Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 30 januari 2008

Ontslagen door onderwerp "copei"

Kan me voorstellen dat niet iedereen weet wat "Copei" is. Deze link (Engels, Nederlands) geeft een verklaring.
Het is dus een legale politieke partij die zelfs twee presidenten heeft opgeleverd in Venezuela.(Rafael Caldera en Luis Herrera)
Momenteel gaat de partij door het leven als Partido Social Cristiano de Venezuela (de Sociale Christen-Democratische Partij van Venezuela).
Copei was dus opgericht op 13 januari 1946.

Nu is er een lerares verwijderd van school (Merida) omdat er een politiek onderwerp in de klas was en zij de geschiedenis uitlegde over de politieke partijen en dus ook Copei besprak. En het was mid januari en op 13 januari zou Copei dus hun 52 jarig bestaan vieren. In onze ogen niets anders dan dat de lerares probeerde om een zo compleet mogelijk verhaal te geven over de historie.

Tot een vader van 1 van de kinderen het onderwerp Copei las. Hij heeft dit aangegeven, vergaderingen op school, hoogwaardigheidsbekleders, regeringsfunctionarissen, de hele mikmak raakte overstuur. Met als gevolg ontslag voor de lerares en de directeur en mede directeur van de school worden herplaatst.

Wist niet dat Chavez het reform gewonnen had,
Wist niet dat er alleen politieke les gegeven mag worden met "goedkeuring" van deze regering,
Wist niet dat deze regering al begonnen was met indoctrinatie lessen,
Wist niet dat er voor Chavez geen geschiedenis is van dit land,

Weet wel dat deze regering kompleet gestoord is en niet alleen de weg kwijt is maar ook de historie/geschiedenis van dit land.!!

Groet
Alpha

Blogarchief