Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 21 januari 2008

Stuurt Chavez aan op een burgeroorlog!!

Vandaag een stukje in de krant (Spaanstalig) die er niet om liegt.
Chavez is al bezig om zich sterk te maken, op zijn manier, voor de regionale verkiezingen.
Deze houdt in dat er gouverneurs en burgemeesters gekozen worden.
Nu is het zo dat bijna in elke stad en staat er een chavista op deze stoel zit. Gelukkig zijn er voorbeelden van niet regeringsgezinde burgervaders en gouverneurs die ondanks het gehijg van Chavez in hun nek er toch iets moois van proberen te maken. Het grote verschil kan je eigenlijk wel zien in de hoofdstad Caracas. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de wijken "La Lagunita Country Club", "El Placer", "El Rosal", dan zie je dat er veel mogelijk is, er zijn zelfs fietspaden aangelegd. Deze wijken worden bestuurd door een niet regeringsgezinde burgemeester. Vergelijk het met andere wijken en je hebt het verschil tussen dag en nacht.
Nu terugkomend op Chavez met zijn voorbereidend werk voor deze verkiezingen. Hij is duidelijk ongerust en zelfs nerveus. Dit heeft te maken met zijn eerste nederlaag vorig jaar december met het reform (grondwetswijzigingen).
Gisteren met zijn "alo presidente" gaf hij alvast een voorproefje over wat er komen gaat.
Hij riep gisteren de mensen op om vooral niet de oppositie te laten winnen!
Het is belangrijk dat wij (chavista's) de regionale verkiezingen winnen. Hij vervolgde met; "stel je nu eens voor dat de oppositie meer zetels zou krijgen in Caracas, Miranda state, Carabobo, Zulia, Tachira, Anzoategui. En er zouden dus meer burgemeesters en gouverneurs komen, dan is de volgende stap een "oorlog". Want ze komen voor mij daar kan je zeker van wezen. we krijgen dan een herhaling van april 2002!! Hij riep het land op, om te vermijden dat degene die het land kapot maakte nooit meer aan de macht mogen komen. De oppositie wil weer terugkomen en dan het land weer aan het "imperium" teruggeven. We krijgen dan weer imperialisme en we zijn dan alles weer kwijt. Een voorbeeld, ik nam de beslissing om de tol te verwijderen, dit omdat de mensen klaagde. ik betaalde geen tol, dus mijn geweten begon te knagen.

Dat hij hiermee ruim 10.000 mensen op straat kwakte doet hem niets. Alles moet weer wijken voor zijn campagne om te winnen. Dus wat is nu 10.000 man als je populistisch wilt wezen voor het overgrote deel van de bevolking. Hij heeft in 2002/3 ook 13.000 man van de PDVSA op straat gegooid.
En dan wat hij zegt over "oorlog". Het is trouwens de tweede keer binnen 1 week dat hij dit zo zegt. De eerste keer noemde hij het gewoon een burgeroorlog, die hij niet voor onmogelijk hield.
Het is gewoon een vaststaand feit dat de bevolking van Venezuela verdeelt is in twee kampen. En deze liggen elkaar niet en er is zeer zeker een grote wrijving tussen deze twee kampen.
Nu met de woorden van Chavez gericht aan de bevolking zal dit zeker niet minder worden.

groet
AlphaBlogarchief