Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 14 januari 2008

Chavez gebruikt "coke" Farc legale politieke partij

Laat ik eerst eens beginnen met wat Chavez zegt over de FARC.
Chavez heeft nu herhaaldelijk verklaart dat de FARC en de kleinere rebellengroep ELN "geen" terreurorganisaties zijn, maar opstandige groepen met een politiek agenda. "Ze moeten gewoon erkend worden". Hij ging verder met; "Europa moet de druk weerstaan van Amerika en de FARC en de ELN van de terreurlijst halen". Zoals je kunt lezen op de linken zijn beide terroristen groepen marxistisch aangelegd en worden ze geholpen door Fidel. Dit staaft weer het idee dat Chavez een Marxistisch Zuid-Amerika wil hebben. Over de FARC die dus volgens Chavez een opstandig politieke groepering is zou ik zeggen bekijk deze website even en bekijk hoe lief ze zijn. En wat denk je van de landmijnen die de FARC heeft neergelegd in de jungle, bekijk de clip hier. En van zo'n organisatie gaat Chavez zeggen dat het een opstandige politieke partij is.
Colombia heeft direct na de gesproken woorden van Chavez over de FARC laten weten dat het onbespreekbaar is om ze van de terreurlijst te halen. Uribe heeft zelfs verklaart dat in 2010 er geen FARC meer bestaat. In 2010 loopt ook zijn ambtstermijn als president af. Ook Spanje heeft laten weten dat de Farc op de zwarte lijst blijft.

De FARC en Chavez werden alom geprezen door de vrijlating van de twee gijzelaars.
Ze hebben dus net twee gijzelaars vrijgelaten, maar direct hebben ze de voorraad gijzelaars weer even aangevuld. Vandaag staat er in de krant te lezen dat er 6 nieuwe gijzelaars zijn. Deze zijn gekidnapt tijdens een boottocht (in het Engels en in het Spaans). Het opstandige groepje politiek anders denkende hebben de passagiers berooft, het schip ontdaan van benzine en dus direct 6 nieuwe gijzelaars genomen. Een merkwaardige manier van vieren en bejubelt worden door de wereld over de vrijlating van 2 gijzelaars. En wat te denken dat Chavez het begrijpt dat de FARC moet leven van de drugs. Chavez heeft ze zelfs toestemming gegeven om Venezolaans grondgebied te gebruiken om vandaar de drugs-transporten te regelenen en om deze zelfs te telen.

Dit staat geschreven in "Bloomberg" Chavez's comments that the FARC's production of coca is acceptable show why he has allowed Venezuela's border with Colombia to become the pathway for cocaine traffickers, Frechette said.

Met andere woorden Chavez is na het lezen van dit stukje nu ook officieel Drugsbaron.
Maar we zijn er nog niet helemaal.

Wat te denken dat Morales van Bolivia iedere dag Chavez wat coke opstuurt zodat hij dit goedje kan kauwen. En.......Chavez beveelt het zelfs aan om ditzelfde voorbeeld te volgen.
Hier kan je het artikel in het engels even terug lezen.

Alle puzzelstukjes vallen langzaam maar zeker op zijn plaats. In het begin waren er alleen geruchten over de duistere zaken die Chavez zou doen. Maar nu hij het openlijk gaat toegeven hoeven we niet meer te raden of hij coke gebruikt of dat hij als president van Venezuela toestemming geeft voor drugs transporten.

Deze man is gewoon een despoot die alles en iedereen opzij zet voor zijn eigen ego.
Hoe denkt deze man die onlangs best een paar goede missions aankondigde, met onder andere zijn mission seguridad. Hoe denkt deze man nu dat dit gaat werken als hijzelf als president crimineel bezig is. Hoe gaat hij de corruptie nu aanpakken als hijzelf dus corrupt is.

Nu maar wachten totdat hij een delirium van de coke krijgt en zichzelf ontslaat.

Groet
Alpha

Blogarchief