Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 2 januari 2008

Chavez overtreed wederom de grondwet

Vanmorgen op de radio was er iets wat onze aandacht trok.
Het ging over de nieuwe regels die Chavez wil invoeren over de nieuwe opzet van scholen.
Het was maar een klein berichtje, maar wil dit toch wel even vermelden, omdat hij wederom de grondwet aan zijn rode laars lapt.

Het doet hem helemaal niets dat hij zijn hervormde grondwetten niet zag doorgaan. We hebben allemaal gestemd en de uitslag was dat hij niets mag veranderen. Toch wil hij nu een nieuw begin maken en daarmee de grondwet overtreden met zijn nieuwe voorstellen voor wat betreft de nieuwe opzet van leren.

Er komen nieuwe regels waar scholen zich aan moeten houden. We hebben het dus over de lessen van Marxisme, Leninisme en al het andere wat hij graag wil zien. De indoctrinatie cursussen zullen volgens hem dit jaar al moeten beginnen. Nu is het ook zo dat momenteel alle leerkrachten na verloop van tijd opnieuw een toets moeten afleggen en als er iets veranderd is dit hun eigen moeten maken.
Hiervoor heeft Chavez iets ludiek's bedacht. Er komen 32 Cubanen die de leerkrachten gaan testen op de benodigde kennis. Hiermee hebben we dus direct 1 punt waar onze wenkbrauwen beginnen te fronzen.
Ook moeten er nieuwe school-krachten komen en die hoeven niet, zoals nu gebruikelijk is, volledig afgestudeerd te zijn. Een korte studie voor deze nieuwe school-krachten moet volgens hem genoeg wezen. Dit nieuwe fenomeen "Cubanen" die onze leerkrachten gaan instrueren past volledig in zijn straatje.
Als dit doorgang zou krijgen dan staan er straks leerkrachten voor onze kinderen die alleen maar kunnen vertellen hoe goed het Marxisme is. Het is gewoon een begin om alle leerkrachten te vervangen die momenteel werkzaam zijn. Nogmaals, nu is de studie voor leerkrachten gemiddeld 7 jaar en dit wordt volledig afgeschaft. Een ieder kan nu leerkracht worden.
Ik zie de nieuwe generatie al staan met de vraag; "hoeveel is 7 x 7 !! En waar ligt Peru of hoe moet ik een appel delen met 4 mensen".

Groet
Alpha

Blogarchief