Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 22 januari 2008

Drugs (vlucht) transporten

Om een idee te krijgen waarom er momenteel zoveel drugs transporten zijn eerst iets over de FARC. De FARC heeft alles te doen met terrorisme, marxisme en drugs.
we weten dat de FARC ongeveer zo'n 17.000 terroristen herbergt. Nu zal niet iedereen een geweer of ander schiettuig hebben. Er wordt wel melding gemaakt dat er zo'n 15.000 AK geweren aanwezig zijn. Dat zijn toch een heleboel kogeltjes die nodig zijn als er automatisch vuur wordt gegeven.
Hoe komen deze gegevens nu naar buiten. Onlangs zijn er wat FARC leden ontsnapt/gedeserteerd en ze hebben hun zegje gedaan.
De deserteurs verklaren dat de wapens en munitie geleverd worden door Venezuela!! En dat niet alleen, ze vertelde ook dat de FARC enorm druk is met drugs.

Had al eens eerder geschreven op mijn blog dat er 117 kleine landingsbanen waren voor drugsvluchten. Dit alles onder het toeziend oog van het leger. Zelfs bescherming en escortes zijn tijdens zo'n vlucht mogelijk.

In dezelfde krant:
Miles Frechette, U.S. ambassadeur Colombia van 1994-1997, heeft zich ook gemengd in de controverse die er momenteel is over de drugstransporten. Hij beweert nu dat H. Chavez wel degelijk te maken heeft met het toestaan van deze transporten.

Hij zegt dat er radars staan opgesteld op het grondgebied van Colombia en "andere" landen in de regio en deze kunnen alle vluchten vanuit Venezuela duidelijk registreren. Er zijn vluchten die naar de eilanden in de Caribean, Centraal Amerika en zelfs naar Mexico vliegen. Ze komen van de Colombiaanse grens maar van Venezolaans grondgebied, aldus Frechette.
Dit is allemaal elektronisch geconstateerd, het heeft geen zin om dit te ontkennen voegt de voormalig ambassadeur er gestrest aan toe, het is niet te tolereren ondanks de grote stilte en ontkenningen vanuit Caracas.

De diplomaat legt uit dat de regering Uribe er alles aan doet wat mogelijk is om de vluchten over Colombiaans grondgebied te voorkomen. Dit heeft geresulteerd in minder vluchten over Colombia. De drugskoeriers die geallieerd zijn met de FARC hebben zich noodgedwongen nu verplaatst naar Venezuela en de vluchten worden nu meer over het noorden uitgevoerd.
John P. Walters, hoofd van de politie tegen drugs in Washington heeft een paar dagen geleden al verklaard dat Chavez een gote facilitator is voor het drugs verkeer van Venezuela.

De arrestatie van de Colombiaanse drugsbaas "cartel of Norte del Valle", Hernando Gomez, in maart 2007 bevestigde de vermoedens dat Venezuela een hemel op aarde is geworden voor drugs verkeer.
Een beter bewijs over de connectie tussen Colombia-Venezuela-Mexico is wel het vliegtuig wat op 28 december is geland op de luchthaven van Morelos en het vliegtuig wat landde in Yucatan met 3.5 ton aan cocaïne vorig jaar september, beide kwamen van Venezuela.

Denk niet dat dit het laatste is wat we zullen horen over de drugs en de FARC en de connectie met H. Chavez. Deze man mag met de reputatie die hij in 10 jaar heeft opgebouwd, in feite nooit president zijn. Een crimineel met deze reputatie wordt al snel een mafiabaas genoemd. En Chavez is president van het rijkste land van Zuid-Amerika.


Groet
Alpha

Blogarchief