Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 13 februari 2008

Baduel........Chavez is de gids die Venezuela naar een crisis stuurt.

Baduel:
Een gewezen generaal, beste vriend die Chavez gehad heeft (legerperiode), en gewezen minister van defensie onder Chavez. Baduel heeft Chavez na de coup weer teruggebracht als president van Venezuela.

Baduel heeft al eerder afstand genomen van Chavez door publiekelijk kenbaar te maken dat het Reform in 2007 er nooit doorgedrukt mag worden. En heeft druk op Chavez gezet, omdat Chavez in eerste instantie zijn nederlaag niet wilde erkennen met het reform.
Baduel is dus heel handig geweest voor de oppositie, ondanks dat Baduel het marxisme aanhangt en niet verenigbaar is met de idealen van de oppositie. Eerdere posting van mij over Baduel (Wie en wat is Baduel)

Vandaag een artikel in de krant waarin Baduel zegt het land in een diepe crisis zit. En merkte op dat het voedsel gebrek, de oplopende criminaliteit en corruptie bewijst dat Chavez faalt als president.

Maar Baduel, eerst lid van de nauwe cirkel van Chavez, sprak ondubbelzinnig op maandag.
Hij beschuldigt zijn voormalige commandant er van om Venezuela grillig en verlaten van democratische idealen te leiden, iets wat ze samen vroeger wel gedeeld hadden.

Hij zegt ook dat de geheime dienst al zijn bewegingen volgt, en telefoon aftapt.
Zelfs contacten worden gevolgd en afgeluisterd. Een ontmoeting met academici, officieren en politici worden gemonitord. Er wordt steeds gewisseld met nieuwe telefoons om te voorkomen dat alles wordt afgeluisterd.

Baduel: Ik heb regelmatig informele ontmoetingen met vrienden in het leger en ik zie en merk dat er verwarring, rusteloosheid, angst heerst.
Het geflirt van Chavez met de Colombiaanse Guerrilla's stoort menig militair en er is een flinke onenigheid over de rangen in het leger.
Jonge ongeüniformeerde officieren komen regelmatig bij mij langs om te praten. Wie dit zijn kan ik om veiligheid's aspecten niet zeggen.

Groet
Alpha

Blogarchief