Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 24 februari 2008

Een lege revolutie

Vandaag een stukje in 4 delen. De kop zegt genoeg "een lege revolutie". Het is een schrijven van FRANCISCO RODRÍGUEZ, Assistent Professor van Economie en Latijns Amerikaanse Studies op Wesleyan University, was Chief Economist van de Venezolaanse Nationaal Assemblee van 2000 - 2004.

Omdat het hele verhaal op 4 pagina's staat zal ik per pagina wat steekwoorden aanhalen en verwijzen naar deze pagina. Zo blijft het overzichtig en als je iets meer wilt weten kan je naar deze pagina surfen. Het is geheel in het Engels, dus dit mag geen problemen opleveren.

Het gaat over F. Rodriguez die met een rode pet op naar Venezuela gaat. Hij verwachtte veel van Chavez en was blij dat iemand het nu eens opnam voor de mindere en allerlei projecten opstartte ten gunste van deze bevolking.

Dus gesubsidieerd voedsel aan gezinnen met een laag inkomen, herverdeling van grond en rijkdom. Geld van de Venezoelaanse bloeiende olie-industrie in de gezondheidszorg stoppen en in de onderwijs-programma's etc.. etc..
Hij beschrijft zijn bevindingen en rapporteert deze zelfs aan Chavez. En geeft aanbevelingen om het anders te doen.
Uiteindelijk luisterde niemand naar hem, ondanks de belofte van Chavez en hij beschrijft dat het economische verval al in 2002 begon. En het resultaat nu is dat het erger is dan wat het was. Zelfs in 1992 was het hier beter dan nu en werd er meer gedaan voor het volk dan wat Chavez momenteel doet en was de Venezolaan beter af. Ondanks de weerzinwekkende olie prijzen met record inkomsten. Echte cijfers liegen niet!!

Deel 1.
Hoge verwachtingen regering Chavez.
Snelle ontdekking van de realiteit van zijn politieke prioriteiten.
Botsing met het Nationale Assamblee.


deel 2.
Armoede bestrijding. BBP per hoofd van de bevolking.
Ongelijke statistieken.
Kwaliteitsverlies, ondergewicht babies gestegen met 0,7 procent
minder toegang tot stromend water + 2,2%, woningen met aarde opgebouwd + 4,3 %
Budget voor "gezondheiszorg, onderwijs, huisvesting, lager dan in 1992
met president Carlos Andres Perez.
Kindersterfte, analfabetisme geen verbetering,
Economische gevolgen van Chavez + opiniepeiling of het leven is verbeterd.

deel 3.
Krediet Chavez,2006
2007, meer mensen zeggen hun persoonlijke status verslechterd.
Voedselprobleem.
Zwarte markt.
Populistische experimenten van Chavez.
terugblik 2002, 17000 man ontslagen. Economische crisis was al begonnen voor de politieke crisis
Productie loopt 25% terug van de olie.

deel 4.
Enorme verhoging criminaliteit
Het autoritair zijn kost steeds meer geld, verliezen van macht.
Geen schikking met oppositie is risico om tot geweld over te gaan.
Brazilië en Mexico hebben wel effectieve oplossingen voor de armoede.

Het zijn maar een paar trefwoorden uit het vierdelige artikel.
De conclusie mag duidelijk wezen dat Chavez met "zijn" cijfers zoals gebruikelijk liegt. Getallen kan je altijd naar je toerekenen. En daar zien we elke dag de resultaten van. Wat vroeger normaal was om op je boodschappen lijstje te zetten is nu een uitzondering als je dit product kan vinden. Eigenlijk alles wat er door F. Rodriguez is besproken in zijn artikel geeft aan dat we een decade als land hebben verprutst en dat dit enorm veel geld heeft gekost.
En vergeet niet dat F. Rodriguez niet eens alles heeft aangehaald, het is maar een gedeelte. Het gedeelte waarvoor hij aanwezig was.

Dat Chavez dus goed is voor de "armen", is een hypothese, en in strijd met de feiten.

Dus binnenkort is dit boek verkrijgbaar.

Klik voorvergroting


Groet
Alpha

Blogarchief