Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 4 januari 2008

Chavez 100.000 gepasseerd, voor bloedrood lintje voordragen

We weten al een tijdje dat Venezuela nu niet het meest veilige land is wat je als toerist kan bezoeken. We weten ook dat mijnheer H. Chavez niet echt de persoon is dat veiligheid propagandeert. Als deze man op de TV al zegt dat hij begrijpt dat mensen stelen en erger nog hij dit ook zou doen als hij honger heeft. Dan is het niet verwonderlijk dat de mensen een voorbeeld nemen aan de "president". Immers de hoogst geplaatste burger van het vaderland zou het ook doen.
Vandaar dat we dus ook kunnen stellen dat hij goed scoort op de lijst van de meest corrupte president die Venezuela ooit heeft gehad. Corruptie en criminaliteit gaan namelijk hand in hand.

In de kerstvakantie en dan met name rond de 25ste van december waren er al meer dan 200 doden te betreuren, uiteraard een record. Alle doden zijn door misdaad omgekomen. We hebben nu ook cijfers van 31 december en de statistieken geven wederom een record aan. Waren er in 2007 met de jaarwisseling nog 57 doden te betreuren nu in 2008 werd het cijfer op 63 doden gezet.

Maar kunnen we dit Chavez aanrekenen. Is het niet te simpel gedacht? Een ieder kan zich wel eens verspreken op de TV. Heeft Chavez echt zoveel impact op de criminaliteit. Laten we eens teruggaan naar 1999 het jaar waar Chavez begon met zijn carrière tot aan nu, begin 2008.

In 1998 was het aantal moorden 19 op 100.000 inwoners. In 2007 is dit al opgelopen met 46,5 moorden per 100.000 inwoners. Een uitzonderlijk moorddadig jaar was wel 2003 met 50 per 100.000 inwoners. Het aantal moorden is meer dan verdubbeld sinds 1999.
En nu hebben we het over de officiële rapporten van Human Rights. Toch zijn er ook andere cijfers bekend en Pedro Carreno minister van justitie in Venezuela maakte bekend dat er in 2007 12.249 moorden zijn gepleegd. Dat brengt ons op een getal van zo'n 74 gewelddadige doden per 100.000!!

Als we dit eens gaan vergelijken met Irak. In Irak zijn er de laatste drie maanden 1498 burgers vermoord. Even vergeleken met Venezuela die in drie maanden 3000 moorden telt, is dit het dubbele aantal aan moorden dan wat Irak telt. Een klein "detail", Venezuela is een land wat in vrede is!!!

We hebben nu dus werkelijk kunnen constateren dat Chavez aangerekend kan worden voor de groeiende criminaliteit. Constatering is dat met de aanstelling van H Chavez er al meer dan 100.000 mensen zijn omgekomen door geweld met zijn 9 jaar regeringsbeleid. Vandaar mijn kop" een bloedrood lintje" voor deze incompetente man met zijn mijlpaal in moorden.
Dit ondanks zijn mooie woorden in 1998 dat hij Venezuela veiliger zou maken.

Zijn er nog meer cijfers? Ja, een zeer ongezond beroep in Venezuela is toch wel taxi chauffeur. In 2007 zijn er 21 taxi chauffeurs omgebracht. En 2008 is lekker begonnen met op 1 januari met drie vermoorden taxi chauffeurs.

- voor elke agent in Brazilie sneuvelen 10 criminelen, in Venezuela is dit 40 personen per agent.
- dood wegens het verzet tegen de agenten is gestegen met 254% sinds 1999 in Venezuela, maar met 759% in en rond Caracas.
Je kan dit vertalen naar een hard optreden van de politie, maar het is dweilen met de kraan open als Chavez steeds maar van die vreemde uitspraken doet. Denk aan het stelen en landhervormingen etc.. etc.. De Chavista krijgt steeds meer vrij spel van hem en kan het nu ook wel begrijpen dat de politie steeds te laat is of helemaal niet meer komt.

- Er wordt geschat dat er ongeveer 6.000.000 wapens zijn in Venezuela, waarvan er "maar" 15.000 zijn geregistreerd.

En Chavez...... wat doet hij.....?????


Groet
Alpha

Blogarchief