haar betreft kritiek. Zij vervolgt:
„De gevallen van tbc en dengue zijn alleen maar gegroeid tijdens het bewind van Chávez, terwijl dat juist ziektes zijn die veel voorkomen bij arme mensen.”
Pijnlijk, zo vindt Ana Téron, inwoonster van El Valle, de gang van zaken. Zij zegt: „Voor de mensen hier is gezondheidszorg op loopafstand belangrijk. De meeste ziekenhuizen liggen te ver weg. Het enthousiasme was groot, maar als de klinieken hun deuren dicht houden, wat heb je er dan aan?”

10 jaar Hugo Chávez
Het is deze week tien jaar geleden dat Hugo Chávez door de Venezolanen tot president werd gekozen. De voormalig luitenant-kolonel voerde na zijn aantreden een nieuwe grondwet in, het startschot voor een ingrijpende links-nationalistische ‘Bolivariaanse’ revolutie. Eind 2007 legde hij het volk een grondwetswijziging voor, die het onder meer voor Chávez mogelijk had moeten maken zich ook na
2012 herkiesbaar te stellen.
Chávez verloor het referendum, zijn eerste stembusnederlaag ooit. Begin 2009 wil hij de kwestie van zijn onbeperkte herverkiezing opnieuw in stemming brengen.

woensdag 10 december 2008

De chavista's hebben niet de meerderheid in Venezuela + video

De chavista's hebben niet de meerderheid in Venezuela.

Miguel Ángel Rodríguez heeft in zijn gebruikelijke TV uitzending op RCTV, Enrique Naim, COPEI vertegenwoordiger van het CNE National Electoral Council ontvangen.

Het eerste wat de man zegt is dat de chavistas een minderheid hebben in het land: Naim zegt; "Het is goed te weten dat de oppositie 95.444 stemmen meer hebben dat de regering."

Voor mij was en kwam dit niet als een verassing. Ik had al eerder gehoord dat dit het geval zou zijn. Het voordeel is dat het nu naar buiten komt en dat alles is berekend met alle cijfers die het CNE heeft gegeven.

Alle cijfers zijn terug re vinden op de officiële website van het CNE.



Groet
Alpha

PROVEA; Chavez schiet ernstig tekort op vele gebieden

In tien jaar Chavez kunnen we vaststellen dat hij op verschillende gebieden meer dan ernstig tekort geschoten heeft.

Leden van Provea (Programa Venezolano de Educación-Acción en Derechos Humanos) hebben dit tijdens de Ateneo de Caracas in het twintigste jaarverslag van de organisatie op de fundamentele garanties in het land bekend gemaakt.

Het blijkt, na tien jaar Chavez, dat de gezondheidszorg nog steeds in een crisis zit en in feite slechter is geworden.
Dat blijkt uit het feit dat er een heropleving is van ziektes die beschouwd waren als uitgeroeid.

Het niet halen van de doelstellingen omtrent het bouwen van nieuwe huizen.
Sinds 1999 tot heden in 2008 heeft de regering van Chavez bijna 260.000 huizen gebouwd. Het tekort aan huizen, volgens het ministerie van huizen en wonen, is nu opgelopen tot 1.9 miljoen.

Het hoge aantal moorden in het land.
Deze is gerekend vanaf begin 2008 tot september en uitgekomen op 10.606 moorden. Dat is per maand bijna 1.326 moorden. (Volgens hun cijfers als we deze even mogen doortrekken komen we op 15.909 moorden voor dit jaar. Het mag dan wel speculatief zijn maar er komt toch wel een heel onbehoorlijk hoog getal aan moorden uitrollen.)
Het aantal moorden vergeleken met vorig jaar komt volgens de organisatie ook 11% hoger uit. Hierbij is ook berekend het aantal moorden in de gevangenissen, 390 moorden. Tevens is in hun studie opgenomen het aantal doden die gevallen zijn door inzet van de politie, 247 doden en dat is 70 meer dan vorig jaar.

Dit is wat er op de 20ste jaarvergadering bekend is gemaakt. Intussen zijn er nieuwe cijfers bekend geworden en kan hier bekeken worden en wat de invloed is geweest op het besluit van Chavez om het aan te pakken. Invloed jazeker, want het aantal moorden liep drastisch omhoog in de gevangenissen.

In hun studie kwam ook nog even plan Securidad Caracas ter sprake. Er wordt beweerd dat door de doeltreffendheid van dat plan 15.000 vermeende misdadigers zijn opgepakt. Dit aantal wordt direct in twijfel genomen, omdat de totale bevolking in de gevangenissen 25.000 man bedraagt. De resultaten van dat plan zijn gewoon onbetrouwbaar.

Ik heb wel eens gezegd dat er door het hele land elke dag wel hier of daar een demonstratie is. Meestal gaat het dan om het niet uitbetalen van salarissen, van zowel politie, medici, brandweer, militairen en noem maar op. En de demonstraties tegen de belabberde situaties in ziekenhuizen, het onderhoud van wat je maar kan bedenken, er is altijd wel iets.
Het is voor het eerst dat ik een getal zie die aangeeft hoeveel demonstraties/protesten er per jaar gehouden worden. Vermoedelijk komt het doordat er nog nooit zoveel demonstraties zijn gehouden in de regeerperiode van Chavez. Voor dit jaar zijn er tot nu toe 1.763 geteld!!! Dat komt neer op 5 demonstraties/protesten per dag!!!

En dan hebben we nog het recht van een vrije meningsuiting. Er zijn 181 gevallen van slachtoffers gemeld en dat is een stijging van 31.18% vergeleken met 2007.

Ook gaf de organisatie een uiting van bezorgdheid uit over de toegang van informatie die de overheid steeds meer afschermt.

Tja.... dat is Chavismo, er duiken altijd belemmeringen op omdat ze niet willen dat er ook maar iets negatiefs uitlekt.


groet
Alpha

maandag 8 december 2008

Isla Margarite getroffen door hevige regenval

Ik had ook het artikel kunnen noemen "Rampen vallen niet te plannen, voorbereidingen wel!"

We hebben onlangs een enorme regenval gezien in Caracas en wat de desastreuze gevolgen kunnen zijn van een enorme hoeveelheid water wat ineens naar beneden komt. Helaas is dit wederom het geval geweest maar nu op Isla Margarita.

Clip Margarita met wateroverlast



Meer dan 75% van het eiland Isla Margarita is aangetast door de hevige regenval. Minimaal 8000 mensen hebben overlast gehad en wellicht hebben zij het nog steeds wat deze hevige regenval heeft veroorzaakt.
Wegen, auto's en huizen zijn weggespoeld door de hevige regen. Dorpjes stonden onder water en ik heb gelukkig nog niet gelezen dat er doden zijn gevallen.
De meeste regen en/of wateroverlast was in Arismendi, Diaz, Mariño, Tugores, Maneiro en Antolín del Campo.

Natuurlijk zijn dergelijke stormen niet te voorspellen, maar ben er van overtuigt dat er niets is gedaan in de afgelopen jaren om ook maar enigszins voorbereid te zijn op zo'n storm.
De regering Chavez doet namelijk helemaal niets om riolen, afwateringen, wegen enz.. enz.. om deze te verbeteren. Geld had Chavez genoeg om verbeteringen aan te brengen, maar liever gaf de man het weg aan andere landen om te laten zien wat zijn 21ste eeuwse socialisme inhoud. En dus propaganda om hetzelfde te doen wat hij predikt. Ook het leger werd heerlijk uitgerust met allerlei nieuw speelgoed en wat te denken van zijn laaste speeltje de "Bolivar"sateliet.

Over dat laatste kan ik zeggen dat er grote problemen zijn met de satelliet en waarschijnlijk is de Chinese makelij van dat ding niet zo geweldig. In het begin waren er al problemen om de satelliet op de juiste hoogte te krijgen. Hij schommelde maar een beetje door de ruimte, bereikte absurde hoogtes en na veel Chinees zweet kwam hij op de juiste plek neer. Nu zijn er andere problemen met dat ding en ik denk niet dat Chavez een kwitantie heeft dat hij de satelliet mag ruilen voor een werkend exemplaar, of dat er een geld terug garantie is gegeven.

Het was beter geweest als de man eens geld stopte in onderhoud en voorbereidingen zou treffen voor eventuele rampen. Nu staat er een wazig sterretje aan de horizon van Ecuador en niet eens in Venezuela van 430 miljoen dollar.

groet
Alpha

donderdag 4 december 2008

Chavez, zijn effect met opruiende taal en M. Silva

Een tijdje geleden stond er in de krant dat er zo'n 45.000 a 50.000 Spanjaarden wonende in Venezuela zich bedreigd voelde door chavista's. Het is niet de gehele Spaanse bevolking die dit uitsprak, maar het blijft toch wel een aardige grote groep. Het komt gewoon door het a-sociale gedrag van Chavez als hij met een cadena weer eens iets roept over Spanjaarden die in Venezuela het land beroofden en dat Bolivar de Spanjaarden het land heeft uitgegooid. Dit gaat dan in de naam van de revolutie en de 21ste eeuwse revolutie van Chavez. Bolivar is zo geliefd en iedereen leert op school de histori van Bolivar en de Spanjaarden. Dat de Spanjaarden vroeger geen last hadden van de Venezolaan, maar nu wel van chavista's, onderstreept toch wel het gedrag van deze rojo rojitos en ook hoe Chavez zijn invloed uitoefent op zijn achterban.
Het is de harde kern chavista's die zich wel wil lenen voor zulke diensten als Chavez weer eens wat zegt om populair over te komen. Chavez heeft zich nu weer laten ontvallen dat er veel fascisten zijn onder de Venezolaanse middenklasse en met name de van origine Spaanse en Italiaanse middenklasse.
Prompt gaan de chavista's in de aanval in de Spaanse en Italiaanse colonies. Chavez roept mijns inziens dus op tot racisme. Laten we niet vergeten dat Venezuela altijd een land van immigratie was, momenteel is het een land van emigratie. Er is wel een uitzondering de Cubanen blijven binnenkomen.

Het is niet het enigste bewijs dat Chavez zijn chavista's ophitst en dat ze er dan op uit trekken om onlusten te veroorzaken.

We hebben het al gezien met Henrique Capriles Radonski, de nieuwe gouverneur van Miranda. Dat chavista's opgeroepen door Chavez een demonstratie mars hielden, waardoor Radonski niet geïnstalleerd kon worden als gouverneur.

Aankomende zaterdag is de inhuldiging van Ledezma, de nieuwe burgemeester van Caracas en vandaag gingen de chavista's al in een demonstratie door Caracas. Het thema van de demonstratie was "Waarschuwing tegen het Fascisme". Chavez bestempelde een aantal dagen geleden de nieuwe burgemeester, Ledezma als een gevaar en zelfs als leider in een coup tegen hem.
We zullen morgen wel zien of er geen rare dingen gebeuren bij de inhuldiging van Ledezma.
Maar deze dingen zijn toch te absurd voor woorden. Chavez hoort als president het volk bij elkaar te brengen, maar de twee kampen worden verder en verder uit elkaar geduwd.

Ook M. Silva heeft geknoeid met "authentieke" opnames. In zijn show "La Hojilla" kwam deze payaso op 11 september met een vermeende coup op de proppen. Ik had toen al het vermoeden dat het niet klopte (zie eerder geschreven artikel met clip)
Nu staat dezelfde M. Silva opnieuw voor schut met zijn vervalsde geluidsband. Er is wat tekst vervangen en gemonteerd. El Payaso had er nooit op gerekend dat ooit de orginele band te voorschijn zou komen. Zijn tape was immers het orgineel, maar nu blijkt dat hij deze van het internet heeft afgeplukt. Dit is door M. Silva bevestigd in een telefoon gesprek.
Maar voorlopig zitten de vermeende "coup" plegers nog wel vast. Het is een zege voor de mensheid dat M. Silva geen gouverneur is geworden van Carabobo, wie weet wat hij met zijn macht allemaal had uitgevreten.

laten we nog maar even 1 keertje lachen om die man. Laten we deze clip maar noemen op weg naar de verkiezingen van 23 november.


Groet
Alpha

woensdag 3 december 2008

Chavez; "de bevolking wil het referendum"

H. Chavez wil, zoals hij onlangs bekend heeft gemaakt, een referendum houden met als hoofddoel om steeds herkozen te worden als president. Nu wil de man dit referendum snel houden en het liefst al deze maand.
Het is begrijpelijk dat hij dit nu zo snel mogelijk wil doen. Ook Chavez ziet momenteel ijsberen over de weg lopen rond zijn paleis Miraflores in warm Caracas. M.a.w. hij begrijpt ook dat als de olieprijs de weg naar beneden blijft volgen er grote problemen komen. Ik zal de man een handje helpen door te zeggen dat hij grote problemen krijgt in 2009 en het zal zo'n beetje eind februari zijn als de problemen voor hem 1 voor 1 zich langzaam gaan opstapelen. Chavez heeft een olieprijs nodig die in drie maanden op zo'n 110 dollar gaat staan om verschillende problemen het hoofd te bieden. Ik kan Chavez ook wel verklappen dat dit niet gaat gebeuren. De prijs van de olie zal niet met 70 dollar een vat omhoog gaan.
Chavez kan het zich dus niet veroorloven om het referendum ergens in juli 2009 te houden. De nederlaag die hij dan te slikken krijgt zal enorm wezen.
Onze prozac verslinder wordt nerveus en hij staat erop dat er voor eind februari het referendum moet worden gehouden.
Nu zijn er wat problemen uit een onverwachtte hoek gekomen voor Chavez. Ik was er zelf ook verbaast over met wat ik las. Het CNE liet weten uit monde van rector Vicente Diaz van het nationale kiesraad dat Chavez geen referendum kan houden, omdat hij in 2007 al een referendum heeft laten houden en dat een nieuwe tegen de grondwet indruist. De grondwet verbied dit gewoon.
Chavez met nog drie prozakjes tussen de tanden liet weten dat de man een woordvoerder was van de oppositie en dat hij beter kan stoppen met zijn functie.
Hij maakte hierna nog wat losse opmerkingen en dat we nu moeten beginnen met de strijd die al begonnen is.

Maar Chavez is Chavez niet als toch nog een kans ziet om het over een andere boeg te gooien. Hij trekt zijn registers open en komt met deze wel heel aparte bewering, H. Chavez zegt dat niet hijzelf om het referendum heeft gevraagd, maar de bevolking??? Waar hij dit vandaan heeft gehaald is mij echt onduidelijk, maar het zijn toch echt zijn woorden.
Clip:




Hij gaat verder dat als de bevolking een referendum aanvraagt dit gewoon kan. Ik kan niet zo snel terugvinden of dit mogelijk is, maar het lijkt me logisch. Alleen het onlogische is, hoe weet Chavez dit zo snel. Want laten we eerlijk zijn hij heeft een gevoelige nederlaag geleden met de verkiezingen op 23 november. Er is ook cijfermateriaal aanwezig dat zo'n 63% van de gehele bevolking niet meer voor Chavez is.

Om het nog aardiger te maken vandaag in de krant dat 65,9 procent geen referendum wilt.
We kunnen dus gerust zeggen dat niet de bevolking een referendum wilt hebben, maar dat H. Chavez voor de zoveelste keer zijn eigen volk bedriegt. De man is bezeten van macht en gaat steeds verder om dit te behouden.

Om te laten zien dat hij een president is die alleen maar leugens verkondigt een clip waarin hij toch wel heel duidelijk zegt dat 2013 voor hem meer dan genoeg is.


Meer hoeven we hier toch niet aan toe te voegen denk ik zo.

Groet
Alpha

maandag 1 december 2008

Venezuela; gezondheidszorg failliet, uittocht van medici

Alle Rojo Rojitos zullen zeggen dat de gezonheidsfaciliteiten, met name deze leugenachtige regering, gewoon perfect werken.
Het zijn geen leuke berichten om dit te vermelden. Iedereen wil als hij medische hulp nodig heeft, op een normale manier geholpen worden.
Als er nog geen brevet van onvermogen is uitgedeeld dan wordt het nu toch wel eens hoog tijd!

De voorzitter van de Venezolaanse Medische Federatie (FMV), Douglas Leon Natera, zei dat de uittocht van artsen uit ziekenhuizen in het land ligt tussen 43 en 50 procent!!!
Waardoor er een zeer ernstige situatie ontstaat op alle terreinen van de gezondheid.

Hij merkte op dat de gezondheidszorg in Venezuela op een faillissement is uitgelopen.
Gevolg van een enorme hoge druk op de artsen, een schamel loontje, geen respect voor het werken in zeer moeilijke omstandigheden, enorme lange werkdagen, en geen of niet voldoende medische apparatuur en medicijnen.
Ook komt er bij dat veel artsen liever in privé klinieken werken, waar wel beter betaald word en er geen erbarmelijke toestanden heersen. Ook vertrekken er artsen naar het buitenland waar geen chaos is in de gezondheidszorg.

Ook benadrukt hij dat er ongeveer 300 ziekenhuizen, meer dan 4.000 kleine medische centrums en 850 landelijke klinieken in het hele land in onbruik zijn geraakt.

Mijn eerdere artikelen over ziekenhuizen met foto's en video clip zijn hier te zien. deel 1, deel 2, deel 3
Ik kan er zo nog een paar eerdere artikelen van mij erbij zetten over uitbraken van ziektes en zelfs lepra gevallen in Venezuela.

Het is niet zo dat de regering gebruik maakt van deze ziekenhuizen, deze randfiguren gaan wel naar een privé kliniek.
Het is de gewone man in de straat met een normaal salaris die de verzekering niet kan betalen van een kliniek en dus is aangewezen op de staatsverzorging.
Ik kan hier onwaarschijnlijk boos om worden en ook om het feit dat er maar gesproken wordt dat deze regering sociaal is.

Als deze regering sociaal is ben ik de volgende Paus in Rome.

Helaas gebruikt de Notitarde iedere keer de URL voor een ander artikel. Vandaar het artikel in het Spaans hieronder.

Groet
Alpha


Colegio de Médicos celebró 67 aniversario

Exodo de galenos de los hospitales se ubica en 50%
Foto: Edgar Manamá

Valencia, noviembre 30 (Marja Cicero).- El presidente de la Federación Médica Venezolana (FMV), Douglas León Natera, afirmó que el éxodo de los galenos de los hospitales del país se ubica entre un 43 y 50 por ciento, producto de la grave situación que atraviesa el sector salud en todas las áreas.

Tal aseveración fue planteada por León Natera al ofrecer unas palabras, en horas de la noche de este sábado, durante la celebración del 67 aniversario del Colegio de Médicos de Carabobo, actividad desarrollada en la sede de dicha organización

En ese sentido, el máximo representante de la FMV destacó que la gran mayoría de los médicos que han abandonado los centros de salud públicos se encuentran en el exterior, mientras que otros han optado por prestar sus servicios al sector privado y unos pocos a la economía informal, "a hacer cualquier cosa, buscando recursos para poder mantener la casa".

Apuntó que esta lamentable situación constituye el resultado de la quiebra del sistema de salud en Venezuela, "donde tenemos una gran presión en contra del médico, con un salario miserable, y también esa inmensa falta de respeto que todos los días hace el Gobierno, en la voz del Presidente de la República en contra de nosotros, buscando disminuir ese liderazgo que tiene el médico, pero no lo va a lograr, nos ha dado duro pero allí estamos parados gallardamente, resistiendo y dando nuestras razones sin quebrar la voz, más bien orientando para que la salud mejore".

De igual forma, resaltó que unos 300 hospitales y más de cuatro mil 850 ambulatorios y medicaturas rurales de todo el país se encuentran actualmente abandonados, sin dejar de mencionar que, aunque el sistema paralelo de salud recibe el 80 por ciento del Producto Interno Bruto (PIB), "esto no se ve y el 80 por ciento de los Barrio Adentro I están cerrados".

Frente a esto, Douglas León Natera aseguró que el gremio tiene la disposición de reactivar las conversaciones con el Gobierno Nacional. Igualmente, manifestó que continuarán exigiendo la discusión de la contratación colectiva, a la espera desde hace cinco años.

"Defenderemos la descentralización"

Dentro de este marco, el presidente del Colegio de Médicos de Carabobo, Fernando Henríquez Ostos, durante su intervención, expresó su alegría por este nuevo aniversario de la institución, agradeciendo y felicitando a todas las personas que han contribuido en su preservación y significativa trayectoria.

Por otra parte, hizo referencia al hecho de que las políticas de salud nuevamente están orientadas hacia el centralismo. Así, recalcó que el gremio defenderá la descentralización y las competencias de alcaldes y gobernadores, dado que esto se traducirá en el mejoramiento del sistema.

Es importante resaltar que durante el acto de celebración, las autoridades de la FMV y del Colegio de Médicos de Carabobo hicieron entrega de reconocimientos a aquellos profesionales que cumplieron 50 y 25 años de egresados, sumando un total de 121 galenos de la región.

Asimismo, el discurso de orden estuvo a cargo del doctor Luis Torres Strauss.

H Chavez bezorgt zijn dochters gratis een huis + update

Hoever gaat de "Robulution" van het regime Chavez.
Het is maar een kort artikeltje maar geeft wel weer dat er twee soorten mensen zijn in Venezuela.
We hebben de "Royal Family" Chavez natuurlijk en dan komt er een hele tijd niets en dan zijn onderdanen.

Een "onderdaan" moet krom liggen voor een woning en na een ontzettende lange wachttijd is er misschien een huisje te koop. In de tussenliggende tijd zullen ze het moeten doen met een plaggenhutje op een helling van een berg en met alle kans dat met een flinke bui de hut wegspoelt. En alle nare gevolgen die dit meebrengt moet je maar accepteren.

Chavez vergeet gewoon wat te doen aan zijn belofte om huizen te bouwen.
Maar dit neemt niet weg dat Don Chavez wel iets kan regelen.

Er zijn wat foto's opgedoken die gemaakt zijn van documenten waarin staat dat de dochters van Chavez een huisje hebben gekregen. De prijs die hier voor betaald moest worden is "nada" gewoon nul komma nul.

Vraag me nu ineens af wat voor wederdienst Chavez heeft gegeven voor het krijgen van de huizen?

Dit document is van Rosa en degene ernaast is voor Maria Chavez. (klik op afbeelding en kijk wat er voor betaald is)











Natuurlijk zijn er weer sceptici die dit niet willen geloven.
Voor de knutselaars onder ons neem het cedula nummer over van de foto's, zonder letter en vul deze in op deze site en voila je zal zien dat er geen trucage is en dat alles authentiek is.

De site van de regering is hier.

Vraag me wel af hoe lang dit nog zichtbaar blijft.

Update:
Kreeg al direct een reactie en ja ja het was wel heel snel, "Gracias Amor"!!
Met het invoeren van Cedula nummers komen er meerdere Chavista's te voorschijn die Huizen gekregen hebben. Het is geen wonder dat er geen huizen overblijven voor de normale bevolking.
Ook Tokkie M Silva is de eigenaar geworden van een gratis huis. Hoeveel zullen er op deze manier nog tevoorschijn komen?












Het is niet zo dat alle huizen gratis zijn voor de Chavezzies en rojo rojitos.
Vul dit nummer in 9587556 en je zal zien dat er voor dezelfde huizen voor minder bekende personen gewoon betaald moet worden. (nummer heb ik al ingevuld dus gewoon een muisklik)

Groet
Alpha

Frontline "The Hugo Chavez Show"

Vanavond op Globovision the Hugo Chavez Show om 19.00 uur. Voor degene die Spaans kunnen verstaan. Althans als H. Chavez er geen cadena tegenaan gooit.

Vermoedelijk komt er op deze link de Engelse versie te staan. Mocht het niet zo zijn zal ik mijn best doen om deze te vinden.

Een voorproefje kan je hier al zien.




Vergeet niet te kijken.

Groet
Alpha

Ps. Het was een probeersel om postings vooruit te schrijven en dan automatisch te publiceren.
Dit ging dus verkeerd. Dit artikel had gisteren op het blog moeten staan.
De link werkt en je kan de Engelse versie zien. Voor de Spaanse versie staat er ook een link.

Chavez zegt in een cadena, ik wil president zijn tot 2021

Chavez heeft via een "cadena" op radio en TV laten weten dat hij president wil zijn tot 2019 en zelfs tot 2021.
Hij verklaarde dat het verlies op 2 december te wijten was dat het te snel ging voor de bevolking en dat deze nog niet klaar was voor het socialisme. Chavez zegt ook nog dat hij kalm bleef bij zijn verlies op 2 dec. 2007 en accepteerde dat zijn periode als president in 2012 zou aflopen. Hij is teruggekomen op dat besluit om dat hij meer en meer de fascistische dreiging ziet en daarom nu tot 2021 aan de macht wil blijven.

Het aardige is wel dat hij de PSUV en de bevolking oproept om een discussie te starten om te bewerkstelligen dat er een amendement komt om op officiële wijze de grondwet te veranderen waarin het termijn om president te zijn wordt verandert.



Wie in deze onzin gelooft heeft duidelijk problemen met zijn geheugen. Chavez doet gewoon wat hij wil. Hij kan wel zeggen dat hij de bevolking oproept voor een discussie, maar er is maar 1 persoon die twee keer in 1 jaar dit wil en dat is Chavez. Nog geen jaar geleden heeft Chavez een nederlaag geleden met zijn reform. En om nu te zeggen dat hij kalm is geweest en het verlies netjes heeft geaccepteerd is gewoon larie. De man heeft Miraflores verbouwt en daar unieke voorwerpen uit de historie van Venezuela vernietigd en deze zijn nu onherstelbaar beschadigd. En noemde hij niet "een overwinning van de shit" (Una victoria de mierda) Een eerder artikel van mij met clip is hier te zien.

Chavez kon ook al aangeven dat er vermoedelijk nieuwe verkiezingen gehouden moeten worden in Maracaibo. Manuel Rosales, onlangs gekozen door het volk met een overweldigende meerderheid gaat volgens Chavez de cel in voor drie gevallen van corruptie.

Het zou prettig zijn als we Chavez eens voor het gerecht konden brengen voor tien jaar corruptie.

groet
Alpha

zaterdag 29 november 2008

Chavez 4 nieuwe amendenten (grondwet) voor president voor het leven

Chavez wil met 4 nieuwe amendements veranderingen aanbrengen in de grondwet.
Zoals verwacht zit de verandering erbij om president voor het leven te zijn.
De man heeft het verloren reform bijna in zijn geheel al geniepig doorgedrukt.

Momenteel is de meerderheid van het AN (Assemblee Nationaal) chavista en het zal moeilijk zijn om dit tegen te houden.

Veel meer nieuws is er momenteel niet over, maar dit zal gerust wel komen.

Wel het gebruikelijke dat het een wens is van Chavez en dat hij politiek a-sociaal is. Vind dit eigenlijk nog zachtjes uitgedrukt.

Ik kom later nog wel op dit terug.

Groet
Alpha

Chavez hitst zijn aanhang op en verliest hiermee zijn gezicht

Het kan niet op met het gebral van Chavez en het wordt steeds gekker en ook steeds extremer. Wat de man wil bewerkstelligen is wel duidelijk. Hij hitst zijn aanhang op zodat hij straks met onlusten kan ingrijpen en zijn verloren macht kan innemen.

Tijdens de inauguratie van Jorge Luis Garcia Carneiro als gouverneur van de staat Vargas had Chavez wel wat aparte pijlen op zijn boog staan.
Ten eerste refereert Chavez aan 2002 volgens hem waren de "fascisten en oligarchs" degene die de coup organiseerde. Zo'n 48 uur duurde toen deze politieke machtswisseling en zoals we nu betreuren kwam Chavez terug.
Hij wees de "vijanden" de oppositie dus, erop dat Chavez "vroeger"niet dezelfde Chavez is als nu en dat Chavez niet weggaat. Hij kon het niet laten om ook nog even een paar keer te blaten ¡Uh ah Chávez no se va! de laatste keer met zoiets eindigen als "verdomme" (wil het nu nog even een beetje netjes houden)
Heel kort analiserend wijst dit erop dat hij zeer zeker niet wil samenwerken met de oppositie en deze is toch gekozen door de meerderheid van de bevolking. En dat er een beschuldiging is en de vrees van Chavez dat er een coup gepland staat. Gewoon wat ik in het vorige artikel schreef hij wil geen macht delen. Hiermee bewijzende dat het een dictator is.
Maar de man had nog veel meer te zeggen. "De toekomst van Venezuela is socialisme verklaarde hij en we zijn in het derde stadium wat geboren is op 23 november 2008 en eindigt in 2019? Dus volgens Chavez is het eerste stadium van het bolivariaans stadium begonnen in 1989!! Zinloos gebral, of de man was aan de cocapasta, want in 1998 kwam hij pas aan de macht en met alle narigheid die er nu is. Hij wijst wel op het feit dat hij toen het linkse republikeinse beweging had opgericht, hij zegt het wel niet maar wijst ernaar. Het is jammer dat hij niet even de mislukte bloedige en onzinige coup vermeld die hij gepleegd had in 1992 en dat hij in de gevangenis zat.
Hij begon ook nog even aan de naam van de staat Vargas te plukken. Vargas was een goede dokter maar niet echt een revolutionair en niet echt bolivariaans het zou beter zijn als de staat de naam van
Josefa Joaquina Sanchez of Jose Maria Spain zou dragen.

Dan roept hij ook nog de mensen op voor een mobilisatie tegen de gekozen oppositie van 23 november. Ze komen niet voor een burgemeester of een gouverneur maar voor mij, ze willen Chavez en dat moeten we voorkomen. Ik roep op tot een permanente mobilisatie!! Bereid jullie voor admiraals, soldaten, bevolking, we zullen ons niet overgeven. De man praat alsof hij het heeft tegen een vreemde mogendheid, maar hij heeft het tegen zo'n 50% van de bevolking chavista ,die moet verhinderen dat de andere 50% oppositie iets voor het zeggen krijgt.
Het is pure ophitsing en verdeeldheid zaaien in 1 land en dat als president van hetzelfde land.

Opmerkelijk is ook dat Chavez nu kon zeggen dat de missie door het beleid van de nieuwe burgemeesters en gouverneurs mislukt zijn. Hoezo mislukt en hoezo hun schuld. Ze kunnen nog niet eens beginnen. Of ze moeten voor het NA verschijnen om uit te leggen over vermeende corruptie of ze kunnen hun taak nog niet beginnen omdat het verhindert wordt.
De chavista's hebben hun ambstgebouwen verlaten, maar....... niet zonder deze eerst te vernielen en alle computers mee te nemen. Hallo Chavez...... ze konden nog geen besluit nemen!!
Verder commentaar lijkt me overbodig om te verdoezelen wat Chavez gewoon niet kan waarmaken over zijn missies.

Even een clip met de Uhah




Groet
Alpha

vrijdag 28 november 2008

Chavez duld geen gedeelde macht

Free opinionVenezuela heeft nu wel een award gewonnen, maar er ligt een nog grotere beloning in het verschiet. Althans dat hoop ik en het is mijn wens dat de democratie terug komt in Venezuela. En dat met de democratie een einde aan komt aan de negatieve en lands-vernietigende spiraal waar Venezuela nu in zit.

We zien wederom allerlei berichten waaruit blijkt dat H. Chavez geen macht wilt delen met de oppositie en er alleen maar op uit is om de oppositie de nek om te draaien.
Manuel Rosales net gekozen tot burgemeester van Maracaibo zal zich morgen moeten verantwoorden bij de NA voor zeer onduidelijke en vage beschuldigingen van corruptie toen hij nog gouverneur was van Zulia. We kunnen al bijna zeggen dat Rosales gewoon schuldig wordt bevonden. Het NA bestaat voor bijna 100% uit regeringsgetrouwe.

Er zijn wat foto's en geluidsmateriaal die de omkoping geregitreerd hebben. De foto's zijn van zo'n afstand genomen en kan werkelijk van alles wezen. Het is niet te zien en er wordt alleen maar belastende verklaringen neergelegd door aanhangers van Chavez.
Het geluidsmateriaal is zo nog vreemder over een gesprek in een boerderij met luid loeiende koeien en het gaat over de aankoop van koeien waar Rosales verkoopt en koopt. En over giften voor bewezen diensten zoals auto's. Volgens de chavista's een duidelijk bewijs van corruptie? Rosales eens de kamaraad van Chavez moet gewoon van het politieke toneel af en Chavez wil de man gewoon in de gevangenis hebben, waardoor Maracaibo een prooi wordt van het regime en er een regeringsgetrouwe burgemeester geïnstalleerd kan worden..

Problemen zijn er ook in Caracas daar waar de oppositie een verpletterende overwinning behaalde. Alle registers worden opengetrokken door het regime van Chavez om toch nog de uitslag een andere wending te geven.
Allereerst bestempelt hij de nieuwe gouverneurs en burgemeesters als fascisten en beschuldigt ze nu dat ze een plan hebben om hem van de troon te stoten. Volgens Chavez gisterenavond in een telefoon gesprek met journalisten weet hij te vertellen dat er verschillende gouverneurs en burgemeesters een plan aan het maken zijn om hem omver te werpen. Hij verklaarde ook dat hij ze zeer nauwkeurig zal volgen en dat hij niet meer zo dom is als in 2001 en 2002. Ook kwam hij nog even met onbevestigd nieuws dat de nieuwe gouverneur van Miranda, Israëlische veiligheid experts de politie in die staat wil laten trainen. En dat hij (Chavez) de Israëlisch zal weren om in het land te komen.
Ook wordt er morgen door chavista een demonstratie mars gehouden tegen Henrique Capriles Radonsky.

En dan hebben we nog Globovision. De enige zender die niet meedenkt met Chavez en het nieuws ongemonteerd en ongecensureerd laat zien aan de Venezolaan. Er dreigt nu dus echt een sluiting voor Globovision omdat ze volgens Conatel, media waakhond (lees Chavez), op de 24ste van november resultaten naar buiten bacht van de verkiezingen die gehouden waren.
Globovision houdt ernstig rekening dat ze aankomende maandag moeten sluiten.
Nu is Globovision al jaren een enorme doorn in het oog van Chavez en met sluiting zal Chavez dus nog meer zijn indoctrinatie op de TV kunnen verspreiden. We zullen dus nog meer door chavez opgelegde chavista hersengymnastiek krijgen op de TV. Nog meer leugens die dan niet meer ontzenuwd kunnen worden door live uitzendingen die het tegendeel bewijzen.

De media zal hierdoor versneld aan banden gelegd worden en de vrije meningsuiting zal gewoon verdwijnen.

Chavez laat gewoon zien dat hij geen gedeelde macht wil en dat is begrijpelijk als dictator.
Ondanks de winst van de oppositie is het nog ver weg om een democratisch, veilig en vrij land te maken van Venezuela.


groet
Alpha

donderdag 27 november 2008

De BOBs blog awards + Update1 en update 2

Update 2.

Het is heel duidelijk dat ik niet gewend ben dat er een live interview wordt afgenomen van me. De zenuwen gierde door mijn keel en werd er zelfs schor van, of is dat nu het bekende kikkertje in de keel. Heel apart is het gevoel wel. Ik wist dat ik weinig tijd zou krijgen, maar met de vragen schoot er van alles door mee heen, ik heb zoveel te vertellen. Ook wist ik niet precies wat ze gingen vragen.
Ondanks dat ik me momenteel zit te verbijten over het gehakkel wil ik toch iedereen laten horen wat er gevraagd is en wat ik geantwoord heb.
Het blijft toch makkelijker om iets te schrijven. Gelukkig heb ik geen aspiraties om ooit omroeper te worden voor de radio en TV.

Gesprek met de wereldomroep is hier te beluisteren.


Ook de Volkskrant heeft een artikel geschreven over de BOBs blog awards.

Update 1.

Ik ben gelukkig en enorm blij dat Free Opinion Venezuela de publieksprijs heeft gewonnen voor het beste Nederlandse weblog.

Bij deze wil ik iedereen bedanken die gestemd hebben voor Free Opinion Venezuela. Zonder jullie steun was het nooit gelukt.

Dat wat ik ruim een jaar geleden startte om aandacht te krijgen over Venezuela en dan vooral over H. Chavez is bij zo'n prijs toch duidelijk gelukt. Het ergerde me ontzettend dat de Nederlandse pers er zo vaak naast zat, wanneer er "nieuws" kwam over Chavez en zijn kornuiten. De man is geen democraat en zeer zeker niet sociaal.
En dankzij jullie steun om op het blog te stemmen en met de eerste prijs te strijken Krijgen we meer aandacht en wordt ook de waarheid over Chavez meer bekend.

Dit is het persbericht van de wereldomroep die ik vanmiddag mocht ontvangen na een telefoon gesprek met de wereldomroep. Ook kom ik nog tussen 22.00 en 22.30 live op de radio voor een kort interview.

Persbericht: embargo tot 27 november 21.00 uur

Datum: 27 november 2008

Wereldomroep: beste Nederlandstalige weblogs Foodlog en Free-Opinion-Venezuela


HILVERSUM - Radio Nederland Wereldomroep heeft vandaag de Nederlandse winnaars van 'The Best of Blog Awards' (The BOBs) bekendgemaakt. In de categorie 'Beste Nederlandse weblog' kwam Foodlog (www.foodlog.nl) als winnaar uit de bus. Het blog Free Opinion Venezuela (www.free-opinion-venezuela.blogspot.com) won de publieksprijs. De internationale jury kende de eervolle titel 'Beste weblog wereldwijd' toe aan het Spaanse weblog Generación Y (www.desdecuba.com/generaciony).


Met 'The BOBs' gaat initiatiefnemer Deutsche Welle samen met de Wereldomroep jaarlijks wereldwijd op zoek naar de beste weblogs in elf talen. De Wereldomroep organiseert de wedstrijd voor de Nederlandse taal en is medeorganisator voor de Arabische taal. De bekendmaking van de beste internationale weblogs vond plaats tijdens een speciale ceremonie in Berlijn.

Winnaar Foodlog van Dick Veerman is een groepsblog over alles wat met eten te maken heeft: van Michelinsterren tot foodmiles, van kookboeken tot genmanipulatie. Volgens de jury won Foodlog, omdat "de auteurs een grote passie voor hun thema etaleren. Ze volgen de ontwikkelingen in de voedselindustrie en in de schappen van de supermarkt met een zeer kritisch oog. De bijdragen zijn doorgaans kort en krachtig geschreven, weten actuele thema's op het gebied van voeding verder uit te diepen, en leiden niet zelden tot kritische discussies onder de lezers."

De internationale vakjury van de BOBs bestaat uit een panel van onafhankelijke journalisten, mediaspecialisten en weblogexperts. Het Nederlandse jurylid is Martijn de Waal, een van de oprichters van weblog De Nieuwe reporter (denieuwereporter.nl). Daarnaast koos het publiek een eigen favoriet door middel van online voting. Free Opinion Venezuela won met 26% van de stemmen. Dit blog bericht vanuit Venezuela over politieke en sociale misstanden in dat land. In totaal kwamen er tijdens de BOBs-competitie ruim 100.000 stemmen binnen.

Beste Weblog Wereldwijd

Wereldwijd namen meer dan 8500 weblogs deel aan de competitie. De internationale prijs voor beste weblog ging naar Generación Y. Hierin vertolkt de Cubaanse blogger Yoani Sanchez de stem van jonge Cubanen die leven op een communistisch eiland, maar zich bewust zijn van een andere wereld daarbuiten.

Reporters zonder Grenzen

In de speciale categorie 'Reporters zonder Grenzen', in het leven geroepen om bloggers in landen met geen of weinig persvrijheid te steunen, was er een gedeelde eerste plaats voor de weblogs 4equality (www.4equality.info) en zengjinyan.spaces.live.com. 4Equality maakt zich sterk voor de positie van vrouwen in Iran. ZengJinyan is het weblog van de vrouw van de gedetineerde Chinese mensenrechtenactivist en Sacharow-prijswinnaar Hu Jia. Zij beschrijft het leven onder toezicht van een repressief regime.

De volledige uitslag is na te lezen op www.thebobs.com.


Nogmaals iedereen hartelijk bedankt.


Vandaag bekendmaking van de winnaars van de awards.

Zoals iedereen weet is Free Opinion Venezuela ook genomineerd voor, het beste Nederlandse Blog.

Bij het sluiten gaan van de periode om te stemmen, stond Free Opinion Venezuela op de eerste plek.

Helaas ben ik de gehele dag weg en kan het dus niet volgen bij de bekendmaking die wel "live" te volgen is hier!!

Title: The BOBs 2008 Live Blog
Date: Thursday November 27, 2008
Time: 20:00 CET








Als de "frames" niet werken dan is dit de link om het toch te volgen, dan kan het hier gevolgd worden.


Groet
Alpha

dinsdag 25 november 2008

Caracas onrustig, Barinas en Valencia "Fraude?" en een korte terugblik op de uitslag.

Even een kleine terugblik op de uitslag van 23 december. Het was onmogelijk om deze gisteren te schrijven. De computer gaf gisteren de geest, te veel Chavez is zelfs in Nederland dodelijk voor een PC. Maar de verkoper kon mij verzekeren dat deze notebook wel tegen Chavez bestand is.

We hebben ondertussen kunnen lezen en zien in verschillende kranten dat de oppositie flink wat terrein heeft teruggewonnen. Maar liefst 5 staten en burgemeesters waaronder Caracas en Maracaibo zeer belangrijk is.. Het lijkt niet veel als je 22 staten hebt, maar het is gewoon 44% van de bevolking van Venezuela. Wel was ik een iets teleurgesteld over de uitslag van Falcon en Barinas. Over de laatste staat Barinas straks iets meer. Hier een overzicht van de uitslag gegeven door het regime.

Het betekend ook dat M. Silva en Diosdado Cabello om even twee super uitverkorene van Chavez te noemen en werkelijk de grootste steun kregen, gewoon afgeserveerd zijn.
Ik persoonlijk had altijd verwacht dat Cabello als grootste lieveling van Chavez hem zou opvolgen. Zeg maar dezelfde truc zoals nu in Rusland is gedaan met Poetin en Medvedev.
Maar deze nederlaag van Cabello is ook zijn politieke carrière van de baan. M. Silva als "Venezolaanse tokkie" zal uiteindelijk weer genoegen moeten nemen met een plek in de studio om zijn vulgaire programma weer uit te brengen.

In de staat Carabobo en wel in de stad Valencia is het tot op heden nog niet zeker wie er burgemeester wordt. Zowel de oppositie als de PSUV maken aanspraak op een burgemeester. De zaak wordt onderzocht door het CNE en komt later met een uitspraak. Uiteraard gaat het om fraude en dat verwonderd me totaal niet.

Nu we toch even bezig zijn met een vermoedelijke fraude, het CNE krijgt nog meer te onderzoeken.
Er zijn toch wel problemen opgedoken in de staat Barinas. Adan Chavez, de oudere broer van Hugo is daar nipt boven zijn concurrent geëindigd. En deze pikt het niet dat de stembureaus niet op tijd dichtgingen en dat daardoor A. Chavez gewonnen zou hebben. Mede doordat de Chavista's
stembureaus bezette en open hielden. Ook werd er geld gegeven om voor A. Chavez te stemmen.

De spanning loopt trouwens aardig op in Caracas. Volgens Globovision is A. ledezma verhindert om beedigd te worden en is er zelfs geschoten. Ledezma zit momenteel gewoon thuis en liet weten dat hij er gewoon op vertrouwd dat het geen effect zal hebben op wat het CNE gisterenavond heeft bekendgemaakt.

Natuurlijk is het allemaal gal wat Chavez moet slikken, want het is een enorme nederlaag wat hij geleden heeft. En wat doet de man dan, dan gaat hij lopen afgeven op de rijke inwoners en op de rijke fascisten en let wel........ in Petare (Caracas)!!!! Hij verklaart dat de middeklasse drie auto's heeft in Petare, huismeiden of te wel interieurverzorgsters, garages met een automatische control! Ze wonen 100 meter van de plek waar ze moeten stemmen en gaan dan met de auto, zodat ze niet moe worden.

Nu vind ik het geen probleem om door een dure wijk te lopen, dat durf ik wel. Maar voor geen goud ga ik wandelend door Petare. De man klets meer dan ooit uit zijn nek of het moet zijn geweest door de Prozac in combinatie met de cocapasta.


Groet
Alpha

Blogarchief