Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 26 februari 2008

Chavez komt met redding Spaanse taal.

Na het lijstje van 100 namen voor nieuwe wereldburgers heeft Chavez weer iets nieuws bedacht.
De Venezolaan moet meer Spaanstalige benamingen gebruiken. Het Engels moet verbannen worden. Zeg het met trots in het Spaans! Het Engels is imperialistisch en dat moeten we kwijt.

Voorbeeld: mouse voor de computer moet voortaan "raton" heten. Marketing is voortaan "mercadeo", Een voetbal sponsor is voortaan "patrocinador".
Hij stoorde zich ook aan de term "Full" als je ging tanken, nu moet je zeggen Llenar.

Woorden zoals staff, popup mogen ook niet gebruikt worden. Er is zelfs een Campagne opgezet om deze woordkeuze te veranderen.

Ook de radiostations moeten meer Venezolaanse muziek draaien en er wordt een bioscoopketen opgezet met alleen nationale films.

Nu weet ik dat de familie Chavez nogal wat moeite heeft met de Engelse taal. Adan heeft in het verleden Engelse les gehad van mijn vrouw. Na een paar maanden heeft ze gezegd tegen hem, al zit je hier een jaar, je zal het nooit leren. De enorme kennis van Hugo gaat ook al niet verder dan "How do you do" met een cadena als hij Bush weer eens schoffeert.

Moeten de indiaanse woorden er nu ook uit of mag dit wel?
misschien komt Chavez straks wel met een Venezolaanse taal. Zoiets als de Friezen in Nederland.

groet
Alpha

Blogarchief