Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 31 januari 2008

Facebook Hugo Chavez

Werkelijk uitmuntent wat Miguel op zijn blog geplaatst heeft.
Het is de "Facebook" van hugo Chavez. Let op de details zoals vrienden 666.
Het is zo goed dat ik deze heb overgenomen.

Klik voor vergroting en daarna nog 1 keer

Groet
Alpha

Denk je dat we dom en onwetend zijn Chavez!!!

Chavez blijft maar ontkennen dat er GEEN Venezolanen zijn, die ontvoerd en momenteel in handen zijn van de FARC en ELN. Natuurlijk "liegt" de president van Venezuela weer eens, omdat dit niet in zijn straatje past om deze guerrilla strijders een legale status te geven.

Laten we proberen om het geheugen van Chavez eens op te frissen.

We pakken het rapport erbij van de Fedenega wat is gedateerd 29 december 2007. dit dus na de idiote "lobby" van chavez voor een legale status van de FARC en ELN
Afgelopen jaar waren er maar liefst 264 mensen ontvoerd in Venezuela. Hallo mijnheer de president "TWEEHONDERD-EN-VIERENZESTIG" personen!!! En dit zijn alleen mensen die werden ontvoerd in Venezuela.
De meeste werden ontvoerd ( 77 personen) in het noordwesten van de staat Zulia, op de grens met Colombia.

The operations conducted by the Anti-kidnapping Command along the Venezuelan border areas have been unsuccessful, according to the Venezuelan Federation of Cattle-raisers (Photo: Fernando Sánchez / El Universal)


Mijnheer de president als u nu denkt dat ze daar liegen in Zulia, omdat daar uw tegenstander Rosales woont!
Dan heb ik hier een lijstje dat het hele land zo'n beetje het werkterrein is, van in uw ogen de liefdadigheid's organisatie op het gebied van mensenrechten en politiek de FARC!!!

laten we eens beginnen met het lijstje.

 1. Zulia (77)
 2. Táchira (34),
 3. Barinas (31),
 4. Yaracuy (25),
 5. Capital District and Miranda (20),
 6. Mérida (16),
 7. Bolívar (15),
 8. Apure (10),
 9. Carabobo (10),
 10. Falcón (4),
 11. Portuguesa (4),
 12. Cojedes (3),
 13. Aragua, (2)
 14. Sucre, (2)
 15. Trujillo, (2)
 16. Anzoátegui, (2)
 17. Nueva Esparta, (2)
 18. Lara and Guárico, (2)
 19. En er was maar 1 ontvoering in de staat Vargas.

Dit waren de ontvoeringen in 2007. Momenteel zijn er nog 68 Venezolanen (2008) die in handen zijn van de FARC!!

En deze mensonwaardige regering blijft maar ontkennen dat er Venezolanen ontvoerd zijn en in handen van de FARC en ELN zijn.

Droom zacht mijnheer de president met de wetenschap dat wij de bevolking van Venezuela dom en onwetend is.

De dag komt met rasse schrede dat je ruw en cru uit je droom wordt gewekt!!

Groet
Alpha

woensdag 30 januari 2008

Beelden zeggen meer dan woorden

Dacht dat ik alles al gezien had, maar deze beelden overtreffen van wat ik gezien heb in Venezuela.
Er word voedsel uitgedeeld door soldaten in Tachira op de grens Venezuela-Colombia.
Nee echt het is geen exodus van mensen die vluchten, nee het is geen Rwanda of de Congo, maar de Staat Tachira Venezuela 2008

Groet
Alpha

Chavez blijft maar geld weggeven

Het wordt steeds gekker met Chavez. Als hij op visite is bij zijn vriendjes dan komt hij terug met met een lege geefklier. Vult deze weer in Venezuela en gaat dan weer op reis om vervolgens deze weer weg te geven. Zal eens vragen of hij bij mij langs wil komen, zal zijn strot volgooien met pasta.
Coca is heilig dus je mag dit hier in Venezuela gewoon in je bezit hebben.
Wat heeft deze rare rode snuiter nu weer gedaan. Zelf heeft hij het niet bekend gemaakt, maar zijn vriendje Daniel Ortega, president van Nicaragua.

D. Ortega heeft afgelopen dinsdag bekend gemaakt dat Chavez in 2007 en een gedeelte van 2008 geld geeft (385.000.000 dollar) om het land te helpen!!

Ortega vulde aan dat er 300.000.000 dollar wordt gegeven om de wegen te repareren/aanleggen in Nicaragua.
Er worden dan "bonen" gekocht die voor "eerlijke" prijzen worden verkocht aan de arme families.
En er zal dan wat graan worden geëxporteerd naar Venezuela.
En Chavez zal een donatie doen van 72.200.000 dollar voor het uitbreiden van andere programma's!

Zou Chavez nu echt niet begrijpen dat hij geld weggeeft van zijn eigen volk en in feite steelt van zijn eigen volk. Hier moet nog zoveel gedaan worden, meer dan toen hij aan de macht kwam.
Diep triest...... zo'n man als president van Venezuela.
En dan vriendjes die niet deugen. De president van Iran hangt jongens op van 18 en 19 jaar omdat ze homofiel zijn. De president van Nicaragua hoort gewoon in de gevangenis wegens pedofilie.
En Chavez zelf hoort ook thuis in het gevang wegens schenden van de grondwet, rechten van de mens, Regerings geld voor privé doeleinden etc.. etc..
Morales als super clown met zijn hulp voor geldsmokkel, narcoticagebruik en grootteler van coca.


Groet
Alpha

Ontslagen door onderwerp "copei"

Kan me voorstellen dat niet iedereen weet wat "Copei" is. Deze link (Engels, Nederlands) geeft een verklaring.
Het is dus een legale politieke partij die zelfs twee presidenten heeft opgeleverd in Venezuela.(Rafael Caldera en Luis Herrera)
Momenteel gaat de partij door het leven als Partido Social Cristiano de Venezuela (de Sociale Christen-Democratische Partij van Venezuela).
Copei was dus opgericht op 13 januari 1946.

Nu is er een lerares verwijderd van school (Merida) omdat er een politiek onderwerp in de klas was en zij de geschiedenis uitlegde over de politieke partijen en dus ook Copei besprak. En het was mid januari en op 13 januari zou Copei dus hun 52 jarig bestaan vieren. In onze ogen niets anders dan dat de lerares probeerde om een zo compleet mogelijk verhaal te geven over de historie.

Tot een vader van 1 van de kinderen het onderwerp Copei las. Hij heeft dit aangegeven, vergaderingen op school, hoogwaardigheidsbekleders, regeringsfunctionarissen, de hele mikmak raakte overstuur. Met als gevolg ontslag voor de lerares en de directeur en mede directeur van de school worden herplaatst.

Wist niet dat Chavez het reform gewonnen had,
Wist niet dat er alleen politieke les gegeven mag worden met "goedkeuring" van deze regering,
Wist niet dat deze regering al begonnen was met indoctrinatie lessen,
Wist niet dat er voor Chavez geen geschiedenis is van dit land,

Weet wel dat deze regering kompleet gestoord is en niet alleen de weg kwijt is maar ook de historie/geschiedenis van dit land.!!

Groet
Alpha

Na de "Zeppelin" nu vliegtuigjes voor de veiligheid.

Op 18 april 2007 werden er Zeppelins ingezet die Caracas zouden moeten beschermen tegen criminaliteit. Deze konden dan boven een wijk hangen en alles direct rapporteren wat er gebeurde op straat. De zeppelins waren "hufterproof" en werden met veel bombarie als "het" wapen tegen de criminaliteit ingezet. Er zouden drie van deze zeppelins komen met een waarde van US$ 465.000 per stuk.
Ben nu verschillende keren in Caracas geweest maar heb nooit 1 zo'n Zeppelin gezien. En ze zijn 15 meter groot. Zelfs het dagje met de kabelbaan wat toch een heel ruim uitzicht geeft, leverde niets op. Ook heb ik nooit in de krant of op TV gehoord dat het een succes was of zelfs een heel matig succesje. Nooit heb ik gelezen of gehoord dat het de veiligheid dient! Er komen alleen meldingen binnen van meer criminaliteit.

Nu is er een ander plan van de regering. Om politie meer controle te geven over de veiligheid. Chavez moet wel iets doen, want de bevolking klaagt steen en been over de veiligheid. Er zijn nu 6 zeer geavanceerde vliegtuigjes besteld van het Oostenrijkse Diamond Airborne Sensing. Er is een contract getekend voor de levering van zes Diamond DA42 Multi Purpose Platform (MPP) vliegtuigen aan de overheid van Venezuela.

De vliegtuigen zullen worden ingezet voor politietaken en krijgen door Polytech te leveren Cobalt 350 camera’s, die zowel gewone als infrarood beelden leveren. De camera’s staan via satellietcommunicatie in verbinding met grondstations.

De Diamond DA42 MPP is afgeleid van de met dieselmotoren uitgeruste civiele Diamond DA 42 Twin Star. Het toestel biedt in plaatst aan een piloot en een observator.

De DA42 MPP heeft bij een kruissnelheid van 255 kilometer per uur bij zestig procent motorvermogen een bereik van meer dan 1.250 kilometer. Door het aanbrengen van extra brandstoftanks kan het toestel meer dan 1.900 kilometer non stop vliegen of tot ruim twaalf uur patrouilleren. Het brandstofverbruik voor beide 135 pk sterke TAE 1.7 motoren ligt daarbij rond de 33 liter per uur. Tot de mogelijkheden behoren ook de montage van twee Riegl laserscanners.
Volgens mij is het goedkoper en effectiever om de politie die momenteel druk is met het bekijken van de dames op straat, koffiedrinken, sms-en, boodschappen doen, om deze mensen eens betere instructies te geven.
En laat de politie nu eens hun gezag tonen i.p.v. net zo hard door rood rijden, sirenes en licht aan om snel even de file voorbij te rijden.
Maak een plan om het bezit van wapens aan banden te leggen. Desnoods een soort razzia in wijken waarvan bekend is dat kinderen met een pistool op straat lopen. Open nieuwe politieposten in wijken waarvan bekend is dat er alle dagen geschoten wordt.
Door het te lang niets doen van de overheid, zal er m.i.z. harde maatregelen moeten worden genomen.
Denk dat het uren lange vliegen met zo'n leuk sportvliegtuigje weinig of niets toevoegt aan de veiligheid van de steden.
Of gaat Chavez met al zijn psychotische angsten de vliegtuigjes inzetten om de grenzen te bewaken?

In ieder geval zal dit ook wel een leuke duit gekost hebben en het zal bij "goed" gebruik een toegevoegde waarde hebben. Maar momenteel denk ik dat er andere acties nodig zijn voor de veiligheid.

Groet
Alpha

dinsdag 29 januari 2008

Duitse onnozelheid of Europese onnozelheid!

Een prachtig artikel van http://www.cubaencuentro.com en dit geeft weer aan dat we van Europa weinig of niets hoeven te verwachten.

De Duitse minister van buitenlandse zaken, Frank-Walter Steinmeier, is vol lof hoe de EU de problematiek aanpakt van Cuba.
Jawel even over Cuba dit keer. Aangezien de grondlegger van Cuba 'Castro' iedere keer raad moet geven aan Chavez en die dit dan blindelings uitvoert.

Deze man vind dat de mensenrechten in Cuba vooruitgang boeken. En dat de dialogen met Havanna op hoog niveau een succes is.
Met name dat er wat politieke gevangen zijn vrijgelaten.

Hij haalt in het artikel ook nog even Venezuela aan en dat we na de problemen met het socialisme nu ook niet echt verder willen met Chavez. net of alles al voorbij is!!

Waar komt deze man vandaan. Is deze man wel eens op bezoek geweest in Cuba.
Of heeft deze man alleen de film gezien van Oliver Stone met "Comandante" of Michael Moore's docu "Sicko" over the geweldige gezondheidszorg.
Alles behalve dat het goed gaat met Cuba en met de instelling dat het goed gaat met de mensenrechten is helemaal een aanfluiting.


Misschien moeten we de ministers in Europa ook eens kietelen dan komt misschien alles weer eens naar boven en ook het verstand.
Groet
Alpha

Het is de schuld van.......

Het is de schuld van de oppositie en media en van Amerika!!!!

Chavez heeft toegegeven dat hij onvoldoende heeft gedaan om de problemen op te lossen van de Venezolanen. Maar de manier waarop hij dit toegaf, was verbijsterend voor veel Venezolanen.
Na meer dan 9 jaar als onafgebroken staatshoofd van Venezuela, mag je zijn beleid wel eens onder de loep nemen.
Dus waren er vragen gesteld om zijn performance in het regeren eens nader uit te leggen.
De meeste vragen werden pas na 8 dagen beantwoord in persoon door H. Chavez.
De vragen waren:

Waarom is er geen melk!
Waarom was deze revolutionaire regering niet in staat om de verschrikkelijk omstandigheden te veranderen in de gevangenissen.
Waarom nog steeds de onveiligheid op de straten, steden, sloppenwijken.
Waarom is de smokkel nog steeds zo enorm groot.
Waarom is de Mafia nog steeds ingebed in staatsbedrijven.
Waarom zijn de formaliteiten in openbare instellingen nog steeds een nachtmerrie.
Wanneer gaan we een einde te maken aan vergunning-gerelateerde chantage?
Waarom is het zo duur om goederen te produceren.
Waarom is de corruptie nog niet overwonnen.

Met deze vragen werd Chavez geconfronteerd en dat er na tien jaar niets aan gedaan is.

Chavez gaf dus na 8 dagen antwoord en gaf toe dat hij gefaald had in veel zaken.
Maar hij probeerde alles te verzachten door te zeggen dat het de oorzaak was van de oppositie en de media. Zij speelde een hoofdrol en door hun is het erger geworden.
Hij gaf ook als argument op dat de VS bezig was om een complot op te zetten dat hem zou moeten verwijderen als president van Venezuela.
Dit was zijn motief voor de laatste 7 jaar of gefaald beleid.

Kom op Chavez ik heb betere leugens gehoord!! Om deze kon ik nog wel lachen, was ziek omdat er een bestuurbare chemische zwarte wolk door de Empire was gestuurd!! En dat je werd gevolgd door een "laserstraal"
Vind wel dat je je falende beleid ook met aparte verontschuldigingen kan doen.
Dat van de oppositie, media en Amerika is al zo oud.
Of durf je niet te zeggen dat je liever geld uitgaf aan buitenlandse mogendheden en dat je gewoon totaal ongeschikt bent als president met je rovende minister kornuiten.

Groet
Alpha


maandag 28 januari 2008

"Nee is nee Chavez"

"Nee is nee Chavez"!!
Chavez heeft het besluit genomen om via een omweg toch aan de macht te blijven. Hij wil zijn verloren "reform" definitief toch door zien gaan. Chavez kwam met dit op de proppen in zijn Alo Presidente van afgelopen zondag.
Het is een schokkend bericht met uitspraken die er niet om liegen.
Chavez wil zijn reform er gewoon doorheen drukken en komt met 10 januari 2010 met het eerste deel. We moeten dan stemmen op de vraag; "Bent u het ermee eens tot wijziging van artikel 227 van de Grondwet, waarin staat dat de president alleen 1 keer kan worden herkozen?
In 2013 staat dan deel 2 op de agenda. Dit als hij in 2010 het artikel 227 kan veranderen..
De weg is dan open om de ruim 60 grondwetswijzigingen door te voeren.

Nu is Chavez bezig met zijn "2de" termijn en deze loopt af in 2013 en zoals het er nu uitziet moet hij dan opstappen. Dat is hij al 14 jaar president i.p.v. de normale 8 jaar.

Een stukje vertaling over zijn preek.

Chavez "We doen wat we kunnen met de grondwettelijke veranderingen, maar als we daar niet in kunnen slagen zal ik opstappen.
Direct gevolgd door een waarschuwing met "OORLOG" als er tijdens de verkiezingen in 2013 een contra revolutionair wint!!!
Chavez hierna dat zijn socialistische revolutie een garantie is voor vrede.

Het meest schokkende is wel dat hij dreigde met een "oorlog" in dit geval dus een burgeroorlog!!
Dit is nu trouwens de tweede keer dat hij het zegt.
Hij geeft dus geen moer om wat het volk wil, alleen zijn eigen wil en ideeën zullen moeten zegevieren, desnoods met een andere president die als "Jan Klaassen" door het leven moet en die dan als president doet wat Chavez op de achtergrond zegt.

En dan het gebazel dat zijn revolutie een garantie voor vrede is. Alleen als wij, als volk. op onze knieën gaan voor hem en als een hondje mooi gaan zitten, dat is er voor ons "vrede".

Hoezo Democratie???

Groet
Alpha

Hugo, no te calles (Hugo, stop niet met praten)

Eigenlijk zou iedere blogger die over Venezuela schrijft het artikel van Diego Martínez Lloreda met "Hugo, no te calles" moeten plaatsen.

Zal wat fragmenten vertalen, maar zoals met veel vertalingen gaat soms de kracht weg uit een stukje. Dus dit artikel voor het grootste gedeelte in het Spaans.

We kennen allemaal wel de clip hoe de koning van Spanje uitviel en riep "por que no te callas".
Volgens Diego Martínez Lloreda moet hij juist wel praten.
Hij bedankt Hugo Chavez voor zijn "bombastische/retoriek" wat uit zijn mond komt rollen.
Hij zegt dat alles wat Chavez zegt is een zegen voor Uribe. De bevolking van Colombia is na zijn aantijgingen over Colombia en Uribe zo ontzettend blij met Uribe dat zijn populariteit groeit. De bevolking van Colombia weet nu beslist zeker dat de 21ste Eeuwse revolutie nooit mag komen in Colombia.
De schaamteloze flirt met de FARC geeft ons een dubbele service. Wij Colombianen willen ze niet meer. En wij vinden de FARC de grootste plaag in ons land.

Bedankt Hugo Chavez dat je je overgedateerde beschuldigingen liet horen tijdens het bezoek van de "Empire" het hoofd van de DEA en Condoleezza Rice (minister van buitenlandse zaken van de VS)was toen hier. Dit was voor ons de reden om de NAFTA (North American Free Trade Agreement,)te accepteren.

Bedankt voor het opnemen van de FARC. Nu is ons land niet meer de nummer 1 in de wereld met drugstransporten. Nu gaat de coca en heroïne via de havens en vliegvelden van jullie. Bedankt dat je ons van dat stigma hebt afgeholpen "Commandante"

En ik kan niet eindigen met mijn schrijven voordat ik kan zeggen dat je zo enorm lief bent. Je laat de Venezolaan zweten in de olie industrie om later deze petrodollars weer te besten aan de FARC, waarmee je onze mensen bevrijd. Dit noem ik "Genereus" van je.

Ik wil je alleen vragen om niet te stoppen met je urenlange zondagse gebabbel op de TV.
Dit is de allerbeste reclame voor de Colombiaan om Uribe tot 2010 aan te houden.

Tot zover de vrije vertaling. Nu het orginele Spaanstalige artikel van Diego Martínez Lloreda.

Por: Diego Martínez Lloreda
Hugo, no te calles
Enero 25 de 2008

Señor (?)

Hugo Chávez Frías

República (?) Bolivariana (?) de Venezuela

Te escribo, apreciado Hugo, desde este país liberado por nuestro compatriota Simón Bolívar (aquel visionario que dijo que Venezuela era un cuartel, Ecuador un convento y Colombia una universidad) para agradecerte los innumerables favores que le has prestado al pueblo colombiano.

Y es que desde que se la montaste a Álvaro Uribe, sólo cosas buenas nos han ocurrido. Para empezar, sin tu colaboración hubiera sido muy difícil que nuestro Presidente alcanzara el respaldo del 81% de los colombianos, apoyo que no tiene antecedentes en un país en el que a los gobernantes les suele caer el sol en las espaldas de forma prematura.

Si algo has logrado con tus salidas de ropa es que los colombianos agradezcamos no ser venezolanos y padecer un presidente como tú. Entre más te conocemos, más queremos a Uribe. También lograste que, en un país en el que todo el mundo jala para su lado, todos nos unamos y sepamos muy bien quiénes son nuestros amigos y nuestros enemigos.

Tus coqueteos descarados con las Farc nos han prestado un doble servicio. Primero, el 76% de los colombianos no te quiere ni poquito. Y, segundo, el 96% de nuestros compatriotas ya tiene claro que nuestra peor peste son las Farc. Además, ese amancebamiento que mantienes con nuestra guerrilla ha sido el mayor aliciente de la gigantesca marcha que medio mundo hará el 4 de febrero para rechazar, con nombre propio, a los muchachos de tu admirado ‘Marulanda’.

Gracias por encartarte con un ser tan detestable como Piedad Córdoba. Ya que la quieres tanto, llévatela del todo, al fin y al cabo, ella parece más de allá que de acá. Eso sí, ten cuidado. La ambición de esa mujer no tiene límites y para saciar sus ansias de poder de pronto hasta se te mete en las cobijas. Lo que debe resultarte muy incómodo si, como asegura D’artagnan, en materia sexual eres vegetariano.

Gracias a tus patanerías, el mundo nos está parando más bolas que nunca. Y a Uribe le han dado recibimiento de héroe en su visita por Europa. No tanto por la lucha que ha adelantado contra el terrorismo sino por tener que soportar a un vecino como tú.

Gracias a tus trasnochados insultos al ‘Imperio’, en una semana hemos tenido la visita del militar de mayor graduación de ese país, del Jefe de la DEA y de la Secretaria de Estado. ¡Por favor, no te calles y dedícanos otros dos ‘Aló Presidente’, para que nos aprueben a pupitrazo el TLC!

Gracias a las deferencias que tienes con tus socios de las Farc, nuestro país ha dejado de ser el principal exportador de droga del mundo. Ahora la coca y la heroína se envían desde tus aeropuertos bolivarianos. ¡Gracias por quitarnos ese estigma, gentil coronel!

Y no podría terminar estas letras sin agradecerte por gastar los petrodólares que sudan tus compatriotas para pagarles a las Farc porque liberen a nuestros compatriotas. ¡Eso sí es generosidad!

Sólo me resta pedirte que sigas con tus diatribas dominicales, porque ellas son el mejor estímulo para que los colombianos reelijamos a Álvaro Uribe en el 2010.

Compatriota y admirador.


Groet
Alpha

zondag 27 januari 2008

Update 1 en 2 Pre-War situatie met Colombia door Junk Chavez

Update 1
Volgens zeer sterke geruchten heeft Baduel (voormalig minister van defensie en beste vriend van Chavez) een brief gestuurd naar de regering van Colombia!! Om vooral geen attentie te geven aan wat Chavez doet en uitkraamt.
Baduel heeft ook de militairen een bericht gestuurd!! En wel aan dezelfde militairen die druk hebben uitgeoefend op Chavez om de de nederlaag van het referendum (op 2 december 2007) te erkennen.

Dit ondersteund wel direct mijn schrijven dat 2002 eerder voor de hand ligt dan een oorlog met Colombia.

Nu nog een bevestiging van de brieven van Baduel in het nieuws en wie weet wat er dan gaat gebeuren.

Update 2
Het staat dus al in de krant over Baduel.
Het is nu wachten op Chavez en zijn reactie.
www.eluniversal.com/2008/01/26/pol_ava_baduel-pide-a-colomb_26A13...
www.megaresistencia.com/portada/content/view/1331/

De spanning loopt nu niet alleen meer op met Colombia, maar ook in Venezuela.
En alles hangt nu af van de reactie van Chavez.


Groet
Alpha

Pre-War situatie met Colombia door Junk Chavez

Vandaag een artikel in de krant dat menigeen grijze haren geeft bij het lezen.
Zelf verwacht ik niet dat het gaat escaleren. Ik verwacht meer verstand van de legerleiding dan wat er rondspeeld in het met coca verbrande hersens-deeltjes van Chavez.
Volgens mij gaan we eerder een situatie tegemoet die refereert aan 2002, maar dan met als afloop dat Chavez niet meer terugkomt als president.

Wat wordt er gezegd in de krant en wat gebeurd er momenteel aan de grens met Colombia.

Chavez heeft troepen gestuurd naar de grens van Colombia en niet alleen om te voorkomen dat de smokkel wordt aangepakt.
Er is een oefening gepland (Operation Caribbean 01),aan de grens met 3000 leger eenheden volop uitgerust met aanvals helikopters, tanks, lichte helikopters, 155 mm artillerie, etc.. etc..
Nu worden er wel eens meer oefeningen gehouden. Maar iedere politicus zal nooit provocerende oefeningen plannen met de uiterst gespannen situatie die momenteel heerst met Colombia. Nog nooit is de situatie zo ontvlambaar geweest zoals nu.
Dat de situatie momenteel zo gespannen is, is alleen te wijten aan de idioterie van Chavez. Alleen hij is hiervoor verantwoordelijk.

De Nueva Herald quote Chavez met deze opmerkingen. "Ik weet dat de regering van Colombia samenzweringen smeed met het doel de provocatie om een oorlog uit te lokken dit als als pion van het imperialistische rijk "de verenigde staten".
Hij beschuldigd de Verenigde Staten als de stichter van deze militaire agressie en zegt de olie zal naar 300 dollar een vat stijgen als er een oorlog komt.

Hij baseert zijn geklaag op bronnen van de Venezolaanse inlichtingendienst en uit bronnen van andere landen. Alsmede de bezoeken die Colombia onlangs had van drie hoge ambtenaren en Condoleezza Rice en generaal James Stadrivis.
En dat Condoleezza Rice in colombia was, is geen toeval.

Rafael Pardo voormalig minister van defensie van Colombia zegt dat het vrijwel onmogelijk is om 1.300 mijl (2080 KM) met zo'n grote groepen macht te managen.
Een klein accident kan gemakkelijk genereren in een situatie die zeer gecompliceerd kan uitvallen, vooral in de uiterst gespannen situatie die momenteel heerst.

Fafael Guarin, veiligheids expert de universiteit van Los Andes in Bogota argumenteerde dat Chavez alles zal doen om zijn Bolivariaanse revolutie zal uitbreiden, desnoods met de hulp van zijn leger!!

Er staat nog veel meer in dit artikel van "Nuevo Herald" met commentaar van experts over de gespannen relatie met Colombia. www.elnuevoherald.com/noticias/america_latina/story/149504.html
Maar vind dit wel genoeg, omdat het de absurditeit toont van Chavez.
Persoonlijk geloof ik nog steeds niet in een gewapend conflict met Colombia.
Krijg ook langzaam maar zeker de indruk dat het leger "het bevel" niet zal uitvoeren. Chavez verliest meer en meer de controle en dan heb ik het niet over de controle van zichzelf.
Maar het blijft een zeer ongewoon en ongeruste situatie waarin hij dit land indrukt.

Groet
Alpha

zaterdag 26 januari 2008

Chavez kauwt coca op clip!! Coca is heilig!!!


Ben met deze regering al een paar keer van mijn stoel gedonderd van verbazing.
De eerste keer dacht ik met het bekijken van de maisanta lijst (tascon lijst) dit kan niet erger en zat toen met ongeloof te kijken naar de info die over mijn pc rolde.
Daarna speelde Chavez het klaar om me nog een paar keer met ongeloof te kijken naar wat hij doet.
En nu dit dat een president van een ander land "live" cocapasta en cocabladeren geeft aan een andere president. En daar stopt het niet bij nee........ hij begint de cocabladeren heerlijk weg te kauwen.
De clip laat zien dat we met een junk te maken hebben. De narigheid is wel dat deze junk ook nog eens de president van Venezuela is.
In iets anders kan ik het niet verklaren dat iemand roept dat Coca "heilig" is.
Voordat ik de clip geef wil ik wel wat meer opschrijven voor de mensen die het Spaans niet machtig zijn.
Het is tijdens een vergadering van de "Alba" waar dit allemaal afspeelde.
Chavez zegt tegen Evo (Evo Eorales president van Bolivia) tijdens deze ontmoeting en tijdens zijn speech; "Dat het niet crimineel is "de coca" beweging in Bolivia. Hij herhaalt dat hij iedere morgen coca bladeren consumeert. Ik vind de cocabladeren heerlijk!! Hij krijgt hierop cocapasta in zijn handen gedrukt. Hij kijkt ernaar en zegt zoiets als "dit wil ik niet dit is bestemd voor het imperialisme" kijkend naar het etiket.
Waar zijn de bladeren? Ik moet nieuwe hebben, moet nieuwe hebben! Evo zegt hierop; hier partner hier zijn ze! Ah.... dat wist ik wel, ik was er bijna doorheen, bijna doorheen broer!!
Kijk Evo....cocabladeren zijn heilig!!! "kapitalisme kwam, mafia kwam internationaal
en cocaïne, maar zoals Evo zegt ......coca is geen cocaïne".

Wat valt er nu nog meer te zeggen. Alleen dat deze junk nooit president kan blijven van Venezuela!!

Hier de besproken clip


Groet
Alpha

vrijdag 25 januari 2008

Weblog Awards

Las net dat Daniel met zijn blog "Venezuela News And Views", is genomineerd voor een weblog award. Normaal zou ik er geen aandacht aan schenken, maar omdat Daniel een politiek blog heeft en Chavez en zijn kornuiten bekritiseert, wil het wel onder de aandacht brengen.
Hij is genomineerd bij de 5 beste Latijns-Amerikaanse weblogs, geplaatst op politiek gebied.
Een stem voor dit blog geeft meer kans dat hij wint en daardoor meer publiciteit krijgt.
Wat dan ook weer resulteert in meer bezoekers van zijn blog en daardoor brengt hij Chavez meer onder de aandacht in de wereld..

Natuurlijk is het vrijblijvend, maar ik zie het als een extra kans om Chavez de kritische publiciteit te geven die hij verdient.

Op deze link kan je je stem kwijt

groet en een prettig weekend
Alpha

Geen geld voor Chavez's mission's

Het moest er eens van komen dat de financiële situatie onhoudbaar werd. Ondanks record inkomsten dankzij de olie, heeft Chavez ervoor gezorgd dat het stof zichtbaar wordt in de buidel.
Zijn ongebreidelde uitgaven aan allerlei, bij voorbaat gedoemde, missies en financiële hulp aan het buitenland en het illegaal uitgeven van de dollars aan "vreemde" mogendheden zorgen er nu voor dat de Venezolaan het moet doen met missies die niet voldoende geld meer hebben.
Verschillende missies worden nu verder financieel uitgekleed.
Chavez heeft zelf gisteren aangekondigd dat er dingen veranderen.

Chavez had het over mission Ribas, wat veranderd gaat worden in financieel opzicht. Het gaat nu zo worden dat er geen persoonlijke hulp gegeven gaat worden maar een collectieve hulp?
Mission ribas is het falende schoolbeleid om dit even ter herinnering op te roepen.
Heb er een stukje over geschreven op 10-08-2007 en de link naar de resultaten.
Het kon al niet slechter met de financiële hulp en dus nu verwacht ik er helemaal niets meer van.
Zijn woorden waren dat de "resources" van de staat niet meer toereikend zijn!! Gek he met al dat ge-doneer naar het buitenland.

Er worden geen contributies meer gegeven aan mission Che Guevara voorheen genaamd Vuelvan Caras. Nog niet zo lang geleden met veel bombarie en beloftes en dus nieuwe naam heropend!

En Mission Madres del Barrio.
Er konden al geen nieuwe "begunstigde" worden opgenomen in het afgelopen jaar.
En alleen nog de 60.000 vrouwen die maandelijks een bedrag ontvangen van de regering blijven dit (als ik het goed lees) nog ontvangen. Hier wordt de contributie ook stop gezet voor nieuwe gevallen . Mission Madres del Barrio was voor vrouwen die niet kunnen werken of in extreme armoede leefde.
Dit is gewoon het begin en ik denk dat we later nog meer van deze berichten gaan zien.
De vraag is waar heeft hij al de miljarden dollars aan besteed????

Groet
Alphadonderdag 24 januari 2008

De ongelooflijke gek van La Hojilla

We hebben hier op de TV een programma gepresenteerd door Mario Silva met "La Hojilla".
Dit is werkelijk het meest walgelijke nare mannetje wat je maar kan indenken. Dom, grof en verschrikkelijk "in love" met Chavez.
Als deze man in Nederland in een uitzending zit dan roepen we allemaal in koor " een nieuwe tokkie".
Deze "tokkie" heeft ook de "The Trillion Dollar Revolutionary" besproken op TV met gasten.

Helaas is alles van "La Hojilla" in het Spaans.
Er wordt dus commentaar gegeven op de reporter John Sweeney. Deze man wordt door Tokkie en de gast compleet afgebrand. Het gaat zelfs zo ver dat er opgeroepen wordt om deze man voor altijd te verbannen uit Venezuela. Natuurlijk in de stijl van een chavista deugt er niets van de docu en is alles gelogen. Je ligt gewoon in een deuk als je ziet hoe ze zichzelf vastpraten en leugens vertellen.
Aangezien het "La Hojilla" verhaal op het end zit van de clip moet je even doorspoelen tot min 28.30. Voor degene die het nog niet kennen gewoon kijken vanaf het begin. De kwaliteit van de docu "The Trillion Dollar Revolutionary" is iets beter op de link die ik gaf.
groet
Alpha

Chavez plaatst order voor "attack" helikopters

Er valt helemaal niets aan te vallen hier, maar toch heeft H. Chavez een order geplaatst bij zijn Russische vriend Poetin voor een serie uiterst geavanceerde helikopters die uitermate geschikt zijn voor de aanval.
Het gaat om de laatste generatie aanval helikopters MI-28N uit de Russische stal van producent Rostvertol, ze worden nu al genoemd "the night hunter".

De directeur van deze firma Boris Sliusar zegt dat het nog iets te vroeg is om te praten over garanties en deadlines. De overeenkomst moet nog worden ondertekend!
Maar.. hij zegt ook, volgens de "News Agency Ria Novosti", dat de eerste units waarschijnlijk geleverd worden in de eerste helft van 2009.

De MI-28 helikopters schijnen geen last te hebben van onstuimig weer en zijn uitermate geschikt om troepen te ondersteunen en hebben een enorme vlucht snelheid van 186 m/h, is onzichtbaar voor anti luchtafweergeschut en hebben als snufje dat er raak geschoten kan worden als de helikopter door turbulentie en zwaar weer heen en weer geschut wordt.

H. Chavez toonde voor deze helikopter voor het eerst interesse, bij zijn bezoek aan de fabriek Rostvertol in juli 2007.

De allereerste MI-28N helikopters zijn afgelopen dinsdag geleverd aan het ministerie van defensie in Rusland.

Venezuela heeft al van Rusland verschillende vracht helikopters de MI-17, Vecht-helikopters de MI-35 en choppers MI-26, de grootste helikopter in de wereld.

De machtsverhouding in Zuid-Amerika wordt wel heel scheef getrokken door Chavez.
En nu met zijn onophoudelijke geflirt met de FARC en zijn vijandige houding tegen Colombia
en de rest van de wereld zou het prettig wezen als 2009 nooit komt voor Chavez als president.

Groet
Alphawoensdag 23 januari 2008

Lekkere melk, fijne melk, verontreinigde melk

De duur betaalde jongens van deze Chavista regering weten wel wat ze kopen.
Gaan we niet kapot van de honger worden we wel vergiftigd.
In Nederland hebben we de reclame van de "witte motor" In Venezuela zal ik het maar de "witte sloper" noemen.

Aseveró que Sancor ha enviado a Venzuela 2.500 toneladas los de leche, y esperan recibir 5.500 antes de diciembre, para completar los 8 mil toneladas previstas en el convenio.
We krijgen dus in totaal van de Argentijnen 8000 ton melkpoeder. Dit in het kader om eindelijk weer eens melkpoeder te krijgen in de schappen.

Helemaal geweldig dat we weer iets krijgen.

Maar dan dit!!

Het is een Argentijnse website
Die melding maakt van verontreinigde poedermelk op 8 November 2007.
Maar is deze partij nu inmiddels vernietigd? Of wordt deze nu gebruikt "goedkoop ingekocht" voor de bevolking waar Chavez geen reet om geeft.

La ANMAT Retira del mercado partida de Leche "contaminada"

COMUNICADO DE PRENSA
08 de Noviembre de 2007
Para mayor información, puede comunicarse con el Servicio “ANMAT Responde”
al teléfono 0-800-333-1234 o por correo electrónico a responde@anmat.gov.ar .
La Administración Nacional de Medicamentos, Alimentos y Tecnología Médica (ANMAT), organismo
descentralizado del Ministerio de Salud de la Nación, ha dispuesto el retiro preventivo del mercado del
producto:Leche Entera Ultra Pasteurizada homogeneizada, fortificada con vitaminas A y D. Libre de
gluten en sachet por 1 litro, marca: “Sancor”, Vto. 26 Noviembre, L A7A1, RNPA Nº 02-508567, Elaborado
por Sancor Cooperativas Unidas Ltda., RNE Nº 02-030200, SENASA Nº B-I-04504.
La decisión fue tomada luego de una serie de análisis realizados por el Instituto Nacional de Alimentos

(INAL), organismo dependiente de la ANMAT, en los cuales se detectó la presencia de Agua Oxigenada
en la partida mencionada.
En consecuencia, en salvaguarda de la salud pública, se alerta a la población que se abstenga de
consumirla.
Asimismo, los locales de venta al público, distribuidores y/o quienes expendan la partida, deberán
abstenerse de comercializarla.
Disposición 6774/07

De administratie hier van de Venezolaanse overheid laat wel eens wat te wensen over!
Of we nu de verontreinigde poedermelk straks in de Mercal kunnen kopen weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ik deze in ieder geval niet ga aanschaffen. Want een Alka-Seltzer tegen oprispingen kunnen we ook al niet innemen!!

Groet
Alpha

dinsdag 22 januari 2008

Geef het Venezolaanse geld maar weg Chavez!!

Kwaad worden heeft geen zin, maar ik zie met lede ogen hoe Chavez zijn volk dupeert met de vele cadeautjes die hij weggeeft aan bevriende naties.
Even wat geld weggooierij van de Venezolaan. Kan in principe wel mijn hele blog volschrijven met cadeautjes van Chavez, maar dit geeft gewoon even een idee.

1. Neem nu het vakantie tripje van Daniel Ortega, president van Nicaragua.
Chavez heeft geregeld dat deze arme man (Geheel bekostigd van de centen van de Venezolaan) op een privé vliegtuig kon stappen die voor D. Ortega, zijn vrienden, vriendinnen, familieleden, kinderen klaar stond voor een trip naar Chili. Neem aan dat het geen posada was, maar een aardig hotel uiteraard zal deze "all in" zijn geweest. Natuurlijk had Chavez nog wel even geregeld dat er concert kon worden bijgewoond.
2. Bolivia!
Samen kauwend op een pasta kwam Chavez op het idee dat de veiligheid niet zo geweldig was in Bolivia. De arme dienstdoende agent kon het niet bijbenen als de criminelen de auto pakte. dus even de Venezolaanse portemonnee erbij.


Nu is Bolivia een land waar de criminaliteit enorm laag is. Maar er werd flink uitgepakt.
Dus dan denk je dit moet meer dan genoeg zijn.
Fout!!
We gaan naar nummer 3.

3. Bolivia
Wederom samen kauwend op wat blaadjes, krijgt Chavez een geniaal idee. Haalt een blaadje tussen zijn lippen vandaan en zegt tegen Morales: we gaan de politie in je landje nog meer moderniseren. In 2006 op 6 september begonnen de leveringen aan Bolivia.
op deze link kan je zien hoeveel er geleverd is

4.Nicaragua en Haiti
We hebben het nu gehad over "kleine" giften.
Wil er nu wel even een grote tussendoor gooien. Keuzes waren er genoeg. Gasrekening wit Rusland. Nieuwe kazernes voor Bolivia, olierekening Honduras verscheuren etc.. etc..
Maar deze is ook wel leuk.
Antonio Ledezma laat op deze link wat documenten zien hoe Chavez het geld weggooit van de Venezolaan.

Een document laat zien dat er 8.441.900,-- dollar voor een fonds was in Nicaragua genaamd fund Alba.

Een ander document bestaande uit twee orders waren van een bedrag 20.000.000,-- dollar en eentje van 5.976.000,-- dollar. Deze was bestemd voor Haiti.Wil het niet hebben of deze bedragen goed of verkeer besteed zijn. Natuurlijk zal het in hun ogen goed worden besteed. Maar hier slapen ze ook in kartonnen dozen, bedelen ze ook op straat, eten de zwervers ook uit de opengetrokken vuilniszakken met op de achtergrond de zwerfhonden.
En woont meer dan 8 miljoen mensen in de Barrios, zonder ook maar enige voorziening.

Kan alleen maar toekijken met lede ogen, kwaad worden heeft geen zin, maar wat dupeert deze junk zijn eigen Venezuela.

Groet
Alpha


update: Een posting van Tess op het Venezuela prikbord over wat verspillingen aan buitenlandse landen gedaan door Chavez. Dit is alleen maar een topje van de sluier, weet 100% zeker dat er ook "verborgen"geldbedragen zijn, die weggeven zijn door Chavez.

Drugs (vlucht) transporten

Om een idee te krijgen waarom er momenteel zoveel drugs transporten zijn eerst iets over de FARC. De FARC heeft alles te doen met terrorisme, marxisme en drugs.
we weten dat de FARC ongeveer zo'n 17.000 terroristen herbergt. Nu zal niet iedereen een geweer of ander schiettuig hebben. Er wordt wel melding gemaakt dat er zo'n 15.000 AK geweren aanwezig zijn. Dat zijn toch een heleboel kogeltjes die nodig zijn als er automatisch vuur wordt gegeven.
Hoe komen deze gegevens nu naar buiten. Onlangs zijn er wat FARC leden ontsnapt/gedeserteerd en ze hebben hun zegje gedaan.
De deserteurs verklaren dat de wapens en munitie geleverd worden door Venezuela!! En dat niet alleen, ze vertelde ook dat de FARC enorm druk is met drugs.

Had al eens eerder geschreven op mijn blog dat er 117 kleine landingsbanen waren voor drugsvluchten. Dit alles onder het toeziend oog van het leger. Zelfs bescherming en escortes zijn tijdens zo'n vlucht mogelijk.

In dezelfde krant:
Miles Frechette, U.S. ambassadeur Colombia van 1994-1997, heeft zich ook gemengd in de controverse die er momenteel is over de drugstransporten. Hij beweert nu dat H. Chavez wel degelijk te maken heeft met het toestaan van deze transporten.

Hij zegt dat er radars staan opgesteld op het grondgebied van Colombia en "andere" landen in de regio en deze kunnen alle vluchten vanuit Venezuela duidelijk registreren. Er zijn vluchten die naar de eilanden in de Caribean, Centraal Amerika en zelfs naar Mexico vliegen. Ze komen van de Colombiaanse grens maar van Venezolaans grondgebied, aldus Frechette.
Dit is allemaal elektronisch geconstateerd, het heeft geen zin om dit te ontkennen voegt de voormalig ambassadeur er gestrest aan toe, het is niet te tolereren ondanks de grote stilte en ontkenningen vanuit Caracas.

De diplomaat legt uit dat de regering Uribe er alles aan doet wat mogelijk is om de vluchten over Colombiaans grondgebied te voorkomen. Dit heeft geresulteerd in minder vluchten over Colombia. De drugskoeriers die geallieerd zijn met de FARC hebben zich noodgedwongen nu verplaatst naar Venezuela en de vluchten worden nu meer over het noorden uitgevoerd.
John P. Walters, hoofd van de politie tegen drugs in Washington heeft een paar dagen geleden al verklaard dat Chavez een gote facilitator is voor het drugs verkeer van Venezuela.

De arrestatie van de Colombiaanse drugsbaas "cartel of Norte del Valle", Hernando Gomez, in maart 2007 bevestigde de vermoedens dat Venezuela een hemel op aarde is geworden voor drugs verkeer.
Een beter bewijs over de connectie tussen Colombia-Venezuela-Mexico is wel het vliegtuig wat op 28 december is geland op de luchthaven van Morelos en het vliegtuig wat landde in Yucatan met 3.5 ton aan cocaïne vorig jaar september, beide kwamen van Venezuela.

Denk niet dat dit het laatste is wat we zullen horen over de drugs en de FARC en de connectie met H. Chavez. Deze man mag met de reputatie die hij in 10 jaar heeft opgebouwd, in feite nooit president zijn. Een crimineel met deze reputatie wordt al snel een mafiabaas genoemd. En Chavez is president van het rijkste land van Zuid-Amerika.


Groet
Alpha

maandag 21 januari 2008

Twee clips de Coca clip en een vette leugen

Vandaag alleen maar twee video clips de eerste een vette leugen van de hypocriete Chavez en de tweede de clip waarin hij toegeeft coca te gebruiken!!
Het moet niet gekker worden!!

We hebben weer een vette leugen van Chavez te pakken. Hij loog erop los met het interview in 1998 met Jorge Ramos. En nu dus een video clip van zijn Alo Presidente uit 2004.
Hij zegt in 2004 in een "alo presidente" in Cartagena dat hij zich nooit zou inlaten met guerrilla's die zich in Colombia ophouden. Ach....... en hij herhaalt het zelfs nog een keertje.

Woorden zijn overbodig


Tja en in de tweede video geeft hij toe dat hij coca gebruikt, later zegt hij het nog een keer maar dan cocapasta!!. Deze krijgt hij opgestuurd van zijn vriend Morales van Bolivia. Hij laat ook nog even zijn biceps zien en zegt erbij "kijk hoe goed ik eruit zie". En hij recommandeert dit goedje ook nog aan!!
Deze man is gewoon de weg kwijt. De vermoedens dat hij gewoon een junk is komen uit!
En deze man is nu president van Venezuela. Een dommere clown kan je op deze wereld niet vinden.Groet
Alpha

Stuurt Chavez aan op een burgeroorlog!!

Vandaag een stukje in de krant (Spaanstalig) die er niet om liegt.
Chavez is al bezig om zich sterk te maken, op zijn manier, voor de regionale verkiezingen.
Deze houdt in dat er gouverneurs en burgemeesters gekozen worden.
Nu is het zo dat bijna in elke stad en staat er een chavista op deze stoel zit. Gelukkig zijn er voorbeelden van niet regeringsgezinde burgervaders en gouverneurs die ondanks het gehijg van Chavez in hun nek er toch iets moois van proberen te maken. Het grote verschil kan je eigenlijk wel zien in de hoofdstad Caracas. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de wijken "La Lagunita Country Club", "El Placer", "El Rosal", dan zie je dat er veel mogelijk is, er zijn zelfs fietspaden aangelegd. Deze wijken worden bestuurd door een niet regeringsgezinde burgemeester. Vergelijk het met andere wijken en je hebt het verschil tussen dag en nacht.
Nu terugkomend op Chavez met zijn voorbereidend werk voor deze verkiezingen. Hij is duidelijk ongerust en zelfs nerveus. Dit heeft te maken met zijn eerste nederlaag vorig jaar december met het reform (grondwetswijzigingen).
Gisteren met zijn "alo presidente" gaf hij alvast een voorproefje over wat er komen gaat.
Hij riep gisteren de mensen op om vooral niet de oppositie te laten winnen!
Het is belangrijk dat wij (chavista's) de regionale verkiezingen winnen. Hij vervolgde met; "stel je nu eens voor dat de oppositie meer zetels zou krijgen in Caracas, Miranda state, Carabobo, Zulia, Tachira, Anzoategui. En er zouden dus meer burgemeesters en gouverneurs komen, dan is de volgende stap een "oorlog". Want ze komen voor mij daar kan je zeker van wezen. we krijgen dan een herhaling van april 2002!! Hij riep het land op, om te vermijden dat degene die het land kapot maakte nooit meer aan de macht mogen komen. De oppositie wil weer terugkomen en dan het land weer aan het "imperium" teruggeven. We krijgen dan weer imperialisme en we zijn dan alles weer kwijt. Een voorbeeld, ik nam de beslissing om de tol te verwijderen, dit omdat de mensen klaagde. ik betaalde geen tol, dus mijn geweten begon te knagen.

Dat hij hiermee ruim 10.000 mensen op straat kwakte doet hem niets. Alles moet weer wijken voor zijn campagne om te winnen. Dus wat is nu 10.000 man als je populistisch wilt wezen voor het overgrote deel van de bevolking. Hij heeft in 2002/3 ook 13.000 man van de PDVSA op straat gegooid.
En dan wat hij zegt over "oorlog". Het is trouwens de tweede keer binnen 1 week dat hij dit zo zegt. De eerste keer noemde hij het gewoon een burgeroorlog, die hij niet voor onmogelijk hield.
Het is gewoon een vaststaand feit dat de bevolking van Venezuela verdeelt is in twee kampen. En deze liggen elkaar niet en er is zeer zeker een grote wrijving tussen deze twee kampen.
Nu met de woorden van Chavez gericht aan de bevolking zal dit zeker niet minder worden.

groet
Alphazondag 20 januari 2008

De waanzin/onzin van Chavez

Hugo Chavez is het synoniem voor het opleggen van veel veranderingen in Venezuela. Hij veranderde de klok met dertig minuten, de munt met drie nullen, de voorkeur voor de kleur rood (of je het nu mooi vindt of niet), de naam van het land, de toelaatbare namen van de pasgeborene (pas op als deze namen te veel op een gringo naam klinken), de nationale feestdag (te vieren een bloedige Coup poging), de curriculum geschiedenis van scholen (een revolutie te vieren dat nooit gebeurd), de vernieuwde methode voor tellen (voor de berekening van armoede, werkloosheid, inflatie, moorden, stemmen) en de richting van het paard op de nationale schild (hij heeft nu het gezicht links) .

Chavez, de veranderingen zijn niet alleen cosmetisch. Zij omvatten veranderingen voor het algemeen, erger is dat Venezolanen deze ondervinden op het gebied van huisvesting, werkgelegenheid, veiligheid, voedsel, onderwijs, gezondheid, bezit en handel. Meer alarmerend, maar ook een nieuwe nationale vijand (het kwade rijk), veel moderne wapens voor militaire avonturen, een enorm populaire reserve dat politiek gebogen is, krijgshaftige acties met Guyana en Colombia en oorlogszuchtige woorden in de verdediging van Iran en Bolivia, alle geïnspireerd Door de jingoism van de politieke groet, "vaderland, het socialisme of de dood."

Deze veranderingen in tegenstelling door een ongekende $ 35 miljard aan olie te exporteren en het importeren van $ 12 miljard van de consumptiegoederen van het imperium "vijand"; het kopen van de dollar van het imperium , deze is zwak in de wereld, behalve in Venezuela waar ze drie keer zoveel waard als de sterke bolivar (Bolivar Fuerte) ; Exorcising de Rooms-Katholieke Kerk, ondertussen beweren dat Jezus een Bolivariaanse socialist is; liefdevolle honkbaltrips en reisjes naar Orlando Florida, terwijl we dit moeten haten; uitgezonderd de burgerij van de wilde-kapitalistische socialisten, bekend als de bolibourgeoisie.

Meer tegenstrijdigheden bevatten de kritiek, op het geweld van het rijk, terwijl de ergste aantijgingen van Chavez is dat hij Amerika veroordeelt voor de behandeling van gevangenen, terwijl een record "800" Venezolaanse" gevangenen werden vermoord in de afgelopen twee jaar!! Maar de meest uitzinnige waanzin is wel dat hij zijn volk vergeet, door te strooien met geld in het buitenland (miljarden dollars), om de wereldbevolking (6,500,000,000) te laten zien dat de 21ste Eeuwse revolutie in feite de weg opent naar het hemelse paradijs.

Wil het niet te lang maken, maar er is zoveel onzin van dit manneke, dat ik denk dat initialen van Hugo Chavez (H.C) staan voor "High Crap".

Groet
Alpha

Puente Nigale

Er is/was een plan en ze zijn werkelijk begonnen met een project in Maracaibo.
Er zou een brug en een tunnel worden gebouwd.
In het Spaans werd het zo aangekondigd: “Maravillosa Obra” Comenzada por el Gobierno Bolivariano Proyectada para una inversión de “2.000 millones” de Dólares.
Let wel, we hebben het nu over een project die 2.000.000.000 dollar kost. Dus kan je verwachten dat dit zeer vooruitstrevend is en dat het geld goed wordt besteed.
Chavez is zo geweldig en volgens de Chavista's besteed hij het geld altijd ten goede van de gemeenschap.
En wat is nu gemakkelijker om dit onwaarschijnlijk mooie en ook belangrijk project te bekijken met een powerpoint demonstratie.
Moet zeggen het project ziet er geweldig uit. Maar kunnen we dit nu ook blijven zeggen?
Het geeft een kijk op de beloftes van Chavez en het voor de gek houden van de Venezolaan.
Ik heb nog maar een vraag na deze powerpoint. Maar denk dat jullie dit ook wel zullen afvragen.

Klik op: Puente Nigale powerpoint

Groet
Alpha

zaterdag 19 januari 2008

FARC Ambasade in Caracas?

De ideeën van Chavez nemen steeds grotere idiote vormen aan. Of dit te danken is aan zijn gekauw op verse coca bladen in de ochtend, opgestuurd door Morales, weet ik niet. Denk dat hij "normaal" gesproken al vreemde ideeën heeft. Maar misschien werkt dit goedje zo goed bij hem dat hij nieuwe impulsen krijgt om nog waanzinnigere ideeën te lanceren. Zijn wel erg ruimdenkend wijze, al of niet met coca en prozac heeft hem het idee gegeven om een Ambassade te laten openen van de FARC in Caracas. Denk dat dit de eerste terroristische ambassade zal worden in de wereld.
El Universal heeft een bericht uitgegeven dat er sterke aanwijzingen zijn dat Chavez deze plannen heeft. Er wordt onderzocht door de regering Chavez of dit te bewerkstelligen is. De ambassade moet dan ook de functie krijgen die een normale ambassade heeft. Dus de FARC terroristen zouden dan hulp kunnen krijgen van de Ambassade!! We weten dat als Chavez eenmaal een idee heeft hij deze op een onnavolgbare manier weet te overtreffen, dus wil hij ook voor de ELN kijken of dit mogelijk is. Gekker kan bijna niet, of hoor ik te zeggen "triester" kan een president niet wegzakken in een moeras van waanideeën. Vraag me nu wel af wat Bolivar zou zeggen over deze president.

Hij heeft de FARC en de ELN op 18 januari al erkent als verzetslegers in oorlog. En dus niet meer als een terroristische guerrilla beweging. De voorstellen werden bekend gemaakt op 14 januari.

Nu maar hopen dat de FARC en de ELN ambassades ver uit elkaar geplaatst worden want vandaag is er een klein oorlogje uitgebroken tussen deze twee groepen.

Even een klein stukje uit de krant van vandaag:
Ten minste elf burgers zijn omgekomen en 2000 zijn in het noorden van Colombia op de vlucht geslagen door gevechten tussen de rebellengroepering FARC en het ELN (Nationale Bevrijdingsleger). Dit melden lokale overheden en het Internationale Comité van het Rode Kruis. De gevechten hebben een serie van selectieve moorden uitgelokt in beide kampen.

Er vielen reeds zeven doden in Araiquita en vier in Tame. Beide groepen vechten om de controle over het oliegebied Arauca, nabij de grens met Venezuela, te bemachtigen. De gevechten tussen de guerrillabeweging FARC en ELN begonnen op 6 januari. Het ultimatum dat aan de bevolking gegeven was, luidde 'ofwel vertrekken ofwel sterven'. Daarop zijn 433 families of zo'n 2.000 personen gevlucht uit het gebied.

Het Revolutionaire Rebellenleger van Colombia (FARC) is de grootste guerrillagroep van het land en telt 17.000 strijders, tegenover 4.500 voor het ELN.


We kunnen dus zien dat deze terroristische groepen nooit in aanmerking had mogen komen voor een officiële status. Maar als je zo corrupt bent als de leider van Venezuela is het moeilijk om anders te denken. Het past dus in zijn straatje van denken en regeren. Getuige van een opmerking van twee dagen geleden waarin Chavez heeft verklaard dat een burgeroorlog niet ondenkbaar is in Venezuela. Welke "gezonde" president geeft zulke verklaringen uit. Hij hoort het land te verenigen en te zorgen dat de economie groeit en daarbij zorg draagt voor de veiligheid van zijn burgers.
Het is wel prettig dat de FARC en de ELN elkaar nu uitmoorden. En des te onbegrijpelijker dat Chavez ze een officiele status heeft gegeven.

Vraag me wel af wat alle buitenlandse Ambassades zullen zeggen en hoe ze reageren op deze bekendmaking dat deze terreur organisaties zelfs een ambassade krijgen.

Om even het geheugen op te frissen een kort chronologische clip door de jaren heen van de FARC. Eh..... je moet een sterke maag hebben.Groet
Alpha

maandag 14 januari 2008

Chavez gebruikt "coke" Farc legale politieke partij

Laat ik eerst eens beginnen met wat Chavez zegt over de FARC.
Chavez heeft nu herhaaldelijk verklaart dat de FARC en de kleinere rebellengroep ELN "geen" terreurorganisaties zijn, maar opstandige groepen met een politiek agenda. "Ze moeten gewoon erkend worden". Hij ging verder met; "Europa moet de druk weerstaan van Amerika en de FARC en de ELN van de terreurlijst halen". Zoals je kunt lezen op de linken zijn beide terroristen groepen marxistisch aangelegd en worden ze geholpen door Fidel. Dit staaft weer het idee dat Chavez een Marxistisch Zuid-Amerika wil hebben. Over de FARC die dus volgens Chavez een opstandig politieke groepering is zou ik zeggen bekijk deze website even en bekijk hoe lief ze zijn. En wat denk je van de landmijnen die de FARC heeft neergelegd in de jungle, bekijk de clip hier. En van zo'n organisatie gaat Chavez zeggen dat het een opstandige politieke partij is.
Colombia heeft direct na de gesproken woorden van Chavez over de FARC laten weten dat het onbespreekbaar is om ze van de terreurlijst te halen. Uribe heeft zelfs verklaart dat in 2010 er geen FARC meer bestaat. In 2010 loopt ook zijn ambtstermijn als president af. Ook Spanje heeft laten weten dat de Farc op de zwarte lijst blijft.

De FARC en Chavez werden alom geprezen door de vrijlating van de twee gijzelaars.
Ze hebben dus net twee gijzelaars vrijgelaten, maar direct hebben ze de voorraad gijzelaars weer even aangevuld. Vandaag staat er in de krant te lezen dat er 6 nieuwe gijzelaars zijn. Deze zijn gekidnapt tijdens een boottocht (in het Engels en in het Spaans). Het opstandige groepje politiek anders denkende hebben de passagiers berooft, het schip ontdaan van benzine en dus direct 6 nieuwe gijzelaars genomen. Een merkwaardige manier van vieren en bejubelt worden door de wereld over de vrijlating van 2 gijzelaars. En wat te denken dat Chavez het begrijpt dat de FARC moet leven van de drugs. Chavez heeft ze zelfs toestemming gegeven om Venezolaans grondgebied te gebruiken om vandaar de drugs-transporten te regelenen en om deze zelfs te telen.

Dit staat geschreven in "Bloomberg" Chavez's comments that the FARC's production of coca is acceptable show why he has allowed Venezuela's border with Colombia to become the pathway for cocaine traffickers, Frechette said.

Met andere woorden Chavez is na het lezen van dit stukje nu ook officieel Drugsbaron.
Maar we zijn er nog niet helemaal.

Wat te denken dat Morales van Bolivia iedere dag Chavez wat coke opstuurt zodat hij dit goedje kan kauwen. En.......Chavez beveelt het zelfs aan om ditzelfde voorbeeld te volgen.
Hier kan je het artikel in het engels even terug lezen.

Alle puzzelstukjes vallen langzaam maar zeker op zijn plaats. In het begin waren er alleen geruchten over de duistere zaken die Chavez zou doen. Maar nu hij het openlijk gaat toegeven hoeven we niet meer te raden of hij coke gebruikt of dat hij als president van Venezuela toestemming geeft voor drugs transporten.

Deze man is gewoon een despoot die alles en iedereen opzij zet voor zijn eigen ego.
Hoe denkt deze man die onlangs best een paar goede missions aankondigde, met onder andere zijn mission seguridad. Hoe denkt deze man nu dat dit gaat werken als hijzelf als president crimineel bezig is. Hoe gaat hij de corruptie nu aanpakken als hijzelf dus corrupt is.

Nu maar wachten totdat hij een delirium van de coke krijgt en zichzelf ontslaat.

Groet
Alpha

donderdag 10 januari 2008

Isla Margarita

Wat is er mis met een paradijs. Helemaal niets natuurlijk. Maar krijg toch wel een nare smaak in mijn mond toen ik het volgende onder mijn ogen kreeg.

Er zijn volledige sex reizen te boeken op Isla Margarita! We hebben het over een all in exclusieve vakantiereis.

We weten dat Chavez en zijn kornuiten zich soms gedragen als een ayatollah. Er werden opmerkingen gemaakt over grote billboards die iets te veel van het vrouwelijke geslacht lieten zien. Was er ook niet een opmerking van Chavez dat RCTV te veel "seks" liet zien en mede daarom zou moeten sluiten. De opmerkingen van Chavez, dat vrouwen rokken moeten dragen en geen jeans, omdat dit te strak en te nauw om de kont zou zitten. Maar weet Chavez dat er complete sex reizen zijn te boeken naar Isla Margarita!!

" Adult Vacation Getaway " geeft complete reizen weg waar de sex wordt gepromoot.
Er is een verslag waarin de "eigenaar" verklaart dat er alleen een "vriendin" is die klaar staat om je vakantie meer inhoud te geven. Hij promoot alleen vriendinnen bij de reis geboekt bij zijn hotel. Maar zoals je kunt zien in de clip blijkt het om andere zaken te gaan. Er wordt gewoon gesproken over dat een klant een vibrator wilde uitproberen bij een meisje.
De receptioniste bleek in het bezit te zijn van een domme humor. Bij de nieuwe reiziger die informatie kreeg over het hotel met bijbehorend meisjes. Ze maakte de "grap" dat als de klant voor een meisje kiest ze dan haar tandeborstel en bikini mee neemt naar de kamer en daar de rest van de tijd doorbrengt, maar dat dit niet betekend dat er direct getrouwd moet worden. En als er problemen zijn met een "meisje" dat dit direct kenbaar gemaakt moet worden.

Ook op You tube is er nu een clip te zien, voor het gemak staat deze nu ook hier.Wil er wel bij zeggen dat het gaat om een exclusief hotel. En volgens de reportage gaat het om een legale situatie!!

Nu is Chavez vorig jaar bezig geweest met een miljoenen verslindende campagne om zijn voorstellen van een nieuwe grondwet er door te krijgen. Dit helemaal ten faveure voor zijn eigen ego. Waarom niet een voorstel om deze praktijken een halt toe te brengen. Het zou passen in het straatje "mission Seguridad".
Het zou zeer zeker ten goede komen van de naam Isla Margarita in Venezuela en niet direct het woord seks-industrie oproepen.

Groet
Alpha

dinsdag 8 januari 2008

Dit zou ik graag willen zeggen tegen Oliver Stone

Op 6 januari heb ik al iets geschreven over het idiote optreden van Oliver Stone.

En eigenlijk zou ik hem persoonlijk willen ontmoeten om hem eens lekker op zijn nummer te willen zetten. Helaas........ hij zit niet te wachten op mij. Dus dan maar zo!!

Het succes is tanende van deze man en hij wil toch in de "Picture" blijven.

Ik denk maar, Oliver je bent nu de zestig gepasseerd ga lekker genieten van je rijkdom. Dit past toch niet in het straatje van de socialist Chavez. En als je toch alles wilt delen, moet je het me maar laten weten dan geef ik mijn rekeningnummer. We ruilen lekker van plaats en je kan volop genieten van het socialisme in Venezuela.
Maar achteraf niet klagen als het blijkt dat Chavez nu niet de geweldige man is die jij denkt dat hij is. Niet klagen als je melk wilt hebben bij je ontbijtje en het is er niet, of lekker een kippetje grillen, wat er niet is. Niet klagen als je maar 1 velletje wc papier per keer kan gebruiken en deze is echt dun!! En wat te denken van je andere vriendjes de FARC!! Niet klagen als er een familielid wordt ontvoerd om je vermeende geld. die heb je immers al aan mij gegeven. Niet klagen als je familielid wordt vermoord, niet klagen als je geliefde uit de rimboe komt met een koter van een terrorist.
Beste Oliver Stone, je denkt dat ik het verkeerd heb. Kijk eens naar deze website om te zien wie er nu gekidnapt zijn. Of wat te denken van deze website van mensen die vermoord zijn. En op deze website kan je zien hoe je familielid opgesloten zit. En als je verder klikt Oliver op de website kom je nog veel meer verschrikkelijke dingen tegen van de FARC. En deze FARC prijs je de hemel in. Deze organisatie is voor jouw geweldig. Net zo geweldig als de man die Venezuela op een marxistische manier op de wereld kaart wil zetten. Je was uitgenodigd door een man die wel 11 vietnams wil beginnen. Zegt je eigen film PLATOON je niets meer!! Lever dan maar ook je purpel hearts in.
Persoonlijk vond ik "Midnight Express" je beste film, maar nu met je geflirt met Chavez mag je van mij in deze geweldige regerende natie hier wel eens wat "vakantieweekjes" meemaken in de lik. En er is volop "Coke" te verkrijgen in de gevangenissen hier. Je komt niets te kort!!

De lezers van dit blog willen nu wel weten wat je gezegd hebt. We hebben een videootje van je.
Zelf kom je niet met een docu, dus maken we het wel van jou. En kijk eens op het end van de clip hoeveel idioten er op een rij staan.Bij deze ook nog even een engels geschreven artikel uit de "observer" over de idioot Oliver Stone. Het leest gemakkelijk weg en het is duidelijk dat de man helemaal de weg kwijt is.

Oliver Stone, the maverick Hollywood director, has returned from the jungles of Colombia to launch a scathing attack on America's 'secret war' in the country and blame US President George Bush for the failure of an international mission to free hostages held by armed rebels.

Speaking exclusively to The Observer, the Oscar-winning maker of films including Platoon, Born on the Fourth of July and Wall Street gave the first full eyewitness account of Venezuelan President Hugo Chavez's effort to secure the release of captives from the rebel group, the Revolutionary Armed Forces of Colombia (Farc).

Stone also spoke out in defence of Chavez, whom he called 'an honest man, a strong man and a soldier', and condemned the United States for treating Latin America like a backyard to 'throw trash, piss, do whatever the hell they want'.

Farc said last month that it was prepared to release into the hands of the left-wing Chavez two women politicians - Clara Rojas and Consuelo Gonzalez - held hostage for six years, as well as Rojas's four-year-old son, reportedly born of a relationship with a guerrilla fighter. Colombians hoped it might be a step towards peace in their decades-long civil war. If Farc was willing to make this gesture, many believed, it could pave the way for a broader agreement for the release of all 46 hostages, including French-Colombian politician Ingrid Betancourt, three American defence contractors and dozens of local politicians and military and police officers.

Chavez sent helicopters to the city of Villavicencio on the edge of the Colombian jungle. He rallied support from Latin American governments which made up an international verification commission. An acquaintance of Chavez who worked with Stone on his film Comandante, about the Cuban leader Fidel Castro, invited the director to witness the rescue for his next documentary, a study of the US relationship with Latin America.

At first Stone was told to remain in his hotel for his own safety in case he became a kidnapping target himself, but he soon ventured out and passed time in town talking to 'coke dealers and murderers'. His trip ended in frustration as he watched Chavez's negotiations unravel. 'Chavez played a poker game where he was trying to really make this work, and I think that he couldn't do it alone,' said Stone from his home in California. 'From where I was standing, he was beating the drum to rescue these hostages and to break the ice in the ongoing war between the state and the rebels. I thought that it was a significant first move, and there was resentment towards him for this on the part of Colombia and the United States.'

He says Farc had promised to provide coordinates for the location where the helicopters could go to pick up the two women and the child. Each day began with the hope that at last the hostages would be freed and for four days each day ended in discouragement for their families. Finally, on New Year's Eve, Farc announced it was 'suspending' the handover. It was not possible, it said in a letter to Chavez, to continue because Colombian military movements were compromising the safety of the hostages and their captors.

This was vehemently denied by Colombia's President, Alvaro Uribe, who is credited with improving law and order in recent years, but is also accused of close ties with right-wing paramilitary groups. He claimed that Farc was not in possession of the four-year-old boy, called Emmanuel, who had actually been living in a state-run orphanage under the name Juan David since 2005. On Friday the Colombian government said that DNA evidence proved this to be true, and hours later Farc confirmed that it had placed the child in the care of 'honourable people' while a humanitarian agreement for a hostage release was hammered out.

Stone, speaking before Farc's statement was released, denied that the discovery of Emmanuel in the orphanage was a major blow to the rebels' credibility. 'Even if it were true, I would say to you, so what? What would be the motive for Farc to create such a build-up and not release the hostages? That would be such bad intention, such bad faith, that it would condemn them from the whole world, and if that was the truth I would be surprised and upset with them.'

Stone, 61, served in the US army in Vietnam, was wounded twice and received the Purple Heart and the Bronze Star. He has won Oscars for his Vietnam dramas Platoon and Born on the Fourth of July, as well as for his screenplay for Midnight Express. Among his other best known films are Salvador, The Doors, JFK, Natural Born Killers, Nixon, Alexander and World Trade Center. He is a trenchant critic of US foreign policy.

He blamed the collapsed deal not on Farc but on President Uribe and his American backer. 'It's Colombia's fault, Colombia did not want it to happen, and I think there were other outside forces, like Bush. Uribe went to great lengths to justify his behaviour that day. For the President to fly down to this place and give a long press conference and have his general give a long talk feels like a lot of over-justification to me. I think there was a lot at stake in getting Chavez out of the hostage situation. I heard that day from two rival sources that Uribe had made a phone call to Bush the day before or that day. The Bush phone call is significant.'

Stone continued: 'I said at the time, shame on Colombia, shame on Uribe, and I meant to say shame on Bush, too. I think Bush has a spiteful attitude towards Chavez, as does the American establishment. They want to see Chavez fail. The New York Times had an article the next day saying: "Chavez's promised hostage release fizzles, his second major setback in weeks." If that's the headline, that's certainly a surprise to all those people who were down there, including the families of the hostages. It was a genuine effort to free them.'

Uribe's war on drugs has been waged with the support of Bush's programme to eliminate one of the most plentiful sources of cocaine in the world. Stone regards it as another chapter in America's long history of interference and exploitation in Latin America, supporting dictators when in its own self-interest. 'America seems to treat it as its backyard. I guess people do all kinds of things in their backyards. They throw trash, piss, do whatever hell they want, let the weeds grow. I think we've always had that idea, that it's ours.

'Colombia is the last one we have left. It's a big investment, I gather we're talking almost a billion a year now. It is the equivalent of a secret war. In my time it would have been shocking, the equivalent of the Laotian war or the Cambodian war. The country is crawling with military equipment and American equipment and supervisory technologies - satellite technology, information technology. It exists for the Farc, I think they know that. They're very paranoid; they're right to be. Every Colombian that I spoke to was scared of the military in some way or another; they're the most dangerous people, not the Farc.'

Farc is regarded as a terrorist group by the US and the European Union and is thought to be holding up to 3,000 hostages in the country's eastern jungles. But Stone refused to condemn it outright. 'I do think that by the standards of Western civilisation they go too far; they kidnap innocent people. On the other hand, they're fighting a desperate battle against highly financed, American-supported forces who have been terrorising the countryside for years and kill most of the people. Farc is fighting back as best it can and grabbing hostages is the fashion in which they can finance themselves and try to achieve their goals, which are difficult. They're a peasant army; I see them as a Zapata-like army. I think they are heroic to fight for what they believe in and die for it, as was Castro in the hills of Cuba.'

Farc has said its intention to release the two women hostages still stands but it has returned to an intractable demand: the demilitarisation of two municipalities in southwestern Colombia to negotiate an exchange of the hostages for jailed rebels. Uribe has repeatedly refused that demand and, given his apparent political victory in the case of the boy Emmanuel, is unlikely to change his position any time soon.

As they waited in vain for the handover, Chavez quipped that Stone was Bush's emissary; Stone in return called Chavez a 'great man'.

Asked to explain this description, he said: 'Because he's really made a difference. You sense a revolutionary spirit throughout Venezuela. He doesn't seem like a tyrant to me at all, he doesn't seem even like a strongman, he seems like a man who respects the law. He's abided by the constitution far faster than Bush has abided by our constitution.'

Stone also said that he was impressed with the socialist President at close quarters. 'America has heavily invested in publicising anything negative about Chavez, but I have to admire him in person as an honest man, a strong man and a soldier.'

Hostage history

Q: Who are the Farc?

A: Colombia, the centre of the world cocaine trade, has endured civil war for decades between left-wing rebels with roots in the peasant majority and right-wing paramilitaries.

Manuel 'Sureshot' Marulanda named his guerrilla band the Revolutionary Armed Forces of Colombia in 1966. Rebels make at least $300m from the drug trade yearly.

President Alvaro Uribe, in power since 2002, has launched a fresh offensive against the insurgents - backed by $3bn of US military aid.

Q: How many hostages are held by the rebels?

A: The Farc are thought to have about 800 hostages.Three have been the focus of international attention after rebels offered in December to release them - Clara Rojas, a former vice-presidential candidate; her young son, Emmanuel, believed fathered by one of her captors; and politician Consuelo Gonzalez. Rojas was kidnapped with Ingrid Betancourt, 45, in 2002.

Betancourt, 45, has won international attention because of her dual French-Colombian nationality and her children's campaign in France to keep her name in the headlines.

Q: How did Venezuela's President Hugo Chavez became involved?

A: In efforts to broker a swap four months ago, he was seen as someone to whom the Farc rebels could talk.

Groet

Alpha

zondag 6 januari 2008

FARC bevestigd "kind is in Bogota"!

We hebben allemaal het nieuws kunnen volgen over de drie gijzelaars die vrij hadden moeten komen voor de kerst. Deze drie zouden met veel bombarie overgedragen worden aan Chavez.

Speciale eenheden en vliegtuigen zouden in de jungle van Colombia coördinaten krijgen waar ze eventueel zouden kunnen landen om de drie gijzelaars op te pikken. Allerlei beloftes werden gedaan door de Marxistische vriendjes van Chavez. Oliver Stone zou alles filmen en later in een documentaire uit geven. We weten ook dat er ineens sprake van is geweest dat het kind wat in gevangenschap geboren zou zijn al vrij zou zijn in Bogota. Dus dat er maar twee gijzelaars vrij zouden komen.


In eerste instantie kreeg Uribe de schuld dat hij zou liegen over het kind. De Venezolaanse minister van buitenlandse zaken
Nicolás Maduro verklaarde dat de regering van Venezuela niet de resultaten van de DNA test kan accepteren, omdat deze mogelijkerwijs door de Colombiaanse regering zijn vervalst.
Oliver Stone, ook al zo'n geflipte idioot, gaf ook direct Uribe de schuld en zei; "ga je schamen Uribe en heel
Colombia moet zich schamen om te zeggen dat het kind in Bogota is." Hij vervolgde met; "dit word alleen maar gezegd omdat jullie willen dat het media circus wordt gestopt". We zullen nu moeten afwachten wat Stone hierop te zeggen heeft dat de FARC heeft toegegeven dat het kind in Bogota Emmanuel Rojas is, het kind van Clara Rojas.

Al met al gaat Chavez nu wel af als een gieter. En de bedoeling om Uribe voor schut te zetten is omgeslagen in het voor schut zetten van hemzelf. Een miljoenen verslindende operatie met honderden journalisten, voormalig president en momenteel "first man" van Argentinië, Nestor Kirchner en nog een zevental andere beroemdheden waren afgereisd om de operatie "Emmanuel" te volgen. Helaas leefde emmanuela al twee jaar in
Bogota.
Het eindresultaat leverde drie lege zitplaatsen in een vliegtuig op en een fikse onkostenpost.


De FARC heeft overigens wel laten weten dat moeder en zoon binnenkort verenigd kunnen worden.

Santeria

Ik heb wel eens de zwarte "magie" genoemd die in Venezuela enorm in zwang is. Deze zwarte magie (Santaria of Santeria) komt oorspronkelijk uit Afrika en Cuba vandaan.
Door de nauwe samenwerking met Cuba is deze Santaria ook uit Cuba komen overwaaien naar Venezuela. In de binnenlanden van Venezuela was deze Santaria overigens al langer bekend, maar beperkte zich alleen tot de indianen uit het binnenland.

De gouverneur van Carabobo heeft een "heks" in dienst. En ook Chavez is opgegroeid met de wetenschap van deze zwarte magie.

We hebben alleen nog nooit beelden gezien van de "beoefenaars". Op HDNet zijn er nu wel opnames te zien.
Om het makkelijk te maken heb ik de clip hieronder neergezet. En dit is de beschrijving die ze geven bij deze clip.

Venezuela: Hugo Chavez's Black Magic; Toxic Toys Part II: Who is Minding the Store?

HDNet World Report takes viewers deep inside a secret world in Venezuela showing how President Hugo Chavez invokes superstition and religion to extend his anti-US influence throughout Latin America. World Report received unprecedented access to these never-before-filmed rituals. Mick Davie also speaks to the recipients of Chavez's aid programs including clinics served by "imported" Cuban doctors. Davie also speaks with voices of the opposition in Caracas, providing a look into a Venezuela that few outsiders have seen before.Wat is Santaria (Nederlands, Engels en Santaria Voodoo)

Groet
Alpha

Venezuela bouwt huizen in Ghana

Ik heb zo nu en dan de indruk dat Chavez meer geeft om het buitenland dan om zijn eigen bevolking. Hier schreeuwen de mensen om huizen, maar Chavez laat het aardig afweten.
Er is nog nooit een president geweest in Venezuela die zo weinig nieuwbouw heeft gepleegd als Chavez. Zelfs de meest miserabele presidenten lieten meer huizen bouwen dan Chavez.
Chavez geeft wel enorme bedragen uit voor nieuwbouw, maar dit gebeurd meestal in het buitenland een voorbeeld van geld weggooien is wel om nieuwe kazernes te laten bouwen in Bolivia.
En nu gaat hij de Afrikaan aan een nieuw huis helpen. Er worden 100 huizen gebouwd in Ghana. Dit project gaat volgende week beginnen.

Zou vanuit het presidentiële Miraflores in Caracas de Barrios niet te zien zijn?

Groet
Alpha

En vertaald in het Spaans

De vez en cuando tengo la impresión de que Chavez le importa mas la gente de otros países que la suya propia. Aquí la gente esta clamando por tener casas propias, pero Chavez finge que todo esta muy bien en su país. Nunca ha existido un presidente que haya hecho tan poco, en cuanto a edificaciones de casas, como Chavez. Inclusive el peor presidente que tuvimos, hizo mucho mas casas durante su periodo presidencial.
Ciertamente Chavez esta destinando mucho dinero a la fabricación de nuevas viviendas pero en el extranjero, un verdadero ejemplo de despilfarro de dinero es el que ha entregado a Bolivia para la construcción de nuevos cuarteles para su armada.
Por si fuera poco, ahora le va a entregar a África dinero para construir viviendas, estamos hablando de la construcción de 100 viviendas en Gana. Este proyecto empezará la semana que viene.

Será que Chavez no ve desde Miraflores la existencia de los Barrios?

Vliegtuig stort neer in de Carribean

Op 4 januari om 12 uur is er een vliegtuigje neergestort bij het archipel Los Roques.
Het slechte weer bemoeilijkt de zoektocht naar het vliegtuigje en de inzittende.

Vandaag 06-01-2008 het laatste bericht over dit ongeluk. (Spaans)


De director Antonio Rivero van de burger veiligheid verklaard dat er 18 personen aan boord waren. Dat betekend dus 4 personen meer dan de oorspronkelijke berichtgeving van 12 (buiten de piloot en co-piloot)
Het gaat nu om 8 Italianen, 1 Amerikaan, 3 Venezolanen en 4 personen met een nu nog onbekende nationaliteit. En de piloten Esteban Becil en co-piloot
Ósmer Dávila.

De volledige passagierslijst zoals hij eerder was uitgegeven en een gedetailleerd verslag met foto's is hier te vinden.


Groet
Alpha

Blogarchief