Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 10 februari 2008

De waarheid over de Europese Unie verkiezingswaarnemers in Venezuela

De schande met fraude over de verkiezingen in 2006 blijft zich als een rimpel over het water uitbreiden.
Voordat ik mijn blog had, had ik al eens geschreven op het prikbord over de fascistische lijst van TASCON. En later over de onwaarschijnlijke grote fraude van de verkiezingen in 2004 en 2006 door het CNE. Blijf er nog steeds bij dat Chavez door manipulaties op elk gebied van fraude en intimidaties zijn presidentschap gekregen heeft.
Nu dus een nieuw bericht over de verkiezingen van 2006 in de krant.
Het gaat over iemand die uitgezonden is om als EU afgevaardigde de verkiezingen moest waarnemen in Venezuela. Het is warempel niet te geloven wat je leest. De waarnemers werden nog net niet met goud bedolven zo luxe werden ze ontvangen. Ze konden alleen geen stap buiten de deur doen. En er waren zelfs niet te controleren bedreigingen. Zoals hieronder beschreven.

By dusk we’re safely installed in the final polling station to monitor the count. The machine begins spurting out bits of paper, while the polling staff begin totting up the number of signatures in the register where electors have to sign before they vote. I start looking at the various numbers and realise there’s a problem – there are 20 more votes in the machines than voters’ signatures. It might not sound a lot but with a total of 500 voters, this is a significant margin of error. The polling official tries several times using different excuses to explain it away, but none adds up. A little later, as I’m taking some time out in the corridor, my mobile phone rings and a voice I don’t recognise warns me to stop interfering in things that do not concern me.

De ex waarnemer praat over 4% verschil in stemmen. Even landelijk doortrekken en we komen op ongeveer 650.000 valse stemmen. Of je dit nu meer heb en de ander minder is een enorm verschil. Neem daarbij de intimidaties en Chavez had nooit gewonnen.

Het hele artikel kan hier worden gelezen.

Het wachten is op meerdere waarnemers die uit de kast durven te komen.

De vermoedens die ik al had over de verkiezingen dat Chavez dus "niet" gewonnen had in 2004/6, worden alsmaar sterker. Maar wat belangrijker is, hoe krijgen we hem weg!! Want hij hoort dus niet op de zetel te zitten waar hij nu zit. Ik heb ook nog steeds mijn wantrouwen omtrent de volledige uitslag van het referendum in 2007. Ze hebben maanden de tijd gehad om te knoeien met de cijfers. Gelukkig heeft Chavez verloren, maar denk dat het nooit met zo'n kleine marge was.
Voor de EU afgevaardigden is het zaak om eens de hand in eigen boezem te steken en de volgende keer datgene te doen waar ze voor betaald worden. Het Carter centrum is ook al zo'n grote mislukking op dit gebied.
Beter is om echt gemotiveerde mensen te nemen die goed geschoold zijn en niet bang zijn voor intimidaties. Onder andere door hun toedoen zitten we nu met een volslagen idioot opgescheept. En is het overgrote deel van de bevolking dus de dupe van de incompetentie van deze geldverslindende EU waarnemingen en is er momenteel zelfs spanning in Latijns Amerika.
Dus mogen we de doden die gevallen zijn met demonstraties tegen Chavez dan nu op het conto schrijven van Europa?


Groet
Alpha

Blogarchief