Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 28 januari 2008

"Nee is nee Chavez"

"Nee is nee Chavez"!!
Chavez heeft het besluit genomen om via een omweg toch aan de macht te blijven. Hij wil zijn verloren "reform" definitief toch door zien gaan. Chavez kwam met dit op de proppen in zijn Alo Presidente van afgelopen zondag.
Het is een schokkend bericht met uitspraken die er niet om liegen.
Chavez wil zijn reform er gewoon doorheen drukken en komt met 10 januari 2010 met het eerste deel. We moeten dan stemmen op de vraag; "Bent u het ermee eens tot wijziging van artikel 227 van de Grondwet, waarin staat dat de president alleen 1 keer kan worden herkozen?
In 2013 staat dan deel 2 op de agenda. Dit als hij in 2010 het artikel 227 kan veranderen..
De weg is dan open om de ruim 60 grondwetswijzigingen door te voeren.

Nu is Chavez bezig met zijn "2de" termijn en deze loopt af in 2013 en zoals het er nu uitziet moet hij dan opstappen. Dat is hij al 14 jaar president i.p.v. de normale 8 jaar.

Een stukje vertaling over zijn preek.

Chavez "We doen wat we kunnen met de grondwettelijke veranderingen, maar als we daar niet in kunnen slagen zal ik opstappen.
Direct gevolgd door een waarschuwing met "OORLOG" als er tijdens de verkiezingen in 2013 een contra revolutionair wint!!!
Chavez hierna dat zijn socialistische revolutie een garantie is voor vrede.

Het meest schokkende is wel dat hij dreigde met een "oorlog" in dit geval dus een burgeroorlog!!
Dit is nu trouwens de tweede keer dat hij het zegt.
Hij geeft dus geen moer om wat het volk wil, alleen zijn eigen wil en ideeën zullen moeten zegevieren, desnoods met een andere president die als "Jan Klaassen" door het leven moet en die dan als president doet wat Chavez op de achtergrond zegt.

En dan het gebazel dat zijn revolutie een garantie voor vrede is. Alleen als wij, als volk. op onze knieën gaan voor hem en als een hondje mooi gaan zitten, dat is er voor ons "vrede".

Hoezo Democratie???

Groet
Alpha

Blogarchief