Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 28 februari 2008

FARC kinderen rekrutering en zomaar een ontvoering en twee video clips.

Misschien ben ik een beetje zuur geweest met de vrijlating van gijzelaars van de FARC. Heb zo mijn eigen beweging om dit nieuws niet zo uitbundig te vieren. Er zitten er nog te veel vast door deze terroristen. Vandaar niet veel ophef op mijn blog.
De FARC, geweldig in het nieuws met de vrijlating van 4 gijzelaars. Ik zeg maar zo als dit zooitje al lang uitgeroeid was, waren er ook geen gijzelaars. Is het nu zo geweldig dat er met veel tamtam deze vrijlating kenbaar gemaakt wordt. Voor de gijzelaars, familie, vrienden, kennissen is het een top dag en zijn ze super gelukkig. Moeten we nu de FARC gaan prijzen! Dacht het niet.... althans in mijn ogen. Er zitten nog honderden gevangenen ergens in de jungle, deze zagen met lede ogen de "jackpot" bij anderen terechtkomen. Ingrid Betancourt is op sterven na dood en die laten ze niet vrij. Onmenselijk, ja maar wat kan je verwachten van deze terroristen. Natuurlijk was er een persconferentie en alle vier kwamen aan het woord. Natuurlijk prezen ze Chavez en ook de guerrilla's. Het is net of je de duivel kust, maar wat moet je anders. Het is een deal, dus dan hou je je hieraan. De FARC heeft al aangekondigd voor meerdere acties!! Als Panama de gevangen FARC strijders niet vrij laten, gaan ze in Panama wat ontvoeren. Heerlijk toch dat Chavez en zijn regering ze zo beschermt en ze zo uit hun isolement haalt. De kameraden van de FARC, nietwaar Ramón Rodríguez Chacín!!

Maar wisten jullie al dat de FARC ook recruteert?
Kinderen ontvoeren en dan opleiden tot guerrilla!!! zo'n 4 tot 6 DUIZEND kinderen vechten voor de FARC. Meer dan 6210 zijn er al gedood in gevechten!!! 20 tot 30% van de FARC strijders zijn onder de 18 jaar. Dit zijn toch wel enorme aantallen, vind het al verschrikkelijk als er al 1 kind, nadat hij ontvoert is en dan in een gevecht sneuvelt voor het Marxisme. Weet dat kind veel waar hij voor vecht! Kan ter plekke kwaad worden als ik mijn eigen tekst nog eens na lees. En deze terreurgroepen moeten volgens Chavez legaal worden. Als woorden niet genoeg zeggen hebben we wel een video clip en deze zegt genoeg.

Tja en dan hebben we nog wat ontvoeringen gehad. Deze twee maanden stonden bol van de ontvoeringen. Ga ze niet allemaal opnoemen. Maar zelfs de staat Falcon springt er uit. Daar werden drie mensen ontvoert, waarvan twee kinderen en misschien heb ik wel iets gemist.

Begin februari zo'n drie weken geleden op 4 februari werd Rodolfo Pena gemist/vermist?
Ontvoert in Barinas en uiteraard werd de familie ingelicht. Dan na een dag of twintig is er ineens een video op YouYube met Rodolfo Pena, dit om kracht bij te zetten om het losgeld te betalen. Op de video kon je zien dat deze man het niet echt prettig had. Er werd zachtjes gesproken tegen hem en het is duidelijk te horen dat het Colombianen waren, ondanks de hele korte zinnetjes. Ehhh.... Colombianen ach ja... de FARC, ELN.
YouTube heeft de video verwijdert, maar voor degene die hem willen zien kan je hem hier bekijken. Het heeft wat zoekwerk gekost maar we hebben deze afschuwelijke video.
Je ziet dat hij op de grond ligt en dat zijn ontvoerders hem pijn doen. Ook zijn ze met een stuk plastic bezig rond zijn hoofd. De familie heeft deze clip verboden op YouTube en laten we eerlijk zijn, ik zou het ook niet graag zien als er een familielid ontvoert is en je ziet dat hij lijdt.

Vandaar mijn gepaste vreugde over deze "geweldige" vrijlating van de gijzelaars. Wil wel zeggen tegen deze mensen "geniet wat de vrijheid je te schenken heeft en ik gun jullie de liefde die je verdient".


Groet
Alpha

Blogarchief