Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 4 februari 2008

Chavez herdenkt zijn eigen bloedige gefrustreerde en mislukte coup van 1992

Gisteren was het al opvallend druk in de lucht met allerlei gevechtsvliegtuigen die rondjes draaide over de stad. Wat een oorverdovend lawaai is het als die gasten laag over de stad gieren.
Vandaag ineens wederom een oorverdovend lawaai van gevechtsvliegtuigen. In formatie over de stad. Later nog wat van die lawaai dingen, er werden zelfs capriolen uitgehaald. Wel hoog in de lucht anders knallen ze tegen de bergen aan hier.
Dit werd later gevolgd door allerlei helikopters die overvlogen. Deze mallotigheid met aanvliegen duurde alles bij elkaar een dertig minuten. Al het luchtmacht materiaal kwam uit de richting van Maracay. Wat blijkt Chavez was hier in Valencia om zijn mislukte bloedige coup te herdenken uit 1992. Er was een cadena van deze gebeurtenis op de TV. Er wordt erbij verteld dat het een landelijke oefening was. Er werden wat mensen herdacht die waren gevallen in de coup poging en familieleden kregen een herdenking mee naar huis. Chavez kreeg als gewoonlijk een brief (heel normaal hier, je geeft de president een brief) Je babbelt met hem en je geeft je smeekbede.
Er werd een militaire parade gehouden met verschillende pantservoertuigen, bovendien konden de mensen de F-16 vliegtuigen en Russische-helikopters en de Sukhoi vliegtuig zien, onlangs gekocht door de Venezolaanse staat.
Volgens Chavez was 1992 het begin van de Bolivariaanse Revolutie. Dus herdenken met veel macht die gefrustreerde coup. Ik zie het gewoon zo, een mislukkeling herdenkt graag zijn mislukkelingen. Binnenkort gaan we herdenken dat we al 12 maanden geen verse melk hebben in de supermarkt!! Maar......we hebben Russische gevechtsvliegtuigen. Moet wel zeggen je hebt een hoop herrie voor je geld, kan geen rotje tegenaan!

Opvallend is wel dat er nu een persbericht is over zijn twee leger kameraden,
Yoel Acosta Chirinos en Jesús Hernández Urdaneta. Deze twee zeggen dat Chavez het originele Bolivariaanse project heeft verraden! en de constitutie van 1999.
Ze vertellen er nog bij dat de situatie in economisch en politiek oogpunt nu erger is dan in 1992!!
En dat het Bolivariaanse project nu een militair project is geworden.

En zo viert prins Hugo dus zijn carnaval en iedereen is verplicht mee te kijken op TV.

Groet
AlphaBlogarchief