Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 17 februari 2008

Chavez heeft nog meer geld nodig!!

Vandaag op zondag was er weer en "alo presidente".
Hierin maakte Chavez bekent dat hij alleen met de levering van olie stopt als Amerika Venezuela aanvalt. Niets meer over de bevroren tegoeden van de PDVSA en de daaruit voortkomende oliestop. De bluf was denk ik te veel. En snuf denkt nu dat de beste verdediging de aanval is dus hij beschuldigd nu Exxon van het stelen van 500.000 vaten olie van een eerdere productie uit de Cerro Negro. Chavez; "dit is...... een andere reden om Exxon aan te klagen voor wat ze gestolen hebben van ons en wat ze ons nog moeten betalen. Even later zegt hij. Let op!! Hij zegt letterlijk, "Ik zou ze kunnen aanklagen". Is hij nu zeker van de diefstal of bluft hij weer!! Ook zei hij dat Exxon met een minimum aan nodige investeringen maar 6% van de teer-olie heeft gewonnen. Hij vergeleek het met het slachten van een koe en alleen de biefstuk eruit te halen en de rest laten rotten.
In hetzelfde olie verhaaltje liet hij ook nog even doorschemeren dat er een verhoging van de belasting komt op de olie!! Hij noemde het "ganancia súbita" oftewel "Plostelinge profijt/winst".
Het gaat om de olieconcerns die ineens door de hoge prijs de olie verkopen veel winst maken en dus gaat de belasting omhoog "
ganancia súbita" en je moet meer afdragen.
(De belasting die hij wil invoeren komt oorspronkelijk van
Joseph Stiglitz.)
H. Chavez zei later nog dat hij binnenkort hierop terugkomt met een recommandatie op hoe ze het zullen noemen om "taks" te heffen op plotselinge hoge winsten.
Dit wordt dan de vierde belasting verhoging in evenzoveel jaren om het inkomen van deze regering op te vijzelen.

Volgens Reuters op vrijdag heeft Ecuador Olie Minister Galo Chiriboga gezegd. dat de OPEC de situatie gaat bespreken en volgens hem zullen ze Venezuela steunen in de eerstkomende vergadering.
Dit zal op 4 maart 2008 plaatsvinden.

En onze liefhebber van minderjarige heeft ook nog wat te zeggen. Heel stoer haalt deze Daniel Ortega uit in de krant en roept de ALBA op om verzet. Hij zegt dat het niet alleen een aanval is tegen de PDVSA, maar ook (Ineens zijn het landen geworden ipv bedrijven) tegen "Cuba, de Dominicaanse Republiek, Honduras, Nicaragua, Dominica, Bolivia, Haïti," alle leden van de ALBA en tegen de 17 landen die lid zijn van Petrocaribe.
Deze man is ook al de weg kwijt!!! Waarschijnlijk een nachtmerrie gehad met Chavez die uitviel "waarom help je me niet" Danielle!! Dus komt hij met zo'n verhaal.


Groet
Alpha

Blogarchief