Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 5 februari 2008

Chavez en de drugswereld

Er is al zoveel gezegd over de FARC, Drugs, regering Chavez en Colombiaanse drugs kartels.
Maar allemaal op buitenlandse blog's en maar een paar kranten.
We zien Chavez rustig kauwen op coca-bladeren tijdens een ALBA meeting. Hij steunt openlijk de FARC. En alles wordt in rap tempo open en bloot naar buiten gegooid. Net of het Chavez als staatshoofd van Venezuela niets kan schelen dat zijn land te grabbel wordt gegooid in de wereld en waar hij steeds meer wordt gezien als een clown.
Er zijn nu een paar artikelen die Chavez, de regering en het leger steeds meer in het daglicht brengen van Drugs. En het blijft niet alleen maar tot gissingen en veronderstellingen.

Generaal Hugo Carvajal
Estas son dos de las pocas imágenes que se conocen de Hugo Armando Carvajal, general de División del Ejército venezolano y actual director de la Dirección General de Inteligencia Militar.

Onlangs verscheen er een artikel in de Samana.com. Het gaat over het hoofd van de militaire inlichtingendienst, generaal Hugo Carvajal. Niemand weet veel van deze man. Hij hoeft voor geen enkele beslissing toestemming te vragen. Alleen zo nu en dan Chavez inlichten, hij leeft dus onder en boven de wet. Enorme macht, maar met een laag profiel, hiermee bedoelen ze dus onopvallend.
Op de militaire academie was hij zeker geen uitblinker eerder het tegenovergestelde.
In het jaar 2007 werd hij meer bekend. Zijn naam werd een paar keer genoemd in Colombia (contraspionage) omdat hij de veiligheid van Colombia aantastte. Carvajal zou bescherming hebben verleend aan guerrilla's met valse documenten en bescherming hebben verleend aan drugssmokkelaars. Zijn naam word ook genoemd met de onlangs vermoordde Wilbert Varela "zeep". Het volledige artikel is hier in het Spaans te lezen. En hier in het Engels.
Het brengt me naar het volgende punt, de vermoordde Varela. Wat heeft hij te maken met Chavez. De link is nu gelegd met Varela naar Carvajal en uiteindelijk naar Chavez. Maar Varela heeft een directe link met Chavez.
Ook word beschreven de vriendschap met de FARC en Carvajal in het stuk van Semana.com.


Varela:
El cuerpo de Wílber AlirioVarela, alias ‘Jabón’ fue encontrado el jueves de la semana pasada en una cabaña en un complejo turístico en Mérida, Venezuela. Durante años las autoridades venezolanas negaron que el capo estuviera escondido en su territorio

Het was geen geheim dat drugsbarons zich op hielden in Venezuela. Zo ook met Varela die dus bescherming kreeg van het leger van Venezuela.
Hij zat al in Venezuela in 2004!!! Carvajal gaf opdracht aan zijn leger om deze man te laten lopen.
Natuurlijk ging dit niet voor niets. Varela had een eigen leger in colombia die hem beduidend minder kostte dan wat hij hier moest betalen. Maar de oorlog tussen de bendes was gevaarlijk en in Venezuela had hij niets te duchten.
De relatie die Varela opbouwde met de gouverneur van Barinas was zeer goed. Varela had zelfs drie ranches die tegen de ranch van de familie van Hugo de los Reyes Chavez aangrensde. De vader van Hugo Chavez, president van Venezuela.
Varela kwam in moeilijk vaarwater, hij verloor steeds meer macht in Colombia en raakte door zijn "beschermings" geld heen.
Met als uiteindelijk gevolg de moord op hem een paar dagen geleden.
De link naar de familie Chavez en drugsbaron Varela is hiermee ook aangetoond.
Het hele artikel over Varela is hier te lezen.

Wie de 5 miljoen dollar heeft opgestreken die Amerika had uitgeloofd voor Varela is nog niet bekend.

Maar er word al druk over gespeculeerd.

Nu met een eigen grondgebied van de FARC, De ideologie van Chavez (Marxisme). De groeiende haat tegen Colombia en Amerika. De investeringen in militair materiaal. De levering van kogels en andere goederen van Chavez aan de FARC.
Denk niet dat het er hier gezelliger op wordt.

Groet
Alpha

Blogarchief