Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 7 februari 2008

Huizenbouw regering Chavez

Zou dit de Achilleshiel kunnen zijn van Chavez.

Zoals belooft de nieuwe huizenbouw van de regering Chavez.
Dit begint dus in 1999 en tot eind 2007.
Het zijn de gegevens van de regering en als je dit doorleest dan kom je maar tot 1 conclusie. Alleen maar beloftes en een diep teleurstellend resultaat.

Vanaf 1999 t/m 2007 heeft de regering het voor elkaar gekregen om 260.000 huizen te bouwen.
Vergeet niet dat dit "negen" jaar regeren is!!

De plannen van Chavez.

Fase 1 was om in 1999-2003 een gemiddelde nieuwbouw toe te passen van 60.000 huizen per jaar. Dit was gewoon een heel bescheiden doel ehhhh.....dit werd niet gehaald!

Gedurende fase 1 werd er 35% van de doelstelling gehaald. Allerlei problemen halen ze aan zoals slechte investering, contract breuken, fondsen die niet doorgingen etc.. etc..
Deze 4 jarige periode had de Chavez regering een bedrag beloofd van 1.57 miljard Dollar voor nieuwbouw. Ehh..... er werd maar 745.640 miljoen dollar gegeven.
Het meest rampzalige jaar in deze vierjarige periode was 2003. Er werden maar 16.000 huizen opgeleverd.

Fase 2,

De inkomsten namen toe en er werd een nieuw plan bedacht. In augustus 2004 de minister van infrastructuur werd opzijgeschoven en het werd overgedragen aan het ministerie van Volkshuisvesting. En het geld kwam nu niet alleen van het nationale budget en leningen, maar ook van trust compagnies de staat gigant PDVSA.
Ondanks het verhoogde fonds voor huizen bouw bleef het aantal afgeleverde huizen laag.
In 2005 lanceerde de regering een ambitieus plan om in dat jaar 120.000 huizen te bouwen. Chavez kondigde aan 1,86 miljard dollar uit te trekken voor nieuwbouw.
En de banken moesten een gedeelte van hun portefeuilles besteden voor leningen ter financiering van aankoop en bouw.
Aan het eind van 2005 waren er maar 41.500 huizen opgeleverd. Het aantal is inclusief de huizen gebouwd door regionale en locale regeringen als wel bij andere gerelateerde agentschappen. Er is dus een schamel 34% waar gemaakt!

In 2006 werd de investering immens verhoogd tot 3.72 miljard dollar!!!
Dit was een verdubbeling van de geldstroom voor het bouwen van nieuwe huizen. Er werd dan ook direct gezegd dat het aantal nieuwbouw 150.000 zal zijn. Later ging de toon een beetje naar beneden en werden er 120.000 nieuwbouwhuizen beloofd.
Aan het eind van het jaar waren er maar 33.867 huizen opgeleverd!!
Chavez gaf de belofte dat de huizen van 2006 werden opgeleverd in 2007.

In begin 2007, minister Ramón Carrizales toen nog minister van huizen, nu Vice president en hij gaf het doel voor 2007 op van 80.000 nieuwbouw met een investering van 2.79 miljard dollar.
In een communiqué aan het end van 2007 maakte hij bekend dat er 65.339 huizen waren opgeleverd, oftewel 80% van het beloofde aantal.

In negen jaar is er niet 1 keer het doel gehaald, erger nog, er is nog nooit zo weinig gebouwd, door een regering.
Alles opgeteld en afgetrokken komen we op ongeveer 100.000 huizen per jaar wat er te weinig is gebouwd.
Schande......? Jazeker een hele grote schande, wel miljarden uitgeven voor wapens, miljarden aan hulp voor buitenlandse regeringen, zelfs nieuwbouw in andere landen en hier.....ach.....de Venezolaan is goed voor 40 uur Cadena in de week.

Bron: El Universal

Groet
Alpha

Blogarchief