Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 22 januari 2008

Geef het Venezolaanse geld maar weg Chavez!!

Kwaad worden heeft geen zin, maar ik zie met lede ogen hoe Chavez zijn volk dupeert met de vele cadeautjes die hij weggeeft aan bevriende naties.
Even wat geld weggooierij van de Venezolaan. Kan in principe wel mijn hele blog volschrijven met cadeautjes van Chavez, maar dit geeft gewoon even een idee.

1. Neem nu het vakantie tripje van Daniel Ortega, president van Nicaragua.
Chavez heeft geregeld dat deze arme man (Geheel bekostigd van de centen van de Venezolaan) op een privé vliegtuig kon stappen die voor D. Ortega, zijn vrienden, vriendinnen, familieleden, kinderen klaar stond voor een trip naar Chili. Neem aan dat het geen posada was, maar een aardig hotel uiteraard zal deze "all in" zijn geweest. Natuurlijk had Chavez nog wel even geregeld dat er concert kon worden bijgewoond.
2. Bolivia!
Samen kauwend op een pasta kwam Chavez op het idee dat de veiligheid niet zo geweldig was in Bolivia. De arme dienstdoende agent kon het niet bijbenen als de criminelen de auto pakte. dus even de Venezolaanse portemonnee erbij.


Nu is Bolivia een land waar de criminaliteit enorm laag is. Maar er werd flink uitgepakt.
Dus dan denk je dit moet meer dan genoeg zijn.
Fout!!
We gaan naar nummer 3.

3. Bolivia
Wederom samen kauwend op wat blaadjes, krijgt Chavez een geniaal idee. Haalt een blaadje tussen zijn lippen vandaan en zegt tegen Morales: we gaan de politie in je landje nog meer moderniseren. In 2006 op 6 september begonnen de leveringen aan Bolivia.
op deze link kan je zien hoeveel er geleverd is

4.Nicaragua en Haiti
We hebben het nu gehad over "kleine" giften.
Wil er nu wel even een grote tussendoor gooien. Keuzes waren er genoeg. Gasrekening wit Rusland. Nieuwe kazernes voor Bolivia, olierekening Honduras verscheuren etc.. etc..
Maar deze is ook wel leuk.
Antonio Ledezma laat op deze link wat documenten zien hoe Chavez het geld weggooit van de Venezolaan.

Een document laat zien dat er 8.441.900,-- dollar voor een fonds was in Nicaragua genaamd fund Alba.

Een ander document bestaande uit twee orders waren van een bedrag 20.000.000,-- dollar en eentje van 5.976.000,-- dollar. Deze was bestemd voor Haiti.Wil het niet hebben of deze bedragen goed of verkeer besteed zijn. Natuurlijk zal het in hun ogen goed worden besteed. Maar hier slapen ze ook in kartonnen dozen, bedelen ze ook op straat, eten de zwervers ook uit de opengetrokken vuilniszakken met op de achtergrond de zwerfhonden.
En woont meer dan 8 miljoen mensen in de Barrios, zonder ook maar enige voorziening.

Kan alleen maar toekijken met lede ogen, kwaad worden heeft geen zin, maar wat dupeert deze junk zijn eigen Venezuela.

Groet
Alpha


update: Een posting van Tess op het Venezuela prikbord over wat verspillingen aan buitenlandse landen gedaan door Chavez. Dit is alleen maar een topje van de sluier, weet 100% zeker dat er ook "verborgen"geldbedragen zijn, die weggeven zijn door Chavez.

Blogarchief