Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 19 januari 2008

FARC Ambasade in Caracas?

De ideeën van Chavez nemen steeds grotere idiote vormen aan. Of dit te danken is aan zijn gekauw op verse coca bladen in de ochtend, opgestuurd door Morales, weet ik niet. Denk dat hij "normaal" gesproken al vreemde ideeën heeft. Maar misschien werkt dit goedje zo goed bij hem dat hij nieuwe impulsen krijgt om nog waanzinnigere ideeën te lanceren. Zijn wel erg ruimdenkend wijze, al of niet met coca en prozac heeft hem het idee gegeven om een Ambassade te laten openen van de FARC in Caracas. Denk dat dit de eerste terroristische ambassade zal worden in de wereld.
El Universal heeft een bericht uitgegeven dat er sterke aanwijzingen zijn dat Chavez deze plannen heeft. Er wordt onderzocht door de regering Chavez of dit te bewerkstelligen is. De ambassade moet dan ook de functie krijgen die een normale ambassade heeft. Dus de FARC terroristen zouden dan hulp kunnen krijgen van de Ambassade!! We weten dat als Chavez eenmaal een idee heeft hij deze op een onnavolgbare manier weet te overtreffen, dus wil hij ook voor de ELN kijken of dit mogelijk is. Gekker kan bijna niet, of hoor ik te zeggen "triester" kan een president niet wegzakken in een moeras van waanideeën. Vraag me nu wel af wat Bolivar zou zeggen over deze president.

Hij heeft de FARC en de ELN op 18 januari al erkent als verzetslegers in oorlog. En dus niet meer als een terroristische guerrilla beweging. De voorstellen werden bekend gemaakt op 14 januari.

Nu maar hopen dat de FARC en de ELN ambassades ver uit elkaar geplaatst worden want vandaag is er een klein oorlogje uitgebroken tussen deze twee groepen.

Even een klein stukje uit de krant van vandaag:
Ten minste elf burgers zijn omgekomen en 2000 zijn in het noorden van Colombia op de vlucht geslagen door gevechten tussen de rebellengroepering FARC en het ELN (Nationale Bevrijdingsleger). Dit melden lokale overheden en het Internationale Comité van het Rode Kruis. De gevechten hebben een serie van selectieve moorden uitgelokt in beide kampen.

Er vielen reeds zeven doden in Araiquita en vier in Tame. Beide groepen vechten om de controle over het oliegebied Arauca, nabij de grens met Venezuela, te bemachtigen. De gevechten tussen de guerrillabeweging FARC en ELN begonnen op 6 januari. Het ultimatum dat aan de bevolking gegeven was, luidde 'ofwel vertrekken ofwel sterven'. Daarop zijn 433 families of zo'n 2.000 personen gevlucht uit het gebied.

Het Revolutionaire Rebellenleger van Colombia (FARC) is de grootste guerrillagroep van het land en telt 17.000 strijders, tegenover 4.500 voor het ELN.


We kunnen dus zien dat deze terroristische groepen nooit in aanmerking had mogen komen voor een officiële status. Maar als je zo corrupt bent als de leider van Venezuela is het moeilijk om anders te denken. Het past dus in zijn straatje van denken en regeren. Getuige van een opmerking van twee dagen geleden waarin Chavez heeft verklaard dat een burgeroorlog niet ondenkbaar is in Venezuela. Welke "gezonde" president geeft zulke verklaringen uit. Hij hoort het land te verenigen en te zorgen dat de economie groeit en daarbij zorg draagt voor de veiligheid van zijn burgers.
Het is wel prettig dat de FARC en de ELN elkaar nu uitmoorden. En des te onbegrijpelijker dat Chavez ze een officiele status heeft gegeven.

Vraag me wel af wat alle buitenlandse Ambassades zullen zeggen en hoe ze reageren op deze bekendmaking dat deze terreur organisaties zelfs een ambassade krijgen.

Om even het geheugen op te frissen een kort chronologische clip door de jaren heen van de FARC. Eh..... je moet een sterke maag hebben.Groet
Alpha

Blogarchief