Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 10 februari 2008

Commentaar Chavez op Exxon

Alo Presidente nummer 303 de wekelijkse soap van Chavez was er weer eentje vol met commentaar op de Empire.
Dat het botte hoofd nu niet begrijpen wil dat Exxon een prive onderneming is en niets te doen heeft met Bush, maar een bedrijf is wat zijn belangen verdedigd, gaat er niet in bij Chavez. Chavez deed hetzelfde toen hij Exxon de deur wees. En hij kon moeilijkheden verwachten als er geen schade vergoeding zou komen. In zijn soap van vandaag haalde hij dus hard uit tegen Amerika.

Hij zei; ,, Ik spreek nu tegen de US Empire, want dat is de meester. Als je doorgaat met het "bevriezen" en het gaat ons pijn doen, zullen wij jou pijn doen. En weet je hoe? We sturen geen druppel olie meer naar de Verenigde Staten. Neem notities van dit Mr. Busch, Mr Danger!"

Dit naar aanleiding van Exxon's rechtszaak die gewonnen is tegen de PDVSA. En de bevriezing van 12 miljard tegoeden van de PDVSA.
Het mag de junk ontgaan zijn maar het was een Engelse rechtszaak!
Hij vervolgde; ,,De bandieten van Exxon Mobil zullen ons nooit meer beroven!! Als de economische oorlog zal voorduren dan zal de prijs van de olie de 200 dollar halen en meer dan 1 land zal ons steunen in deze oorlog."

Het is niet de eerste keer dat Chavez dreigt met het stopzetten met olie uit te voeren naar Amerika.

Ik kan het mis hebben, maar Amerika is de nummer 1 klant van Venezuela met een 90% olie export naar Amerika. Nu met de torenhoge schulden, bevroren tegoeden en dan geen inkomsten meer uit export naar Amerika wil ik wel eens zien wie er aan het kortste eind trekt. Vergeet niet dat Venezuela geen eigen industrie heeft en 75% moet importeren.

Ik mag er wel vanuit gaan dat de OPEC de contracten zal respecteren met export landen en dat de olie dan niet een andere weg zal vinden vanuit Venezuela.

Voorlopig denk ik niet dat dit zo'n vaart loopt, maar ja met een junk weet je het nooit.

Nog meer in cadena 303? jawel... Chavez heeft Nestle en Parmalat bedreigd. Hij wil beslag leggen op deze melk fabricerende fabrieken. Ik moet dit even kwijt, want Parmalat is al van Venezuela.
dus gaat hij beslag leggen op zijn eigen fabriek. Of.....nee hij is de weg kwijt. Grote woorden om het publiek tevreden te stellen??. Voor Nestel zou het niet de eerste keer zijn dat de hele voorraad word geconfisqueerd. Een 125.000 ton werd rond 17 november in beslag genomen. Nog wat meer lachen Nestle is al van Venezuela, het wordt allen gerund door Zwitsers!! Dus Chavez gaat nu al dingen van zichzelf afpakken, weet wel dat dit goedkoper is dan het gevalletje met Exxon. Of drugsprobleem en vergeetachtig geworden? Ik hou het gewoon op populistisch gebral met een vlaag van verstandsverbijstering.

Nog meer flauwekul, jawel maar heel kort. Hij beschuldigd Amerika ervan om drugs en geweren in te voeren in Venezuela. Tegen zoveel onzin kan ik niet schrijven, dus hier de link. Ongelooflijk wat een gespreksstof kan die man opvoeren. Totaal van lotje om toch maar een gewapend conflict uit te lokken met Colombia.


Groet
Alpha

Blogarchief