Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 26 februari 2008

Carabobo trieste nummer 1

Had het al eens aangehaald dat het net het wilde westen is hier. Voor een aantal jaren geleden was de criminaliteit ook erg, maar lang niet zo erg als nu. Hoor met weemoed de verhalen dat je tien jaar geleden nog op straat kon spelen met je kind. Nu is het in de tuin met hoge muren en daarboven op een voltage met alarm. Zelfs op plekken waar bewaking is, is het niet meer veilig. De club waar ik lid van ben is al vier keer overvallen in 7 maanden tijd. Het gezin wat daar al tien jaar woonden heeft na overval tig, de spullen gepakt en is verhuist.
Wandelen op straat, helemaal alleen, is zelfs overdag niet meer veilig. Het maakt niet uit waar, de criminelen rijden met de auto of motors (meestal met een klein groepje) door alle wijken. Ze zien een slachtoffer en waar iedereen bij staat beroven ze je. Het openbaar vervoer is vragen om beroofd te worden. Onze interieurverzorgster is in drie maande tijd al 5 keer overvallen in de bus. Ik praat nog steeds over daglicht. Uitgaan in deze stad kan wel, maar dan alleen naar het restaurant en dan linea recta weer naar huis met de auto. Na de pogingen tot inbraak bij ons in 2006 een gemiddelde van 1 per 3 maanden en in de maand december 4 keer, hebben we dus nu ook een waakhond. Vanaf deze tijd zijn er geen pogingen gedaan en is het vrij rustig. Kan dat niet zeggen bij onze buren. Het tempo van inbraak blijft net zo hoog en bij verschillende buren is het meerdere keren per maand.

Ben nu verschillende keren in Caracas geweest en voelde me zelfs beter op mijn gemak dan hier.
En als je dan de krant las dan dacht je hoe is het toch mogelijk dat Caracas zo gevaarlijk is. De cijfers liegen er echt niet om, Caracas is gewoon een onveilige stad. Moet wel zeggen dat ik uitging in de betere gedeeltes van Caracas. en overdag heerlijk uren heb lopen wandelen.
Iets wat hier in Valencia niet kan, dit is uitgesloten, goede buurt of niet, het is onmogelijk.

Helaas tot mijn spijt stond er dus vandaag in de krant dat Carabobo de meest criminele staat is in Venezuela. Het afgelopen weekend werd gekenmerkt met 322 criminele delicten en per 2uur en 20 minuten werd er een moord gepleegd.
In Valencia word er per 3 uur en 20 minuten eentje omgelegd. Dit zijn cijfers die ongelooflijk zijn. Als ik dit aan het thuisfront vertel denken ze dat ik dronken achter mijn pc zit. (zit aan de whisky)

Deze kop stond vanavond in de krant:

"Carabobo: el estado más violento"

Caracas, febrero 25 (Jesús Castro).- El ministro de Interior y Justicia, Ramón Rodríguez Chacín informó que el estado Carabobo resultó ser el más peligroso del país, según cifras levantadas por el MIJ y difundidas en un acto realizado en Caracas, horas antes de anunciar la recepción de las coordenadas para la liberación de los secuestrados de las FARC.

Chacín señaló que Carabobo tiene el más alto número de delitos con 322, por lo que llamó a las autoridades policiales de esa región "para que vengan, que hagan como hizo Zulia, que vino el comandante de la Guarnición y asumió la seguridad de la entidad".

Dan denk je... het zal wel. Dan lees je de volgende kop:

Durante el fin de semana según reportes del Cicpc

Asesinaron a 21 personas en Carabobo

En dan worden de personen genoemd en wat er gebeurd is.

Onder Chavez is het gewoon onwijs slechter geworden met de veiligheid. Het moord percentage is nu 47 op de 100.000 inwoners. dit zal gerust nog wel iets oplopen aan het eind van het jaar.
Hiermee zitten we op een hoger niveau dan Irak!!!
Het verschil is wel dat wij in "vrede" leven. Kunnen we Chavez hier de schuld van geven?
Volmondig zal ik "JA" zeggen. Als wij andere landen voorbij streven en nu zo'n beetje nummer 1 staan in de wereld is het de schuld van de regering. Landen zoals Colombia zitten stukken lager met het aantal moorden voorbeeld 35/100.000. En Colombia was voor tien jaar geleden nummer 1 in Latijns Amerika, mede door de FARC, ELN en nog wat andere groeperingen. Deze hebben wat moorden op hun geweten.

Voor de Spaanstalige hier wat linken, van de trieste Alpha met een nummer 1 notering. Ik walg ervan.
Ga nu de hond uitlaten, het is laat!!! maar geloof me dit beest is gevaarlijk.

Groet
Alpha

Blogarchief