Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 30 januari 2008

Na de "Zeppelin" nu vliegtuigjes voor de veiligheid.

Op 18 april 2007 werden er Zeppelins ingezet die Caracas zouden moeten beschermen tegen criminaliteit. Deze konden dan boven een wijk hangen en alles direct rapporteren wat er gebeurde op straat. De zeppelins waren "hufterproof" en werden met veel bombarie als "het" wapen tegen de criminaliteit ingezet. Er zouden drie van deze zeppelins komen met een waarde van US$ 465.000 per stuk.
Ben nu verschillende keren in Caracas geweest maar heb nooit 1 zo'n Zeppelin gezien. En ze zijn 15 meter groot. Zelfs het dagje met de kabelbaan wat toch een heel ruim uitzicht geeft, leverde niets op. Ook heb ik nooit in de krant of op TV gehoord dat het een succes was of zelfs een heel matig succesje. Nooit heb ik gelezen of gehoord dat het de veiligheid dient! Er komen alleen meldingen binnen van meer criminaliteit.

Nu is er een ander plan van de regering. Om politie meer controle te geven over de veiligheid. Chavez moet wel iets doen, want de bevolking klaagt steen en been over de veiligheid. Er zijn nu 6 zeer geavanceerde vliegtuigjes besteld van het Oostenrijkse Diamond Airborne Sensing. Er is een contract getekend voor de levering van zes Diamond DA42 Multi Purpose Platform (MPP) vliegtuigen aan de overheid van Venezuela.

De vliegtuigen zullen worden ingezet voor politietaken en krijgen door Polytech te leveren Cobalt 350 camera’s, die zowel gewone als infrarood beelden leveren. De camera’s staan via satellietcommunicatie in verbinding met grondstations.

De Diamond DA42 MPP is afgeleid van de met dieselmotoren uitgeruste civiele Diamond DA 42 Twin Star. Het toestel biedt in plaatst aan een piloot en een observator.

De DA42 MPP heeft bij een kruissnelheid van 255 kilometer per uur bij zestig procent motorvermogen een bereik van meer dan 1.250 kilometer. Door het aanbrengen van extra brandstoftanks kan het toestel meer dan 1.900 kilometer non stop vliegen of tot ruim twaalf uur patrouilleren. Het brandstofverbruik voor beide 135 pk sterke TAE 1.7 motoren ligt daarbij rond de 33 liter per uur. Tot de mogelijkheden behoren ook de montage van twee Riegl laserscanners.
Volgens mij is het goedkoper en effectiever om de politie die momenteel druk is met het bekijken van de dames op straat, koffiedrinken, sms-en, boodschappen doen, om deze mensen eens betere instructies te geven.
En laat de politie nu eens hun gezag tonen i.p.v. net zo hard door rood rijden, sirenes en licht aan om snel even de file voorbij te rijden.
Maak een plan om het bezit van wapens aan banden te leggen. Desnoods een soort razzia in wijken waarvan bekend is dat kinderen met een pistool op straat lopen. Open nieuwe politieposten in wijken waarvan bekend is dat er alle dagen geschoten wordt.
Door het te lang niets doen van de overheid, zal er m.i.z. harde maatregelen moeten worden genomen.
Denk dat het uren lange vliegen met zo'n leuk sportvliegtuigje weinig of niets toevoegt aan de veiligheid van de steden.
Of gaat Chavez met al zijn psychotische angsten de vliegtuigjes inzetten om de grenzen te bewaken?

In ieder geval zal dit ook wel een leuke duit gekost hebben en het zal bij "goed" gebruik een toegevoegde waarde hebben. Maar momenteel denk ik dat er andere acties nodig zijn voor de veiligheid.

Groet
Alpha

Blogarchief