Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 25 januari 2008

Geen geld voor Chavez's mission's

Het moest er eens van komen dat de financiële situatie onhoudbaar werd. Ondanks record inkomsten dankzij de olie, heeft Chavez ervoor gezorgd dat het stof zichtbaar wordt in de buidel.
Zijn ongebreidelde uitgaven aan allerlei, bij voorbaat gedoemde, missies en financiële hulp aan het buitenland en het illegaal uitgeven van de dollars aan "vreemde" mogendheden zorgen er nu voor dat de Venezolaan het moet doen met missies die niet voldoende geld meer hebben.
Verschillende missies worden nu verder financieel uitgekleed.
Chavez heeft zelf gisteren aangekondigd dat er dingen veranderen.

Chavez had het over mission Ribas, wat veranderd gaat worden in financieel opzicht. Het gaat nu zo worden dat er geen persoonlijke hulp gegeven gaat worden maar een collectieve hulp?
Mission ribas is het falende schoolbeleid om dit even ter herinnering op te roepen.
Heb er een stukje over geschreven op 10-08-2007 en de link naar de resultaten.
Het kon al niet slechter met de financiële hulp en dus nu verwacht ik er helemaal niets meer van.
Zijn woorden waren dat de "resources" van de staat niet meer toereikend zijn!! Gek he met al dat ge-doneer naar het buitenland.

Er worden geen contributies meer gegeven aan mission Che Guevara voorheen genaamd Vuelvan Caras. Nog niet zo lang geleden met veel bombarie en beloftes en dus nieuwe naam heropend!

En Mission Madres del Barrio.
Er konden al geen nieuwe "begunstigde" worden opgenomen in het afgelopen jaar.
En alleen nog de 60.000 vrouwen die maandelijks een bedrag ontvangen van de regering blijven dit (als ik het goed lees) nog ontvangen. Hier wordt de contributie ook stop gezet voor nieuwe gevallen . Mission Madres del Barrio was voor vrouwen die niet kunnen werken of in extreme armoede leefde.
Dit is gewoon het begin en ik denk dat we later nog meer van deze berichten gaan zien.
De vraag is waar heeft hij al de miljarden dollars aan besteed????

Groet
AlphaBlogarchief