Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 25 februari 2008

Epidemie na epidemie

Het is echt niet normaal wat er steeds uitbreekt hier. Gele koorts, Malaria, de Bof, Dengue en nu weer Chagas.
De Dengue is nog steeds niet voorbij en we hebben nu een verhoogd aantal gevallen van Chagas.
De epidemie met Dengue duurt nu al bijna 1 jaar en er wordt hier nog steeds volop gesproeid.
Vorige week kwamen ze zelfs aan huis en kon je beslissen of je alles binnen vergast wilde hebben
Zo ook bij ons dus. Natuurlijk laat je je huis uitgassen om deze verschrikkelijke mug uit te roeien.

Vorige week (20-02-2008) Dengue bestrijding huize Alpha

Maar ze kunnen nog zo veel doen als je de bron niet aanpakt dan blijft de mug gewoon terug komen. Ik wil hiermee aangeven dat er zo veel troep op straat ligt waar de mug zich heel eenvoudig kan vermenigvuldigen. En iedere dag komt er meer troep bij. Overal waar water in kan blijven staan zijn potentiële broedplaatsen voor de muggenlarve. Glaswerk, emmertjes, bekertjes, autobanden, plastic en noem maar op. En dan praat ik alleen nog maar over het zwerfvuil in de straten. (Iedereen die in Venezuela is geweest is verbaast over de enorme hoeveelheid troep op straat) Dan komt er nog bij dat de Venezolaan een eigen stortplaats maakt aan de rand van hun gemeente en dan begrijp je dat er duizenden broedplaatsen zijn gecreëerd voor de Dengue mug, buiten de natuurlijke stilstaande meertjes en plassen. Natuurlijk gedijen er ook andere muggen en ook de malaria mug. Maar de Dengue is momenteel de nummer 1 in Venezuela. Als de regering nu maar eens inziet dat het een noodzaak is om de enorme troep eens op te ruimen, de mensen in te lichten dat ze hun troep nu eens niet gewoon naar buiten gooien dan zal het een stuk eenvoudiger wezen om deze epidemie eens de baas te worden.

Tja en we hebben nu een verhoogd aantal meldingen van Chagas. In Caracas werd er in december 2007 melding gemaakt dat er minimaal 98 mensen deze ziekte hadden opgelopen.
Allemaal uit Chacao vanuit de school Andres Bello Municipal.
Ook uit Barinas worden nu meerdere meldingen gegeven. Barinas is de staat waar deze ziekte het meest voorkomt. Wat is Chagas? Chagas is een ziekte die verwant is met de Afrikaanse "slaapziekte". Het wordt overgedragen van mens op mens. Geïnfecteerd worden door Chagas gebeurd meestal door wantsen. En komt vaker voor daar waar de concentratie mensen hoog is en veelal in arme buurten. Genezing van Chagas is er vrijwel niet, de meeste gaan dood. Geinfecteerde kunnen na 72 uur dood zijn, maar je kan ook na dertig jaar incubatie tijd ineens deze ziekte krijgen. Het is dus nogal een grillige ziekte. Doordat het lang kan duren voordat de ziekte zich openbaart, zegt men dat niet iedereen hieraan dood gaat. Maar iemand die geïnfecteerd is kan ook aan een "hartkwaal" overlijden na een aantal jaren. Geen mens denkt dan aan Chagas.
En er is een nieuw soort insect ontdekt in Anzoategui die deze ziekte ook kan overbrengen.

Door de gebeurtenissen is er op 20 februari een speciaal forum geweest in Caracas over de Chagas met specialisten van Venezuela. (Heb nog niet terug kunnen vinden het verslag van deze bijeenkomst. Zodra het bekend wordt geef ik een update).

Ik ga niet zeggen dat H. Chavez degene is die door zijn krakkemikkige beleid de ruimte laat om epidemie na epidemie in dit land de kop op te laten steken. Maar........ Venezuela werd ruim 40 jaar lang geroemd om zijn beleid om chagas te bestrijden.
Toch te veel geld besteed aan andere dingen?


Groet
Alpha

Blogarchief