Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 27 januari 2008

Pre-War situatie met Colombia door Junk Chavez

Vandaag een artikel in de krant dat menigeen grijze haren geeft bij het lezen.
Zelf verwacht ik niet dat het gaat escaleren. Ik verwacht meer verstand van de legerleiding dan wat er rondspeeld in het met coca verbrande hersens-deeltjes van Chavez.
Volgens mij gaan we eerder een situatie tegemoet die refereert aan 2002, maar dan met als afloop dat Chavez niet meer terugkomt als president.

Wat wordt er gezegd in de krant en wat gebeurd er momenteel aan de grens met Colombia.

Chavez heeft troepen gestuurd naar de grens van Colombia en niet alleen om te voorkomen dat de smokkel wordt aangepakt.
Er is een oefening gepland (Operation Caribbean 01),aan de grens met 3000 leger eenheden volop uitgerust met aanvals helikopters, tanks, lichte helikopters, 155 mm artillerie, etc.. etc..
Nu worden er wel eens meer oefeningen gehouden. Maar iedere politicus zal nooit provocerende oefeningen plannen met de uiterst gespannen situatie die momenteel heerst met Colombia. Nog nooit is de situatie zo ontvlambaar geweest zoals nu.
Dat de situatie momenteel zo gespannen is, is alleen te wijten aan de idioterie van Chavez. Alleen hij is hiervoor verantwoordelijk.

De Nueva Herald quote Chavez met deze opmerkingen. "Ik weet dat de regering van Colombia samenzweringen smeed met het doel de provocatie om een oorlog uit te lokken dit als als pion van het imperialistische rijk "de verenigde staten".
Hij beschuldigd de Verenigde Staten als de stichter van deze militaire agressie en zegt de olie zal naar 300 dollar een vat stijgen als er een oorlog komt.

Hij baseert zijn geklaag op bronnen van de Venezolaanse inlichtingendienst en uit bronnen van andere landen. Alsmede de bezoeken die Colombia onlangs had van drie hoge ambtenaren en Condoleezza Rice en generaal James Stadrivis.
En dat Condoleezza Rice in colombia was, is geen toeval.

Rafael Pardo voormalig minister van defensie van Colombia zegt dat het vrijwel onmogelijk is om 1.300 mijl (2080 KM) met zo'n grote groepen macht te managen.
Een klein accident kan gemakkelijk genereren in een situatie die zeer gecompliceerd kan uitvallen, vooral in de uiterst gespannen situatie die momenteel heerst.

Fafael Guarin, veiligheids expert de universiteit van Los Andes in Bogota argumenteerde dat Chavez alles zal doen om zijn Bolivariaanse revolutie zal uitbreiden, desnoods met de hulp van zijn leger!!

Er staat nog veel meer in dit artikel van "Nuevo Herald" met commentaar van experts over de gespannen relatie met Colombia. www.elnuevoherald.com/noticias/america_latina/story/149504.html
Maar vind dit wel genoeg, omdat het de absurditeit toont van Chavez.
Persoonlijk geloof ik nog steeds niet in een gewapend conflict met Colombia.
Krijg ook langzaam maar zeker de indruk dat het leger "het bevel" niet zal uitvoeren. Chavez verliest meer en meer de controle en dan heb ik het niet over de controle van zichzelf.
Maar het blijft een zeer ongewoon en ongeruste situatie waarin hij dit land indrukt.

Groet
Alpha

Blogarchief