Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 16 februari 2008

Economische zelfmoord H. Chavez

Er komen steeds meer berichten in de krant dat Chavez meer en meer ongelijk krijgt met zijn "olie" stop en dat hij zichzelf de nek omdraait. En dan hebben we het over economische, politieke en strategische problemen voor H. Chavez.

Zelf wil hij van geen wijken weten en zegt dat er zoveel klanten zijn voor de olie dat hij landen moet teleurstellen. En met die wetenschap levert hij dus geen olie meer aan Amerika.
En volgens Chavez komt de "Empire" in grote problemen.

Oke, misschien is China een afzetgebied voor hem. Maar heeft Chavez rekening gehouden dat China van Saudie Arabie zijn olie krijgt. Dan zullen ze met dat land in de clinch moeten gaan. Dat betekend dus goedkopere olie. En daar zit de PDVSA niet op te wachten. Laten we eens aannemen dat het Chavez lukt om naar China te exporteren.
Waar wordt de oliedrab geraffineerd!! We komen weer uit op Amerika!! Exxon heeft raffinaderijen die deze brij kunnen verwerken. Zelfs in China is Exxon bezig om een raffinaderij op te zetten.
Natuurlijk zijn er andere raffinaderijen die deze drab kunnen verwerken. Maar dit zijn er niet zoveel en ze zitten overvol. Komen we weer uit op Exxon, die heeft als enige momenteel ruimte om dit te verwerken. China weer of welk ander land je wilt nemen...deze gaat het aanbieden aan Exxon. Deze zal een flinke prijs vragen voor de raffinage. Als Venezuela de olie dus verkoopt moeten ze dit wel aanbieden bij de Exxon. Of overtanken in andere tankers van bijvoorbeeld een tanker van Panama. Dit gaat Panama niet voor niets doen, dus kost geld voor de PDVSA.
Natuurlijk zal Venezuela ook moeten betalen voor de extra kosten. Bij Exxon hadden ze een contract dat voorzag in goedkoop vervoer. En Exxon kan er wel eens veel beter van worden!

En wat te denken van de Venezolaanse Citgo in Amerika. Deze tankstations, een slordige 10.000 zullen wel failliet gaan. Krijgen geen of minder aanvoer en de bevolking zal daar niet tanken.

Nog iets anders, geld!! Er is met een totale stop aan olie een bedrag gemoeid van 70 a 80 miljoen dollar wat per dag wordt overgemaakt aan Venezuela. Dit wordt netjes overgemaakt en zonder vertraging. Reken maar met het uitgeef gedrag van Chavez dat ze dit voelen. En dan komt dit er ook nog overheen.
Eni Spa, een Italiaans olie bedrijf heeft vandaag een deal afgesloten met PDVSA Venezuela. Dit i.v.m. de nationalisering in 2007. De PDVSA gaat Eni US$ 839 miljoen betalen.
Laten we ook niet vergeten de problemen die PDVSA heeft, een schuld van 16 miljard dollar.
En een Chavez die denkt dat hij maar ongelimiteerd kan uitgeven. En de PDVSA brengt dit geld in het laatje.

Laat ik het maar houden op een enorme domme bluf met een hoog populistisch gehalte. En anders krijgt deze man het voor elkaar om in nog geen tien jaar een onverwoestbaar geacht bedrijf als de PDVSA helemaal in de grond te boren. Venezuela als 1 van de rijkste landen heeft hij dan vernietigd in 9 jaar met populistisch gelul, maar wat een troost, we zijn wel vriendjes geworden met Marxistische terroristen!!!

Groet
Alpha

Blogarchief