Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 15 februari 2008

Flores eh.... wie? Flores de meest voorkomende naam in Venezuela

We weten dat de familie Chavez garen spint met aantrekkelijke functies in Venezuela.
Broer Adam is wel de meest bekende en natuurlijk papa Chavez als gouverneur van Barinas.
Dit is ook doorgedrongen tot andere regionen in deze door en door corrupte regering.
Ze denken alleen maar aan 1 ding en dat is geld en macht. De bevolking mag honger lijden.
Een stukje in El Universal vandaag geeft aan hoe madammeke Cilia Flores AN (President van het nationaal assemblee) in navolging van haar aanbeden Chavez hetzelfde doet.

Het begint eigenlijk al eind december. 60 medewerkers worden op non actief gesteld. Kan dit zomaar..... nee natuurlijk niet ze handelde in strijd met artikel 520. Stoort ze zich hieraan? Alweer ontkennend, nee natuurlijk niet. Zodra je hier in de regering zit heb je niets meer te maken met wetten, regels, normen en waarden. Je handelt gewoon in de geest, dit is goed voor Chavez en mijn familie.
Artike 520 zegt, even heel kort, dat je niemand kan ontslaan, zonder echt "geldige" redenen.
Over de "ontslagenen" is geen reden te bedenken!!!

Flores denkt hier heel anders over. Ze heeft wat familieleden die staan te trappelen om wat taken en baantjes over te nemen.

Numidia Flores, (Nicht van Cilia) directeur generaal van het NA (personeelszaken) wilde El Universal niet te woord staan.
Numidia Flores is degene die opengevallen plekken hoort te behandelen, maar een eerlijke selectie is er nooit geweest. Vandaar dat ze even geen pers te woord wilde staan.

Er zijn nog wat andere namen die familieleden hebben en die wat in de melk te brokkelen hebben, maar wil me beperken tot de naam Flores. De link naar El Universal is hier

Twee familieleden van Cilia Flores hebben nu dus ook een goed betaald baantje gekregen. Eentje wordt zuster (ben benieuwd wat zij in haar loonstrookje vind!) in een ziekenhuis, de ander wordt onderzoeker van wetgevingen.

Carlos Malpica Erick Flores is benoemd tot directeur-generaal van de Administratie op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Malpica Flores is een neef.

Ook een tante van Malpica Flores, werd benoemd tot hoofd van de afdeling Management Betalingen.
Uiteraard werd dit allemaal behandeld achter gesloten deuren!!!!

Degene die getroffen werden door deze "herzieningen" hebben een klacht ingediend, maar het mag geen verrassing heten dat dit werd genegeerd.

Deze hele regering ontploft bijna van de corruptie. En doordat familieleden, vriendjes en kennissen op belangrijke plaatsen komen te zitten zonder dat ze hiervoor geschikt zijn, zal dit land gewoon afglijden. Dit proces is al in gang gezet en het zal steeds sneller gaan.

Groet
Alpha

Blogarchief