Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 24 januari 2008

Chavez plaatst order voor "attack" helikopters

Er valt helemaal niets aan te vallen hier, maar toch heeft H. Chavez een order geplaatst bij zijn Russische vriend Poetin voor een serie uiterst geavanceerde helikopters die uitermate geschikt zijn voor de aanval.
Het gaat om de laatste generatie aanval helikopters MI-28N uit de Russische stal van producent Rostvertol, ze worden nu al genoemd "the night hunter".

De directeur van deze firma Boris Sliusar zegt dat het nog iets te vroeg is om te praten over garanties en deadlines. De overeenkomst moet nog worden ondertekend!
Maar.. hij zegt ook, volgens de "News Agency Ria Novosti", dat de eerste units waarschijnlijk geleverd worden in de eerste helft van 2009.

De MI-28 helikopters schijnen geen last te hebben van onstuimig weer en zijn uitermate geschikt om troepen te ondersteunen en hebben een enorme vlucht snelheid van 186 m/h, is onzichtbaar voor anti luchtafweergeschut en hebben als snufje dat er raak geschoten kan worden als de helikopter door turbulentie en zwaar weer heen en weer geschut wordt.

H. Chavez toonde voor deze helikopter voor het eerst interesse, bij zijn bezoek aan de fabriek Rostvertol in juli 2007.

De allereerste MI-28N helikopters zijn afgelopen dinsdag geleverd aan het ministerie van defensie in Rusland.

Venezuela heeft al van Rusland verschillende vracht helikopters de MI-17, Vecht-helikopters de MI-35 en choppers MI-26, de grootste helikopter in de wereld.

De machtsverhouding in Zuid-Amerika wordt wel heel scheef getrokken door Chavez.
En nu met zijn onophoudelijke geflirt met de FARC en zijn vijandige houding tegen Colombia
en de rest van de wereld zou het prettig wezen als 2009 nooit komt voor Chavez als president.

Groet
AlphaBlogarchief